Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl

Peske :D
Ili probaj ako imade onaj mod sa vozilima :)

Ja sam skoro kupio novi komp. Nosio sam u servis kompjuter jedno dva puta zato sto mi blokiraju igre . Pod windowsom 2000 su mi skoro sve igre blokiraju igre. Doduse jedno vreme su radile. Od kako sam presao na XP samo stalker. Rekli su da je sve hardverski ispravno. Menjali su drajvere. Od poslednjeg puta kako sam nosio u servis vise nije blokirao vec me samo izbaci iz igre. Sada je poceo ponovo da zaglavljuje. Cuo sam da trosi mnogo memorije. Ne znam da li me izbacuje zato sto imam samo 1 GB memorije.

Koji si komp uzeo?

Athlon 64 3500+
GA M55plus-S3G
1GB PQI DDRII800
ATI x1950 pro

Poslednja izmena:
Nego, sad' se pitam drugo nesto... nalazim se u pm daleko od pocetka... a moram da se vratim po neke nagrade i po neke druge misije... sve to moram peske?

...pa peske ako te ne mrzi, ja se vozim sa Ladom Nivom :D, evo ti mod sa vozilima, mislim da je ovaj ubacen kod mene, pa probaj da se vozikas bez da tabanas :)

Prilozi

• jeppa_s_mod__v1.16__incl.vehicles_monsters_150.zip
    314.6 KB · Pregleda: 118
Athlon 64 3500+
GA M55plus-S3G
1GB PQI DDRII800
ATI x1950 pro

Probaj sledece, igraj igru, pa ako ti opet pukne, a verovatno hoce, pipni zadnji kraj kartice, kraj u koji ide ulaz za napajanje iste. Ono na sta treba da obratis paznju jeste koliko se greju cipovi, moduli na tom kraju...evo ti par slika pa mislim da ces skontati...nazalost x1950pro se jako greju na tom mestu, jezgro kod mene jedva ide i sada po ovim vrucinama preko 50, ali taj zadnji deo kartice ubi kako se greje. Ima i deo koji hladi to, specijalno napravljen za x1950pro kartice, ali posto je arctic cooling proizvodjac i nema ga kod nas jedino da ti neko donese od preko, ili da stavis jedan fan da duva direkt u karticu na tom mestu.

Prilozi

• 9f0b_1.JPG
    9f0b_1.JPG
    14.1 KB · Pregleda: 59
  • VRHSM_3D.gif
    VRHSM_3D.gif
    43.1 KB · Pregleda: 68
  • x1950pro.JPG
    x1950pro.JPG
    71.7 KB · Pregleda: 71
  • powercolorx1950prowithccg2.jpg
    powercolorx1950prowithccg2.jpg
    78 KB · Pregleda: 63
Je l' bih ja trebalo da ukradem dokumenta iz Agroprom instituta sunjajuci se ili moram da pobijem ceo puk vojske? Stvarno ih previse ima...

Probaj sledece, igraj igru, pa ako ti opet pukne, a verovatno hoce, pipni zadnji kraj kartice, kraj u koji ide ulaz za napajanje iste. Ono na sta treba da obratis paznju jeste koliko se greju cipovi, moduli na tom kraju...evo ti par slika pa mislim da ces skontati...nazalost x1950pro se jako greju na tom mestu, jezgro kod mene jedva ide i sada po ovim vrucinama preko 50, ali taj zadnji deo kartice ubi kako se greje. Ima i deo koji hladi to, specijalno napravljen za x1950pro kartice, ali posto je arctic cooling proizvodjac i nema ga kod nas jedino da ti neko donese od preko, ili da stavis jedan fan da duva direkt u karticu na tom mestu.

Ja imam Gigabyte-ovu karticu sa Zalman-ovim coolerom. Valjda je to dovoljno za hladjenje. Na ovu moju karticu onaj dodatak ne moze da se zakaci. Neverujem da je do toga jer on mene izbaci posle 5 min. igranja igrice. Valjda nije stigao tako brzo da se zagreje. Pokusao sam da igram NFS: Most Wanted pored prime-a 95 i izbacio me je iz NFS-a. Malo sam overklokovao sistem ali temperature su i dalje u granicama normale, osim chipseta na koji moram da stavim ventilator.

Evo slike:

Prilozi

• vga_productimage_gv-rx195p256d-rh_big.jpg
    vga_productimage_gv-rx195p256d-rh_big.jpg
    67 KB · Pregleda: 78
Poslednja izmena:
Ja imam Gigabyte-ovu karticu sa Zalman-ovim coolerom. Valjda je to dovoljno za hladjenje. Na ovu moju karticu onaj dodatak ne moze da se zakaci. Neverujem da je do toga jer on mene izbaci posle 5 min. igranja igrice. Valjda nije stigao tako brzo da se zagreje. Pokusao sam da igram NFS: Most Wanted pored prime-a 95 i izbacio me je iz NFS-a. Malo sam overklokovao sistem ali temperature su i dalje u granicama normale, osim chipseta na koji moram da stavim ventilator.

Evo slike:

Dzaba ti Zalman ako ti se greju mem moduli koji nisu pokriveni pasivnim hladnjacima. Vidim da na tvoju ne pasuje onaj heat spreader, ali mozes da nabudzis neki fan da duva u taj deo kartice, ali prvo i pre svega nemoj da te mrzi da pipnes prstom karticu, ako treba igraj igru i kada te izbaci ako nisi siguran u to gde pipas i kako ti iskljuci komp i napajanje pa onda pipni. Videces da je vrela tu pozadi. Inace i x1950pro i 7900gs sa Zalmanima, obe od gigabyte-a su pucale u igrama najverovatnije zbog nedostatka pasivnog hladjenja na modulima kartica. Ja ti lepo rekoh, ne vredi da se uzdas samo u ono sto ti cita neki softver kao temperaturu jezgra, vrlo moguce da se samo jezgro ne pregreva i da je odlicno ohladjeno, ali neki deo kartice sigurno zna da se usija...

Dzaba ti Zalman ako ti se greju mem moduli koji nisu pokriveni pasivnim hladnjacima. Vidim da na tvoju ne pasuje onaj heat spreader, ali mozes da nabudzis neki fan da duva u taj deo kartice, ali prvo i pre svega nemoj da te mrzi da pipnes prstom karticu, ako treba igraj igru i kada te izbaci ako nisi siguran u to gde pipas i kako ti iskljuci komp i napajanje pa onda pipni. Videces da je vrela tu pozadi. Inace i x1950pro i 7900gs sa Zalmanima, obe od gigabyte-a su pucale u igrama najverovatnije zbog nedostatka pasivnog hladjenja na modulima kartica. Ja ti lepo rekoh, ne vredi da se uzdas samo u ono sto ti cita neki softver kao temperaturu jezgra, vrlo moguce da se samo jezgro ne pregreva i da je odlicno ohladjeno, ali neki deo kartice sigurno zna da se usija...

Pipno sam i nije vrela. Izbacio me je posle 5min.

Poslednja izmena:
Igra je super ali ima nekoliko stvari koje me toliko izludjuju da je pitanje da li cu nastaviti da je igram.

1) Trajanje nekih misija. Ajde sto traju misije nego bez obzira sto si je obavio na vreme, ako se ne vratis po nagradu misija je propala. Upravo mi se to desilo malopre a bio sam bukvalno na 1 minut od cilja. Umesto da sam je resavao ja sam jurio skrivena mesta (kasno sam provalio sta znace ljubicasti trouglici na mapi) i pros'o voz. Pored te mi je propala jos jedna zato sto nisam obracao paznju na vreme.

2) Kretanje je nenormalno sporo, znaci NENORMALNO!!! Malopre sam bukvalno pola sata se peske vracao u pocetno selo da uzmem neke nagrade, jedna mi je propala a druga je navodno kod onog debila sa samog pocetka igre ali kada udjem njegova vrata su zatvorena i ne mogu da uzmem nagradu!!! Sta da radim??? Znaci ako sam se dzabe vracao...

3) Sta znaci prokleta plava linija i kako da je popunim? Je l' to kao neki stit koji opada sa habanjem "oklopa" ?

4) Lik mi bukvalno svakih 10 sekundi uzdise i ne moze da hoda... trcanje je smesno, traje citavih 5 sekundi... ne znam kako to mogu da resim ali ovako ne moze da se igra... na nekoj farmi sam ostavio neke stvari iz ranca ali trcanje je i dalje sporo. Evo sada na primer moram da idem skroz do bara... znaci do tamo mi bukvalno treba jedno sat vremena samo hoda... nema sanse da to radim... i velika je verovatnoca da se da mi propadne i treca misija...

