Šta je novo?

Samsung Galaxy A54

Ne pravim ga ja, već modifikujem neke stvari. Sve skidam sa neta i čitam ono što me buni. Svako ti romovi nisu legalni i imaju dosta opcija kojima možeš da podešavaš takt procesora, da menjaš neke sistemske stvari, da se igraš sa grafikom... Baš dosta stvari ima i to koristim još od Samsung S2, ali uvek kada prođe neko vreme i kada vidim da se ljudi žale na fabrički firmware.

Jel uzimao neko kombinaciju punjača i kabla od 2m sa aliexpresa koja pouzdano radi na 25w

^ za kabal ovaj je preporuka:

Screenshot_20240805_230941_AliExpress.jpg
A za punjač , preporuka za ove
(imam ih):
Screenshot_20240805_231235_AliExpress.jpg

Ljudi, čemu ovaj punjač sa ovolikom snagom, kada telefon podržava maksimalno 25W punjenja koliko se sećam? Ispravite me ako grešim, ali koristim isti.

Koji god jači punjač da staviš iznad 25W on će puniti maksimalno koliko telefon dozvoljava, a to je 25W. Zato nema potrebe davati pare na neke skuplje, to hoću reći. Naravno, što jači punjač će se mnogo manje grejati, jer ima veću snagu koja nije iskorišćena 100% u odnosu ako bi uzeo ovaj od 25W.

Koji god jači punjač da staviš iznad 25W on će puniti maksimalno koliko telefon dozvoljava, a to je 25W. Zato nema potrebe davati pare na neke skuplje, to hoću reći. Naravno, što jači punjač će se mnogo manje grejati, jer ima veću snagu koja nije iskorišćena 100% u odnosu ako bi uzeo ovaj od 25W.
Ok slazem se. Ali pise za kabl da podrzava maximalno 18W. Znaci nece dostici ni tih 25w ako je verovati specifikaciji

E, za to moraš da sačekaš nekoga ko je testirao. Malo mi je čudno da je kabl ograničen sa snagom, sem ako nije neki mali presek žice.

Pozdrav!
Nakon poslednjeg apdejta koji sam uradio pre dva sata, i koji nisam mogao da ignorisem, displej je prestao da reaguje na dodir i ucinio telefon neupotrebljivim! Pokusao sam da prikljucim tastaturu, sve funkcionise...Dakle, problem je jedino displej, koga je "iskljucio" poslednji apdejt:
ONE UI: 6.1
Android 14
A546BXXU9XH1/A546BOXM9CXH1/A546BXXU9CXH1
Nivo zakrpe: 1. avgust 2024.
Da li se jos nekome desavalo ovo i ima li resenja? Telefon nema garanciju.

Ja sam instalirao taj update pre nedelju dana, sve radi normalno.
Jesi li probao neki restart telefona, ili neki test touch-a, ili...?
Pozdrav

Uradiš fabrički reset, ako ne pomogne flešuješ ponovo isti taj firmware sa Odinom, a ako i tada problem ostaje tad flešuješ prethodni firmware na kojem je sve radilo.

Pozdrav!
Nakon poslednjeg apdejta koji sam uradio pre dva sata, i koji nisam mogao da ignorisem, displej je prestao da reaguje na dodir i ucinio telefon neupotrebljivim! Pokusao sam da prikljucim tastaturu, sve funkcionise...Dakle, problem je jedino displej, koga je "iskljucio" poslednji apdejt:
ONE UI: 6.1
Android 14
A546BXXU9XH1/A546BOXM9CXH1/A546BXXU9CXH1
Nivo zakrpe: 1. avgust 2024.
Nažalost update 6.1 izbriše određene protokole u samom ekranu, nema leka osim zamene ekrana originalnim ekranom, potražite na google infromacije, ima ih na reddit i xda baš za ovaj problem.

Dizajn prednje strane-cista NULA- O.
Crne ivice ekrana,presiroke.Okvir predebeo,nastavlja se na crne ivice i dovodi do presirokog telefona.
82%-83% samo liupka zauzima povrsina ekrana.
Vizuelno,kao da ima 1 cm debljine.
I na sve to 202 grama.
Pozadi je dobar.
Kao zena koja ima dobro dupe,al sta vredi kad je 99 % gledas spreda...

Procesor,memorija,kamere, skoro nebitno za nas matore.Svi novi telefoni prave dobre slike.
Meni je vizeulni aspekt bitan.Sta drzim u ruci.
Mislim da ga" mi lite 13" ubija dizajnom.
Steta sto "honor magic 5 lite",nema bolje kamere i procesor.
Po mom mišljenju, Samsung Galaxy A54 je sjajan telefon za svoju cenu. Najviše mi se dopada njegov AMOLED ekran koji je stvarno prelep za gledanje sadržaja, kao i trajanje baterije, što je odlično za svakodnevnu upotrebu. Kamere su solidne, mada mislim da u slabijem osvetljenju mogu biti bolje. Za moje potrebe, performanse su sasvim dovoljne, ali mislim da bi neki zahtevniji korisnici mogli da osete ograničenja. Sve u svemu, mislim da je odličan izbor ako tražiš pouzdan i lepo dizajniran uređaj.

Ja nisam ažurirao software od dana kupovine, a to je 2023 u oktobru. Radi kao od prvog dana i nemam problema. Uvek sam čekao malo da vidim kako i šta kažu korisnici, ali na ovim A serijama svakako telefon uspori kada se ažurira na novu verziju u odnosu na S seriju gde je to neprimetno. Problem je što je Samsung uveo da ne možeš vratiti prethodnu verziju kao nekada kroz odin, već mora da se otključa bootloader, da se instalira TWRP i onda na SD karticu kopira novi image sa koga se instalira. Svakako sa time se gubi veza sa serverom i nije moguće kasnije ažurirati software. Sve ostalo će vam raditi. Tetirao sam to na drugom modelu.

Ja nisam ažurirao software od dana kupovine, a to je 2023 u oktobru. Radi kao od prvog dana i nemam problema. Uvek sam čekao malo da vidim kako i šta kažu korisnici, ali na ovim A serijama svakako telefon uspori kada se ažurira na novu verziju u odnosu na S seriju gde je to neprimetno. Problem je što je Samsung uveo da ne možeš vratiti prethodnu verziju kao nekada kroz odin, već mora da se otključa bootloader, da se instalira TWRP i onda na SD karticu kopira novi image sa koga se instalira. Svakako sa time se gubi veza sa serverom i nije moguće kasnije ažurirati software. Sve ostalo će vam raditi. Tetirao sam to na drugom modelu.
ti si momak zalutao ovde.

Misliš? Ja sam izneo moje korišćenje telefona i da je poenta da radi kao od prvog dana kada sam ga upalio. Ako želiš da ti telefon radi kao od prvog dana, uradi sve ovako i sam ćeš se uveriti. Isto to sam radio na S9 i dana danas ga imam. Radi savršeno kao drugi telefon.

Nazad
Vrh Dno