Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. — Clear Sky

Evo krenuo da igram, 1440x900 advanced lighting, max detail, ostatak je igra podesila i za sad lepo ide, preziveo sam onu emisiju na onom tornju, moram priznati da su svetlosni efekti fenomenalni!!
Iskreno divljenje Ukrajincima!

Lazem, nije maximum detalja vetj nivo ispod. Svejedno, izgleda bajno, mada zemljishte bi moglo bit malo bolje.

Poslednja izmena:
^^^ Samo hoću da ukažem ljudima da ne gube vreme na nešto što potencijalno ne radi kako treba, jer nemaju svi ultra brzi net. Pogotovo što mi je neko nakarikirao 10 warn poena na 180 dana, pa i ovako igram na tankoj liniji i ove egzibicije mi zaista nisu potrebne:)

Gresis, ovaj , gresis silno. Evo useru Sikiliju ista verzija radi i leti ko Kimi Raikonen :-devil-:

^^ Šta izleće u drugoj šikani :D

Evo krenuo da igram, 1440x900 advanced lighting, max detail, ostatak je igra podesila i za sad lepo ide, preziveo sam onu emisiju na onom tornju, moram priznati da su svetlosni efekti fenomenalni!!
Iskreno divljenje Ukrajincima!

Lazem, nije maximum detalja vetj nivo ispod. Svejedno, izgleda bajno, mada zemljishte bi moglo bit malo bolje.

Igras na 14x90 na high ?

Pa na toliko ja igram (bez AA) sa odlicnim framerate-om :wave:.

Gruni more vecu rezoluciju, sve na maximum i AA, nemoj da brookas tu graficku ;).

Poslednja izmena:
Evo posto me prozivate, sve radi u 1680 x 1050 na high i bez seckanja bar do sada. Izasao sam iz mocvare ;)
Ja igram rusku, a sin igra englesku verziju i sa obema nemam problema, a borb igra Spore i ceka da se pojavi takozvana prava engleska verzija Stalkera CS :p:p

Moze AA komotno na X2 ili X4(bar kod mene),bitno je samo da se stave ona tri svetlosna efekta na "low"(onaj prvi moze i na medium).Takodje i AF ne mora na max,bolje su performanse a ne gubi se mnogo u prikazu.

Igras na 14x90 na high ?

Gruni more vecu rezoluciju, sve na maximum i AA, nemoj da brookas tu graficku ;).

Zdravko čovek igra u nativnoj rezoluciji i verovatno mu je optimum da igra sa tim podešavanjima.

Samo se vi zezajte, pa cooler na mojoj grafickoj vredi kao sve vase graficke zajedno, dobro mozda ne vredi bas toliko :D, al je cak i funkcionalan vise :p.

Ja igram na 1280x1024 na high (ona 3 efekta su na medium). AF do kraja.
Al ozbiljno, igram na ovim podesavanjima, i nemam nekih seckanja, radi dobro.

Kad pri ovim podesavanjima spustim na 1024x768, onda se moze reci da igra leti, i moze se videti razlika u odnosu na 12x10 u framerate-u, ali se i na 12x10 moze lepo igrati ;).

Sta da vam kazem, mocni G80 chip je dosao do izrazaja :D (pisao sam ja tim ukrajincima, da dodatno optimizuju za moju graficku, izgleda da su uspeli :banana:).
Jedino sto ja nisam zadovoljan kako igra izgleda (meni ovo izgleda losije nego SoC, ne racunajuci ona 3 efekta). To se najvise odnosi na tlo, ***eee kada se krecem, onda se kao neka senka pomera 5 metara u odnosu na mene, istovremeno kad i ja. To bi AF trebalo da resi, i on je postavljen na max, pa ne znam u cemu je problem, to bas bzvz izgleda.
Mozda moja graficka tu nesto brljavi ? Ja AF palim iz igre, ne iz drajvera.

Al sto imam ruzan bug sta li je, sacuvam u igri, kad je noc recimo, i poginem npr odmah, ucitam save, ono *** jutro :zgran:. To mi se jednom desilo, nisam dugo igrao, ne stizem, pa cu videti da li se stalno desava.
Ruska repack english verzija.

Poslednja izmena:
Ma OK.zezam se malo...;)
Sve zavisi od lokacije do lokacije,npr negde igra radi odlicno sa skoro max podesavanjima da bi malo kasnije pocela da stuca,sve zavosno od okoline ,broja poligona itd...Ja sam se mnogo uplasio na samom pocetku igre( kad se ovaj lik budi),cini mi se da tada najgore radi,sve posle je dosta bolje.

Moze AA komotno na X2 ili X4(bar kod mene),bitno je samo da se stave ona tri svetlosna efekta na "low"(onaj prvi moze i na medium).Takodje i AF ne mora na max,bolje su performanse a ne gubi se mnogo u prikazu.

