Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl

Dva kraja

Ljudi, zavrsio sam igru 2X i samo mi recite koji je pravi kraj...

Prvi put sam nekim cudom promasio Wish Granter i otisao do monolith-a. Pucao sam u ona svijetleca cuda koja se nalaze oko monolith-a i "vatrene lopte" koje su se pojavljivale. Poslije toga mi je onaj "lik" ispricao onu prichu (o Streloku, o stalkerima, Zoni...) i pitao me da im se pridruzim u nekoj misiji (pristao sam) i igra se zavrsila!

Drugi put sam dosao do Wish Granter-a i onda sam u onoj animiranoj sceni "pozelio" da Zona nestane. Tada se vidi Strelok u "Zoni bez Zone" :D sa onim bijelim ocima i - kraj igre.

Koji je pravi kraj (ako mozda nisu oba)?

:wave:

Pa imash zakacenu temu u ovoj sobi...Starac je to lepo izvukao.Poslednji patch je 1.005 i on sadrzi sve prethodne ,ali mislim da mora prethodno da se instalira prvi koji je izasao posle originalne verzije.

Vidi stvarno lol, oprostite mi, umor je uchinio svoje :S:

Ljudi, zavrsio sam igru 2X i samo mi recite koji je pravi kraj...

Prvi put sam nekim cudom promasio Wish Granter i otisao do monolith-a. Pucao sam u ona svijetleca cuda koja se nalaze oko monolith-a i "vatrene lopte" koje su se pojavljivale. Poslije toga mi je onaj "lik" ispricao onu prichu (o Streloku, o stalkerima, Zoni...) i pitao me da im se pridruzim u nekoj misiji (pristao sam) i igra se zavrsila!

Drugi put sam dosao do Wish Granter-a i onda sam u onoj animiranoj sceni "pozelio" da Zona nestane. Tada se vidi Strelok u "Zoni bez Zone" :D sa onim bijelim ocima i - kraj igre.

Koji je pravi kraj (ako mozda nisu oba)?

:wave:
Igra ima 7 krajeva a za prave se smatraju dva koja se NE zavrsavaju kod "Wish granter-a".Jedan "ispravan" si video i jedan "losh"(kod monolita) ,ostaju ti josh "samo" 5...;).
Najbolji kraj dobijas kada odgovorish da ne zelish da se pridruzis qonsssiq%$#* projektu i tada te ocekuje josh jedan sat dobre pucacine.

Poslednja izmena:
Igra ima 7 krajeva a za prave se smatraju dva koja se NE zavrsavaju kod "Wish granter-a".Jedan "ispravan" si video i jedan "losh"(kod monolita) ,ostaju ti josh "samo" 5...;).
Najbolji kraj dobijas kada odgovorish da ne zelish da se pridruzis qonsssiq%$#* projektu i tada te ocekuje josh jedan sat dobre pucacine.

Thanks!
Srecom, sacuvao sam snimljene pozicije pa cu jos da pucam ;).

NASTAVIO SAM OVIH DANA DA IGRAM stalker-a opremljenog modovima, i mogu samo da kazem da me odusevljava.
igra izgleda opasno, i opasno je bolesna. samo kad chujes one mutirane zvukove u daljini, naajezis se, narocito nocu. A noc crna ufff....

definitivno je za mene medju prve tri igre prosle godine.

@mperisic
koliko rama si imao pre nego sto si ubacio jos jedan giga ?

Cini mi se da je preporuceno 1.5 gb u read me fajlu.

Ja imam frke sa modovima.

Da ne bih kucao kako i sta evo slika. Uglavnom ne mogu da koristim nijedan od dva najizvikanija reality moda, zbog s.h.a.r.p.e.r. textures ... ima li pomoci?

Prilozi

• stalker.JPG
    stalker.JPG
    32.1 KB · Pregleda: 79
"Priboi" mod je stvarno dobar,nisam ocekivao da ce i tako nesto da naprave.Dobili smo potpuno novu igru(novi storyline) u istom okruzenju.Svi STALKER fanovi bi obavezno morali da probaju ,taman da se popuni praznina do izlaska "Clear sky";).
Grafika je dodatno poboljsana dodavanjem zelenila ali je,nazalost, i hardverska zahtevnost zbog toga josh veca.Svaka cast autorima na trudu i naravno Starcu sto ga je iskopao.

