Šta je novo?

Samsung Galaxy A52 (5G)

Samo da dodam nešto u vezi onog mog burn-ina. 😁 Pošto je status bar primarni kandidat da se opet uprži, setih se da SystemUI Tuner ima "immersive mode" opciju. Tako da mi je sad status bar na auto hide jer realno mi ne treba da prži ekran dok buljim u YouTube ili čitam nešto. 😁
 
Imam A52s koji je "presavijen" u saobraćajnoj nesreći pa sam planirao da ga rastavim i prodam komponente koje su preživele. Međutim, s obzirom da ne mogu da ga uključim niti povežem na laptop, zanima me da li postoji način da se formatira tj. očisti matična ploča jer je burazeru ostao ulogovan Google, Wa, Viber, Ig, itd.? Svaki savet je dobrodošao i opušteno, nije ništa kradeno i sl. muljaže nego prosto matična koliko vidim vredi ubedljivo najviše od svih komponenti a njegova je netaknuta.
 
Nemoj ga prodavati i manje ces brinuti od podatcima. Pretpostavljam da ces izvuci 50-70€ u takvom stanju.

Meni je recimo razbijen telefon preko vikenda i ekran ne prikazuje nista, pa sam kontao isto. Ali ko ce se baviti mojim razbijenim telefonom i podatcima, cisto sumnjam.
 
Jedino onda da oštetiš memory chip na ploci.
 
Nije mi to rešenje jer sam mislio da prodam matičnu ploču a ukoliko je prodam ovakvu, pretpostavljam da će tražiti log in podatke bar za Google nalog a to dosta komplikuje stvari, neće niko da se zeza s tim kad kupi ploču..
 
Pozdrav,
jel a52s najbolji "all-rounder" za svoj cjenovni rang? (Oko 300e kod nas u Bosni)
Ima li sta bolje za iste pare, mozda malo jace?
Stavio bih akcenat na kameru, kao bitniju stavku.
Hvala unaprijed. :)
 
Pozdrav,
jel a52s najbolji "all-rounder" za svoj cjenovni rang? (Oko 300e kod nas u Bosni)
Ima li sta bolje za iste pare, mozda malo jace?
Stavio bih akcenat na kameru, kao bitniju stavku.
Hvala unaprijed. :)
Bili su kinezi konkurencija ali su i oni poskupili na Samsung nivo. Nosao sam 11T pa ga sestri dao, nije mi sjeo, ali je on nekih 50€ skuplji.

Ja sam nek idan uzeo A53, oni su ublizu sa specs samo je A52S malo bolji na testovima i sa kamerom. 500mAh je jedino na strani A53. Doslovno nemas sta drugo uzeti za te pare. Samo vidi da zaganjas A52S sa Snapdragonom.
 
Bili su kinezi konkurencija ali su i oni poskupili na Samsung nivo. Nosao sam 11T pa ga sestri dao, nije mi sjeo, ali je on nekih 50€ skuplji.

Ja sam nek idan uzeo A53, oni su ublizu sa specs samo je A52S malo bolji na testovima i sa kamerom. 500mAh je jedino na strani A53. Doslovno nemas sta drugo uzeti za te pare. Samo vidi da zaganjas A52S sa Snapdragonom.
Kako A52s bolji sa kamerom, kad na testovima A53 ima bolju? U stvari kamere su iste, samo A53 bolje obradi softverski.
 
Mislim da je u konacnici razlika nebitna ali A52S je u nekim situacijama bolji.

 
Pozdrav,
jel a52s najbolji "all-rounder" za svoj cjenovni rang? (Oko 300e kod nas u Bosni)
Ima li sta bolje za iste pare, mozda malo jace?
Stavio bih akcenat na kameru, kao bitniju stavku.
Hvala unaprijed. :)
Meni nešto nije legao, pa sam uzeo Motorolu Edge 30 i prilično sam zadovoljniji.
 
A52s je bolji od A53.
 
Tako, zavisi da li je 6GB ili 8GB. Imao sam A52s od 8GB. Veoma dobar uredjaj je bio.
 
