Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl

Poslednja izmena:
pa ti starcu gore iznad (#1154) rece da nema informacija..:wall: menjaj brlju ta ti ne valja:bottle:

Nema zvanicnih informacija. I nigdje nije receno da nece praviti nastavak. Nezvanicna informacija je da ce i dalje koristiti X-Ray engine, dok su netom kruzile glasine kako ce koristit neki drugi, i da ce se nastavak zvati Stalker 3 Apocalyptic.

S.T.A.L.K.E.R: Fated City

[YOUTUBE]_gjVyHWZ3Tw[/YOUTUBE]

Prilozi

• 1237623945_pic_id145964.jpeg
    1237623945_pic_id145964.jpeg
    42 KB · Pregleda: 58
  • 1237624000_pic_id145960.jpeg
    1237624000_pic_id145960.jpeg
    48.9 KB · Pregleda: 60
  • 1237624032_pic_id145963.jpeg
    1237624032_pic_id145963.jpeg
    56.5 KB · Pregleda: 65
Poslednja izmena:
Meni radi, apdejtuj flash player...

Jesi li probao? Kakvi su utisci? :)
Ja sam ga skinuo ali je problem što radi samo na ruskoj verziji.Probao sam ali me izbacuje , error loding lokalization i td.Pokušavao sam svašta i nakraju rešio da "kupim" rusku verziju.Još nije stiglo sve,tek 27%.Imam original SoC multi launguage i nemogu da nađem rusku lokalizaciju.A i nisam se nešto previše trudio.Clear Sky mi se više sviđa na ruskom nego engleskom.Red je da nabavim i SoC na ruskom.Neka ga, naj bolji modovi su većinom "only for russian".Od ruskih modova (AMK,SRP,Zenobian,Arsenal itd) posle prave kompilacije tipa OL i slično.Glavne fore rusi odrađuju, ostali samo pakuju.

Poslednja izmena:
Jesi li probao? Kakvi su utisci? :)

Nisam :)

Ja sam ga skinuo ali je problem što radi samo na ruskoj verziji.Probao sam ali me izbacuje , error loding lokalization i td.Pokušavao sam svašta i nakraju rešio da "kupim" rusku verziju.Još nije stiglo sve,tek 27%.Imam original SoC multi launguage i nemogu da nađem rusku lokalizaciju.A i nisam se nešto previše trudio.Clear Sky mi se više sviđa na ruskom nego engleskom.Red je da nabavim i SoC na ruskom.Neka ga, naj bolji modovi su većinom "only for russian".Od ruskih modova (AMK,SRP,Zenobian,Arsenal itd) posle prave kompilacije tipa OL i slično.Glavne fore rusi odrađuju, ostali samo pakuju.

Istina :)

Da nebunarim po celom thread-u:

Koji je zadni patch za ovu igru ?? :)

:wave:

1.0005

Probao sam ovaj mod Stalker fated city.I stvarno sam bio u pravu, to je nova igra, sve se barem za sad dešava na novim mapama.Jako je neobično,bio sam dosad u 5-6 nivoa koji su relativno mali ali se jako malo toga dešava.Ima dosta zanimljivi stvari ali zasad je malo dosadno,nalitiš na čopor kerova , par bandita i dosad samo 2 vojnika koji su specnaz odelima i koje sam oladio i nabavio Abakan.
Priča nema veze sa SoC.

Instalirao oblivion lost mod, ali mi izbacuje gresku XRay engine crash.

Ovaj mod preporucujem svima koji nisu igrali SoC, ili planiraju opet.

STALKER Complete 2009 - http://www.strategyinformer.com/pc/stalkershadowofchernobyl/mod/30582.html

3420055136_493b8fc103_o.jpg

This mod has been created with a thought of bringing the beautiful and immersive game of STALKER from the last generation era, when it was created to an up-to-date experience you'd expect from games you play in 2009. I did not try to include every single mod out there that changes the game beyond recognition, that was not the point. The following list is the carefully chosen essential collection of most advanced and aesthetically pleasant modifications, created by talented concept artists and programmers in the past 2 years. These are meant to technically and artistically enhance the game without compromising the original feel and atmosphere developers meant you to see. You'll notice every single detail has been retouched and has a polished feel to it.

This is ideal for first time players or people who have beaten the game when it first came out and now are coming back to replay it on new rig with higher resolution and better graphics.

Vise informacija i patch 1.1 - http://artistpavel.blogspot.com/

Poslednja izmena:
Instalirao oblivion lost mod, ali mi izbacuje gresku XRay engine crash.

Proradio Oblivion lost. Instalirao sam jos jedan mod pored njega, pa zato nije hteo da radi. Starce, ovaj mod koji si naveo (complete 2009), jel radi sa 1.005 patchom?

Poslednja izmena:
Radi.

Instalirao sam ovaj Complete mod. Gomila dodataka i stvarno izgleda ludo. Grafika je bruka. Ja igram na 1920x1200, sva podesavanja na max i ATI 4830 zvace odlicno igru. Mozda je za 2 sata igranja, 2x zakocila na pola sekunde.

