Neće biti remek delo jer od babe devojku teško da možeš da napraviš. Igra ima potencijal to stoji, ali je imala nesreću da bude započeta u UE4, pa je prebačena u UE5, te je bukvalno sklepana i to sada da neko prepravi i zategne valjano sumnjam da će moći tj. da je isplativo. CDPR je to izvukao sa Cyberpunkom 2077, međutim to je izdvojeni slučaj i potpuno druga situacija, pošto su oni imali svoju platformu a i resurse. GSC ne verujem da ima kapacitet da to izgura valjano. Pri tom je dosta stvari ofrlje izvedeno, počevši od kolizije na stepenicama pa nadalje. Po ovome odmah vidim koliko je sati, odnosno koliko je to sirovo i neispeglano na nivou detalja. Sa originalnim Stalkerom su imali dosta sreće. Tamo je isto što šta bilo sklepano, ali je nekako sve kliknulo i ajd da kažemo bilo dovoljno drugačije u tom momentu, pa je igra imala neki svoj šmek. Tu se to jednostavno potrefilo, ali to je nešto šta ja ne bih nikada pokušavao da ponovim, pošto je to lutrija. Umesto toga, a i nakon tolike pauze između starijih igara, bolje bi bilo da su stvari napravili ovoga puta valjano, malo preciznije, a i konciznije. Sad stoji da rade i dalje na igri i da planiraju da je portuju u verziju 5.5.4 što je uslovno rečeno poslednja verzija koja ima dodirnih tačaka sa starim asetima i metodama rada, tako da to ima smisla. Pitanje je pre svega kako je postavljena igra u osnovi i da li im je to isplativo da urade baš tako u ovom momentu. Naravno voleo bih da sam pogrešio u ovoj svojoj proceni tj. da me demantuju nekom zaista povećom zakrpom gde će barem jedno 50% elemanata biti korigovano, a perfomanse jedno 20% bolje. Možda je i budem odigrao u tom slučaju. U ovom izdanju, ovako kako je sada, svakako nemam nameru.