Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. 2

• Začetnik teme Začetnik teme starac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Да ли S.T.A.L.K.E.R нешто значи као скраћеница?

Кад треба да изађе за PS5, видим да је од 70 до 110 еура?

Да ли S.T.A.L.K.E.R нешто значи као скраћеница?
"The S.T.A.L.K.E.R. acronym is a contraction that represents Scavenger, Trespasser, Adventurer, Loner, Killer, Explorer, Robber, and is tattooed onto the forearm of the protagonist Marked One in the first game of the series."

Jel vredi sada prvi put igrati Stalkera 2? Kada je izbačena, imala je dosta bagova. Da li je sve to sada ispeglano kroz pečove da se može normalno igrati?

bukvalno moze dok ceka sve da ih obrne i plus modove i da odigra nov gta 6.
jer u stanju kakvom je sada, ja ga ne bih ni stapom pipnuo...

1761583524111.png

Mislis na nas jezik ili uopsteno na engleski? Nemoguce da nema makar sub na engleskom, a audio i neka ostane na ruskom ili kom vec, zarad imerzije.

Да, на наш језик. Не знам енглески.

Нема превод.
Имам на Steam купљене.
И мод за превод и носивост.
Prevod imas to znam. Pricam ako si kupio igru, za pirate nisam siguran da li postoji nas jezik.

Мислио сам на стари S.T.A.L.K.E.R.
Нови би требало да има превод..

Мислио сам на стари S.T.A.L.K.E.R.
Нови би требало да има превод..
Sva tri stara stalkera imaju srpski zahvaljujuci entuzijastima (srbifikatori) koji su naknadno odradili prevod.
Ovde imas sve prevode i uputstva.. Ako je to ono sto trazis..

Не тражим то. Знам за то и БалканЗону.
На том форуму сам "srkicom" аватар је "Пушач".
Играо сам сва три дела пре 15 година захваљујући њима. И то по два, три пута. Задњи пут пре 3 године.
Прво народне верзије, а онда сам купио сва три дела за по пар еура.

Пошто имам PS5 прва три дела немају превод и на Sony се не може модовати.
Други део ваљда већ има превод.

Али њега ћу узети на неком попусту.
Кад сам/смо га чекали 15 година, могу још коју. 😀

Screenshot_2.png

Sjutra tj. danas izlazi 1.8 i story updejt sa novim kvestovima. Ja sam konačno krenuo da je prelazim nakon više od godina dana čekanja. Dosta toga je ispravljeno, ima i dalje bugova ali igrivo je. Ovo je trebala da bude release verzija. Za nekakvo kompletno iskustvo moraju da se instaliraju modovi. Evo liste:

Real Longer Days (preporuka 1.5 ili 2.0):

Shay's Living Zone (sređen online i offline A-Life spawn)

Shay's Distant Horizons (online spawn bubble sa vanilla 80-100m uvećan je na 150-170m. Ima verzija i od 250m ali je nestabilna. Konačno mogu da se vide okršaji NPCa u daljini)

Shay's Realistic Death Animations

Shay's - Bloodsplats

Shay's - Impacts

Dynamic Weather Overhaul

Maklane's Better Zone - Total Overhaul (rebalans combat AIa, nema više aimbota sa distance. Ima opcionih fajlova poput manji spawn consumable loota jer ga u vanilli ima previše)

Weapon Reposition Project

Engine updejt bi trebao da bude u februaru. Na šta će to da liči niko ne zna, tako da bolje odigrati dok još igra radi 😀

ja sam ovo obrnuo jos prosle godine u ovo vreme i prosto neverovatno da jos uvek popravljaju igru, kao da je live service naslov.

Sto neverovatno?
Pa cp su devovi popravljali godinama a ovo je pusteno u slicnom uzasnom stanju.

Prešao igru prošle godine i sad mi ostalo da sačekam neko Complete edition izdanje 2028.

Hmm. Ako me zasvrbi povratak u Zonu tu je GAMA da pomogne 😉

Poslednja izmena:
koliko sam video atmosfericnija je od dvojke, a i ima vise inovacija.

Biće GAMA i ovoj igri tamo negde posle 2030, kad možda najave Stalker 3.

Igra je ogromna, i UE5 im više odmagao nego pomagao, stvarno treba imati jaku mašinu terati ovo na Ultra a da FPS bude preko 60.
Mene malo smorilo jer su mape prevelike a dosta prazne, mada ovo je taj neki survival open-world FPS pa valjda tako treba da izgleda.

Pre par meseci sam probao da igram a pre toga sam negde zimus igrao, primetio sam razliku u stabilnosti i većem FPS-u čak i AI su poboljšali.
Pre AI update bili su baš glupi i jako predvidljivi, sad je to primetno bolje.

Sad se zezam sa 1.7.1 sa hrpom modova (Nexus) i meni je bas dobar... Nekako sam se bas odvikao od "mutiranih zveri" (ili sam ostario) pa sam im spustio health 40% (preterali su sa cudovistima, ne bi trebali da budu glavna opasnost i rasipanje municije)
Sad mi je puno "tripozniji" od vecine ovogodisnjih izdanja - except KCD2 royal highness...

koliko sam video atmosfericnija je od dvojke, a i ima vise inovacija.

Da, odlično izgleda. Kompleksna je po pitanju gameplaya malo u početku, potrebno je vremena da se ukapiraju stvari ali ima dosta YT tutorijala ko želi da proba. Ne postoji bolji survival single player FPS. Pored GAME (koju igram već godinama) preporuka za Anomaly Custom. To je ogromna kompilacija modova koji guraju XRay engine do maksimuma. Sledeće godine izlazi Anomaly Custom Next. Trenutna verzija ima određenih problema ali potpuno je igriva. Ona trenutno najbolje vizuelno izgleda. Evo kratkog showcasea.

Ako neko želi, može dodati ove dodatne shadere:

Stalker 2 izgleda ok ali previše DLSS blura, UE AO ghostinga i volumetric pixela na mojoj 3080. Anomaly Custom u 4k ima tako čist render i stoji rame uz rame sa dvojkom u određenim momentima. Anomali renderuje online AI na 500m i ima mnoogo bolji A-Life sistem. S2 vanila renderuje AI na 100m i A-Life su jedva skrpili da funkcioniše.

Ovaj Anomali deluje bas impresivno u onome sto je doterano... ali najveca graficka mana (bar meni) u Stalkeru je katastrofalan model pasa...prosto immersion-breaker.
Bojim se da to niko nije ni dirao.
( Cak i Stalker 2 psi izgledaju "retardirano" posle RDR2 zivotinja - iz 2018. )

Igra je ogromna, i UE5 im više odmagao nego pomagao, stvarno treba imati jaku mašinu terati ovo na Ultra a da FPS bude preko 60.
Mene malo smorilo jer su mape prevelike a dosta prazne, mada ovo je taj neki survival open-world FPS pa valjda tako treba da izgleda.
Kod tebe sa 4080 to bi trebalo da bude slucni kao i kod mene sa 5080, a kod mene leti sve na max DLSS max kvalitet sa ukljucenim FG, cak i bez FG u 1440p vrti se oko 100fps nego meni treba 144 pa je ukljucne FG, kartica radi sa pola snage 100~200w potrosnja od moguceg maksimuma 420w.

Sve to ukljuceno/iskljuceno je "decija igra" dok ne stavite PRZ grafiku sa Nexus mods... pravi test za Hardware koji imate...

Nazad
Vrh Dno