Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl

Pitanje u vezi modova za igru

Prvo da zahvalim starcu na posebnoj temi za modove.
Igru do sada nisam ni probao, delom zbog slabijeg hardwera a delom i zbog nekih nedostataka igre koji su sada doradjeni modovima.
Napisaću šta sve planiram da instaliram a molim one koji se razumeju da me isprave ako nešto sa nečim ne ide:
1. patch 1.1b
2. S.T.A.L.K.E.R. Redux (Reality Enhancement) 1.02
3. S.T.A.L.K.E.R. Alive 1.6
4. S.T.A.L.K.E.R. - Oblivion Lost (by Kanyhalos)
5. Detection mod (improved stealth!)
6. Float 32
7. STALKER Skies 1.1
8. STALKER_Skies_REAL_ATMOSPHERE_Patch_static
9. S.T.A.L.K.E.R. Weather Overhauled v2.0
10. Transport mod - obavezno

Poslednja izmena:
Imas SMart Mode Manager pa instaliraj preko njega. On ce ti reci sta se sa cime sukobi.

... a u tome sto si izabrao sukobice se dosta toga.

Citiram korisnika: gx-x
aj kad si vec pomenuo nvidiju i kolko bolje radi:

http://guru3d.com/article/Videocards/501/25/

mnoge ce zacuditi ali zapravo kad se pogleda malo bolje, odnos izmedju ulozenog novca i dobijenog FPS je na strani ATI-ja, a ni ne radi uopste

Pa prije svega taj test je malo zapitjiv? Razlika izmedju 1280 i 1600 rezolucija na HD3850 kartici je svega 3 frejma, dok je na ostalim karticama druga prica. Mozda se radi o gresci, a mozda je u pitanju to sto u Stalkeru frame varira i nije uvijek isti? Druga stvar, razlika izmedju 8800GT i 3850 je u prosjeku 10 frejmova, a to itekako opravdava razliku u cijeni. Clear Sky ce itekako cijeniti tih 10 frejmova vise, jer ce biti zahtjevniji.

Pogledaj Maxov test.

results_stalkerb.png

Poslednja izmena:
@starac:

komsija, nisam ja radio test. Medjutim, skrenucu ti paznju na to da je test ponovljen na nekoliko 9600GT karti (posto je taj clanak posvecen njima) tako da mesta oscilacijama nema mnogo. Lepo se svuda vidi (ne samo u stalker igri) da ona najvise klokovana karta uvek ima najvise frejmova. Da ima nekih oscilacija, sve bi se poremetilo u stalker testu. NAravno, uvek je moguce d aje autor testa nesto brljao, ali iskreno ne verujem da jeste. Momak je do sada uvek bio veoma profesionalan.

A kako byMax testira - ne bih znao. BEz pretenzija da ga uvredim, pretpostavljam da ima dosta pauza i odmora medju testiranjima...Ovo ne mora nista da znaci, a moze da znaci...KAzem, ne znam, necu da se mesam. Taj njegoiv test pokazuje da je ATI bas losiji u STALKERU na odnosu na nVidiju, mada, ko zna sta je on testirao...Njegovi grafikoni su sami po sebi dovoljno zbunjujuci za gledanje, na stranu sve ostalo...

Poslednja izmena:
Da li neko zna da mi kaze na kom jeziku pricaju likovi koje sreces usput u igri, tj. da li je to ukrajinski ili bas ruski?

Ja mislim da je ruski (tacnije 99% sam siguran).