5) Da li te sporedne misije uticu na nesto - ako ih ne uradis?

Ako je to sve neresivo, onda je igra stvarno krs... hodanje, hodanje i samo hodanje... onaj mod nisam isprobao jer ne volim modove...

Igra je super ali ima nekoliko stvari koje me toliko izludjuju da je pitanje da li cu nastaviti da je igram.

1) Trajanje nekih misija. Ajde sto traju misije nego bez obzira sto si je obavio na vreme, ako se ne vratis po nagradu misija je propala. Upravo mi se to desilo malopre a bio sam bukvalno na 1 minut od cilja. Umesto da sam je resavao ja sam jurio skrivena mesta (kasno sam provalio sta znace ljubicasti trouglici na mapi) i pros'o voz. Pored te mi je propala jos jedna zato sto nisam obracao paznju na vreme.

2) Kretanje je nenormalno sporo, znaci NENORMALNO!!! Malopre sam bukvalno pola sata se peske vracao u pocetno selo da uzmem neke nagrade, jedna mi je propala a druga je navodno kod onog debila sa samog pocetka igre ali kada udjem njegova vrata su zatvorena i ne mogu da uzmem nagradu!!! Sta da radim??? Znaci ako sam se dzabe vracao...

3) Sta znaci prokleta plava linija i kako da je popunim? Je l' to kao neki stit koji opada sa habanjem "oklopa" ?

4) Lik mi bukvalno svakih 10 sekundi uzdise i ne moze da hoda... trcanje je smesno, traje citavih 5 sekundi... ne znam kako to mogu da resim ali ovako ne moze da se igra... na nekoj farmi sam ostavio neke stvari iz ranca ali trcanje je i dalje sporo. Evo sada na primer moram da idem skroz do bara... znaci do tamo mi bukvalno treba jedno sat vremena samo hoda... nema sanse da to radim... i velika je verovatnoca da se da mi propadne i treca misija...

5) Da li te sporedne misije uticu na nesto - ako ih ne uradis?

Ako je to sve neresivo, onda je igra stvarno krs... hodanje, hodanje i samo hodanje... onaj mod nisam isprobao jer ne volim modove...

Sto se tice sporog kretanja i zamaranja lika moras da vodis racuna koliko je natovaren. U pocetku mu je granica na 50kg i kada je ispod moze da trci dosta dugo (ali i dalje ograniceno). Kako prekoracujes granicu sve manje moze da trci, moraces da stajes da se odmaras, sve dok ne budes mogao uopste da se kreces.
2) To sa trgovcem sa pocetka se i meni desilo. Jednostavno ne mogu vise da udjem kod njega i sve misije propadaju. Mozda je taj bud i resen ali me mrzi da kopam po temi.
3) Da.
5):trust: Onda zamisli da to nije mod nego zvanicni patch za vozila i uzivaj. Bez njega odustajes od igre zagarantovano.
Inace u toku razvoja igre vozila su najavljivana kao sastavni deo, ali su zbog neceg odustali od toga.

Sve to sto se dobije modovima je vec u igri ali izbaceno iz nekog razloga. Znaci nije neki Pera nacrtao kola i napravio mod pa sad mi vozikamo ta kola, samo ti ubaci mod i pici ladu nivu ili kamaz ili sta vec :). Kao sto rece covek ne mozes da se pretovaris, onda dahce posle svakih pet sekundi kako ti kazes, a da ide sporo pa ima ih i sporijih i to dosta, ali u tim igrama ne prelazis ovoliki prostor...

Zar je to bag sa zatvorenim vratima??? Imam 1.3 patch. Je l' zna neko resenje? Fora je sto ni onog stalkera sa pocetka ne mogu da nadjem.

Kako mogu da povecam nosivost? 50kg je jako malo, samo zavoji + antidot + health mi zauzimaju sigurno preko 20 kila... plus hrana... plus sto moram da nosim bar jos jednu pusketinu sa sobom...

Sto se moda tice, samo prekopiram one fajlove u instalacioni dir i kola ce da se pojave? To je malo bedak jer onda samo proletis kolima kroz zasede, mozes i da gazis protivnike i onda sve izadje mnogo lakse. Kada bi barem moglo da se trci duze, nezavisno od toga koliko nosis...

