Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R utisci, tehnikalije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nekako mi se cini (nadam se?) da ce Stalker mozda biti popularan za tvorce raznoraznih modova :)
Igra je prosto sjajna, napucavanje je definitivno najbolje koje sam do sada video.

Negdje sam pročitao da 7 završetaka.

Ljudi zabo sam se u labaratoriji, nakon sto sam uzeo one dokumente. Vrata su zaglavljena sa druge strane i meni ne pada na pamet sta treba da radim. hvala

Udri nozem u u onu vatru sto ide po prostoriji gde su vrata... ja sam se isto zezao 20 min dok nisam uzeo noz i slucajno udario u tu vatru.... to je neki duh valjda?

Poslednja izmena:
Ljudi zabo sam se u labaratoriji, nakon sto sam uzeo one dokumente. Vrata su zaglavljena sa druge strane i meni ne pada na pamet sta treba da radim. hvala

Ma bre saspi rafal i gotov je...a sto se tice kraja, sedam ili vise, ne znam koliko ih ima, ali i ja sam zavrsio kod onog wish makera ili kako vec...

Kad ste vec poceli sa napucavanjem... Na pocetku igre se koristi krsh oruzje koje se zaglavljuje i neprecizno je. Kasnije se mogu naci mnogo bolje sprave koje su precizne i veoma lako upucavate protivnike.

Ako vam je "loshe" napucavanje na pocetku igre razlog da odustanete, onda ste mnogo razmazeni!

Kad ste vec poceli sa napucavanjem... Na pocetku igre se koristi krsh oruzje koje se zaglavljuje i neprecizno je. Kasnije se mogu naci mnogo bolje sprave koje su precizne i veoma lako upucavate protivnike.

Ako vam je "loshe" napucavanje na pocetku igre razlog da odustanete, onda ste mnogo razmazeni!

Kada se bude pojavila igra u kojoj si na pocetku naglavacke a kasnije se to polako popravlja sve dok ne dodjes u normalan polozaj, hoces i onda reci da smo razmazeni? Ma daj, sa 3 metra 30 metaka iz automatske puske i protivnik se kao malo zatetura (i to ako se uopste zatetura) i onda ti saspe 10 puta manje i ubije te u sekundici ... Zar treba da predjem pola igre da bi stvari tek onda dosle koliko toliko u normalu? Debilno ... Valjda tezina igre treba drugacije da se formira a ne cinjenicom da su meci sa kvalitetnijim oruzjem smrtonosniji. O preciznosti tu nema govora jer su u pitanju vrlo male distance, i to iritira. Metak je metak, ma koje oruzje bilo u pitanju sa te razdaljine ... Opet kazem, d.e.b.i.l.n.o.

Poslednja izmena:
Napucavanje je em nerealno em loše rešeno. Na kraju sam provalio da mi se neuporedivo više isplati da se zaletim u sprint i spucam sačmarom/kratkim rafalom kalaša iz neposredne blizine protivnika nego da ga bijem iz bilo kakve daljine, tim pre što igra tripuje pa nekada ni 15 metaka iz kalaša sa reda veličine 15 metara nije dovoljno, ali zato iz neposredne blizine odmah svi padaju.

edit: baš sam izveo 1 experiment. Napravio sam save i tukao lika sa kalašem iz određene udaljenosti sa po 1 metkom. Svaki ga je pogodio, samo bi se malko zateturao i ništa. Spucao sam 20 metaka, pogodilo ga je jedno 18 i još uvek nije poginuo. Onda sam loadovao save i u tog istog lika se zaleteo sprintom i sa 3 metka iz blizine ga sasekao. Šta znam, to je prilično loše urađeno za moj ukus. Igra kao igra je fino osmišljena, ali sve deluje da je nekako na pola, odnosno da se nisu mogli definitivno prelomiti koliki balans da naprave između rpg i fps elemenata.

