Jel može da se igra na ruskoj verzijji igre.Mrzi me da deinstaliram pa ponovo instaliram.Još igram onaj Stalker fated city i sve mi je interesantnije, išpočetka je bio užasno dosadan, ali sad već ima akcije više.Ima 5-6 mapa i to je to zasad, vrtiš se tamo vamo od zadatka do zadatka, mapa u PDA crtana rukom kao da je dete u predškolskom uzrastu crtalo, i što je naj gluplje nemaš u mini mapi označeno strelicom pravac gde je glavni zadatak, tako da obiđeš sve nivoe dok ne nabasaš na nekog lika kojeg tražiš.Nije mi jasno zašto nisu ubacili i neku staru mapu da se igra i na njoj odvija, no ko zna šta će biti do kraja, mžda i jesu.Sad treba da nađem nekog tradera i izgleda da je to Sidorovič,ko zna gde su ga smestili.Jedva sam našao nekog lika kojeg zovu Haker.A bar sam tri puta prošao pored njegove kućice u groblju.
PS
Probao sam i radi i na ruskoj verziji,samo sam u gamedata\config\text promenio naziv foldera eng u rus i radi.Grafika je stvarno super i dosta mi zapinje, ima na static ligt i srednje podešavanje negde između 13 i 15 fps.Vanilu igram full dinamic bez problema.Ovde me jedino nervira šro se prilokom naglog okreta zamuti slika, neznam kako se to zove ali je verovatno taj kako reče Starac Depth of Field ili već kako.To verovatno može da se isključi, ali grafika inače prilično izgleda kao u Clear Sky.