Javljaju se greske na pojedinim senkama

- if you experience "shadow glitch", where shadow artifacts are following you
around, go to "user.ltx" and make changes to these lines:

r2_sun_near 20.
r2_sun_near_border 0.8

- to find "user.ltx", XP users go to:
"C:/Documents and Settings\All Users\Documents\stalker-shoc\user.ltx"

- Vista/Win7 users just type "stalker-shoc" in Windows Explorer search or go
to:
"C:\Users\Public\Documents\stalker-shoc\user.ltx"

Ovo je ustvari kompilacija vise modova i neki manji "fixevi", ali originalni gameplay nije puno izmjenjen. Meni se nisu svidjeli Depth of Field i Motion Blur, pa sam ih iskljucio.

Ovo je ustvari kompilacija vise modova i neki manji "fixevi", ali originalni gameplay nije puno izmjenjen. Meni se nisu svidjeli Depth of Field i Motion Blur, pa sam ih iskljucio.
Jel može da se igra na ruskoj verzijji igre.Mrzi me da deinstaliram pa ponovo instaliram.Još igram onaj Stalker fated city i sve mi je interesantnije, išpočetka je bio užasno dosadan, ali sad već ima akcije više.Ima 5-6 mapa i to je to zasad, vrtiš se tamo vamo od zadatka do zadatka, mapa u PDA crtana rukom kao da je dete u predškolskom uzrastu crtalo, i što je naj gluplje nemaš u mini mapi označeno strelicom pravac gde je glavni zadatak, tako da obiđeš sve nivoe dok ne nabasaš na nekog lika kojeg tražiš.Nije mi jasno zašto nisu ubacili i neku staru mapu da se igra i na njoj odvija, no ko zna šta će biti do kraja, mžda i jesu.Sad treba da nađem nekog tradera i izgleda da je to Sidorovič,ko zna gde su ga smestili.Jedva sam našao nekog lika kojeg zovu Haker.A bar sam tri puta prošao pored njegove kućice u groblju.
PS
Probao sam i radi i na ruskoj verziji,samo sam u gamedata\config\text promenio naziv foldera eng u rus i radi.Grafika je stvarno super i dosta mi zapinje, ima na static ligt i srednje podešavanje negde između 13 i 15 fps.Vanilu igram full dinamic bez problema.Ovde me jedino nervira šro se prilokom naglog okreta zamuti slika, neznam kako se to zove ali je verovatno taj kako reče Starac Depth of Field ili već kako.To verovatno može da se isključi, ali grafika inače prilično izgleda kao u Clear Sky.

Poslednja izmena:
Jel može da se igra na ruskoj verzijji igre.Mrzi me da deinstaliram pa ponovo instaliram.Još igram onaj Stalker fated city i sve mi je interesantnije, išpočetka je bio užasno dosadan, ali sad već ima akcije više.Ima 5-6 mapa i to je to zasad, vrtiš se tamo vamo od zadatka do zadatka, mapa u PDA crtana rukom kao da je dete u predškolskom uzrastu crtalo, i što je naj gluplje nemaš u mini mapi označeno strelicom pravac gde je glavni zadatak, tako da obiđeš sve nivoe dok ne nabasaš na nekog lika kojeg tražiš.Nije mi jasno zašto nisu ubacili i neku staru mapu da se igra i na njoj odvija, no ko zna šta će biti do kraja, mžda i jesu.Sad treba da nađem nekog tradera i izgleda da je to Sidorovič,ko zna gde su ga smestili.Jedva sam našao nekog lika kojeg zovu Haker.A bar sam tri puta prošao pored njegove kućice u groblju.
PS
Probao sam i radi i na ruskoj verziji,samo sam u gamedata\config\text promenio naziv foldera eng u rus i radi.Grafika je stvarno super i dosta mi zapinje, ima na static ligt i srednje podešavanje negde između 13 i 15 fps.Vanilu igram full dinamic bez problema.Ovde me jedino nervira šro se prilokom naglog okreta zamuti slika, neznam kako se to zove ali je verovatno taj kako reče Starac Depth of Field ili već kako.To verovatno može da se isključi, ali grafika inače prilično izgleda kao u Clear Sky.

To je motion blur. Stavi ovo u gamedata/shaders/r2.

Prilozi

• SkyGRAPHICS_options.rar
    2.7 KB · Pregleda: 30
Sa kojim patchom je najbolje igrati gore navedeni i odlicni Complete Mod 2009?!

1.0005/1.0006.
Kod mene sa 1.0005 radi odlicno.

To je motion blur. Stavi ovo u gamedata/shaders/r2.
Uopšte nisam isprobao taj peč za motion blur, spustio sam setinge na static lights i sad tog nema i imam utisak da je ovako bolje na static nego na dinamic.Nekako mi je prijatnije za oči iako mi je moja grafička vanilu jela na dinamic ovo je verovatno za nju sad previše pa je static optimum.Nažalost ovo je mod za one sa jačim konfama i isključivo je vezan za grafiku.Moraću da ga probam kod komšije na HD4850, čisto da naparim oči.
Nesviđa mi se izbor zvukova za oružje, u principu kao i OL.Default zvukovi su po meni mnogo bolji naročito za pištolje i AK 74U.Stvarno je razočaravajuća jedna sitnica, grafički mod a pola ikonica ne odgovara izgledu stvarnom izgledu.To jesu sitnice ali je i dokaz da je to samo još jedna kompilacija raznih modova bez mnogo kreativnosti.Na primer glupost da vintorez ima jedan (default ) zvuk a val potpuno drugačiji a u principu to je isto.

Koju graficku imas?

Nazad
Vrh Dno