Šta je novo?

Hardver RX 9070 ili RX 9070 XT?

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

DexterMorgan

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2021
Poena
325
Model koji gledam je Sapphire Nitro+, ili XFX Mercury mada mi je nekako bolji izbor Nitro+.

Trenutna cena RX9070 je oko 80.000, a RX9070XT je oko 96.000, mene zanima da li je isplativno dodati jos tih 16.000 za XT model za 1440p gamming?

Poucen rezultatima Hardware Unboxed kanala na YT, uzeo bih samo jednu od ova dva modela jer mislim da su najbolji, a cene se ne razlikuju znacajno (svega par hiljada je razlika).

Fino si prosao ja sam je za 750e od madjara uzeo pre mesec dana , a sto se tice famoznog kabla nece da izgori ako ne pokusavas da izvuces vise od 600w :D.Kod mene na default podesavanjima ne prelazi 335w.

@2u91c šta ako neka igra koristi više resursa grafike, onda će ti povući više struje i samim tim preći tu vrednost od 335w? Kako to kontrolišeš? Neki software ili?

Ja bih na tvom mestu jurio Powercolor Hellhound 9070xt. Hladnija od nitro+ a skoro pa ista brzina.

Najbolja karta po svemu je XFX Mercury OC ako se neko plasi novog standarda, i hoce vrhunske temperature.

Na zalost ta karta je duza jedno 3cm od ove nitro+, i morao bih da menjam i kuciste a to necu jer sam sastavljao komp u februaru i sve je novo bilo osim grafike, tj graficka je ogromna i duza i sira i deblja od nitro plus.

Ne verujem da cu imati nekih problema.

Ja sam uzeo kabl od napajanja, MSI MAG A850GL, nisam koristio adapter koji dolazi uz grafiku.

Kako ste je vi povezali?

@s4m3m4n ma na default u nema sanse da dogura na 600w.​

@DexterMorgan ja sam uzeo kabl isto od napajanja Asus aura gold 1000w , adapter od gpu stoji u kutiji.

Vrh Dno