Šta je novo?

Samsung Galaxy A52 (5G)

crkao mi je S7E pa sada kostim igrackicu A5 iz 2014 pa ti vidi :D
generalno, dobar je A52S izgleda. ono sto me odvraca je sto je ciglast, preglomazan, tezak, ima mnogo mesa u bezelima a i taj punjac od bednih 15W ne pomaze kao i odsustvo bezicnog punjenja :(

***, novi trendovi. Dobro je da su dali i taj od 15 W, možda odluče da od sledeće generacije ne daju ni to uz naravno nešto višu cenu ;)
Po meni je A52s najbolja kupovina u srednjoj klasi za traženi novac. Telefon je odmeren u svakom pogledu. ***, dizajn mi se ne sviđa, ali ne može sve.

Daleko od toga da je najbolja kupovina, Poco F3 je bolji izbor na duže staze, bolji soc, ekran, zvučnici, dizajn... Sa kamerama su tu negde. Softverska podrška je takodje na strani Poco F3, pitanje je kada će a52 uopšte dobiti android 12. Samsung A51 je tek u junu dobio android 11 ako se ne varam.

Kamera tu negdje? Mislim da bi ga A52s oduvao po pitanju kamera. Ma obicni A52, ne mora s verzija za tako nesto.
Sta ti znaci nesto duza softverska podrska, ako ti je taj softver sa bagovima - MIUI (ne znam, stekao sam takav utisak po pisanjima ljudi, a moj telefon je prestar da bi po njemu sudio).

Daleko od toga da je najbolja kupovina, Poco F3 je bolji izbor na duže staze, bolji soc, ekran, zvučnici, dizajn... Sa kamerama su tu negde. Softverska podrška je takodje na strani Poco F3, pitanje je kada će a52 uopšte dobiti android 12. Samsung A51 je tek u junu dobio android 11 ako se ne varam.
Citas li ti druze ista ili daj samo da nesto napisem

Za Šaomi se uvek hvataju oni koji gledaju performanse na papiru. Na svakoj Šaomi temi kuknjava, te ne radi ovo kako treba, te ne radi ono. ***, ima i nas koji hoće da telefon radi, a ne da ga non stop nešto budžim, menjam i sl. Shvatam opet i da postoje ljudi koji i to vole.

Za Šaomi se uvek hvataju oni koji gledaju performanse na papiru. Na svakoj Šaomi temi kuknjava, te ne radi ovo kako treba, te ne radi ono. ***, ima i nas koji hoće da telefon radi, a ne da ga non stop nešto budžim, menjam i sl. Shvatam opet i da postoje ljudi koji i to vole.
Sd870 nisu performanse na papiru, prvo negde malo procackaj taj telefon pa onda nešto komentariši. U svakoj temi na forumu se kuka nešto, to nije rezervisano samo za Xiaomi, pogotovo F3.
Priča čovek gluposti, A52 će dobiti i Android 14 i 4 godine sigurnosnih zakrpa, a Poco F3 može samo da sanja tako nešto, kao i ostali Xiaomi telefoni.
Vreme će pokazati da nisi bio u pravu.

Samsung je to obećao kad su izašli A52 i 72. Nisi pratio. A sad su rekli da će svi budući Galaxy A telefoni imati kamere sa OIS.

Sd870 nisu performanse na papiru, prvo negde malo procackaj taj telefon pa onda nešto komentariši. U svakoj temi na forumu se kuka nešto, to nije rezervisano samo za Xiaomi, pogotovo F3.

Vreme će pokazati da nisi bio u pravu.

Džaba SD870 ako sistem nije upeglan. Šaomi definitivno prednjači u kuknjavi

Ovde ima fanboy članova više nego u apple temama. Naravno da je sistem ispeglan i odlično radi sa sd870. Niko nije rekao da je a52s loš telefon, i nema potrebe da pojedinci odmah pljuju Xiaomi.

Zašto ljudi u temi o Samsung telefonima pišu kako je Ćomi bolji telefon? Zar to nema neka Ćomi tema da se piše o tome?

Ovde ima fanboy članova više nego u apple temama. Naravno da je sistem ispeglan i odlično radi sa sd870. Niko nije rekao da je a52s loš telefon, i nema potrebe da pojedinci odmah pljuju Xiaomi.
Ako je neko ovde fanboj, onda si to ti. Došao si na temu o Samsung telefonu, jer te pogodilo što je neko napisao da je MIUI gori od OneUi. A jeste gori, koristio sam Šaomi telefon prethodnih par godina i svakakvih bagova sam se nagledao.

Ja nisam Samsung fanboy. Samsung telefon nikad nisam imao. Ja sam Sony fanboy, ali od pre neki dan ga više ne koristim.
Samo htedoh da kažem da mi se A52s svideo i da je izašao 5 dana ranije, verovatno bih ga kupio.

Jeste, mnogo me pogodilo... Znači ako nemam Samsung, ne smem ništa da napišem? Bolji je OneUI, ima MIUI još prostora za unapređivanje, ali uopšte nije loš koliko ti potenciraš. Ako je malo bolja kamera bitna stavka, onda je A52s bolji izbor od Poco F3, u svemu ostalom je Poco bolji izbor, ne zato što sam ja fanboy, nego je to realnost.

Ljudi kako se na samsung tastaturi uključuje opcija da stoje naša slova na njoj? Znači ne onaj dugi pritisak na c da dobijem č nego da stalno imam č prikazano

U podešavanjima tastature prvo bi trebalo ubaciti oba srpska pisma, a potom ih menjaš tako što prevučeš preko space dugmeta levo ili desno.

Ljudi kako se na samsung tastaturi uključuje opcija da stoje naša slova na njoj? Znači ne onaj dugi pritisak na c da dobijem č nego da stalno imam č prikazano
Msm da tako ne može...

Ima li samsung tastatura tu opciju uopšte?

Ne postoji ta opcija...možeš da postaviš Gboard kao glavnu tastaturu, ali će ti ponovo postavljati Samsung tastaturu kao glavnu posle svakog ažuriranja

^ Meni se to ne dešava. Podesio sam Gboard kao default tastaturu i ostaje tako posle svakog ažuriranja.

Ja koristim Microsoft SwiftKey tastauru i prezadovoljan sam. Tu imaš naša slova stalno vidljiva

Samsung S20 plus i GBoard tastatura, uvek prisutna bez obzira na ažuriranja...

Screenshot_20210913-214114_Photos.jpg

Očigledno je onda kod mene neki bug...uvek kada se ažurira Samsung tastatura, postavi je kao primarnu...

Disable je ako možeš (i disable na play store update) i vidi da li Gboard može da se stavi kao default app.

Pozdrav, zanima me da li je displej na a52s bolji od displeja na xs max jer je po specifikacijama svjetliji, da li ima neko da je poredio kamere?

Evo uzeo ga danas , testiram ga evo nekoliko sati i sad sam stvarno u "rebusu" . Koristim S21 Ultra otkad je izašao i prezadovoljan sam, ...i sad ovaj A52 (WTF ) ispade skoro pa isto fluidan u radu (sa 90hz) za 3× manje para . Stereo zvučnici, dodatak za micri-SD, 3,5mm audio ulaz, .... Ne znam šta da kažem . Nikad neki model u A seriji Samsunga nisam video da radi skoro tako glatko (kao S serija sa 120hz)... Naj iskrenije , baš sam pozitivno iznenađen .
20210914_151525.jpg

Poslednja izmena:
@zoreli_
Izgleda da smo na nekoj vrsti prekretnice, tj. da modeli iz srednje klase mogu da zadovolje potrebe ogromne vecine korisnika, a sve skuplji flagship telefoni nisu preka potreba. Razlika u ceni 3 puta, a flagship samo 50-70% bolji u vecini zadataka. Izgleda da ce jedino telefoto kamere da prave znacajnu razliku u naredne 2-3 godine. Budu li na prolece A53/A73 ovakvo osvezenje kao A52s, prelazim na A seriju, nakon 3 S-a.

Telefoni su došli na nivo gde su i kompjuteri već desetak godina. Ne treba svakom Ryzen 9, ili Core i9, većini ljudi je dovoljan ryzen 5, ili i5, a za osnovne stvari kao što je web surf i rad u office je dovoljan i i3, ili r3.

Stigao A52s 5g 6/128. Nije za mene uzet, ali sam ga (standardno) ja podesavao :D

Preliminarni utisak:
-Fenomenalan ekran, 1080p 120Hz Amoled koji se komotno moze koristiti na suncu
-Fluidan u radu
-Baterija jedva da se trosi (za podesavanje i sistemski update je skinuo oko 10%)
-Nije ze zagrejao uopste za sat, sat ipo drndanja i podesavanja (ocekivano za 6nm TSMC Snapdragon chipset kome klok nije naduvan bez razloga)
-Kamera deluje ok, IMX 682 sa OIS, ne moze biti losa, probacu neki GCam ovih dana
-Stereo zvuk ok, nista posebno ali zadovoljavajuce
-Vibra motor losiji nego linearni na mom Mi 10T Pro, ovo cu potvrditi kada procackam malo podesavanja

Sve u svemu, odlican i bas zaokruzen midrange telefon. U ovom budzetu (300-350e) po meni nema boljeg telefona.
Uzeo sam ga u A1 uz Intarifu, 27k za kes + 500din mesecno pocevanje tarife.

Nazad
Vrh Dno