Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

Uh...grdno greši , nisi ni svestan.Ako malo bolje pogledaš,videćeš da sam ja čitao predhodne strane i aktivno učestvovao, upravo po pitanju pomenutog moda..
Ja sam samo potseti starca da se njegov update za mod pojavio, konačno i na klinički mrtvom FileFrontu, a on nas ne obaveštava.Koliko sam primetio fix se pojavio tek danas.
Nije nas čak ni obavestio da su mu neki rusi tražili dozvolu da iskoriste njegov mod za svoj mega mod.Tip se hvali da je dobio dozvolu od autora, što ipak ne mora da znači da je istina.:d
@starac
Ahahaha, znači nije Black Ops,...hm.Mora da si onda nabacio neku konzolu pa se konzolišeš.:-devil-:

Ide tebi taj Ruski :)

Da sam znao mogao sam te pitati da ni nesto prevedes, vezano uz mod?

Poslednja izmena:
@starac
Ma ide ruski, kako da ne, snalazim se nekao.Samo reici šta treba ali da nije mnogo veliko.
Trenutno radim prevod jedno interesantnog teksta sa ruskog.U pitanju Istorijat nastanka Stalkera.Prva četvrtina članka je većini poznata, međutim kasnije dolaze pikanterije za koje nisam nija znao.Preveo sam skoro pola .Danas ću da nastavim, ako nađem malo vremena.

Evo možete pročitati što sam dosad prveo:
http://stalkerbalkanzona.forums-free.ca/stalker-shadow-of-chernobyl-f4/stalker-istorija-t109.htm

@Starac;Gurno sam novi safir HD6850 i Clear sky na DX10 i 10.1 trokira,dok DX9 odvrnut na max leti,šta ti misliš o tome,CPU?

@Starac;Gurno sam novi safir HD6850 i Clear sky na DX10 i 10.1 trokira,dok DX9 odvrnut na max leti,šta ti misliš o tome,CPU?

Meni na Safir HD5870 "lete" i Clear Sky i C.o.P. sve sa modovima (Core 2 Duo 8400 )

Ne bi smeo da ti secka, ta tvoja kombinacija bi morala da gura Clear Sky bez problema... :trust:

Nemam pojma možda nije dobro legla instalacija,otkud znam,sad sam popizdeo i deinstaliro.Probaću kasnije da instaliram ponovo pa ću da probam opet.Hoću malo da pokrčim ovaj komp od svega i svačega.

Može li mi neko reći zašto na ovoj konfiguraciji sa win 7 imam problem sa pokretanjem igre?

na win xp je radila odlicno...

Može li mi neko reći zašto na ovoj konfiguraciji sa win 7 imam problem sa pokretanjem igre?

na win xp je radila odlicno...
Pa ako hoćeš da ti neko da odgovori i pokuša da nađe rešenje za tvoj problem, prvo bi bilo požeoljno da budeš malo jasniji.Imaš problema sa pokretanjem igre na Win 7.A kakvih problema... imaš temperaturu, mučninu,glavobolju, grebanje u grlu,kijavicu, često mokrenje...?
Kaži konkretno šta je problem da bi neko mogao da ti pomogne.

Pa ko te nagovori da to kupis :)

Btw, sumnjam da je CPU u pitanju. Ako ostale igre rade ok, a CS ne radi, vjerovatno je driver u pitanju?

@Fizičar,mislim da ti je CPU u pitanju.@starac,nežalim se,još.Moguće da su drajveri,sve radi i CS ali ne u DX10,štuca.

Pa ako hoćeš da ti neko da odgovori i pokuša da nađe rešenje za tvoj problem, prvo bi bilo požeoljno da budeš malo jasniji.Imaš problema sa pokretanjem igre na Win 7.A kakvih problema... imaš temperaturu, mučninu,glavobolju, grebanje u grlu,kijavicu, često mokrenje...?
Kaži konkretno šta je problem da bi neko mogao da ti pomogne.

Pa ne znam-meni se ne desava nista od toga-a ti mora da si imao te probleme?
Ako imam problem sa pokretanjem mislim da sam dovoljno rekao-a poruka se nijedna ne pojavljuje-niti se kakva promena na ekranu ne dešava-šta više da napišem!?!?!?

Djordje 29 i c-p-r hvala na odgovoru :D

Pa ne znam-meni se ne desava nista od toga-a ti mora da si imao te probleme?
Ako imam problem sa pokretanjem mislim da sam dovoljno rekao-a poruka se nijedna ne pojavljuje-niti se kakva promena na ekranu ne dešava-šta više da napišem!?!?!?
:D

Proveri za svaki slucaj "fsgame.ltx" file:
1.) Go in your "S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat folder".
2.) Search for "fsgame.ltx" file.
3.) Open it with Notepad text editor.
4.) Change there the line:
$game_data$ = false| true| $fs_root$| gamedata
with
$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata

Nekima je u belom svetu to pomoglo...
... i probaj da pokrenes iz start menija, umesto ikonice.

