Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl

Hvala na brzom odgovoru , ali kod mene toga nema.
Kod mene je samo ovo:Gamedata / configs / 1.Creatures 2.misc 3.weapons.
Folder text ne postoji.

A koju verziju imas, rusku ili englesku ?

Ja sam divlji mika kod komsije .Imam valjda englesku verziju.Sve je na engleskom.I setio sam se jos necega. Nisam ni imao gamedata folder dok nisam instalirao naki cheat.

Ne znam sta da ti kazem, kad udjes u igru, jel imas subtitle na engleskom ?
Sav taj tekst se nalazi negde u folderu igre, u pitanju su .xml fajlovi.
Pretrazi folder igre po .xml ekstenzijama i trebalo bi da nadje 91 fajla, recimo jedan od tih fajlova je: stable_dialogs_darkvalley.xml.
Ako nisi znao, ekipa sa ovog foruma je prevela Call Of Pripyat na srpski, spremamo se sad da prevodimo i SoC...

Da sve je na engleskom. prilikom instalacije igre pia me dali hocu na nekom od sledecih jezika :
engleski francuski spanski i italijanski. Ruskog jezika nema.Dobro nema veze. Da li mozes da mi okacis ili posaljes taj text fajl ?

Ma ono je samo jedan fajl, kazem ima ih jos 90.
Pretrazi folder, moras imati ove .xml fajlove negde u njemu.

Nema. Search ne laze. imam gomilu :".db"fajlova ali njih ne mogu da otvorim sa programima koje imam.Cini mi se da moram da nabavim verziju igre koju vi imate. Usput budi receno meni se jos nije desio ni jedan od ovih bagova koji se spominju na forumu.

Nema. Search ne laze. imam gomilu :".db"fajlova ali njih ne mogu da otvorim sa programima koje imam.Cini mi se da moram da nabavim verziju igre koju vi imate. Usput budi receno meni se jos nije desio ni jedan od ovih bagova koji se spominju na forumu.
Auuuuuu bre Pjanoviću, ala ti komlikuješ.Ti fajlovi se ne mogu otvoriti i pronaći dok se igra ne otpakuje sa nekim Unpackerom za gamedata.db fajlove.Treba da otpakuješ te fajlove gamedata.db ili da skieš odave fajlove koji treba da se prevedu za SoC.
http://www.4shared.com/file/186703481/c4cc17c8/SoC_za_prevod.html
Valjda je svima jasno da u glavnom folderu igre ne postoji folder sa imenom gamedata kad se igra instalira.On se tu pojavi tek kad ubaciš neki mod ili ga sam napraviš.Inače su svi fajlovi zapakovani u desetak gamedata.db arhiva.

Poslednja izmena:
To ^ nisam znao.
Zato ti i jesi sef projekta :).

To ^ nisam znao.
Zato ti i jesi sef projekta :).
Moraš priznati da sam dobar šef.Pre svega tolerantan i demokratski apsolutista.Brine me jedna stvar.Izgleda da sam pogrešio što sam naglasio da će sve potencijalne prevodioce za SoC, prvo testirati Milka Canić (Pjanović).Do sad se javilo naj manje 20 ljudi koji su bili voljni da pomognu u prevođenju.Međutim sve je ostalo na tome, samo su izrazili želju da bi hteli da učestvuju u prevođenju.Niko, ama baš niko nije, od ovih dobrovoljaca, pristupio radu na prevođenju SoC.Štase dešava?Svi se uplašili Milke Canić, ili šta?Ma nije Pjanović babaroga, on je strog ali pravičan.neprašta gramatičke i pravopisne greške, ali je popustljiv kad su u pitanju slovne greške i stil.
Slobodno se prijavite za prevođenje.Koliko je bilo dobrovoljaca za prevodilački tim, ja sam mislio da će mo SoC "pojesti" za maksimum 10 dana.Trenutno na prevođenju Soc radi Alomovica i ja i niko više.
Materijal za prevođenje se može preuzeti odavde:
http://www.4shared.com/file/186703481/c4cc17c8/SoC_za_prevod.html

