Šta je novo?

Samsung Galaxy A54

Upravo sam skontao da na ovom Šljamsung đubretu na koji god VPN server se konektujem dok sam nakačen na VPN Chrome neće otvara ništa, YouTube ne radi, Tidal ne radi, Messenger nekako uspešno šalje poruke.

Kad sam dodao prvi config u OpenVPN Connect app i probao da se konektujem iskočilo obaveštenje da se žali da Private DNS ne uspeva da se konektuje (stavljen bio AdGuard DNS za Private DNS). I kad sam isključio Private DNS i odradio Android OS reboot da obriše DNS cache i dalje ne radi đubre!
Čim ugasim VPN sve ok 🤬

Može li nekog od vas da za A54 da testira neki VPN app , i da napiše da li je telefon na Android 13 / OneUI 5.1 ili na Android 14 / OneUI 6.x?

Moj je na Android 13 još uvek. Da ne radim factory reset za bzvz ako je bug kod svih. Ili update na Android 14 pa i to verovatno ne rešava.

Da skontam da li je bug generalno prisutan kod svih i da
ne gubim više vremena na ovo đubre i da kontaktiram Gigatron da vidim mogu li da ga vratim nazad za keš ili da ga zamenim za neki drugi telefon drugog proizvođača...

Kud nisam odmah u ponedeljak zvao i vraćao 🤬

Poslednja izmena:
Proradio je DNS resolve dok je na telefonu konektovan VPN nakon update-a na Android 14 + zatim Reset mobile network settings + Reset WiFi & Bluetooth settings.
Pre reseta tih podešavanja nije radilo.

A i ti zezaš, dosadio ti Xiaomi. Mogao si lagano 12T... Što menjaš nešto ako te dobro služio. 🙄
Ček će ti odgovore ljudi što imaju A54, spavaju. 😁

Meni Norton VPN radi bez problema na A54.

Kod mene probate DNS radi od prvog momenta bez problema na A14 i UI6. VPN isto radi opušteno, mada ga i ne koristim.
Inače, Chrome pored Samsung pretraživača ne koristim uopšte. Čak sam i na šaomiju koristio Samsung pretraživač.

BTW, Šamane, prodaj to "đubre" i reši nas i sebe muka :)

Očigledno ne kapiraš šta sam napisao i šta je bio problem.

Dakle, "Private DNS" opcija je radila (= kad se stavi AdGuard DNS blokirane reklame) sama po sebi, ako se ne upali VPN. Pali / gasi / menjaj Private DNS je funkcionisalo.

A nikakav DNS nije radio i aplikacije nisu imale dostupan net ako se uključi bilo koji VPN.
Znači niti je bilo bitno koja VPN aplikacije i na koji server se kači nit je problem bilo koji i čiji DNS server je setovano da VPN aplikacija setuje da se koristi.
Nego čim se konektuješ na VPN ne funkcioniše DNS. Što se ko ima elementarni nivo IT pismenosti lepo vidi iz greške ERR_NAME_NOT_RESOLVED. I pali / gasi / menjaj Private DNS nikakav efekat nije imalo na taj bug.

Android 13 izgleda i inače ima nekoliko bagova u vezi rada VPN (tipa kad se sa već konektovanim VPN prebacuje sa WiFi na mobilni net a provajder za mobilni net koristi IPv6) valjda kao posledica "kill switch" promena koje je Google dodao u Android 13. Google ne bi bio Google da svaku major Android verziju nešto fundamentalno ne major-usere 🤬

Jel neko dobio decembarski update?

Kod mene je 7.12 poslednje ažuriranje

A54 posle ažuriranja na UI 6.0 dobio i mogućnost instalacije Camera Assistant.

Pogledajte prilog 417833
Jel si probao kako radi i da li te dodatne funkcije imaju efekta?
Ja probao ono brzo okidanje i ne vidim nikakvu razliku.
Bilo bi dobro da u ovoj aplikaciji ima opcije da se koriguje zasićenje bojama u fotkama, tj da snima fotke sa manje zasićenim bojama.

Što se tiče zasićenja bojama jel je vama ostalima nebo (vedro nebo) preterano zasićeno plavom bojom u video klipovima koji se snimaju ultraširokom kamerom? Kada se snima glavnom kamerom nije toliko izraženo ali ultraširoka "vršti" od plave boje neba.

Poslednja izmena:
Ovih dana sam imao malo više vremena da se igram sa telefonom, i nakon podešavanja Rutina, malo personalizacija raznih sitnica nakon što sam odgledao par klipova na YT šta se sve može da UI6 i Good Lock, Samsung je definitivno postavio neke nove granice u svetu androida. Vrlo sam zadovoljan kupovinom A54 i vraćanjem na Samsung.
Čekam da mi stignu neke maske sa Alija i to će biti to.

