Šta je novo?

Samsung Galaxy A3/A5/A7 (2016)

Sutra review na Benču.

edit:

Neće nešto da radi embedding videa, samo pokazuje kao hyperlink.

edit2:

Od kad to neće da radi youtube-id-youtube tag, navikao tako da kačim?

Poslednja izmena:
kad staviš u youtube tag vidi se samo na tapatalku, kad staviš u VIDEO tag (sa full adresom) vidi se i na webu i u ttu

Ja pređoh sa Samsung Galaxy S5 Duos na Samsung Galaxy A5 2016 Duos. Prodao stari S5, doplatio 60 eu i uzeo novi A5. E sad. Ako izuzmemo stanje polovan/nov sa garancijom uređaj, head to head poređenje je sledeće:

U korist A510:

1. A510 kvalitetnija izrada, znatno lepši, premium feeling u ruci. S5 plastikaner.
2. Duže traje baterija
3. Octa vs quad core, a samim tim i fluidnije radi
4. Kamera znatno bolja. Možda zbog OIS s obzirom na manje MPx-a. Pogotovo u uslovima slabijeg osvetljenja. Zbog nje sam najviše i prešao na A510.

U korist S5:

1. Vodootoran (ovo shvatiti uslovno)

Bio sam se oprostio od Micro Sd kartice kad sam naručio A510, međutim dobih verziju za bliski istok. Ona ima 2 sima plus Micro Sd slot, a ne kao EU verzija jedan kombinovan Sim/MicroSd slot.

Najviše sam se dvoumio između A710 i A510. Pored veličine ekrana razlika je i u količini mem 3 vs 2 GB. Međutim, ipak sam zaključio da mi je 5.5" preveliko. A520 (A5 2017) nisam hteo da uzmem jer sam čuo da je kamera downgrade u odnosu na A510 plus je izbačena OIS. Tako da uzeh na kraju A510. Ni premali, ni prevelik. Premium feel, a igre ne igram (gde je najviše koristi od jačeg hardwarea). Menjam telefone na 2 godine, tako da će verovatno izgurati taj period sa 2GB memorije.
Gde si kupio i koliko para? Mom klincu se svidja, verovatno cu ga i ja kupovati. Moze i na PM.

Послато са SM-T310 уз помоћ Тапатока

Na kp. Preko mađarona.

Razmišljao između A8(2016) i A9pro, i na kraju prelomio u korist devetke...Pošto sam već imao A9, znam šta da očekujem, jedina nepoznanica je da li će doći Nougat...Ne očekujem ga, mada mozda Samsung iznenadi...

Mi MAX

Moram da pitam iskustva sa multitaskingom, za A5 16? Kakvo je generalno kretanje kroz aplikacije? Meni sa P9 L nije bas najsrecnije jer ima agresivan task killer i brzo mi gasi neke aplikacije, a i ovako ne drzi bas najsrecnije. A opet nisam power user, uglavnom koristim tviter, instagram, chrome, itd, retko kad igrice, pa kad prelazim iz tvitera u chrome i nazad, on mi cesto otvara aplikacije ili ispocetka ili veoma sporo.

Ja da bacim SS sa A5 2017...

50e3f16f26be7deefdaa551dfb1c722a.jpg

e69a658c65e9ba8606b875695b9d2a45.jpg

Od ovoga je 5h bio na 3G/4G.
Radi kao S6, jedino sto nedodtaje je OIS, ali je ovo prvi Samsung koji sam bas zagotivio.
Jos mu nisam nasao manu, ima i SD card slot i mnogo mi se vise svidela izrada nego kod 2016 modela.

Active Display ne jede bateriju uopšte, pa mu i ne trebaju LED notifikacije, neobično ali se brzo navikne.

Extra aparatura.

Poslednja izmena:
Znaci telefon nije bacanje para? Razmisljo sam se za s7/egde ali sto dati toliki kes ako je a5 2107 dobra kupovina iako nisu u istoj klasi.. Svidja mi se sto skener otljucava telefon dok je ekran ugasen.. Dok na s7/edge to nema

Poslednja izmena:
Znaci telefon nije bacanje para? Razmisljo sam se za s7/egde ali sto dati toliki kes ako je a5 2107 dobra kupovina iako nisu u istoj klasi.. Svidja mi se sto skener otljucava telefon dok je ekran ugasen.. Dok na s7/edge to nema
Tu je negde cena s7 i a5 2017 ( naravno polovan s7 ali u mint stanju) mozda s7 skuplji oko 50e ali dobijes dosta kompletniji telefon [emoji6]

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

...mozda s7 skuplji oko 50e ali dobijes dosta kompletniji telefon [emoji6]
Ja bih baš voleo da znam šta je to toliko kompletnije, šta to ovaj može kao telefon, a ovaj ne može?
Dodati 50 evra za nešto što je korišćeno, koji je neko ko zna gde držao, kašljao i pljuvao u njega (jeste prosto ovo što napisah, ali realno istinito), ja lično to nikada ne bih uzeo! Novo je za mene uvek bolje nego polovno, naravno ako mogu da priuštim!