Poslednja izmena:
Uzivam u SoC-u... i naletim u prodavnici na Colt 45 ?
Ima li ga u originalnoj igri ili je ovo neka mod za*****cija ? (Complete2009)

Zanima me zbog nalazenja municije tokom igre... :sceptic:

Uzivam u SoC-u... i naletim u prodavnici na Colt 45 ?
Ima li ga u originalnoj igri ili je ovo neka mod za*****cija ? (Complete2009)

Zanima me zbog nalazenja municije tokom igre... :sceptic:
U SoC je Colt 1911 dosta retka pojava u vanila izdanju.Sećam se da se mogao pronaći ponekad u nivou Agroprom, u nekom sanduku ispod stepenica .U vanili se zvao Kora.Imao je jedan unikatni kod jednog stalkera sa ugrađenim prigušivačem, čini mi se da se tip zvao Sparow ili tako nešto.Tog tipa srećeš u nivou Bar, a Barmen ti daje zadatak da ga rokneš.Kasnije on odlazi na druge nivoe, koliko se sećam bude u Yantaru, tu sam ga većinom odrađivo.
Ne znam kako je u Copmlete 2009 ali municije će kasnije biti dosta.To kasnije mislim na mape od Warehause pa na dalje.Nisam siguran ali mislim da i Saharov ima te municije na prodaju.
Odavno nisam igrao vanilu, sve sa nekim modovima, pa se pozaboravljali, a C 2009 nisam odigrao dalje od Garbage.

Hvala purke62,

Sve u svemu - bice free municije u "drugom poluvremenu"...

Gledam nesto weapons-file... izgleda mi kao ciganska torba...:D Kladio bi se da 30% ovih oruzja nije bilo u Vanili.

Bila bi najlepsa atmosfera (najcemernija) kad bi citava skala "dugih cevi" imala sacmaru, 3-4 varijante AK i Dragunov...
Neka mi oruzja prosto kvare osecaj Ukraine i cernobilskog lesinarenja... a to je "core" ove igre

Hvala purke62,

Sve u svemu - bice free municije u "drugom poluvremenu"...

Gledam nesto weapons-file... izgleda mi kao ciganska torba...:D Kladio bi se da 30% ovih oruzja nije bilo u Vanili.

Bila bi najlepsa atmosfera (najcemernija) kad bi citava skala "dugih cevi" imala sacmaru, 3-4 varijante AK i Dragunov...
Neka mi oruzja prosto kvare osecaj Ukraine i cernobilskog lesinarenja... a to je "core" ove igre
Varaš se ako misliš na Coplete 2009 sa novim oružjem.Mislim da je jedino ubačen mak10, kojeg nema u vanili, a možda ni on jer je to zaostao fajl u vanili, nedorađen i ne funkcionalan.Možda imaš neku noviju verziju C 2009 ali ipak je on pre svega grafički mod.Zato i ima u naslovu Vanila 2.0.
U SMP modu je već sve preterano, ubačeno je barem 150 komada novog oružja.Mada je SMP, po mom mišljenju ipak mnogo ozbiljniji rad od C 2009.Grafički ne zaostaje ni malo.Rađen je na osnovu OL 2.2 ,Arsenal moda,Zenobijan i ko zna kojih ruskih čudotvorija.Ubačeno je toliko toga novog da se izgubi ta draž o kojoj ti pričaš.Nemaš kad da isprobaš sve a kamo li da zavoliš.Eh kad se setim prvog susreta sa Vintorezom.
OK je sve to sa tim NATO oružjem ali je ipak naj prirodnije da se tu naj više fura oružje Varšavskog pakta.Poneki komad tu i tamo i to naj više kod ovih zagonetnih Plaćenika (Mercenaries) koji imaju nekog zagonetnog gazdu.
Heh,kad već reče sačmarice, moje omiljeno oružje je od pištolja PB, od sačmarica Toz34, od jurišnih AK74 rapid i snajper VSS(Vintorez).Problem je što Toz34 u vanili nema iako je sve tu, svi fajlovi su tu ali je u igri nema.Modovima je ubačena i to nije neka velika mudrost, ali je degradacija iste tako užasna da posle 20-30 patrona je u očajnom stanju.Isto važi i za Beretu koja je možda naj ređi komad oružja u Vanila SoC ali su joj dali ime Marta.Posle dva tri okvira počne da zaglavljuje da poludiš, a nema reapir.
Koliko ja vidim, Golube, ti ćeš postati dobar Stalker, samo napred, pusti trsku i ostale sitnice.

Da nelistam ceo thread: jel ima nekde da se skine video walktrought ove igre ?? Znachi ne da se odgleda na netu ( youtube i sl. ) nego bash da se downloaduje ?? Znam da moze da se skine video i sa YT ali gde cu skidati klipove od po 10 min a ima ih brdo... Ako ima negde zapakovan kompletan walktrought na torrentu ili sl. nek neko baci link...

:wave:

Prosao sam BAR na drugu stranu... i napao "na svoju ruku" Army Warehouses - samo da nabavim bolje oruzje i municiju.

Nakon toga primetim da mi se pojavljuje statistika:

Group:
Duty

- Da li slucajni napad na jednu grupu automatski dodeljuje pripadnost drugoj ?
( ... da li trajno gubim "nesvrstanost" ? )

- Da li mi "Reputation: Neutral" - dozvoljava da i dalje nastupam kao neutralac kad sretnem suprotnu stranu ?

Poslednja izmena:
Prosao sam BAR na drugu stranu... i napao "na svoju ruku" Army Warehouses - samo da nabavim bolje oruzje i municiju.

Nakon toga primetim da mi se pojavljuje statistika:

Group:
Duty

- Da li slucajni napad na jednu grupu automatski dodeljuje pripadnost drugoj ?
( ... da li trajno gubim "nesvrstanost" ? )

- Da li mi "Reputation: Neutral" - dozvoljava da i dalje nastupam kao neutralac kad sretnem suprotnu stranu ?
Nisam obraćao pažnju nikad šta mi piše u PDA po tom pitanju.Suština je da si ti zaratio sa jednom frakcijom i sad su ti svi oni neprijatelji.Verovatno su ti sad svi iz Duty frakcije "zeleni" a Freedom "crveni".
Ako hoćeš ponovo "nesvrstani" status, zarati sa Duty.:d

Nisam obraćao pažnju nikad šta mi piše u PDA po tom pitanju.Suština je da si ti zaratio sa jednom frakcijom i sad su ti svi oni neprijatelji.Verovatno su ti sad svi iz Duty frakcije "zeleni" a Freedom "crveni".
Ako hoćeš ponovo "nesvrstani" status, zarati sa Duty.:d

Thanks, purke...
Vratio sam se na raniji "save" i upotrazi za LabX16... naleteo na NATO oruzje i municiju.:)

Sad sam "i nesvrstan i opasan":d

Poslednja izmena:
Definitivno najbolja igra-mislim da sam je prešao jedno 5 puta.
Ali uvek sam išao na onaj "prvai"kraj kad uništi zonu.
Fizika odlična,atmosfera i dan danas neprikosnovena,priča fantazija.
Jedino me razočaravaju nastavci-imam utisak da su na silu napisani :(

Prvi put sam pribavio sam instalaciju Soc, jel bi mogao sad neko da mi kaže koji su sve patchevi i fixevi i šta je sve potrebno instalirati kako bi se dobio najbolji moguću užitak ?

Odgovorih mu ja nemorate se cimate :)

Nego, videste li vi ovo Loneri?
[YOUTUBE]0J4qdJw06Wo&feature=related[/YOUTUBE]

ja imam stalker complit 1.4.4 da li da stavljam ovaj graphic realistic mod? i da li ce mi to ******* save-ove?

Kapiram da mogu da igra ja to na mojoj masini

Stavljaj obavezno, mnogo je lepsa i detaljnija grafika. Inace, za sejvove se ne secam, mislim da u zavisnosti od verzije patcha nece da rade. A i jaka stvar ako zeznes sejvove, taman sa ovim novim modom kreni ispocetka da vidis koliko poboljsava grafiku. :p

Niej zeznulo sejvove al sam trenutno po nekim katakombama, tako jedino sto sad vidim da su senke malo bolje...

Vrh Dno