Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

Da znam, otvori mi se kao kada otvoriš aplikaciju, eto tolike mi je veličine. Da li je moguće zato što nemam DXSDK instaliran pa ne konta DX10 mod ili da ga reinstaliram, možda instalacija nije dobro legla. P.S. Nemate pojma kako je do jaja izaći napolje po ovom kijametu i skinuti sneg sa satelitske,brr.

Stavi u meniju da ti pokrece full-screen.

Jesam, evo i reinstalirao sam. Biće da se ne voli sa mojim malim Safirom. Naime, kada pustim katalist da radi u pozadini onda mi je igra bleda-mutna iako ga isključim i ponovo pokrenem igru ona i dalje ostaje mutna, tek kada resetujem komp onda mi se vrati kako treba. Ništa još malo ću da eksperimentišem, probaću sada džoksov savet i još par mudrolija nebi li ustanovio u čemu je stvar. Mada mislim da je Safir.

Poslednja izmena:
Evo rezultata, DX9 radi fino ali su mi teksture malo nazubljene, DX10 hoće da radi u relativno punom ekranu ali pošto u meniju isključim opciju pun ekran, tačnije ostaje mi donji start meni wina u igri, ako kojim slučajem upalim katalist u pozadini, slika postaje mutna i da bi se povratila u pravilno stanje moram da resetujem komp, tako da sam rešio da prvo odigram u ovom relativno punom ekranu, odnosno DX10 bez katalista u pozadini jer su mi teksture finije ali ne i dubina kao u DX9, u DX9 igra je nekako realističnija al zubata:mad:. Tako da sam došao do zaključka da je u pitanju Safir tj. katalist. I čemu služi onaj SSAO i koja je najbolja opcija?

Poslednja izmena:
Evo rezultata, DX9 radi fino ali su mi teksture malo nazubljene, DX10 hoće da radi u relativno punom ekranu ali pošto u meniju isključim opciju pun ekran, tačnije ostaje mi donji start meni wina u igri, ako kojim slučajem upalim katalist u pozadini, slika postaje mutna i da bi se povratila u pravilno stanje moram da resetujem komp, tako da sam rešio da prvo odigram u ovom relativno punom ekranu, odnosno DX10 bez katalista u pozadini jer su mi teksture finije ali ne i dubina kao u DX9, u DX9 igra je nekako realističnija al zubata:mad:. Tako da sam došao do zaključka da je u pitanju Safir tj. katalist. I čemu služi onaj SSAO i koja je najbolja opcija?

**** te Safir i Catalyst :)

SSAO default je po meni najbolji.

HDAO je za AMD, HBAO za Nvidia karte.

Šta ću, crveno je boja ljubavi.:D A čemu zapravo služe ta dva moda?

Šta ću, crveno je boja ljubavi.:D A čemu zapravo služe ta dva moda?

Ne valja ti ljubav :)

To su ti "Screen Space Ambient Occlusion" modovi.

Ta dva su eto kao ekskluzive. No meni najbolje izgleda default.

Mogu vam reći da je Z.O.V., meni, grafički najbolji do sad. I to bez starčevog realistik moda,to ću da gurnem tek kad pređem kako bi mogao da odredim koliko je zaista bolje.

Vanila da, Complete mod za SoC ipak ima bolju grafiku od CoP-a.

Nisam probao ali hoću.

Ljudi u zoni je život, ima da se preselim:D, upravo sam razvalio kaimiru!:happy: Uspeo sam da skontam kako da dobijem pun ekran. Pošto mi ga pokrene u četvrt ekrana, prozor veličine otvorenog foldera,onda tako uđem u opcije i isključim opciju pun ekran, potvrdim, tada mi ostane donji menia wina, zatim ponovo idem u opcije i uključom opciju pun ekran, potvrdim i dobijem.;)

Malo glupo pitanje; došao sam u Pripyat i očistio pola grada, išao redom; bolnica, obdanište, pristanište, bioskop.. Onaj komadant mi reko da pronađem info o onoj pušci što sam uzo od onog Monolita. Grad je predivan pogotovo ujutru, ne ide mi se iz njega, ali imam utisak da sam završio pos'o tamo i da bi treb'o da se vratim u Zotan, grešim li?

Da, kod pijanog majstora...

Tamo svi cugaju.:d

Završio sam Zov. LUDA I NE ZABORAVNA AVANTURA KOJA ME OSTAVILA BEZ TEKSTA U SVA 3 DELA! Hoće neko samnom u Pripyat?:smoke:

R.E.A.L.I.S.T.I.C. I.n.f.o.

Upravo sam gledao Animal planet i prilog o životinjskom svetu u okolini Pripyata i mogu vam reći da sam sablašćen! Kako se nije očekivalo, genetske mutacije su veoma retke! Znači, nema krvopija, kajmire i drugih mutanata!:( Pre svega, niko nije očekivao da će se priroda tako brzo oporaviti, s obzirom da se radi o visokim kocentracijama plutonijuma, i započeti pošumljavanje prigradskih naselja i samog grada Pripyata. Danas, u prigradskim naseljima, tj. u napuštenim kućama, žive mačke, medvedi, vukovi, jeleni, orlovi i razne druge životinje. I generalno su sve radioaktivne!! Najozračenije su male životinje poput miševa, zmija i sl. jer su najbluže tlu. Na drugom mestu su veće životinje koje se hrane njima, mačke, sove, vukovi.. Dok su najmanje ozračene ptice jer su iskljušivo u letu i na granama, banderama, krovovima.. E sad meni nije jasno, pošto radijacija razara organizam na ćelijskom nivou i živa bića često učini sterilnim, za biljni svet ne znam, kako su sve te životinje uspele da se adaptiraju i započnu reprodukciju i u potpunosti uspostave tipičan lanac ishrane? Da li to znači da se radijacija mnogo brže povlači nego što se to u početku pretpostavljalo i da je život u Pripyatu ipak moguć? :type::wave:

Poslednja izmena:
Nadijacija nema skoro nikakav uticaj na biljke.Takodje zivotinje su manje podlozne genetskim mutacijama usled radijacije.
Pogledaj ovaj, oskarom nagradjeni dokumentarac pa ces videti pravi uticaj chernobyl katastrofe, (film je jako tezak za gledanje)
http://www.imdb.com/title/tt0396959/

Auuuuuu ... Ostao sam bez texta :zgran: Muzika na pocetku trejlera je fenomenalna. Znas li mozda ko je zasluzan za to ? Dal negde moze da se skine ?

Bogami i ja. Ovo njesra sa Černobiljom me obara sa nogu. Kad će prevod u Senci Černobilja? Evo gledam preko You tuba Chernobyl Heart, sasvim sigurno je potresna priča i posledice postoje ali nemogu da mi prikazuju decu sa šumom na srcu kao posledicu radijacije ili dete koje ima endem u glavi za čiji se tretman ovde smatra uobičajenom procedurom ili dete koje je napustila majka. Mislim da Ukrajinci na svu tu nesreću dodatno preuveličavaju stvari, a za tim definitivno nema potrebe jer stvari su loše i ovako, samo ih treba bolje pogledati.

Poslednja izmena:
Pogršio sam, Černobilj je u Belorusiji, na granici sa Ukrajinom.

Bliži se izlazak Call of Pripyat Complete

Cim vidim Crommov Atmosfear i njegovu Naturu, najezim se!

Ostalo je ok.

Ovo je mod za ljude koji ne znaju kombinirati modove, ili se pak ne zele s tim zamarati.

Pogršio sam, Černobilj je u Belorusiji, na granici sa Ukrajinom.
Upravo suprotno.Černobil je u Ukrajini i to blizu tromeđe sa Belorusijom i Rusijom.Istina, Belorija je više kontaminirana nego Ukrajina jer je vetar duvao u tom pravcu kad je došlo do havarije.Ono što zovemo Zonom, odnosno područje gde je zabranjeno kretanje je naj većim delom upravo u Belorusiji.Gradovi Černobil, Pripjat i sama nuklearka su ipak u Ukrajini.

Upravo suprotno.Černobil je u Ukrajini i to blizu tromeđe sa Belorusijom i Rusijom.Istina, Belorija je više kontaminirana nego Ukrajina jer je vetar duvao u tom pravcu kad je došlo do havarije.Ono što zovemo Zonom, odnosno područje gde je zabranjeno kretanje je naj većim delom upravo u Belorusiji.Gradovi Černobil, Pripjat i sama nuklearka su ipak u Ukrajini.
Onda ipak nisam pogrešio. Kada će prevod za Senku Černobilja?

Nazad
Vrh Dno