@obi_van
*** nisam ni izvalio da sluze necemu :d kkkk, znaci one vracaju staminu?
@Starac
Pa nije da mislim, ja znam to prakticno. Imao sam oko desetak gadjanja iz nase verzije AK-47 m70-ab2 i ab1, ako se dobro secam koja je identicna kao kalashnikov,samo sto nasa puska ima tromblonski nisan, i josh par gadjanja iz teze varijacije (nesto kao Dragunov) sa postoljem. Tacno je da je to najlakse iz lezeceg polozaja, ali sasvim je moguce to uraditi i iz nekog cuceceg polozaja naravno uz malo vezbe. Meni je poslo za rukom da sa puskom sa 20% ostecenja koja je bacala ispod nisana oko 5cm da rafaljnu paljbu (2 - 3 metka) iz lezeceg stava grupisem na velicinu pesnice na 100m.
I naravno mislio sam na nepokretnu metu ali ne verujem da bi bilo teze prvi metak smestiti nekom ko stoji ili polako hoda pravo medju oci

,a da ne govorim o slucaju kada bi na automatskoj imao pasivni opticki nisan sa njom bi mogao precizno gadjati na ne znam 150-200m mozda i vise. I pazi sta su josh odradili pogresno, opticki nisan se kaci na ak47 sa suprotne strane od mesta gde ispadaju caure, znaci sa leve strane (ovo sam licno video), iz razloga da bi mogao koristiti i obican nisan, iznad se montira na oruzije ciji obican nisan necesh koristiti kao na automatski snajper ili klasicnu pusku, jurisnoj pusci bi samo ogranicio funkcionalnost.
Naravno da negde na frontu dok sve prsti oko tebe ne bi mogao ciljati, ali dok se polako sunjash kros sumu bi itekako mogao. U stalkeru se non stop prikradash neprijatelju i uvek imash faktor iznenadjena na tvojoj strani dok oni samo setkaju ili stoje u mestu, a sto se tice ciljanja, pa non stop se prolazi kroz neku simu i grmlje gde bi mogao nasloniti pusku na bilo sta.
Koliko mi se cini da nema Ak-47 u igri,sve su nekog nizeg kalibra, jednu pusku koju sam video
da je 7,62mm je onaj automaski snajper sto je Obi_van zakacio na shotki. Verovatno 5,56 ima dosta manji trzaj od 7,62. E, taj trzaj je definitivno preuvelican, ne znam zasto ga Ameri toliko naglasavaju mozda da predstave svoje puske kao bolje. Kada stegnes pusku mozesh ispaliti ceo okvir i da je zadrzish na istom pravcu (ne mislim na istoj tacki nego oprilike vizuelno). Moj licni dozivljaj je da trza ,ali daleko manje nego koliko ga redovno predstavljaju u igrama.
Definitvno su vune iz THQ-a :d ,trebale da odu na jednu livadu i pokusaju da ispale par metaka iz svakojakog nauruzanja ili bar da ukljuce nekog ko zna sta je puska u projekat, da posle mogu da naprave autentican osecaj. Koliko zanam nesto tako su uradili liovi koji su pravili Brothers in arms: Earned in blood, samo me tu smara sto je opet drugi svetski rat i amerikaci, da su tako izveli stalker to bi bilo legendarno.