Definitivno treba smanjiti ocekivanja, jos nismo videli neki ne editovani gameplay snikak, sve su neke iseckani delovi.
Ne znam sta mi tacno smeta, ali sve je nekako "off"... Dizajn oruzja, napucavanje, skriptovane filmske sekvence ala Metro, sve je nekako modernizovano, pa onda ovaj HUD sa sve ovim nisanom koji je kao da je izasao iz neke moderne sf pucacine... Ne znam, svi ti elementi i plus onda grafika koja je kao presvucena nekim filterima, postprocesima i cudima. Jednostavno Stalker je bio ogoljen, sirov, bez sminke, kao i taj nesretni predio oko elektrane u stvarnosti. Brutalna atmosfera postapokalipticnog sivila, sve je nekako podsecalo na ove nase predjele istocno Evropske. Ovo sve sad mi deluje kao neki COD, kao neka Holivudska verzija Stalkera, mozda je ostro reci genericno ali zaista mi ide u nekom tom smjeru.
Slicna stvar je i sa Metro serijalom, zato mi nije ostavio utisak toliko jak koliko Stalker i pored toga sto tamo isto kao i ovdje ima jako dosta detalja, grafika je super i sve ali nema to "nesto".
edit: NIje fora da se samo napuca grafika i da sve prsti na vizelnom planu. Recimo ova scena kada ulazi u bar, svi NPC stoje zakucani u mesto kao i u originalu - niko se ne krece, niko nema neku rutinu da se makar krece iz jedne u drugu prostoriju, Eto neka je skriptovano ponasanje ali daj neke zivosti malo, da ne deluje tako staticno. Nekako mi je bas ta scena delovala jako nedovrseno. To su neke stvari gde ima mesta da se zaista poboljsa u odnosu na original. Nista od toga nisu prikazali. Recimo u Metrou imate onu scenu kada se krecete kroz onu njihovu bazu unutar samog Metroa, pa tamo mozete videti razna neka desavanja, ovde tako nesto nisam vidio. Fali neke kompleksnosti, nekih novih i unapredjenih stvari - to ne vidim, vidim samo fensi reaload animacije, vidim neki moderni HUD, vidim modernizovano oruzje, napcavanje kao u COD serijalu.