Šta je novo?

Samsung Galaxy A54

Prominjac

Poštovan
Učlanjen(a)
03.11.2019
Poena
80
Pojavio se članak o predstojećem Samsung Galaxy A54 telefonu. Ekran od 6,4 inča dijagonale, što je 0,1 inč manje u odnosu na A53. Brzina osvežavanja ekrana od 120 Hz i FullHD+ rezolucija. Poleđina slična S23 modelu, sa tri kamere. Glavna kamera od 50 MP. Baterija oko 5100 mAh. Na desnoj strani tasteri jačine zvuka i paljenje-gašenja telefona. Telefon bi mogao biti objavljen u januaru 2023.

Prilozi

• A 54.jpg
    A 54.jpg
    88.5 KB · Pregleda: 66
Ne kontam, do kad planiraju 25W max punjenje? Exynos, možda bude ok priča za obične korisnike ali naravno SD je generalno bolja priča...

Ja sada uzeo za firmu sve A52s.
Testirali A53 i A52s ja i kolega mjesec dana (po dvije sedmice jedan i drugi).
Na kraju se oboje složili da je model iz 2021 na kraju 2022 najbolja kupovina.
Nevjerovatno.

Kupio dva A52s za potrebe firme, sjajni telefoni i u 2022. godini.

Ja sada uzeo za firmu sve A52s.
Testirali A53 i A52s ja i kolega mjesec dana (po dvije sedmice jedan i drugi).
Na kraju se oboje složili da je model iz 2021 na kraju 2022 najbolja kupovina.
Nevjerovatno.
Sta vam je konkretno bolje? Pitam jer ne igram igrice na mobu, pa me zanima kako i koliko bi me unesrecio A53 u kameri, surfu itd.
Takodje je li im zaobljen ekran?

Osjećaj u ruci je bolji na A52s.
Nekako bolje radi fludnije. Slobodno nogu da zamjene oznake i da A53 bude A51s

Redak primer da je industriju nestasica komponenti naterala da stave bolji SoC nego sto je zapravo planiran za tu generaciju telefona. Snapdragon 778G u A52s je odlican.

Nazad na temu, Exynos 1380 ce izgleda imati 4x A78 jezgara (isto koliko i 778G prim.aut.) doduse sva 4 na 2.4 GHz. Moze to da bude ok sto se performansi tice, ali nesto cisto sumnjam da su bez razloga povecavali ionako dobru bateriju na proslim telefonima 🔥:)

Poslednja izmena:
Ne znam da li se ikad ovo desilo... da ce se i dalje traziti 2 generacije stariji model pored ovog A54. A52s ce i dalje biti bolji izbor. I zbog chipseta i zbog cene. Ja bolje da pazarim jos jedan A52s.
Mada iskren da budem, ovaj A34 deluje primamljivo sa Mediatekom 1080. Ali sva zainteresovanost i primamljivost prestaje istog trenutka kad vidim cenu. :)

Samsung koji uvek izbaci midrange seriju koja je dizajnerski gotovo identična kao flagship uređaj. Koliko to meni nema nikakve logike i ako oni žive od prodaje A modela( midrange modela )

I to je kao tehnoloski napredak...jedino P40 lite bio 6.4" i slicne sirine, ostali svi normalni

pozdravljam povratak širine kod telefona, jer zadnjih nekoliko godina su postali baš uski, a visoki.

nadam se da će i ostali proizvođači slijediti primer samsunga.

Dizajn prednje strane-cista NULA- O.
Crne ivice ekrana,presiroke.Okvir predebeo,nastavlja se na crne ivice i dovodi do presirokog telefona.
82%-83% samo zauzima povrsina ekrana.
Vizuelno,kao da ima 1 cm debljine.
I na sve to 202 grama.
Pozadi je dobar.
Kao zena koja ima dobro dupe,al sta vredi kad je 99 % gledas spreda...

Procesor,memorija,kamere, skoro nebitno za nas matore.Svi novi telefoni prave dobre slike.
Meni je vizeulni aspekt bitan.Sta drzim u ruci.
Mislim da ga" mi lite 13" ubija dizajnom.
Steta sto "honor magic 5 lite",nema bolje kamere i procesor.

Svi u ruci držimo Black Mirror, famozno crno ogledalo. Kamera je tu ili tamo, okviri tanji ili deblji, ali je jedina razlika kvalitet ekrana. 99% ljudi stavi navlaku pozadi i nikad i ne vidi dizajn pozadine.

Uspeli su da smanje ekran za 0.1" u odnosu na A53, sa 6.5" na 6.4" a da pritom dodaju 2mm širine telefona i to na konto bezela.

Xiaomi kakav god da je ovako, jedini se trudi da se u srednjem rangu iole poradi na tome da isporuči vizuelno dopadljive i oku dizajnom upriličene ekrane shodno godini u kojem izbacije modele.

Fun fact... Samsung A50 sa svojih 6.4" iz 2019. godine ima manje bezele u odnosu na istu dijagnonalu ekrana na A54 4 godine kasnije.

Uspeli su da smanje ekran za 0.1" u odnosu na A53, sa 6.5" na 6.4" a da pritom dodaju 2mm širine telefona i to na konto bezela.

Xiaomi kakav god da je ovako, jedini se trudi da se u srednjem rangu iole poradi na tome da isporuči vizuelno dopadljive i oku dizajnom upriličene ekrane shodno godini u kojem izbacije modele.

Fun fact... Samsung A50 sa svojih 6.4" iz 2019. godine ima manje bezele u odnosu na istu dijagnonalu ekrana na A54 4 godine kasnije.
Xiaomi reciklira 6.67" ekrane vec dobrih..pa 30 meseci ima.

Dizajn je subjektivna stvar, cekajmo da se telefon pokaze u realnom radu.

Izgleda da ima potpuno flat ekran kao nekada, konacno da se moze staviti tanko staklo bez crnog okvira sto visi u vazduhu

Meni je najveća dizajnerska "mana" upotreba stakla pozadi... Istina, dodaje na kvalitetu izrade ali šalje telefon preko 200g težine... Sa maskom i eventualnim zaštitnim staklom to će biti 210-215g za telefon od 6.4".

Posebno što Samsung fura tu zaobljeniju formu telefona pa izgleda još veći nego što dijagonalom jeste.

Nazad
Vrh Dno