Poslednja izmena:
a o parama nista a ? ;) Znaci pare sluze za podmicivanje vojnika na prvom cordonu i ni za sta vise :) uspeo sam da potrosim ~10000R na kupovinu informacija (koje sam vec znao lol) :p

Ma mozes da zalis kol'ko hoces :) meni je bitno da me igra zabavlja i odmara. Odgovara mi po svemu, a goranstein, gx-x i ekipa mogu do sutra da drve i smaraju po temi :)

@kuditahex:

cekaj, ti bese igras i onaj UFO ili sam te pobrkao sa nekim ? :)

i od mene ide glas losem "napucavanju" ... nije problem promasiti nekoga, ali metak-po-metak sasuti mu vise od 10-tak komada i da se samo zatetura ... tu mi nesto smrdi!
A i brate mili, ja sam STALKER (proganjac, cini mi se) pripadnik neke ultra jedinice, aiming i shooting kao i baratanje sa svim raspolozivim oruzijem je na vrhuncu ... ne moze da se zadese toliki promasaji :smash:

Evo.. ja sam naleteo na neki modovani kalash koji ima 2x fire rate i sa njim skidam protivnika na daljinu sa 2 kratka rafala. Posle sam nasao neki TS??? koji je jos bolji !!!

Evo.. ja sam naleteo na neki modovani kalash koji ima 2x fire rate i sa njim skidam protivnika na daljinu sa 2 kratka rafala. Posle sam nasao neki TS??? koji je jos bolji !!!
dakle treba napredovati sa skill-om i naci nove prangije...
phiii...bas ste protivrecni...ovoliko podeljenih misljenja...za dan-dva se prikljucujem nekoj strani :D

a o parama nista a ? ;) Znaci pare sluze za podmicivanje vojnika na prvom cordonu i ni za sta vise :) uspeo sam da potrosim ~10000R na kupovinu informacija (koje sam vec znao lol) :p

Pa kupujes valjda oruzje... medic-e... metke... odela... a to za informacije jeste malo glupo... kada ih vec znam...

kako ti je samo ovakva ogavstina pala napamet, zar je toliko igra lose uticala na tebe :d

Pa mozda sam ja za nijansu vise razocaran od drugih jer sam zaista ocekivao od ove igre mnogo vise. Uspeli su da naprave atmosfericnu igru, shooter koji nije samo obican shooter, i onda sve to upropastili losom tehnickom izvedbom, poludovrseni proizvod koji je morao na trziste do kraja fiskalne godine. Ove stvari nikada nece biti popravljene patchevima, cak i ako bi podigli damage na oruzjima, jer ce sam osecaj napucavanja ostati isprazan. Ko bi ocekivao da ce izbaciti igru gde noge protivnika gledaju u sasvim neprirodnom pravcu u odnosu na trup (tako nesto ne moze se videti ni kod leseva), pri tome gledati kretanje koje ni DOOM 1 ne bi sebi dozvolio, a na sve to dodati pucanje koje se najlakse moze opisati kao osecaj pucanja u prazno ... Jedino gde ova igra moze biti zanimljiva su elementi kada se trckara po mapi, dakle kad izuzmemo elemente koji su esencija jednog modernog shootera ... Koliko god oni hteli da ovo bude mesavina RPG i FPS, daleko vise je FPS, a u tom segmentu zakazuje maximalno ...

Bez obzira na svu pljuvacinu napisanu ovde, mogu da kazem da je igra odlicna...i definitivno je preporucujem svima koji vole fps igre. U pocetku sam imao neke primedbe na racun ove igre ali sada jedino zameram sto je kratka. Mada i to je diskutabilno.

Heheh ja poceo iz pocetka nadam se drugacijem kraju sada, pridjem nekim tipovima i kaze on meni "hoces brate neko cudop od pistolja da kupis samo 500R" ja kao, "pa ok", onda on meni kaze "cekaj ovde idem da donesem" i okrene se otrci dvadeset metara kod ostalih i vikne mi "aj sad pali majmune" i tako to :d :d :d ...morao sam da ih pobijem sve, ali nigde tog pistolja *** :p

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno