Šta je novo?

Samsung ATIV S

Apsolutno suprotno :)
NA 8.0 desi se da izdrzi 2 dana, obicno dan ipo bez problema. Sa 8.1 UVEK 2 ipo dana, nekad 3. Ja sam naprosto odusevljen.
Ne koristim 3G, Wi-Fi i GPS uvek ukljuceni, nema gasenja telefona. Dva ipo dana izvuce svaki put.

Kako vam toliko traje baterija. Ja jedva izguram dan tj. 11-12h. Jeste da ga koristim po ceo dan, net, dopisivanje (viber, wa). Tako mi je bilo i na win 8 i sad na 8.1. Da li postoji neki nacin da izmerim stvarini kapacitet baterije Verovatno je ona otisla.

Ne mora da znaci. Ja trenutno ne koristim ni Viber ni WA a ni 3G (kao sto sam rekao). Mada, ni na 8.0 poslednjih mesec dva nisam koristio nista od navedenog pa je baterija trajala dan-dan ipo.
Cinimi se da je mnogo pomogao i hard reset prilikom instalacije 8.1.
Bilo bi dobro kada bi mogao jos jednom da odradis hard reset, pa bez instaliranih programa da vidis koliko baterija traje. Posle par dana pocni da ubacujes programe i da pratis sa kim imas drain.

Čitam komentar od Hektora i mislim kako bi hard reset zapravo sigurno rešio probleme kad ono Hektor baš to piše. Mislim da ću ga preskočiti u narednom periodu. Baš to je i bio razlog što nisam išao na gdr2 pa na update.

btw, poisključivao sam se žive aplikacije u pozadini, rade samo weather i viber. mislim da face cepa bateriju, videćemo...
takođe neki baterry saver mislim da izuva bateriju takođe...

Poslednja izmena:
Ja imam 5-6 komada procesa dozoljenih da rade u pozadini (iskljucujem samo za igre). Meni je baterija takva bila godinu i kusur dana i stvarno me mrzelo da odradim hard reset, pogotovo sto sam od juna iscekivao zvanicni 8.1. Ili skupi mooda i zrtvuj pola dana za ponovnu instalaciju / podesavanje ili koristi tako :)
Mada niko ne garantuje ni da ce posle hard-a da bude bolje, iako bi trebalo biti poboljsanja...

Ja recimo posle hard reseta apsolutno nikakvo poboljsanje nisam video..a imam DP8.1 od juna

Prodao sam Ativ pre jedno 2 nedelje, ali vrlo teska srca, iako sam presao na Sony Z3. Promenio sam mnogo telefona do sad i svi su imali jednu ili vise mana koju su mi se poigravale sa vec ionako kratkim zivcima :smash: . Ativ je jedini telefon koji sam zadrzao 12 meseci i nikada nije napravio niti jedan problem, mozda sam ga ugasio ili resetovao najvise 4-5 puta za 12 meseci, zbog nestanka baterije. Jednostavno je sve radilo kako treba. Siguran sam da ko god ima Ativ misli isto ili slicno, narocito sa izlaskom 8.1 update-a .

Uredjaj je odlican za te pare... I vise od toga.

Ja sam sa HOX-a presao na Ativ samo iz razloga sto mi je dosadio android posle 5 godina koriscenja, a i hteo sam da vidim kakav je WP. Sve sto ste rekli za Ativ stoji, vrhunski telefon, al mi se ne svidja sistem. Da li je to sto sam navikao na android ili sta li vec, ne znam.. Aplikacije su kod androida mnogo bolje odradjene.. Viber dok pokrenem, prodje me zelja da procitam poruku, FB app losa po meni, mnogo bolja na androidu i IOS-u... Ima tu jos problematicnih app-a... Kao sto sam rekao pre sam imao HOX koji nista gore nije radio od Ativa(ne znam da li mi je HOX jednom zabagovao za godinu dana koriscenja), a u istom su cenovnom rangu... Ja se verovatno uskoro vracam na androide... Telefon kao telefon ekstra, ali ja nisam zadovoljan WP sistemom...

Svakako nam je drago da si podelio svoje mišljenje sa nama...
Meni wp najviše odgovara, a opet kao što si sam rekao, tebi android... Zato, pređi na S3, jer je to ativ s sa androidom...

Pa htc one x (HOX) i jeste telefon u kategoriji s3.. Jedino sto me je odbijalo od s3 je taj samsungov TW koji tada nije bio najbolje ispeglan u odnosu na HTC-ov Sense.. Vidim da je u zadnje vreme i tu doslo do poboljsanja. U svakom slucaju uskoro se vracam na android..

Da li neko zna da li za ativ odgovara baterija od nekog galaxy-ja

Da li neko zna gdje moze da se zamjeni tac i displej? I po kojoj cjeni? Bio bih zahvalan na informaciji!

Verovatno se vise isplati uzeti drugi tel nego menjati tac i displej koji nisu ispod 100€

Moram pokusati negdje da nadjem, ma nece valjda biti toliko?

Jedino da nadjes negde polovni kome crkla ploca pa prodaje npr samo displej za 50€

Pokusacu da nadjem neki ativ sa mrtvom plocom! Ali izgleda da ih nema puno!

Kupio sam ovaj telefon sa Kupujem prodajem i imao srece jer ni prodavac nije znao da li je displej ispravan.. Evo kako je izgledao moj stari telefon..WP_20141126_003.jpg

Poslednja izmena:
Zna li ko gde može da se zameni samo staklo? Čak šta više imam rezervno,backcover i frame...dali neko radi samo zamenu... Pozz

Odradice ti svaki servis. A probaj sam da zamjenis, imas na youtube par snimaka kako se to radi!

Ima li neko driver za flesovanje ativa, windows 7 je u pitanju? Nece da podigne sistem posle ovog zadnjeg pfd update-a?

Namjestio sam, nije bilo do driver-a nego do recovery tool-a, morao sam da nadjem verziju 3,47 i sa njom je proslo sve ok!

Hocu da fleshuj official 8.1 za ativa odakle da skinem i kako se fleshije, trenutno imam pfd i hteo bih da predjem na official jer je ovaj pun bagova

Vrh Dno