Šta je novo?

Samsung Galaxy A52 (5G)

I mojoj sestri su trazili vec drugi put sliku (ona je poslala sliku ugovora - uzela u MTS-u, po meni jedan od najisplativijih telefona na ugovor - naravno, racunajuci i sluske!) i nista, cute !
Mozda i nju iznenadi postar !
:)

Ja baš otvorio topic da vidim da li je još nekom stigao taj mejl. Nešto mi nije ulivalo poverenje jer je stiglo sa email adrese neke PR agencije. :D Mada meni i jeste jedan lik pričao da je njemu Buds Live sa neke prethodne promocije bukvalno doneo neko privatno, nije ni bio kurir. Znači da je sve okej, pa ćemo da vidimo kada će da ih donesu.
Inače sam im dostavio račun iz prodavnice i sad sliku kutije.

Jel primetio jos neko ovaj "jitter" na video snimcima..?

Koje ste staklo stavljali na ekran? I da li ste koristili UV lepkove?

Prvo sam stavio neko "obicno" od 400 din iz lokalne radnje, a posle ono malo vece sto ima zasencenje po obodu sa Alija. Nista specijalno, ali posle stavljanja sam uvek ponovo reg.otisak prsta.

Stigle mi Galaxy Buds+ danas :)

Nisu poslali kurirskom sluzbom, nego mi je neka devojka donela na adresu (verovatno u saradnji sa Samsungom, jer je njihova promocija).

Nisam do sada koristio True Wireless sluske ali ove su zapravo odlicne! Sjajan poklon, bas sam zadovoljan :giggle:

Uzeo sam majci prije 5 dana A52 6/128 4G. Ja sam rekao nikad vise Samsung dok prodaju ocajni exynos u premium modelima. Prijatno me iznenadio telefon, 90Hz, baterija top, kamere sasvim solidne za srednju klasu. UI radi super, ima tu laga malko, makar se meni desilo. Ali se snap nije ugrijao ni priblizno kao exynos dok sam prebacivao preko smart switch-a i koristio uporedo xx aplikacija.

Hajde i ovde da postavim ovo pitanje, video sam da su i na mobilnom svetu u komentarima spominjali ovo, pa me zanimaju vaša iskustva?

"I can feel the flex"
O osećanjima ne vredi rasprvljati...nije to prvi plastični telefon, nekada su skoro svi bili takvi...

Uzet danas u telenoru,crni ,najlepsi mi bio
Sada zezanje oko konfigurisanja

ja sam uzeo telefon u ponedeljak,zasada sam zadovoljan. zadnji samsung koji sam imao je bio s2+.

Da li moze neko da mi kaze ako bi ubacio još jednu karticu da li bi i na njoj imao internet?

Ja se jos uvek bavim mojim ,nesto vise za bar 2 nedelje

Ne mogu da nađem tu informaciju nigde pa ako neko mozda zna neka napise ovde.

Da li su se pojavile kvalitetne maske za A52 kod nas u prodavnicama?
Sad sam gledao na sajtu gigatrona, i nema ih u ponudi.

Ima ih
Imas u ada molu pored standa Vipa Nilkin za 1300 dinara ,providna silikonska ,imas u Telenoru crnu kao bumper 3000 i bas u Vipu Teracel 500 ultra tanka providna

Ljudi imate maske i po drugim radnjama za mnogo manje para, malo guglanja..

Ja za sada uzeo neku za 600din vuče na sivo,bila je neka providna koštala 1300 ali mislim da je previše. Vidim na kp ima da se nađe providna za oko 600din

Kako da aktiviram Gugl asistenta? Na prethodnom telefonu (Poco f1) sam samo po nekom setup aktivirao sve i "slušao" me je kad god bih ga zvao za Hey/Ok Google. Međutim sad na A52 ne uspevam da ga aktiviram, neće uopšte da se javi. Isključio sam Bixby gde god sam našao, ali nije uspelo. U podešavanjima Asistenta je sve uključeno što treba, data je dozvola za stalno korišćenje mikrofona. Ali neće pa neće. Baš mi je potreban jer imam dosta pametnih uređaja u stanu, pa mi je često komotno preko telefona i glasa da uključim i isključim neka svetla, itd.

Kako da aktiviram Gugl asistenta? Na prethodnom telefonu (Poco f1) sam samo po nekom setup aktivirao sve i "slušao" me je kad god bih ga zvao za Hey/Ok Google. Međutim sad na A52 ne uspevam da ga aktiviram, neće uopšte da se javi. Isključio sam Bixby gde god sam našao, ali nije uspelo. U podešavanjima Asistenta je sve uključeno što treba, data je dozvola za stalno korišćenje mikrofona. Ali neće pa neće. Baš mi je potreban jer imam dosta pametnih uređaja u stanu, pa mi je često komotno preko telefona i glasa da uključim i isključim neka svetla, itd.
Probaj da držiš duže centralno dugme i da odabereš snapshot ikonicu(meni stoji u donjem levom uglu), zatim u gornjem desnom uglu idi na podešenja svog profila, pa voice match i tu štikliraš Hey google.

To je sve aktivirano. Čak je i default AI asistent prebačen na Gugl. Čak sam i Google Assistant app instalirao. Sve vezano za Bixby isključio, ali izgleda da ne reaguje uopšte na glas. Odnosno uopšte neće da se javi kada mu kažem Hey Google. Ovako kada manuelno otvorim, pa sluša, onda sve lepo čuje, ali da se aktivira tom glasovnom komandom neće uopšte.

Uzeh A52, prvi Samsung nakon dugooo vremena. Lomio se između njega i Mi 11 Lite, naručim Mi 11 Lite, jave mi da nema na stanju pa sam shvatio to kao znak da bi trebalo ipak A52. 😁
I ne kajem se, mislim da ne bih pogrešio svakako i da sam uzeo Xiami, ali zanimljiviji mi sad ovaj dođe jer je ipak promena nakon "Kineza"... Još se privikavam na One UI nakon godina na MIUI-u.
Prethodne A5x serije mi se nisu sviđale, ponajviše zbog Exynosa i dizajna, a ovaj je to popravio. Jedino bi bio lepši i da su plastiku rama matirali kao i leđa.

Kad smo kod plastike, neko je pisao... Sa mojim je sve u redu, nema nikakvih slabih tačaka, dok kod drugara na njegovom ram se ugiba i krcka praktično na običan dodir samo, baš smo poredili, deluje mu kao da je šuplje ispod nešto...

Valjda nije jedini jer se spominje tako nešto, pa ko uzima telefon eto čisto da proveri pri kupovini ako može, ako bi mu smetalo.

A ionako ide u masku... Ja sam uzeo Nillkin Nature, onu zatamnjenju, lepo ide na crni telefon.
Videh na KP da ima original silikonskih za A52, skroz su iste kao i leđa telefona, samo skupe baš, 3k je puno meni... Ali mi je lepo što pokrivaju kameru u istom maniru kako je i izlivena plastika na telefonu preko.

Ima jedna mana, uslovno rečeno. Stavio sam zaštitno staklo, ali mi se posle par dana napravio mali mehur uz desnu ivicu kod klackalice za jačinu tona. Pitam sad u radnji da zamenim staklo, on kaže da tu gde je mehur, da se tu lepak zaštitnog stakla osušio jer se telefon malo više greje tokom punjenja. I kaže da se to sve češće dešava jer je ploča nekada bila preko celog telefona, a sada su toliko male da se greje na jednoj tački.

Pa jel ti zamenio staklo? Posto ta prica koju ti je ispricao deluje kao glupost koju prosipa ljudima da im uskrati zamenu nekog krs stakla....

Ja prvi put cujem tu teoriju da se telefon specificno greje u toj jednoj tacki i susi lepak zasttnog stakla.

U fazonu znate mogu ja vama da zamenim staklo ali desice se to opet jer je do telefona a ne do stakla pa nema poente, lol.

Nazad
Vrh Dno