E toooo,Sada radi lepo bez tih efekata (low) aa i af na 1680* :wave:

Poslednja izmena:
E toooo,Sada radi lepo bez tih efekata (low) aa i af na 1680* :wave:

Jel to neki 22" monitor? Ako jeste imam jedan predlog za tebe... Ja sam napravio custom rezoluciju u drajverima(1550x969) i iskljucio sam full screan.Tako sam dobio nesto manju rezoluciju a slika nije "nazubljena"(nema one inter polacije ili kako se vec zove:p) ,oseca se se i u performansama.

I jos nesto ,cini mi se da je da je ono drajversko zamrzavanje manje izrazeno kada se igra u ne full screan modu,doduse mozda i umisljam...

Poslednja izmena:
Jel to neki 22" monitor? Ako jeste imam jedan predlog za tebe... Ja sam napravio custom rezoluciju u drajverima(1550x969) i iskljucio sam full screan.Tako sam dobio nesto manju rezoluciju a slika nije "nazubljena"(nema one inter polacije ili kako se vec zove:p) ,oseca se se i u performansama.

I jos nesto ,cini mi se da je da je ono drajversko zamrzavanje manje izrazeno kada se igra u ne full screan modu,doduse mozda i umisljam...

Jeste '22,a kako da napravim tu custom rez?

Starac je usao u svet Cistog Neba, i lovi bagove i pegla ih :D.
Kad bude sredio sve, onda ce se pojaviti, i reci kako je ovo odlicna bezbugovana igra :D.

evo ja instlairao pre sat dva :) shetkam se tako i razgledam divan okolish ...

volim miris radijacije rano ujutru ... mirishe na pobedu !

u 1280 sve na high radi okej sa AA na 2x... kasnije, tj sutra, probam 1920x1080 na tvu :)

Evo posto me prozivate, sve radi u 1680 x 1050 na high i bez seckanja bar do sada.

Normalno, da radi kad imas Mercedes od masine.
Naravno da cekam da se pojavi, ne igram dve igre u isto vreme.

Poslednja izmena:
ima li bar vizuelne razlike izmedju dx9 i 10 koja opravdava to?

@Draske73,
Jesi li probao na Visti sa istim podesavanjima kao na XP-u?Ima li tada razlike u performansama?
Inace ,ja sam konacno resio da nabavim Vistu samo zbog "dinamicnih i valaznih povrsina" u ovoj igri,bolje bi im bilo da dobro izgleda...:D
I da,dzaba mu C2Q kad stalker(i dalje) vidi samo jedno jezgro...Ja sam ranije mislio da je moguce da programeri nekim narednim patch-om rese taj problem ali posle pet zvanicnih za SoC shvatam da tako nesto nije moguce.Steta...

U direcr x9 obliku ide sve na full kao zmaj,a kad pređeš na direct x10,bogami...
ko ne veruje neka proba....ja probao i češao se po glavi...
probano i na drugom kompu sa istom gpu ali xfx i 4 jezgarnim intelom...i opet češkanje...
ko ne veruje evo i tuđih iskustava
http://www.pcgameshardware.com/aid,659033/Reviews/Stalker_Clear_Sky_DX10_Benchmark_Review/?page=2

vidim da je to linkovao i nex999 na http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=152532&page=5
***...sorrry

Pa, nije ni 9600GT nešto posebno jaka karta (bila nekad).

Igras na 14x90 na high ?

14x9 mi je nativna rez. Bacicu vam koji screen popodne sa frapsom.
Sinotj izashao iz mochvare, malo duze uchitavao nivo ali ipak uspeshno.
Frame rate je tu i tamo da budem iskren, kad ima dosta svetlosnih efekata osetno pada, ali generalno podnoshljivo.
I stalno me guraju oni tupi saborci:D

G!!! - ima li bar vizuelne razlike izmedju dx9 i 10 koja opravdava to?

Ja sam video da su svetlost i senke dosta bolje a ostalo ne vidim razliku
Sve radjeno na Vista x64, xp ne koristim više od godinu dana

DariusIII - Pa, nije ni 9600GT nešto posebno jaka karta (bila nekad).

Nemoguće je da Crysis radi bolje od ovog bug-a od igre tj da je stalker zahtevniji.
Rekao bih da je to sve dosta neoptimizovano
A što se tiče karte guraće ova karta garant još godinu dana sve na full-u ali kad su ok engin-e
A tek tvoja...
A ako ne bude mogla tu su partner krediti ako ništa drugo pa će se igramo do zore

Poslednja izmena:
Pojavila se full zvanicna engleska verzija. Grupa rebel 3.95GB.

Poslednja izmena:
Dobro je da nije Rebelde:D

Vrh Dno