I gde su ti trgovci, ni na jednog nisam naleteo???

Da li neko ima mod koji ce da iskljuci vreme potrebno za resavanje quest-ova, video sam na pocetku teme neki ali kazu da je samo za 1.1 verziju? Takodje sam procitao da pre modovanja mora da se promeni neki fajl.

Poslednja izmena:
Idi malo na dijetu:p
Nosi samo ono sto ti treba, malo treba vremena da se otarasisi potrebe da vuces gomilu oruzja sa sobom, a realno ne treba ti.
I jedini mod koji ima smisla je onaj koji daje realisticniju smenu dana i nocji, sve ostalo nekako dosta utice na sam gameplay, tako bar meni izgleda.

Poslednja izmena:
A to sa vratima, mislis na onog prvog trgovca?
Zaglavi vrata sa onom bocom za autogeno zavarivanje ili sta je vecj.

Da zaglavim vrata???????? Ne znam o cemu pricas ali svejedno - vrata su vec zatvorena i ne mogu da udjem u prostoriju da razgovaram sa njim.

Kakav je to mod vezan za smenu dana i noci? I ovo sada je ok i realisticno.

Igra me mnogo nervira, razdanilo se i onaj ****** jos uvek nije otvorio vrata i sigurno ce mu ostati zatvorena sve dok ne budem resio neku od glavnih misija... znaci propada jos jedna nagrada... uz to, 99% hidden stash ne mogu da pronadjem, znaci nemoguce... vrtim se u krug kao ****** oko obeleznog mesta i nista... dalje... GDE SE NALAZI TRGOVAC NEKI ??? Armor mi se raspada, nemam metaka a nemam gde da kupim...

Bar sam provalio da stvarno mnooogo vise trci kada ima ispod 50kg, ja sam uvek imao malo vise od 50kg i mislio sam da cim moze da hoda da ce i da trci normalno ali nije tako... mogu li da povecam nosivost?

Igra me mnogo nervira, razdanilo se i onaj ****** jos uvek nije otvorio vrata i sigurno ce mu ostati zatvorena sve dok ne budem resio neku od glavnih misija... znaci propada jos jedna nagrada... uz to, 99% hidden stash ne mogu da pronadjem, znaci nemoguce... vrtim se u krug kao ****** oko obeleznog mesta i nista... dalje... GDE SE NALAZI TRGOVAC NEKI ??? Armor mi se raspada, nemam metaka a nemam gde da kupim...

Bar sam provalio da stvarno mnooogo vise trci kada ima ispod 50kg, ja sam uvek imao malo vise od 50kg i mislio sam da cim moze da hoda da ce i da trci normalno ali nije tako... mogu li da povecam nosivost?

Druze samo idi gde hoces, upali mapu i zadaj sebi neki pravac i uzivaj, imas misija svuda u igri, gde god krenes i skoro sa kim god porazgovaras mozes da uzmes koju misiju i da se ogrebes o neku kintu :)...

Igra je stvarno super sad' posto sam provalio kako se brzo trci. ;) Nego, za sta mi sluze pare, trenutno se nalazim u baru ali nigde nema trgovaca a treba mi metaka... je l' trgovci uopste postoje ili sam to ja istripovao nesto?

Ako si u baru, taj debeli za sankom je trgovac.
A to sa vratima je poznati bug.Krivac je fizicki model najverovatnije hehe...Ja nisam iskusio, al mnooogo ljudi jeste.Zato je najbolje resenje da se vrata zaglave, kao sto rece socom.
Nosivost mozes da povecas malim editovanjem cfg.a, ili ubacivanjem novog fajlaica, ne secam se tacno.Ima da se nadje.

@Nex Ok, bag, i sta ja sada da radim, da deinstaliram igru ili da nastavim da igram? Ne mogu da zaglavim vrata jer su vec zatvorena. A i cisto sumnjam da to funkcionise, kao zaglavis vrata i ona se ne zatvore... svasta, pa to je igra, ako je bag bag je... ne prolaze ona svoj put kada ih ja gledam pa da se zaglave nego cu jednostavno odjednom zatvorena... da skratim pricu, sta su radili ljudi koji su imali taj bag, ima li smisla da nastavljam igru?

