Šta je novo?

Samsung Galaxy A54

Kako god, ali meni nema smisla da korisnik smartphone ili pametni telefon ili kako hrvati kažu, pametni dlanovnik ,ako ne korisnim sve mogućnosti koje takav pametni uređaj i pruža. Jednostavno nema mi to nikakvog smisla, ali dobro, svako koristi onako kako želi.

Stigao one ui 6.1. Yettel mreža

Ažurirao i ja na 6.1. I generalno ne primećujem neku razliku, jedino gde mi se čini da ima razlike je na youtube kada pustim nešto kao da je zvuk dodatno veštački pojačan kada se odvrne na max.

Bogami ima razlike na 6.1 juce odradio update telefon bas radi svezije i fludnije.. mozda je placebo ali izgleda da je dosta stvari ispeglano ispod haube 😄

Pih, što su smarači smanjili sa 85% na 80% bateriju da puni kad je uključena "Battery protection" opcija.

Čekam kolegu... da te uskoro demantuje :p
Mene čekaš? :D

Ja jesam premetio par vizuelnih glitch-eva da se dešavaju nakon ovog update-a:

1) U Instagram aplikaciji kad se skroluje preko nekog post-a koji sadrži više stvari (pa ima horizontalni swype za listanje) i među njima video klip. Kad se skroluje vertikalno kroz feed komentara taj video klip brljavi par sekundi dok ne krene kako treba da ga reprodukuje.

2) dok kucam text (koristim SwiftKey tastaturu) povremeno se na delić sekunde pojavi neka horizontalna tanka linija.

WTF?? Primetih danas kad mi na telefon stigla notifikacija sa Benchmark-a da koristi default Šljamsung sound umesto šta sam podesio.
Odem u Settings da proverim ta podešavanja i naravno stoji tako. Krenem da promenim i vidim nema tih mojih custom dodatih zvukova.
Otvorim file explorer app i skontam da u "Downloads" folderu nema ni jednog jedinog podfoldera koji je tu bio. Sve PUF, nestalo.

1) U Instagram aplikaciji kad se skroluje preko nekog post-a koji sadrži više stvari (pa ima horizontalni swype za listanje) i među njima video klip. Kad se skroluje vertikalno kroz feed komentara taj video klip brljavi par sekundi dok ne krene kako treba da ga reprodukuje.

2) dok kucam text (koristim SwiftKey tastaturu) povremeno se na delić sekunde pojavi neka horizontalna tanka linija.
Bog me tu nisu čista posla .

ima jos jedan kolega, ali da ne bude previse...

Presao sam i ja na oneUI 6.1 i za sada je oke
onaj sminkeraj u gallery nisam koristio niti isprobavao, medjutim sta sam primetio, a iritatno mi je to sto su promenile ikonice, za one koje koriste dual sim. Nekako sam navikao na stare i lako sam ih prepoznavao, sada ove nove nekako jedna lici na drugu i tesko je prpeoznati sa kog broja me neko zvao :)

6 meseci sam intezivno koristio za sve i svsta, sa dve kartice,bez problema.Ne bi ga ni menjao za A55 da mi nije nesto cefnulo da menjam telefon.Kome je A55 skup ovaj ima svaku preporuku.A razlika nije velika.

Ja čitam i vidim da se žale na sve i svašta. I dalje sam na One UI 5.1 i nemam nikakvih problema ni sa melodijama, video i bilo kakvim seckanjem. Dok radi ništa ne diram. Ovo za bateriju mi deluje kao, nismo znali šta da radimo, pa ajde da spustimo da zaštita ide na 80% umesto kao kod svih na 85%. :D Pri tome da dodam da su pola nekih opcija izbacili, a to je manuelno podešavanje osvetljena za AOD.

Ono što je meni bitno, da li neko može da kaže šta je konkretno dobio sa novom verzijom i da mu telefon radi bolje, ima neke opcije koje ranije nije imao ili je sve placebo kao što reče gore jedan?

Ja sam mislio sa smo apsolvirali tu priču. Zaista niko te niko ne tjera da radiš update. Mi radimo update redovno i to je naš izbor. Nema potrebe da nam namećeš svoje stavove u pogledu toga, jer nećeš ništa postići. Niti ćeš ti početi da update-uješ svoj telefon, niti ćemo mi prestati to da radimo.

Ja sam mislio sa smo apsolvirali tu priču. Zaista niko te niko ne tjera da radiš update. Mi radimo update redovno i to je naš izbor. Nema potrebe da nam namećeš svoje stavove u pogledu toga, jer nećeš ništa postići. Niti ćeš ti početi da update-uješ svoj telefon, niti ćemo mi prestati to da radimo.
E neka si mu rekao 👏👏👏
Respect!

Ja čitam i vidim da se žale na sve i svašta. I dalje sam na One UI 5.1 i nemam nikakvih problema ni sa melodijama, video i bilo kakvim seckanjem. Dok radi ništa ne diram. Ovo za bateriju mi deluje kao, nismo znali šta da radimo, pa ajde da spustimo da zaštita ide na 80% umesto kao kod svih na 85%. :D Pri tome da dodam da su pola nekih opcija izbacili, a to je manuelno podešavanje osvetljena za AOD.