Koristim telefon negde oko nedelju dana od kako sam ga kupio.
Baterija me odlicno sluzi. Ne koristim nesto mnogo kameru tako da tu nisam vican da dajem misljenja, ali ovo sto sam malo probao mi deluje sasvim zadovoljavajuce.
Nikakvih problema, sve radi lepo, prilicno sam zadovoljan kupovinom. Drago mi je da sam presao sa Xiaomi-a na Samsung posle duzeg vremena i preporod je sto ne moram da razmisljam da li ce mi se paliti ekran kad razgovaram telefonom (sto sam najvise mrzeo kod Xiaomi modela). Cak je i velicina telefona taman.

Koji case / futrolu / masku koristite?
Providne silikonjare stop 😂😂

Kupih Nillkin Shield Pro ali je baaaš predebelo i prebudžasto i pravi tenk od već i onako debeljuškastog telefona. Pa razmišljam da jurim neki "slim" fazon, da bude bolji kompromis između nivoa zaštite i osećaja u ruci.

Ja koristim trenutno neki random masivni case kupljen u lokalnoj prodavnici, fazon ovako izgleda, samo bez ove opcije da se pokrivaju kamere.
1000016225.jpg

A pitanje za one koji koriste gestures, jel se i vama događa random klikovi kada koristite navigaciju u aplikacijama, ili ja ne znam da koristim gestures.
I tako slučajno lajkujem stvari, dodajem ljude na mrežama, itd... baš iritirajuće. To se događa kad koristim back opciju (vraćanje korak unazad), ako ima neko rešenje može pomoć ili se vraćam na klasične dugmiće 😁

I ja koristim gestures i nekako se tek navikavam na njih ovde :D
Cini mi se da moram da koristim gornji deo ekrana za vracanje unazad umesto donjeg, jer mi je obicno dole tastatura pa se desi da kliknem nesto bezveze. Mozda je i stvar privikavanja.
Isto imam neku obicnu iz lokalne prodavnice masku koja je malo deblja, doduse providna. Porucio sam dve sa Alija tanje, pa cemo videti kako ce to ispasti.

Što se tiče gestures, moraju malo da ga dorade jer ako je tastatura u donjem delu ekrana aktivna, onda će raditi svajp po taastaturi itd, kao i što kaže neko već gore, mora na pola ekrana da se ide za back opciju. Kod Šaomija i Huaweia to nije slučaj.

Izgleda nema više apdejta za a54 u 2023 godini, aj da vidimo u 2024 da li će nešto popraviti od nedostataka ili da jurim novi telefon 😁

Izgleda nema više apdejta za a54 u 2023 godini, aj da vidimo u 2024 da li će nešto popraviti od nedostataka ili da jurim novi telefon 😁
Te stvarno toliko razočarala kamera ažuriranjem ili si ozbiljan? 😁
Imaš izbora svakako ali bolje se strpi i dodaj 100-150€ i uzmi 13T ili Honor 90.
Nemoj da zezaš da ti dosadio Xiaomi, ako vrši posao onda je super.

Realno kamera je onako, od sjaja do očaja i nazad 😁. I nije mi dovoljno pouzdana da mogu da se oslonim na nju, sledeći telefon ne znam šta bi uzeo, videću. Voleo bi softver samsunga, a kamere iphone-a 😂. Na šaomi mi se ne vraća, Honor 90 imaju neki ljudi oko mene, ja lično ne obožavam zakrivljen ekran i softver mi deluje šareniš kao na šaomiju tako da ne znam.

Poslednja izmena:
Onda je sve jasno. Prištedi malo i iPhone 13.
Na kraju krajeva, lako ćeš ga prodati ako ti ne legne iOS.
Ili eventualno neka očuvana S22 Ultra.

Pa... biće nešto od toga... S22 ultra teško, opet ta samsung obrada na kameri koja mi nije omiljena, mislim kamere su sigurno dosta bolje nego a54 ali obrada mi je loša. Uzeo bih u razmatranje neki pixel, sviđa mi se njegova kamera i obrada al dzabe kad su im baterije prosečne ili ispod proseka.
A šaomi i budzenje gcam-a mi se ne radi više i cimanje sa njihovim reklamama i šareniš od softvera.
Delujem kao veliko zakeralo i da mnogo tražim od telefona ali nije tako, treba mi solidan telefon (ne mora da bude najbrži) sa dobrom baterijom, pouzdanim kamerama (ne mora najviše megapiksela i zuma) i softverom koji liči na nešto 😁

Nazad
Vrh Dno