Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R utisci, tehnikalije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemoguche je a ne postaviti jedno pitanje.
Kako neko, ko je samo instalirao igru, malo bacio oko na nju i odmah deinstalirao, ovde najbuchniji u kritikovanju iste ?
To mora da je neka logika: "Nisam vido' al mi rekli" . :D

Nemoguche je a ne postaviti jedno pitanje.
Kako neko, ko je samo instalirao igru, malo bacio oko na nju i odmah deinstalirao, ovde najbuchniji u kritikovanju iste ?
To mora da je neka logika: "Nisam vido' al mi rekli" . :D
"E nemoj ti meni nista da pricas,znam ja sve":D

Jel igra ne trazi vise od 2 gb memorije na haj podesavanjima,imao sam sucaj sa fearom? Koja graficka treba za medium podesavanja?

Jel igra ne trazi vise od 2 gb memorije na haj podesavanjima,imao sam sucaj sa fearom? Koja graficka treba za medium podesavanja?
Ta masina koju imas bice sasvim dovoljna za pristojmo iganje, obavezno odigraj polako i strpljivo trudi se da resis sto vise sporednih zadataka tako je zanimljivije, obrati paznju na sve od istrazivanja terena do detalja u inventaru, igra je prepuna zanimljivih detalja naravno nije savrsena ima dosta nedostataka ali od igre netreba traziti realnost vec zabavu na duge ili kratke staze sve zavisi kolko ko ima vremena:wave:

Verovatno je neko pitao ili odgovorio, medjutim da li postoji mogucnost da se instalira patch a da save games rade ?

Da li je neko uspeo da reši kvest: kill gang leader named Poker? Na mapi je on navodno u Dark valleyu, ali na tom mestu nema nikoga; i pobijem ja sve sto se mrda na tom nivou, ali bez uspeha. E sad, postoji nešto ovako u infou o patchu:
29. Problem with quest: "Kill gang leader" when piece of text in PDA is directing user to kill leader in Dark Valley. Quest is completed after kill this bandit on Garbage level.
Počistila sam i Garbage, a od Pokera ni traga. Nađe li ga neko?

nija ga nisam mogao pronaci, igrao sam bez patch-a do duse...

igra je zaista dobra i zanimljiva,ali ipak neki bagovi su vise nego iritantni, mozda da je izdavanje igre odlozeno jos mesec/dva i da je to sve doradjeno igra bi bila apsolutni vrh.. ovako...

Jel' moze pomoc?
Zaglavio sam se u laboratoriji x18 gde sam pokupio dokumenta x18 i sada me neka vatra juri po toj laboratoriji a na jedina vrata kada pokusam da izadjem pishe 'someone's holding the door"

Trebalo bi da pucas u tog "vatrenog" i kada ga ubijes vrata ce se sama otvoriti.

igra je zaista dobra i zanimljiva,ali ipak neki bagovi su vise nego iritantni, mozda da je izdavanje igre odlozeno jos mesec/dva i da je to sve doradjeno igra bi bila apsolutni vrh.. ovako...

Kakvi bugovi su u pitanju?

Jel neko zna koja su to dva prava kraja igre sa punim objašnjenjem ??
ja sam je odigrao dva puta i dobio sam "I wish a zone to disapier" i "I wish to be rich" ..

Poslednja izmena:
Jel neko zna koja su to dva prava kraja igre sa punim objašnjenjem ??
ja sam je odigrao dva puta i dobio sam "I wish a zone to disapier" i "I wish to be rich" ..
Ja sam ,,dobio" nesto u stilu..mir u svetu blabla.
Igrica je gotivna skroz,krenucu da je igram ispocetka ali ovog puta lagano.

Svi zavrseci kod wish-grantera su lazni!Po n-ti put!...Cilj igre je da se nadje strelok i istina o zoni.Simple as that ;) ...dakle ko "pretrci" igru obicno zaglavi kod wish-grantera, sto je i zasluzio:-devil-: Ostala dva zavrsetka su prava...okacio sam linkove i objasnjenja na jednoj od prethodnih strana...:type:

nisi nasao ulaz u elektranu ili nesto drugo je u pitanju? Ulaz je kod jednog velikog zida ispred koga je neka livada i cev kao za naftovod...a okolo kruzi helis i ima gomila neprijatelja...

