Šta je novo?

Samsung ATIV S

Pozdrav ljudi,nakon 4 godine koriscenja Iphona i 2 godine Androida juce sam zvanicno presao na WP8 i postao ponosni vlasnik Ativ S makine,imam par pitanja pa ako mozete pomoci
Procitao sam sve sto ste do sada pisali i sve mi je skoro jasno ali imam par pitanja a to su:
Kad sam kupio fon juce odradio sam odma update i sve je proslo ko po loju onda sam odradio reset i sve je ok pa cu vam staviti sliku da vidite koji je firmware i da li treba da se radi rucni upgrade na gdr2 ili je ovo gdr2,
Instalirao sam osnovne aplikacije i kod facebook tile-a mi stoji da imam jednu poruku od druga i stalno mi to stoji znaci kad udjem i izadjem opet je tu kao da je zaglavio tile
Da li mogu da se ugase aplikacije kad ih ima puno otvoreno(kliknem 2 puta na back dugme i tamo mi izlista sve sta je otvoreno)
Ima li precica kao kad se vuce od gore na dole ekran za brze ukljucivanje wifi,gprs-a,gps...
To je to za sada kako ga budem vise koristio imacu vise pitanja i nadam se da ce te mi pomoci,pozdrav ljudi
wp_ss_20130911_0002.png

Imaš gdr2. Ja imam facebook beta, koji, navodno bolje radi. Ali možeš da ga instaliraš preko wpcentral apllikacije, jer se ne pojavljuje na store-u jer je beta.
Gasiš tako što ideš na back, pa će gasiti redom sve šta je otvoreno.
Nemaš prečice kao na androidu, moraš da skineš softver, pa da napraviš tile-ove. Ja sam skinuo connection tiles, pa sam izvukao na glavni ekran male tile-ove za cellular i wifi. A imaš opcije i za bt i ostalo.
E sad, opet nije kao na androidu, kad pritisneš npr wifi, neće ga odmah uklučiti, nego te baci tamo gde se uključuje iz settings-a pa uključiš ili isključiš.
Polako, navićićeš se na wp, vremenom. Moj savet ti je da odeš na http://www.phonetipsandtricks.com/tips/samsung-ativ-s/?page=1 , ima puno dobrih fazona u vezi ativa.

Wp central se placa na store-u,kako da znam da li imam problem sa curenjem baterije,mislim sta je dobar rezultat trajanja iste,ako moze isto neki savet od aplikacija po vama koje su must have?

Dobar rezultat je kad ne izbugis 10, 15% baterije na sat dok ti telefon bleji na stolu :)

Becnhmark forum se na tapatalku ucitava jako jako dugo,ima li resenja za to?

I dalje nema, mada jednom ovde dobro radi :) Najbrze je preko UC browsera i mobilna verzija sajta, meni dosta crashuje, mozda je sa 1gb memorije bolje.

ma svima crashuje UC, ja sam ga imao i batalio sam ga, dok ga ne poprave necu da ga koristim :/
isto i sa tapatalk, mucenje zivo za benchmark :D

Probao i ja (Lumia 520 + Amber) UC na Borisov nagovor :d, mislim nakon onog njegovog oduševljenja sa aplikacijom
Simpatično izgleda ali zastaje, pa puni memoriju, i onda se ubrzo sruši. Nakon toga deinstalacija.
I ja sam mislio da radi o.k. sa 1GB, ali izgleda da nije tako.

Meni u stvari IE radi savršeno. Onu stop/ refresh tipku sam stavio da mi bude favoriti, u opcijama da je Google tražilica a ne Bing, izbjegavam rad u više tabova jer ipak imam samo 512MB rama.

A sto se tiče Tapatalk-a, odlogiraj se iz Bench (znači bez prijave kao gost) i onda radi skroz o.k.
Znam da je teže pratiti nove postove, ali ****ga ono čekanje po 30-tak sekundi stvarno je neupotrebljivo.
Kada izađe novi update onda će mo vidjeti hoće li to biti sređeno. Neki drugi forumi i sada rade sasvim uredu.

Ja sam od juce vlasnik ativa :D:wave: ,koji je trenutno na punjacu ,....prvi utisci su super,....dosta su mi pomogli vasi komentari:)

Nisam razmisljao o novom telefonu dok nisam vidio da je Ativ S tako jeftin. Vidim da je oko 200 e u inostranstvu. Za ove pare ne moze bolje.

Ja malo odlutah od teme ,ali me zanima da li je neko video da negde moze da se kupi bilo sta(privezak ,usb memorija,lutkica,....) sa androidovom maskotom tj Andijem kako ga zovu ?

Haha, pa gde to da pitaš u Windows temi :lupko:

Buahahahah :d rekoh a da odlutah od tem e ,....al reko mozda je neko od vindovsovaca video maskoticu negde ,.....

Ja sam video u jednoj prodavnici u NS-u. Zelenog robotica. Mislim da je oko 2.000

Superiska,taman treba idem kod kume u Ns,...a jel znas mozda gde u kojo ulici ,...?

Šaljem ti na PM da ne pišemo ovde.

Da li neko zna hoce li ovaj telefon dobijati update, ili je Samsung digao ruke od WP telefona? Razmisljam da li mi se isplati da menjam Lumiu 820 za Ativ S....

Jel' moguće da ti telefoni tako brzo dosade? :-D

Da li se nekom desavalo da mu se telefon restartuje sam od sebe (GDR2) ?
Meni se u toku nedelje sam restartuje 2 do 3 puta... juce stoji na stolu zakljucan i samo od jednom reboot :)
Čitao sam negde da može biti do signala (samo ne mogu da nadjem taj post) da li wifi ili cell, ali svakako za sada sam primetio da mi se restartuje uvek na istoj lokaciji pa je moguce da je u pitanju wifi ili cell.

narode dali bi neko mogao
da mi pomogne kako da uklonim aplikacije tj igrice iz telefona ?:D:type: klinci su poskidali nebuloze :mad:

Recimo zadrzis prst na aplikaciji i unninstal?

Ima li resenja za MMS? Trenutno sam na VIP-u (prelazim u mt:s uskoro) i nece pa nece da posalje MMS. Automatska podesavanja nema, pa sam rucno uneo parametre.

Nazad
Vrh Dno