Prvo da zahvalim starcu na posebnoj temi za modove.
Igru do sada nisam ni probao, delom zbog slabijeg hardwera a delom i zbog nekih nedostataka igre koji su sada doradjeni modovima.
Napisaću šta sve planiram da instaliram a molim one koji se razumeju da me isprave ako nešto sa nečim ne ide:
1. patch 1.1b
2. S.T.A.L.K.E.R. Redux (Reality Enhancement) 1.02
3. S.T.A.L.K.E.R. Alive 1.6
4. S.T.A.L.K.E.R. - Oblivion Lost (by Kanyhalos)
5. Detection mod (improved stealth!)
6. Float 32
7. STALKER Skies 1.1
8. STALKER_Skies_REAL_ATMOSPHERE_Patch_static
9. S.T.A.L.K.E.R. Weather Overhauled v2.0
10. Transport mod - obavezno

Moj savet bi ti bio da odigras igru bez mnogo propratne sminke, obzirom da je jos nisi odigrao. Original je ipak original. Dovoljan ti je float32, ostalo mozes komotno da zaboravish...

Ovo mi izgleda ko gledanje filama u bioskopu sa filter naocalama za sunce! Ako postujes tudju kreaciju, rad i ideju, razumeces me... ;)

Pozdrav!

Od kako sam instalirao Priboi mod posle kratkog vremena me izbacuje na desktop.

Probao sam na Visti sa 1.005 WW updateom i odigrao cela 2 levela i uninstall. Nije mi legla i cao. Cisto iz znatizelje, sta je float32 mod?

Gde skidate Pacheve, kad odem na oficijelni sajt on me posalje ne neke linkove koji se placaju.
I jos jedno pitanje kad poginem i pokusam da uradim LOAD nece da pokrene sto sam sacuvao preko F5.

@starac:

komsija, nisam ja radio test. Medjutim, skrenucu ti paznju na to da je test ponovljen na nekoliko 9600GT karti (posto je taj clanak posvecen njima) tako da mesta oscilacijama nema mnogo. Lepo se svuda vidi (ne samo u stalker igri) da ona najvise klokovana karta uvek ima najvise frejmova. Da ima nekih oscilacija, sve bi se poremetilo u stalker testu. NAravno, uvek je moguce d aje autor testa nesto brljao, ali iskreno ne verujem da jeste. Momak je do sada uvek bio veoma profesionalan.

A kako byMax testira - ne bih znao. BEz pretenzija da ga uvredim, pretpostavljam da ima dosta pauza i odmora medju testiranjima...Ovo ne mora nista da znaci, a moze da znaci...KAzem, ne znam, necu da se mesam. Taj njegoiv test pokazuje da je ATI bas losiji u STALKERU na odnosu na nVidiju, mada, ko zna sta je on testirao...Njegovi grafikoni su sami po sebi dovoljno zbunjujuci za gledanje, na stranu sve ostalo...

Oscilacije su svugdje pravilne osim u tom slucaju sa 3850, mislim na Stalker. Ostale testove nisam gledao. Bas zato mi je to i cudno? Max testira Cordon mapu, odnosno pocetak, pa otud i razlike u odnosu na druge testove koji testiraju druge mape.

X-bit labs test.

stalker_hdr.gif

Sergei Grigorovich INTERVIEW - http://translate.google.com/translate?u=www.gameland.ru/spec/39794/&langpair=ru|en&hl=es&ie=UTF-8

Sergei Grigorovich:

..after we took first place in the charts in Europe and the United States, we have been approached, respectively, European and American investors who want to make an international film. This, of course, only my reasoning on the subject and promotion of the brand, but as soon as all settles up and gets signed, we'll immediately make official announcement...

Ovu pricu pretociti u film bi bila odlicna ideja.

Poslednja izmena od urednika:
Samo da ne glume Bred Pit i Dzulija Roberts :D

Elemenata za film ima dosta, samo sto se bojim da ne naprave limunadu kao sto je to slucaj sa vecinom ekranizacija.

Samo da ne glume Bred Pit i Dzulija Roberts :D

Elemenata za film ima dosta, samo sto se bojim da ne naprave limunadu kao sto je to slucaj sa vecinom ekranizacija.