@Fizičar
Eto vidiš,čim si reko nešto malo bliže o problemu, dobio si odgovor koji većinom rešava taj problem.Sad znamo da ti uopšte nemožeš da pokreneš igru i da nemaš error poruku na ekranu.Pre svega si mogao reći koju verziju igre imaš , englesku i rusku (1.6.00, 1.6.01 ili 1.6.02) i da li je full instalacija(oko 4.3gb) ili neki ripovani repack.
Ako ne pomogne ovo što je Golub napisao, probaj da pokreneš igru iz glavnog foldera igre ( ne iz foldera bin) na fajl "Stalker-COP.exe".

Ljudi džaba,nema on mašinu za zov pripjata.Možda bi uspeo da je pokrene kada bi isključio pola stvari u servis meniju i uključio neki jak gejm buster i slično,klokno taj CPU,pa opet nije sigurno.Uzmi ti Fizčaru novu đuntu biće najpametnije,zahtevan je malo CoP+Win7.

@djordje29
Ma šta pričaš.Sigurno neće biti kao na tvojoj mašini ali će svakako ta negova mašina, na Win 7, da gura CoP bez problema.Kad je na mom kršu sa single core procom,CoP radio bez problema na Win 7, zašto ne bi na njegovom dualcu i jačom grafom od moje.Jeste da većina tvrdi da CoP bolje radi na ATI nego na zelenim ali njegoa zelena je na XP to terala bez prblema a trebalo bi i na Win 7 i mislim d mu je sasvim dovoljno tih 2Gb rama.Barem za sad, dok ne kupi tu novu, kako ti reče "đuntu", šta god to bilo.

Šteta što se nedružiš malo više sa Beograđanima,đunta ti je isto što i mašina,makina i sl.Mada ja mislim da mu treba jača mašina ali stvarno može biti problem i kopiji Cop-a,a i Win7.Fizičaru skini Vista servis optimajzer,pretpostavljam da je za win7 drugi naziv,a možda i nije,imaš tu gejm bust opciju,ona ti iskljuši gomilu nepotrebnih stvari koje opterećuju CPU i GPU pa na taj način CoP mnogo lakše radi.

Poslednja izmena:
Ova igra je bas zahtevna u DX11, inace bi bilo dobro da su ubacili da imas neka prevozna sredstva...

@djordje29
Ma šta pričaš.Sigurno neće biti kao na tvojoj mašini ali će svakako ta negova mašina, na Win 7, da gura CoP bez problema.Kad je na mom kršu sa single core procom,CoP radio bez problema na Win 7, zašto ne bi na njegovom dualcu i jačom grafom od moje.Jeste da većina tvrdi da CoP bolje radi na ATI nego na zelenim ali njegoa zelena je na XP to terala bez prblema a trebalo bi i na Win 7 i mislim d mu je sasvim dovoljno tih 2Gb rama.Barem za sad, dok ne kupi tu novu, kako ti reče "đuntu", šta god to bilo.

Purke, ne siri dezinformacije :)

Btw, CPU toliko nije bitan za Stalker. Igra detektuje samo jedno jezgro, tako da je clock daleko vazniji.

Sa 2gb ram memorije i 8600 se CoP moze slobodno igrati.

Ova igra je bas zahtevna u DX11, inace bi bilo dobro da su ubacili da imas neka prevozna sredstva...
Vozila se mogu ubaciti i ima ih u nekoliko modova.To ti mogu Golub ili Draške73 da objasne, mislim da ih ima u Sigerous Mod-u ali nisam siguran.
@djordje29
Mani me beograđana, ja sam živeo u Beogradu 26 godina i to mi je dosta.
@starac
Sad kao dezinformacija, a...A kad kažu da Metro 2033 radi bolje na zelenim onda je to suva činjenica, jel?:d
Moguće je i jedno i drugo, sponzori imaju prednost.

Vozila se mogu ubaciti i ima ih u nekoliko modova.To ti mogu Golub ili Draške73 da objasne, mislim da ih ima u Sigerous Mod-u ali nisam siguran.
@djordje29
Mani me beograđana, ja sam živeo u Beogradu 26 godina i to mi je dosta.
@starac
Sad kao dezinformacija, a...A kad kažu da Metro 2033 radi bolje na zelenim onda je to suva činjenica, jel?:d
Moguće je i jedno i drugo, sponzori imaju prednost.