Poslednja izmena:
"Priboi" mod je stvarno dobar,nisam ocekivao da ce i tako nesto da naprave.Dobili smo potpuno novu igru(novi storyline) u istom okruzenju.Svi STALKER fanovi bi obavezno morali da probaju ,taman da se popuni praznina do izlaska "Clear sky";).
Grafika je dodatno poboljsana dodavanjem zelenila ali je,nazalost, i hardverska zahtevnost zbog toga josh veca.Svaka cast autorima na trudu i naravno Starcu sto ga je iskopao.

posto si verovatno probao, da li vredi da se instalira, ako je igra u toku, jer koliko sam ja ukapirao, mod unosi totalno drugaciji start igre od samog pocetka.

posto si verovatno probao, da li vredi da se instalira, ako je igra u toku, jer koliko sam ja ukapirao, mod unosi totalno drugaciji start igre od samog pocetka.
Ako sad igrash originalniog stalkera nema potrebe da koristish ovaj mod jer je u pritanju potpuno novi storyline.Nalazis se u ulizi porucnika Priboi-a kaji dolazi u zonu godinu dana kasnije da istrazi sta se tu zaista zbilo...Pocetak obecava,ovakav mod sam cekao.
Cak se i pominje "Clear sky" kao frakcija privrzena vladi.

Ako sad igrash originalniog stalkera nema potrebe da koristish ovaj mod jer je u pritanju potpuno novi storyline.Nalazis se u ulizi porucnika Priboi-a kaji dolazi u zonu godinu dana kasnije da istrazi sta se tu zaista zbilo...Pocetak obecava,ovakav mod sam cekao.
Cak se i pominje "Clear sky" kao frakcija privrzena vladi.

Znaci ubaciti mod nakon zavrsetka igre!

Stalker je rasprodan u oko 1.7 mil. kopija, tacnije oko 950 000 u CIS (bivse sovjetske republike) i 700 000 ostatak svijeta. U Ukrajini cak 90 000? Svaka cast!

Ovo već počinje da ide na živce. Dakle, u Ukrajini gde je matična kuća, odnosno zemlji iz koje je igra potekla je prodato 90.000, a u svim ostalim zemljama bivšeg SSSRa još 860.000??? Malo sutra. Ukrajina ima 47-48 miliona stanovnika, sve zemlje bivšeg SSSR-a možda 4-5 puta više. Znači u Belorusiji, Rusiji, Tadžikistanu, Letoniji, Estoniji, Uzbekistanu i sl. je prodato 10 puta više kopija nego na domaćem tržištu? Kako da ne.

Kakve bajke koje se plasiraju za potrebe dizanja cene kod zapadnih izdavača, zastrašujuće...

Zasto mi ne radi stalker. Instalirao sam, krekovao. udjem izbaci mi kao onaj pravougaonik stalker, potom crni ekran, i izbaci na desktop. imam najnovije drajvere 169.xx i direct x najnoviji...sta moze da bude???

Zasto mi ne radi stalker. Instalirao sam, krekovao. udjem izbaci mi kao onaj pravougaonik stalker, potom crni ekran, i izbaci na desktop. imam najnovije drajvere 169.xx i direct x najnoviji...sta moze da bude???

verovatno si ubacivao neke modove, a neki od njih ne pasije i izbacuje ogru!