Posle Ja Robota, Ja Legende, evo jos jednog potencijalnog sHita Vila Smita :D

Bez Aleksandra Kajdanovskog nema tu leba ;) :smoke:.
http://http://www.imdb.com/title/tt0079944/
(procitajte user comment na dnu strane, nenadj.ebivo :type:)

Ako se pitate da li i dalje izgleda mlad posle 30-tak godina, ne brinite se, zona ga je sacuvala :d.

Ok, kapiram da bi se mogao snimiti neki akcioni film, pa neka glume i Bred i Will, sve su to odlicni glumci, jedino sto su im poslednji filmovi dno dna (mislim setite kvalitetnih filmova/uloga - Seven, Snatch ;), dok za Will-a i ne mogu nesto da se setim :D)...

Ali taj film se ne bi nasao u mojoj kolekciji, pokvario/oskrnavio bi mi uzitak originalnog Stalker-a 1979.
Stvarno Stalker je film koji je ostavio na mene bas snazan utisak, kao retko koji film u poslednje vreme, i Children Of Man, naravno.

Poslednja izmena:
Bez upliva u svetsku kinematografiju molim, samo komentari vezani za film STALKER baziran na istoimenoj igri...

film stalker (original) nema mnogo veze sa igrom stalker, tj igra sa filmom, a taj novi ce da bude valjda holivudski rimejk originalnog filma, ne film po igri? u drugom slucaju bojim se da nam ne gine uve bol :D

film stalker (original) nema mnogo veze sa igrom stalker, tj igra sa filmom, a taj novi ce da bude valjda holivudski rimejk originalnog filma, ne film po igri? u drugom slucaju bojim se da nam ne gine uve bol :D

Rimejk ruskog filma Stalker iz 1979. godine.
Hm, zanimljivo... ostah bez reci :D.

Pa imash zakacenu temu u ovoj sobi...Starac je to lepo izvukao.Poslednji patch je 1.005 i on sadrzi sve prethodne ,ali mislim da mora prethodno da se instalira prvi koji je izasao posle originalne verzije.

Starac, jel ovo zaista mora ovako da se instalira?
Ja instalirao odmah 1.0005 i nekako mi cudno radi, cas stuca, cas klizi bez nekog logichnog razloga:S:
Instaliran float 32.

Poslednja izmena:
Ne mora...1.005 patch je dovoljan.
Doduse, nisam Starac :D

Starac je jedan:)
Mene neki drugari zovu "deda":p

Nego sa kojim patchom ste bili naj zadovoljniji?

1004, taj je radio sa dosta modova, sa njim sam i presao igru a 1005 mi je doneo neke crash-ove s vremena na vreme...a i ekstremnu osetljivost na page file-igra je "nanjusila" page file na drugom HDD-u koji je pripadao Visti, pa je pomislila da imam dovoljno veliki page file (2 GB) a u stvari je bilo 1GB...sejvovi su konstantno pucali.

Znachi jedino reinstall dodjavola?!

LoL, pa ako ne znas gde bi drugo mogao biti problem :p
Mozda je do drajvera, a zna da zeza ako nije instaliran dual core optimizer za AMD, mozda je to?...Neko je vec pominjao nesto slicno i ovaj optimizer mu je resio problem.

Ma sve je na mestu, dc optimizer je instaliran ('di x2 bez toga pobogu), dodushe drajver je 7.11.
Ali jednostavno chudno radi, i posle 2 sata igre me izbaci na desktop, subjektivno bolje je radio 1.0004, kontam da igru nije moguce downgrade-ovati:p
Smeshka se re-install, a bash sam se nalozio da igram opet, zveknuo stalker sky kad ono smor:(

Ne, postoji bag u igri da kada se vrata jednom zatvore posle ne moze vise da se udje. Ili moze ali jaaaako tesko, ja sam bacio bombu na vrata i ona su se tako otvorila. ;)

^Ali mi nismo pricali o vratima?? :D
Nego o stabilnosti igre sa 1004 i 1005 patchevima.

Vrh Dno