Komsija ima samsung a52s i ima jedan problem.Dao je nekom klincu telefon i ovaj mu je uradio update sa androida 11 na android 12 i usput mu je pobrisao neke aplikacije koje ovaj komsija navodno ne koristi.
Juce sam bio kod komsije i imam problem kad udjem na play store da mu skinem neke aplikacije da neku aplikaciju hoce da skine a neku nece.On je inace u a1 mrezi.I ovaj problem se manifestuje kad je na a1 mrezi.Inace ima neta u paketu jos oko 2gb.
Primer novine danas skine bez problema dok novine kurir nece.
Aplikaciju za kamere xmey takodje nece da skine.Samo onako vrti u krug i pise ceka verifikaciju.Sad kakvu verifkaciju ceka ne znam?
Dam mu net preko mog fona preko hot spota i onda skine bez problema sa play stora sta god mu dam.Ja sam na yetel mrezi.
Ulazio sam u play store i podesio da mu skida aplikacije sa bilo kog neta ali ne pomaze.
Zna li mozda neko u cemu je problem?
Ne vraca mi se fon na fabricke postavke jer posle imam dosta da se zezam sa instalacijom aplikacija i svega drugoga.
Pretpostavljam da je nesto do play stora i mobilne mreze ali ne mogu da provalim sta je u pitanju pa ako neko ima neki savet sta probati da uradim i da mu resim problem?
Inace dok je bio na androidu 11 tih problema nije bilo.
Ne znam da li mu je nesto ovaj klinac jos cackao u fonu,mada sam ga zvao i kaze da nista nije dirao osim sto mu je uradio update na android 12 i usput samo deinstalirao neke aplikacije koje ovaj komsija uopste ne koristi.
 
Rekao bi da je brzina mobilnog net-a na toj baznoj stanici mala. Kakav je signal? Da li ste probali preko wifi-ja?
 
Vozdovac je u pitanju.Mada ne bi trebalo da je do toga obzirom da otvara novine u sekundi.Ono tipa blic,novosti,telegraf.Wifi nismo probali obzirom da on u stanu nema net osim ovog na a1.
Probali smo hot spot sa mog fona sto mu dodje kao wifi i sa mog neta skida odmah.
Sa njegovog nesto hoce da skine sa play stora a nesto nece.
Ono sto me buni je to da kada kliknes da skine neku aplikaciju sa play stora krene da vrti onaj krug i napise ceka verifikaciju,kao da ceka neku proveru aplikacije da bi onda dozvolio skidanje.
I ono samo vrti taj kruzic i nista se ne desava.
Pretpostavljam da je nesto povezano sa netom i play store aplikacijom u smislu nekih ogranicenja kad se skida sa mobilne mreze.
Ali nisam uspeo da provalim sta je u pitanju.
Na netu sam nalazio da se u aplikaciji play store obrise clear cashe i clear data i jos neke stvari i da se restartuje fon pa onda proba.
Zato sam i pitao ovde,pretpostavljam da je mozda neko imao slican problem.
 
А јел знаш на који начин му је тај клинац инсталирао А12 и на који начин му је одинсталирао те непотребне апликације? Мислим, ја за оба случаја знам само по један начин, али можда тај клинац зна још неки па је ту настао проблем. Не знам, само желим да помогнем, јер знам који је пејн ин ди ес фактори ресет.
 
Pa ne znam.U tome i jeste problem.Ono sto mi je taj klinac rekao je to da je kod sebe na fonu ukljucio hotspot i dao net na a52s i tako mu uradio update na a12.i Posle toga ga je pitao da mu pobrise neke aplikacije koje ne koristi i ovaj komsija mu rekao da moze.
Da li je jos nesto cackao na fonu ne znam.Uglavnom kad je fon na wifi mrezi skida sve sa play stor-a.Kad je na mobilnoj mrezi od a1 nesto hoce da skine a nesto nece.
Sad sta je problem ne znam.Pretpostavljam da bi hard reset resio problem.
Pa cu videti ako ne nadjem neko drugo resenje onda cu uraditi na kraju hard reset pa mu sve iznova podesavati.
 
Moje iskustvo sa ranijih telefona je bilo da je clear cashe aplikacije play store rešavao takav problem.
Možda bi trebalo da se kontaktira i podrška A1, da nemaju neka ograničenja.
 
Probaj u opcijama telefona da nadjes opciju za resetovanje network podesavanja pa ih resetuje i proba ponovo.
 
@Tibor021
to sam mu uradio taj clear cashe.Jedino nisam radio clear data od play stora.

@Pegazbre

Probacu i to oko opcije za resetovanje network podesavanja pa da vidim sta ce biti.
 
Ja sam jednom imao sličan problem, doduše ne mogu se setiti da li sa ovim A52 ili na Poco F1, nije htelo da mi skida aplikacije odjednom. Pa sam nešto guglao, na kraju je rešenje bilo da obrišem ažuriranja za Play Services, što je malo škakljivo jer onda počne da brljavi telefon dok se ne ažurira ponovo Services. Mislim, nije ništa strašno, ali će telefon izbacivati obaveštenja da Play Store ne radi, ne radi ova aplikacija jer nešto drugo ne valja, ne radi ona aplikacija jer ono, itd. Mislim da mi se još jednom to desilo kasnije, ali je već prošlo neko vreme.
 
pa cudno da noviji a53 bude slabiji od a52s? koji mu je jos telefon konkurent u tom opsegu 280-300 evra?
 
da li a52s dolazi sa razlicitim procesorima na razlicitim trzistima da treba da se obrati paznja?
 
Nazad
Vrh Dno