Moze li neko da mi odgovori da li Stalker podrzava 5.1 surround posto moja radi kao u 2.1 i neznam kako da je namestim da mi radi u 5.1 i ako je uopste moguce da se namesti 5.1surround.........:wall: :wall:

Poslednja izmena:
Ahhhh, i'm infected.

Ja ovo nastavih da igram, i recimo da zaista ima materijala za zabavu, neke stvari mi i dalje smetaju ali sada sledi hvaljenje, svaki AK koji mi je dopao shaka puca skoro kao pravi, recimo da treba neki period navikavanja, ali ko je bio u armyji mora da se slozi, zvuk pucnja bi mogao biti mozda jaci ali ok.
Pse sad ubijam kao kerove, naleteo sam i na druge organizme, neke stvari svakako impresioniraju.
Pojma nemam sta radim sa questovima ali trudim se da ostanem ziv.
Ima bagova u grafici,tj na par mesta fale texture, ali dobro.
I dalje slusam price da igra puca, ali meni za sada nijednom.
Treba mi jaca makina.
Samo da su je prokletnici ispolirali, dodali proklete volumetricke oblake, i tako te slatkise, i ovo bih bio zaista ubica.

Vredi dati stalkeru shansu:)

Ahhhh, i'm infected
Ima bagova u grafici,tj na par mesta fale texture, ali dobro.
I dalje slusam price da igra puca, ali meni za sada nijednom.
Treba mi jaca makina....Samo da su je prokletnici ispolirali, dodali proklete volumetricke oblake, i tako te slatkise, i ovo bi bio zaista ubica....

Vredi dati stalkeru shansu:)
A ovako mislim da igra nije za svakoga, bar ne za one kojima preterano smetaju neki nedostaci "tehičke prirode"
Igra puca kad grafička podešavanja nisu u srazmeri sa jačinom konfe, a hoće i quicksave da zezne stvar ponekad, zato jel', ne treba zaboraviti esc/save game.

Uh, ne da mu vredi dati šansu, nego... Ja se sad već danima ne odvajam od kompa (jedva sam izdržala da mi prođu ispiti, pa da navalim). U svakom slučaju, oduševljena sam igrom.
Volim te igre koje su drugačije, odn. na koje se treba malo navikavati,dok ne uđeš u štos kako treba pucati.
One podzemne laboratorije i prolazi (šteta što ih nema više) su mnogo zanimljivi. A, uopšte i okolina; gledajući neke fotografije Černobilja danas, lokacije deluju "preslikano" u igri. To igri, bar po meni, daje neku težinu i prilično je jezivo.

Poslednja izmena:
A ovako mislim da igra nije za svakoga, bar ne za one kojima preterano smetaju neki nedostaci "tehičke prirode"
Igra puca kad grafička podešavanja nisu u srazmeri sa jačinom konfe, a hoće i quicksave da zezne stvar ponekad, zato jel', ne treba zaboraviti esc/save game.

Uh, ne da mu vredi dati šansu, nego... Ja se sad već danima ne odvajam od kompa (jedva sam izdržala da mi prođu ispiti, pa da navalim). U svakom slučaju, oduševljena sam igrom.
Volim te igre koje su drugačije, odn. na koje se treba malo navikavati,dok ne uđeš u štos kako treba pucati.
One podzemne laboratorije i prolazi (šteta što ih nema više) su mnogo zanimljivi. A, uopšte i okolina; gledajući neke fotografije Černobilja danas, lokacije deluju "preslikano" u igri. To igri, bar po meni, daje neku težinu i prilično je jezivo.

Mislim da je to glavna poenta igre,baciti se u taj trip,i malo se vise zainteresovati za to sta se tamo desilo i kako to sve sada izgleda! Ako pokusas da se uzivis u pricu i okruzenje ti bug-ovi i raznorazni graficki nedostaci postaju skoro neprimetni,a igra sve vise te vuce da je dovedes do kraja!

Mali off:
http://en.wikipedia.org/wiki/Stalker_(film)

Check this out!!
Snimljeno 1979.
Cool.

Kazu da je film malo dosadan. Procitajte knjigu "Piknik pokraj puta" brace Strugacki (koji su jedni od najboljih pisaca naucne fantastike ali neznam koliko su prevodjeni kod nas) Elem, u knjizu umesto od Cernobila zona nastaje posle posete vanzemaljaca koji za sobom ostave radijaciju artifakte i sl. Glavni lik je stalker koji ulazi u zonu da bi izvukao artifakte i da pronadje "uber" artifakt koji ispunjava zelje. Inace teorija o poseti vanzemaljaca je da su oni imali piknik kao sto bi ljudi imali piknik i da je ono sto je ostalo za njima ustvari smece koje nisu pokupili za sobom koje nama igleda isto onako kako bi recimo mravima izgledalo ono sto ljudi ostave za sobom. Inace i film je samo delimicno baziran na knjizi kao i sama igra. Tako da ako u filmu ocekujete neku pucnjavu ili mutante odmah batalite gledanje. A knjigu svakako vredi procitati isto kao i "Tesko je biti Bog" od istih autora, na osnovu koje se radi RPG igra koja bi trebala uskoro da izadje.

Poslednja izmena:
Meni se film svideo; neverovatan trip, odlicna kamera. Cista filozofija :)

Inace, necu da igram igru dok ne stigne novi patch, mrzi me da igram ispocetka zbog izgubljenih sejvova.

Kazu da je film malo dosadan. Procitajte knjigu "Piknik pokraj puta" brace Strugacki (koji su jedni od najboljih pisaca naucne fantastike ali neznam koliko su prevodjeni kod nas) Elem, u knjizu umesto od Cernobila zona nastaje posle posete vanzemaljaca koji za sobom ostave radijaciju artifakte i sl. Glavni lik je stalker koji ulazi u zonu da bi izvukao artifakte i da pronadje "uber" artifakt koji ispunjava zelje. Inace teorija o poseti vanzemaljaca je da su oni imali piknik kao sto bi ljudi imali piknik i da je ono sto je ostalo za njima ustvari smece koje nisu pokupili za sobom koje nama igleda isto onako kako bi recimo mravima izgledalo ono sto ljudi ostave za sobom. Inace i film je samo delimicno baziran na knjizi kao i sama igra. Tako da ako u filmu ocekujete neku pucnjavu ili mutante odmah batalite gledanje. A knjigu svakako vredi procitati isto kao i "Tesko je biti Bog" od istih autora, na osnovu koje se radi RPG igra koja bi trebala uskoro da izadje.

jel znas da li ima negde neko izdanje, moze i prevedeno na engleski ?

Mislim da je to glavna poenta igre,baciti se u taj trip,i malo se vise zainteresovati za to sta se tamo desilo i kako to sve sada izgleda! Ako pokusas da se uzivis u pricu i okruzenje ti bug-ovi i raznorazni graficki nedostaci postaju skoro neprimetni,a igra sve vise te vuce da je dovedes do kraja!

Uopste ne prikazuje sta se tamo desilo, totalno je SF. Radijacija i njene posledice su u najmanju ruku "laicki" prikazane i objasnjene i imaju vise stete nego koristi. Mogli su barem iskoristiti igru neke makar osnovne edukativne svrhe vezane za radijaciju, uranium i izotope..bla bla...ne bitno. Steta sto su propustili priliku da milionima ljudi makar nesto kazu o radijaciji, toliko izmisljenih tekstova o anomalijama i artefaktima, a ni jedan o radijaciji i njenim efektima, ucinku i nastanku. :S:

@killbane:

Zona nije nastala od Cernobila vec od neceg sasvim drugog... (govorim o zoni iz igre), ako si ti mislio na ovu pravu, onda se izvinjavam :)

Poslednja izmena:
Meni se film svideo; neverovatan trip, odlicna kamera. Cista filozofija :)

Inace, necu da igram igru dok ne stigne novi patch, mrzi me da igram ispocetka zbog izgubljenih sejvova.

Moraces ispocetka svejedno, novi patch ce konvertovati save game od ovog sada patcha (1.001), a ne od inicijalne igre, tako da dzaba cekas...

Stalker je umetnicki film a ne Aliens 5 :) Upravo zato Tarkovski nije prikazao sta se desava, ostaje na nama da razmislimo sta je u stvari zona.

Inace, zanimljivo je da su mnogi clanovi ekipe umrli od posledica snimanja filma, pa cak i sam Tarkovski i njegova zena - navodno su snimali na nekom vrlo zagadjenom mestu u Litvaniji.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno