Šta je novo?

RV870 codename Evergreen/Cypress

Kakva crna najava, pa nisu nenormalni da sve izredjaju u mesec dana. Malo je verovatno da ce 5890 ove godine. A vrlo verovatno tek kada nV pokaze karte (a ne praktican rad sa OTO).

@scheilinkin
pre nego sto pocnes da razmisljas o eyefinity sistemu proveri da li ti odgovara. Postoji jednostavan nacin. Povezi komp na neku vecu plazmu ili lcd, izlepi ekran izolir trakama i pusti omiljenu igru. Odavno nisam video beskorisniju stvar na grafickim karticama. Mislim ok, da postoji kao mogucnost, i moze joj se naci primena u nekim stvarno retkim i specificnim slucajevima. Ali za igranje i zabavu. Strasno. Mnogo je korisnije grejanje kartice u zimskim danima nego ovo.

Kakva crna najava, pa nisu nenormalni da sve izredjaju u mesec dana. Malo je verovatno da ce 5890 ove godine. A vrlo verovatno tek kada nV pokaze karte (a ne praktican rad sa OTO).
sto nenormalni?

Ono sto nisam primetio da se pominje u tekstovima i testovima jeste da ATI ima fantastican yield sa Evergreen familijom, kako za Juniper od 1 MILIJARDE, tako i za Cypress od 2 MILIJARDE tranzisotra i klokom od 850 MHz!

A to dostignuce je bilo moguce zahvaljujuci stecenim iskustvima na HD 4770-ci, koja se pokazala mnogo vrednijom od njene same prodjne cene! Jednostavno, ATI je usavrsio dizajn mega-kompleksnih GPU-ova u TSMC-ovom 40nm proizvodnom postupku, uvezbavajuci se na HD 4770!

Sada je vremme za kapitalizovanje i baraznu vatru :D

Pa dobro, nije mislio da je sada neko tu lud. Logicno je da nemaju razloga i potrebe izbacivati neki 5970 dok nvidia ne izbaci svoje karte...

ja mislim da ce ati da namlati pare dok ne izadje nvidia i jos ako zaista imaju mogucnost da izbace bolje od 5870 u kratkom vremenskom roku bice to jako zanimljivo za nas kupce...malo me brine ta podrska za fiziku jer bi voleo da je sve to kompatibilno i sigurno da je korisno u igrama i nadam se da ce se tu naci neko resenje u najskorije vreme

I mene to kopka ....

@scheilinkin
pre nego sto pocnes da razmisljas o eyefinity sistemu proveri da li ti odgovara. Postoji jednostavan nacin. Povezi komp na neku vecu plazmu ili lcd, izlepi ekran izolir trakama i pusti omiljenu igru. Odavno nisam video beskorisniju stvar na grafickim karticama. Mislim ok, da postoji kao mogucnost, i moze joj se naci primena u nekim stvarno retkim i specificnim slucajevima. Ali za igranje i zabavu. Strasno. Mnogo je korisnije grejanje kartice u zimskim danima nego ovo.

ma ionako ne može na analogne monitore a i interesovalo me je čisto informativno.
naravno da nisam ni planirao tako nešto a i te crne linije ubijaju doživljaj neviđeno

Zar nije hemlock trebalo da bude x2 verzija?

Nema sta, jako profesionalan izvor je u pitanju...

Hemlock, or the HD 5900 series, as it can be called from now on, is ATI's stand against Nvidia's Fermi which has yet to show its face and performance, as it certainly looks good on paper. (So does communism. sub.ed.)

Ovo je trebalo da bude duhovito :trust:

Mislim da cu ipak sacekati nekog sa kredibilitetom da potvrdi vest.

Poslednja izmena:
Zapravo ništa nova, oponašaju Nvidijinu nomenklaturu za GTX295

Nema sta, jako profesionalan izvor je u pitanju...

Ovo je trebalo da bude duhovito :trust:

Mislim da cu ipak sacekati nekog sa kredibilitetom da potvrdi vest.

To i jeste duhovito :) :d

Fuad kaže da će samo HD5850 poskupeti.

Hmm, očekivano?

Meni je bitno da 5870 ne ide na gore, jer ce onda fermi biti jos skuplji, a ati ce kasnije samo da se vrati na prvobitnu cenu.

skacu cene memorije mogu samo da zamislim koliko ce kostati DDR5 :(

Ovo ima logike, posto bi 5870 trebao da bude uvek brzi od 4870X2, jer nema SLI optimizacije - trebalo bi da bude lakse napisati drajver.

Moguce da cekaju da NVidia finalizira specifikacije Fermija (mislim na klok), a onda u poslednjem trenutku izbace performance drajver. Videcemo vec, ovo mi sada lici na igru nerava :).

Nazad
Vrh Dno