Poslednja izmena:
Ja bih baš voleo da znam šta je to toliko kompletnije, šta to ovaj može kao telefon, a ovaj ne može?
Dodati 50 evra za nešto što je korišćeno, koji je neko ko zna gde držao, kašljao i pljuvao u njega (jeste prosto ovo što napisah, ali realno istinito), ja lično to nikada ne bih uzeo! Novo je za mene uvek bolje nego polovno ako mogu da priuštim!
Hmm, odakle krenuti. Ajmo od hardverakog dela : cpu , gpu, ram, ekran, kvalitet izrade, daleko bolja i zadnja i prednja kamera ( zamisli ne mozes da fokusiras nego moras na fiksnoj razdaljini da drzis telefon da bi selfi bio upotrebljiv ahhahah ), heart rate monitor,
visetonski blic, pro mod na kameri, 1080p60fps, quad hd i 4k snimanje, opticka stabilizacija slike, realtime hdr, bolji i moderniji izgled ( a5 izgleda kao losa kopija s3 ), fast wireless charging dok mislim da a5 ne podrzava ni ovaj obični..
Softverski deo : secure i private folder, blue light filter, android N, wifi sharing, split screen i resizable window, game launcher i game tools,night clock, brzi ce dobijate update u budućnosti itd..
Sad posle ovoga reci da ne vredi dati 50e vise i da nije kompletniji telefon.
A ovo sto si napisao da je neko pljuvaoi ko zna gde drzao telefon je cista glupost.. Nece niko telefon od 500e da pljuje i i da ga baca sa 3 sprata [emoji19]

Nikada polovni telefon ne bih uzeo!
A pogledaj snimke na netu gde je uveličano prikazano koliko tečnosti, mikroba izadje iz tvojih usta dok pričaš.
Najveći izvori zaraze su mobilni telefoni, tastature, miševi...
Sve ovo što si napisao ne vredi tih 50 evra za polovnu stvar, osim za ljude kojima je to statusni simbol!
Da mogu i želim da dam 500-600 evra, onda bih sigurno uzeo nov s7 edge jer on je po meni taj iskorak za ovaj telefon.

E, stvarno, ja imam verziju 2015, baterija je vrhunska, nikad be gasim internet, peglam ga po ceo dan, dva dana bez problema, prezadovoljan

Samsung A5

Ovaj telefon je best buy definitivno, brzi od S6, jedino sto nema je OIS.
Meni licno nebitan.
Dobio sam jutros update, ide i 7.0 večeras.
5.2", FHD, 16mpx sa obe strane, 32GB ROM+SD.
Ergonomski jedan od boljih telefona koji sam nosio.
SOT sa non stop upaljenim 3/4g i wifi za 18h izadje i na 8h.

Sta vise poželeti u klasi do 440 eura (nov, sa garancijom od 2 godine)? :)

Ovaj telefon je best buy definitivno, brzi od S6, jedino sto nema je OIS.
Meni licno nebitan.
Dobio sam jutros update, ide i 7.0 večeras.
5.2", FHD, 16mpx sa obe strane, 32GB ROM+SD.
Ergonomski jedan od boljih telefona koji sam nosio.
SOT sa non stop upaljenim 3/4g i wifi za 18h izadje i na 8h.

Sta vise poželeti u klasi do 440 eura (nov, sa garancijom od 2 godine)? :)
Tebi ili je to prvi bolji telefon ili nisi cuo za oneplus 3t.

A5 2017 se na oglasima prodaje nov za ~340eur, sa garancijom operatera. Slično kao i npr. Hiawei P9 ili Honor 8 (takođe sa garancijom operatera).
Ima tu dosta konkurencije.

Tebi ili je to prvi bolji telefon ili nisi cuo za oneplus 3t.

Druže,

bez da se vređamo, imao sam više telefona nego što ti imaš godina.

Prestao sam davno da se ložim na bilo kakve CM bazirane uređaje.

OP3t je dobar telefon, kada budeš ima oba telefona u ruci i koristio par dana, biće ti jasno o čemu pričam.

Ja sam spomenuo zvaničnu cenu telefona, operateri i mobilni svet oglasi me ne interesuju.

Pozdrav

Za te pare je odličan!

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Da ne odgovaram dzabe na post gore, vidim da se u ovoj temi dobro brani svoja kupovina i avoj novac. Ostavljam vas da uživate [emoji3]

Razocaraces se kamerom a boga mi i ona,imao ga 3 dana prodao ga bas zbog toga,A5 2016 ima neuporedivo bolju kameru u odnosu na 2017,uostalom videces

Sent from my LG-H840 using Tapatalk

Ne može da bude ista kamera kao na S7 ni blizu, računaj preko dana odlične slike ako smiriš ruku, ostalo ni blizu S7. A u tim idealnim uslovima danas i Kinezi prave dobre fotke i imaju još veće baterije.

kazu ois nema uticaja na kvalitet,ja kazem ima jer sam sve a5 imao do sada

po meni je bolja kupovina honor 8..

Vrh Dno