Stalker je rasprodan u oko 1.7 mil. kopija, tacnije oko 950 000 u CIS (bivse sovjetske republike) i 700 000 ostatak svijeta. U Ukrajini cak 90 000? Svaka cast!
Pa kad ljudi znaju znanje. Inace, ono sto nalazim jos fascinantnijim od prodatog tiraza je cinjenica da do dan danas prica o "S.T.A.L.K.E.R."-u ne jenjava (i to ne mislim samo na Clear Sky). Ljudi jos uvek na dugo i nasiroko raspravljaju o tajnama koje nudi "vanilla" verzija igre, a da ne pominjem modove. Sve u svemu, ma sta ko pricao, znam da ce za deset godina ljudi koristiti "S.T.A.L.K.E.R." kao reper kako treba praviti video igre (i naravno, zaliti se kako: "Neeeema vise takvih igara... eh!" :d). Otprilike kao sto se danas radi sa "Fallout"-om (najboljom igrom svih vremena btw).

Moj post u kome dovodim u pitanje projekciju prodaje na području bivšeg SSSR-a (koja apsolutno nema veze sa mozgom jer bi značila da se van Ukrajine, matične zemlje, igra u još siromašnijim zemljama prodavala 2-3 puta više, što je suludo) je obrisan - zašto?

@filipenko: Hoces li da ti odgovorim na post pa da svi vide gde si 'pogresio' ili hoces da ostane ovako?

Poslednja izmena:
Udri, možda sam pogrešio, pa da vidimo gde, zašto da ne?

CIS ima oko 278miliona stanovnika, na Rusiju otpada 140mil, Ukrainu 47-8. Cena igre u Rusiji je od 400 do 800 rublja, (1eur = 35rublja), Crysis kosta 1200rubalja, UnrealTournament 700...

Sto mu dodje nesto malo vise nego Warcraft3 kod nas, stalker je 3000din btw...

tako da me cifre uopste ne cude...

Ali čekaj, ako se prodalo 950 000 komada u bivšoj SSSR, od toga 90 000 u Ukrajini, aj nek ode pola miliona na Rusiju i Belorusiju, to znači da se po tamo nekim Turkmenistanima, gde ljudi nemaju za leba, prodalo više od 300 000. To mi je nekako nerealno.

ma to je bre broj kumulativnih DL-ova u bivsem SSR sto sa trekera sto sa RS-a i news-a :D

Zasto pravite prosek na Turkmenistanu, koji ni ne ulazi u CIS? Zar nije logicno da ce u Rusiji i Belorusiji gde je i standard osetno visi broj prodatih kopija biti 90% prezentovane cifre? Ne treba ni zanemariti da u Ukraini zivi 15miliona Rusa, i da je Chernobil bio strasna tragedija za ceo SSSR.

Koliko ljudi ovde je kupilo PlanPlus original samo zato sto je nas i sto je 400 dinara? Ili koliko je otislo da gleda "Lepa sela,...."

Ono sto je veci 'problem' je sto su tih 950000 kopija zaradile manje para nego ostatak prodat u svetu...

CIS = Armenia, Azerbaijan, Belarus, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Moldova, Russia, Tajikistan, Ukraine, Uzbekistan

Zasto pravite prosek na Turkmenistanu, koji ni ne ulazi u CIS? Zar nije logicno da ce u Rusiji i Belorusiji gde je i standard osetno visi broj prodatih kopija biti 90% prezentovane cifre? Ne treba ni zanemariti da u Ukraini zivi 15miliona Rusa, i da je Chernobil bio strasna tragedija za ceo SSSR.

Koliko ljudi ovde je kupilo PlanPlus original samo zato sto je nas i sto je 400 dinara? Ili koliko je otislo da gleda "Lepa sela,...."

Ono sto je veci 'problem' je sto su tih 950000 kopija zaradile manje para nego ostatak prodat u svetu...

CIS = Armenia, Azerbaijan, Belarus, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Moldova, Russia, Tajikistan, Ukraine, Uzbekistan

Istina je sve sto si napisao, samo da napomenem da je vecina kopija prodana dok je cijena bila full.
Nije mi jasna reakcija nekih clanova foruma ovdje, i ne razumijem zasto misle da se igra ne moze rasprodati u tolikom broju i to u drzavama u kojima je pravljena? U prilog tome ide i cinjenica da se Stalker moze igrati sa jeftinijim i starijim konfiguracijama.

Joj, o chemu se vi raspravljate!!!

Nazad
Vrh Dno