Ono što je meni bitno, da li neko može da kaže šta je konkretno dobio sa novom verzijom i da mu telefon radi bolje, ima neke opcije koje ranije nije imao ili je sve placebo kao što reče gore jedan?
Uživaj u svom telefonu kao što mi uživamo sa našim.

Nikome ja ne namećem ništa, ali kada se požalite na nešto onda da znate da ste to mogli da izbegnete. Svako radi kako želi i ažurira po potrebi, ali ako ste mislili da će telefon srednje klase raditi sa ažuriranjem kao telefon više klase, to ste se prevarili. Sistem nije primarno optimizovan za A seriju, već za S seriju i to je naprednim korisnicima odavno jasno. Zato na S seriji radi i posle 5 godina isto kao od prvog dana, dok na A seriji koči, baguje, izbacuje greške i greje se. Poenta je bila da pola vas ovde priča napamet i kako ažuriranje radi isto kao i na prethodnoj verziji, mislim na bagove, lagove i slično... Suština je kao i kod svakog operativnog sistema, nove funkcije, više zahtevno. Čist primer gluposti je da su sa novom verzijom uklonili opciju manuelnog osvetljenja za AOD, da nema zaštite za burnin efekat ekrana, spuštena zaštita punjenja sa 85 na 80%... Razmislite malo kuda to vodi, jer nije njima u cilju da vi koristite telefon i budete zadovoljni, već da ga menjate što pre... Hvala na razumevanju i da vidim ko će ovo da ospori, a sve što je navedeno nisam izmislio, već iskustva korisnika kao i moja.

Pozdrav svima, ja uradio update i ok je, ništa mi nije za sada pokarabasio osim.....AOD boja sata mi je crvena, a bila bela i nigde ne mogu da pronađem kako da je promenim, izludeću.

Pozdrav svima, ja uradio update i ok je, ništa mi nije za sada pokarabasio osim.....AOD boja sata mi je crvena, a bila bela i nigde ne mogu da pronađem kako da je promenim, izludeću.
Polako, nemaš više zaštitu za burn in efekat ekrana, ograničenje zaštite punjenja ti je sada umesto na 85% na 80%, AOD više nemaš opciju manuelnog podešavanja osvetljenja, već ti radi automatski i doboljno da se više neće videti uvek kako treba, lag ćeš primetiti posle par dana korišćenja... Eto, javi ovde da li sam upravu ili ne, pa javi kada se vratiš na prethodnu verziju androida.

Polako, nemaš više zaštitu za burn in efekat ekrana, ograničenje zaštite punjenja ti je sada umesto na 85% na 80%, AOD više nemaš opciju manuelnog podešavanja osvetljenja, već ti radi automatski i doboljno da se više neće videti uvek kako treba, lag ćeš primetiti posle par dana korišćenja... Eto, javi ovde da li sam upravu ili ne, pa javi kada se vratiš na prethodnu verziju androida.
Ok hvala, pratiću

Ne, ovo što sam ti naveo je ono što se primeti na prvu loptu, a ostale stvari istraži sam i javi utiske kako ti se čini novija verzija androida. Meni je suludo da sa novom verzijom izbaciju opcije iz telefona i stavljaju da budu automatizovane. Jasno je, manje posla za programere. Sve će biti jednog dana automatizovano, pa se ti žali AI-u što nešto ne radi... Očigledno da namerno neke stvari rade kako bi postigli neki cilj koji ni sami nemaju pojma koji je, osim kupujte i menjajte telefone svakih godinu dana ako niste zadovoljni.
Umesto da se manje radilo na interfejsu, a više na kompatibilnosti imali bi sisteme koji lete, a ovako guraj što više animacija, fabričkih procesa koji rade u pozadini i opterećuju procesor i bateriju, a sve to ćemo da ušuškamo sa UI 6.1 da sve izgleda kao kopija iPhone telefona... Mislim da su još pre 5 godina dostigli maksimum i da više nemaju ništa novo da izmisle što bi većinu ljudi gurnulo na jednu stranu i reklo, Vau ovo nema ni jedan telefon do sada, a hoću to da imam i treba mi. Revolucija je stala u telefonima i trka je oko kamera i procesora, gde za kamere rade grupisanje piksela što je software-ski, a ne hardware-ski napredak koji bi trebao da bude kada pogledamo današnje cene telefona u odnosu na ranije kada je hardware bio primat... Sve u svemu, saberi, oduzmi, bližimo se polako da su svi telefoni skoro, pa isti... Odrađuju posao kao i svaki auto koji ćete odvesti od tačke A do tačke B.

Šta znači to da nema zaštitu za Burn In ekran? Kako i u čemu se ogleda ta zaštita?

Good lock skines sa samsung store-a i u okviru aplikacije skines lock star i clock face i namestis AOD kakav god zelis.

Šta znači to da nema zaštitu za Burn In ekran? Kako i u čemu se ogleda ta zaštita?
BurnIn zaštita je nestala nakon nadogradnje sa OneUI 5.1 na OneUI 6.0, međutim ponovno je vraćena sa nadogradnjom na OneUI 6.1.

Zaštita se ogleda u tome da se sav sadržaj telefona pomjera lijevo-desno, oko 1mikrometar, kako se ne bi "urezao" u ekran.

Nazad
Vrh Dno