U baru sam ali kada razgovaram sa debelim samo mogu da razgovaram o poslovima, nema opcije za trgovinu. A znam da je prvom prilikom rekao da je trgovac.

E ***, pojma nemam...pogledaj u ovom tredu da li je neko resio taj problem...inace je stvarno bag do fizickog modela...jednostavno se vrata zatvore...
Moguca resenja:
http://www.stalker-zone.com/index.php?name=ForumsPro&file=viewtopic&p=406
http://forums.filefront.com/s-t-l-k-e-r-modding-editing/319408-s-t-l-k-e-r-u-h-s-f-mod.html
A to za barmena mi vec nije jasno...nesto tu stvarno nije u redu.Covek je trgovac svim i svacim, kao i Sidorovic.
@NeX: probaj, nece ti raditi sa full dynamic osvetljenjem, ali radice.Prelistaj tred, i obavezno poseti www.tweakguides.com , tamo imas how-to za optimizacije...

Poslednja izmena:
@Nex Ok, bag, i sta ja sada da radim, da deinstaliram igru ili da nastavim da igram? Ne mogu da zaglavim vrata jer su vec zatvorena. A i cisto sumnjam da to funkcionise, kao zaglavis vrata i ona se ne zatvore... svasta, pa to je igra, ako je bag bag je... ne prolaze ona svoj put kada ih ja gledam pa da se zaglave nego cu jednostavno odjednom zatvorena... da skratim pricu, sta su radili ljudi koji su imali taj bag, ima li smisla da nastavljam igru?

U baru sam ali kada razgovaram sa debelim samo mogu da razgovaram o poslovima, nema opcije za trgovinu. A znam da je prvom prilikom rekao da je trgovac.

kako bre nema opcije za trgovinu ?! Tebi se bas opasno izbagovala igra. KAda te prvi put misija dovede do debelog barmena, on bi trebalo da ti da stalker suit koji ti mnogo pomogne u tom momentu.

Sto se trcanja tice, imas artefakte koji ti povecavaju staminu, ja sam imao neki +250% ili tako nesto, sa 40tak kg tereta sam mogao da sprintam oko pola minuta :p

Poslednja izmena:
Dao mi je stalker suit ali to zato sto sam resio neki zadatak i kod njega sam morao da dodjem po nagradu... nisam primetio da mogu da trgujem sa njim tj. da kupim nesto od njega ali sad' koliko se secam razgovora sa nekim drugim likovima, trgovina se uopste ne startuje iz razgovora nego dole ima opcija TRADE ili tako nesto, je l' da?

Dobra ideja za artefakte!

Da li neko moze da mi kaze ima li smisla nastavljati igru sa zatvorenim vratima kod Sidorovica? Da li programeri znaju za taj bag, da li je moguce da to nije ispravljeno posle 3-4 patcha?

Nex, hvala, pogledacu a i sam cu potraziti.

P.S. Skinuo sam neki satro mod koji kao drzi vrata non stop otvorena. Mada ne verujem da ce to nesto promeniti. Posebno verovatno ne u toku igre. To je fajlic od 1kb pri cemu mora jos i da se promeni jedna linija u jos jednom fajlu.

A postoje i drugi imbecilni nacini da se otvore vrata ali kapiram da je sansa 1 promil da se tako otvore.

Sve u svemu, ljudi kazu da igra ne moze da se zavrsi bez ulaska tamo sto verovatno znaci da ce morati da padne uninstall za sva vremena... prosto ne mogu da verujem da u 3 patch-a to nisu popravili, a bag je ogroman - igru je nemoguce zavrsiti. Ne verujem. Skrivena kamera.

Poslednja izmena:
Ne razumem sto je toliki problem baciti par granata niz stepenice i pomuciti se 5 minuta da otvoris vrata? Generalno i treba da deinstaliras igru, nije to za tebe ;)

@gx-x postoje artifakti sa kojima mozes da trcis bez umaranja i 50kg tereta... odlicno za duza putovanja :)

@Civil:

cekaj, zar ne mozes jednostavno da pridjes vratima i da ih otvoris sa "use" ?? Mislim, ja sam ta vrata otvarao/zatvaro slucajno dosta puta, do duse iznutra, nisam probao spolja...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno