Stalker bez ovakvog napucavanja nebi bio to sto treba biti. Tu mora postojati doza realizma. Nikad nisi najjaci, i tako treba ostati.
A sto se tice engina i izgleda igre, nemate pojma kako jednostavno je promijeniti bas izgled. I uopce nije vezano uz engine. Tu se opet radi o dozi realizma koju ova igra mora imati.
I kada pocnete da igrate Stalker, zaboravite na Krizu i napucavanje

Stalker se igra totalno drugacije.
Tacno tako...
Sto se izgleda tice, tu je Starac u pravu... To je najlakse izmeniti, premda ja u grafiku svrstavam i izgled svih modela u igri (objekti i karakteri) kao i animacije istih...
To vec malcice drasticnije menja sliku o grafici i njenim izmenama, ali sto se tice konkretno izgleda, dovoljno je ulepsati teksture ili iste izmeniti i eto vam potpuno nove igre! Po meni kvalitetne animacije su kud i kamo veci problem, osobito ako se zna da to najbolje rade ameri i japanci, premda su i francuzi tu dosta napredovali zadnjih godina... Rusi jos to treba da priuce malo, barem kada su igre u pitanju, premda, treba i to istaci, Rusi imaju tradiciju u kinematografiji animiranog filma. Znaci nije da su tu tanki, vec mi se pre cini da su se standardi malo pomerili u zadnjih 10tak i vise godina! Ameri i Japanci narocito imaju ogromnu produkciju u toj oblasti, Rusi nazalost ne, i zato ovo kazem...
E sad ako ova ekipa koja radi na Stalkeru uzme par japanerosa da radi na animaciji, sto bi ja svakako uradio da sam na njihovom mestu, to onda menja kompletnu sliku... Trebalo bi to da naprave i da sastave malo raznovrsniji tim od ovoga koji su imali do sada. Crytek je to napravio i eto vam rezultata, ne vidim niti jedan razlog zasto i ovi ne bi to napravili! Uostalom svi to rade zarad sto veceg kvaliteta!
Jer kada recimo u timu imas par strucnjaka koji imaju golemo iskustvo u radu na terenu u toj oblasti, stvari idu ko podmazane cak i kada za mashinama rade najobicniji sljakeri, tj. ljudi koji nisu od struke u toj oblasti... E to je ono pravo i verujte mi na rec, to je taman tako posto sam recimo ovakvu situaciju doziveo da vidim sopstvenim ocima!
Da su ovi momci malo prosarali tim i osvezili ga sa ljudima sa strane, cenim da bi imali i malo bolji finalni proizvod, barem sto se grafike tice... Iako, ja ne mogu da se otmem utisku, da to u ovoj zadnjoj igri i nije bilo primarno, vec nesto drugo...
No dobro, videcemo sta ce uraditi sa Stalkerom 2...
-------------------------------------------
Hvala za prevod Starac. Ovo nam je bas trebalo, posto je sa onim starijim prevodima prosto bilo ne moguce dokuciti o cemu se radi na pojedinim mestima!