Ja sad prelazim igru prvi put u zivotu...ne znam ni da imaju modovi... :D

Nasao sam mod da mogu vise Kg da ponesem ali kada sam ga instalirao nijedan save mi vise nije radio pa sam reinstalirao igru...

Kako da resim ovaj "problem", volim da nosim mnogoooo artiljerije i rane :D

Poslednja izmena:
Vecina modova zahteva da se pravi nova igra (new game). Mislim da prvo treba preci igru klot, pa onda sa modovima.

Poslednja izmena:
Kad predjem igru necu je vise igrati :)

Nasao sam mod da mogu vise Kg da ponesem ali kada sam ga instalirao nijedan save mi vise nije radio pa sam reinstalirao igru...

Kako da resim ovaj "problem", volim da nosim mnogoooo artiljerije i rane :D

A koji si to mod ubacio?Pretpostavljam da taj mod ne menja samo nosivost igrač već i nešto još pored toga.Da menja samo nosivost nebi morao da počinješ igru iz početka a naročito ne da reinstaliraš igru.Igru i onako nisi mora da reinstaliraš, samo si trebao da ukloniš taj mod.
To mora da je neki ultra čiterski mod čim se to desilo.

A koji si to mod ubacio?Pretpostavljam da taj mod ne menja samo nosivost igrač već i nešto još pored toga.Da menja samo nosivost nebi morao da počinješ igru iz početka a naročito ne da reinstaliraš igru.Igru i onako nisi mora da reinstaliraš, samo si trebao da ukloniš taj mod.
To mora da je neki ultra čiterski mod čim se to desilo.

daj mi ti neki ako znas?

Ljudi moji atmosfera i feeling ove igre je horror prezivljavanje... i sto je ostrije postavis to je uzbudljivija.
Kombinovanje i teske odluke su "core" ovog serijala...

Meni takvi modovi "nosi vise", "odmah sva oruzja"...itd. izgledaju najobicnije razvodnjavanje vrhunskog proizvoda... graficki i zvucni modovi su nesto drugo.

Da li ti u "Jack Daniel's" ulivas vodu... da bi vise tekucine popio ?

@golub, da nisi malo preterao poglavico? :d

Smeta mi samo 50kg jer nosim, snajper, kalas, hekler, i neku "*******u" automastsku pumparicu mislim da se zove "exekutor" :) i jednu prangiju sa prigusem :D + municija za sve to, a gde su tu jos ostale stvari :)

Uvek sam na granici i kad pronadjem nesto dobro i ubacim ga u inventory, odma imam problema...

Poslednja izmena:
@golub, da nisi malo preterao poglavico? :d
Uvek sam na granici i kad pronadjem nesto dobro i ubacim ga u inventory, odma imam problema...

Kad ne budes imao problema... to vise nije Stalker.

Stavi to tvoje "snajper, kalas, hekler, i neku "*******u" automastsku pumparicu mislim da se zove "exekutor" i jednu prangiju sa prigusem + municija za sve to, a gde su tu jos ostale stvari"- na ledja... pa protrci jedan krug po Zemunu... i reci mi koliko si istrcao ?

Bice ti jasniji izazovi opstanka u zoni uzasa...

Poslednja izmena:
Poglavica je definitivno u pravu.Prve verzije stalkera su bile limitirane na 30kg što je i naj realnije ali su na kraju ipak izašli u susret primedbama testera , pa su stavili 50/60.Uzmi ranac sa 30kg tereta i nosaj malo, a onda dodaj još 20kg,nećeš dugo idražti pa makar bio i Rambo.Težina oružja, municije i stvari je "prepisana iz Wikipedie", odnosno stvarnosti. Tokom igre ćeš moći da nosiš više ali sa drugim odelom i nadogradnjom istih, pre svega exoskeleton odelo.Nosivost se može "legalno" povećati pojedinim artefaktima kad ih nađeš.
Što se tiče "ilegalnog" povećanja nosivosti, to nije teško napraviti.Mrzi me da ti to napravim iz dva razloga.Prvi je , što nevolim da radim čiterske modove a drugi i naj važniji, riknuo mi je HDD na kome se nalazi instaliran CoP i otpakovana cela igra.Nemam potrebne fajlove da bi to uradio a mrzi me da otpakujem igru na druhi HDD, koji je prepun a moram ovih da narušiti sistem, pod hitno.
Kako reče Golub, to kombinovanje daje daž igri a bez toga je kao neslan pasulj.

Nazad
Vrh Dno