Šta je novo?

Rudarenje sa ASIC mašinama.

Ljubas002

Poznat
Učlanjen(a)
08.09.2019
Poena
41
Pozdrav svima,
Početnik sam što se tiče rudarenje kripto valuti i unapred se izvinjavam za neko svoje ne znanje.

Trenutno posedujem jedan Antminer S9 koji mi zarađuje oko 70ak eur mesečno. Zanima me kako bih mogao da proširim operaciju na više Mašina.

Prva stvar koja me trenutno zanima jeste struja za ASIC mašine.
Npr. ako bih koristio Antminer Bitminer S9 koji radi na 1400w sa 16th kakve bih strujne uslove morao da imam za njih 5 (kolika jačina struje (A) je potrebna i tako to) .
Druga stvar koja me zanima jeste takozvana merna grupa, da li neko može to da objasni, po kom principu radi i koji su uslovi za ugradnju iste, i da li je to isto kao DUT na EPS'ovom kalkulatoru struje.

Hvala unapred svima koji se pridruže temi i pomognu meni, a nadam se i ostalim članovima foruma.

Podelis 1400 sa naponom pa puta broj uredjaja.

U tvom navedenom primeru oko 30 ampera.

Ispred svakog mernog sata postoje 3 limitatora ako je trofazna za svaku fazu po jedan. Ako trenutno nemas tu jacinu struje oni ce iskakati.
Ja npr kuci imam 3 x 30 limitatore, i ako mi je odobrena snaga 17.25 ampera. Ta stavka ti pise na racunu u desnom cosku.

Obicno kuce nisu ispod 3x16-20
U prevodu ja bih mogao do 5 uredjaja po fazi ako bih stavio 6ti po fazi iskljucio bi limitator.

Podelis 1400 sa naponom pa puta broj uredjaja.

U tvom navedenom primeru oko 30 ampera.

Ispred svakog mernog sata postoje 3 limitatora ako je trofazna za svaku fazu po jedan. Ako trenutno nemas tu jacinu struje oni ce iskakati.
Ja npr kuci imam 3 x 30 limitatore, i ako mi je odobrena snaga 17.25 ampera. Ta stavka ti pise na racunu u desnom cosku.

Obicno kuce nisu ispod 3x16-20
U prevodu ja bih mogao do 5 uredjaja po fazi ako bih stavio 6ti po fazi iskljucio bi limitator.
Hvala puno na tom objašnjenu, a šta je sa mernom grupom i DUT'om?

Pozdrav svima,
Početnik sam što se tiče rudarenje kripto valuti i unapred se izvinjavam za neko svoje ne znanje.

Trenutno posedujem jedan Antminer S9 koji mi zarađuje oko 70ak eur mesečno. Zanima me kako bih mogao da proširim operaciju na više Mašina.

Prva stvar koja me trenutno zanima jeste struja za ASIC mašine.
Npr. ako bih koristio Antminer Bitminer S9 koji radi na 1400w sa 16th kakve bih strujne uslove morao da imam za njih 5 (kolika jačina struje (A) je potrebna i tako to) .
Druga stvar koja me zanima jeste takozvana merna grupa, da li neko može to da objasni, po kom principu radi i koji su uslovi za ugradnju iste, i da li je to isto kao DUT na EPS'ovom kalkulatoru struje.

Hvala unapred svima koji se pridruže temi i pomognu meni, a nadam se i ostalim članovima foruma.
Zavisi gde si planirao drzati te masine... Jedna klasicna kucna uticnica moze dati do max 3600w (230v 16 amp), takodje instalacije i osiguraci u kucama su uglavnom dizajnirani za tih 3.6 kw odnosno osigurac pored brojila je ogranicen16A i sa njega dalje ide tanki kabel koji vodi do tvoje sobe npr.. Osigurace i instalacije nebi trebalo dugotrajno opterecivati vise od 3000-3200 w iz bezbednosnih razloga da se nebi slucajno pocele topiti stare instalacije i uticnice .. nedaj boze nesto da se zapali jel...

Po ovome mozes da vidis da na jednu uticnicu/osigurac mozes maximalno dve asic masine da stavis i da budes bezbedan... Znaci za 5 komada trebalo bi u prostoriji da imas minimum tri provodnika dovedena iz brojila ili druga opcija je da imas trofaznu uticnicu (3 faze svaka po 3000-3200w)

Zavisi gde si planirao drzati te masine... Jedna klasicna kucna uticnica moze dati do max 3600w (230v 16 amp), takodje instalacije i osiguraci u kucama su uglavnom dizajnirani za tih 3.6 kw odnosno osigurac pored brojila je ogranicen16A i sa njega dalje ide tanki kabel koji vodi do tvoje sobe npr.. Osigurace i instalacije nebi trebalo dugotrajno opterecivati vise od 3000-3200 w iz bezbednosnih razloga da se nebi slucajno pocele topiti stare instalacije i uticnice .. nedaj boze nesto da se zapali jel...

Po ovome mozes da vidis da na jednu uticnicu/osigurac mozes maximalno dve asic masine da stavis i da budes bezbedan... Znaci za 5 komada trebalo bi u prostoriji da imas minimum tri provodnika dovedena iz brojila ili druga opcija je da imas trofaznu uticnicu (3 faze svaka po 3000-3200w)

Hvala, a šta je sa merom grupom, kako doći do nje?

Za mernu grupu odeš u EPS i podneseš zahtev. Koliko će te koštati zavisi koliku snagu priključka želiš

Za mernu grupu odeš u EPS i podneseš zahtev. Koliko će te koštati zavisi koliku snagu priključka želiš
Hvala, jasno mi je i to, samo me zanima npr. da li moze Merna Grupa da se poveže samo ja utičnice koje su za ASIC mašine, čitao sam po netu, troškovi su nekih 500,600e za Mernu grupu?

Ako te dobro razumem, ako u jednom objektu želiš da imaš samo Asic mašine povezane na mernu grupu, onda bi morao da imaš dva priključka, jedan klasičan za ostale potrebe + mernu grupu.

Troškovi zavise od priključne snage i veći su od 500-600e, mislim na komplet troškove, sa priključnom taksom + merna grupa + radovi + atest.

Ako te dobro razumem, ako u jednom objektu želiš da imaš samo Asic mašine povezane na mernu grupu, onda bi morao da imaš dva priključka, jedan klasičan za ostale potrebe + mernu grupu.

Troškovi zavise od priključne snage i veći su od 500-600e, mislim na komplet troškove, sa priključnom taksom + merna grupa + raovi + atest.
Imam poseban objekad koji bi služio za mašine, klimatski kontrolisan itd.
Aaahaa, jasno jasno, aa da li se zna npr koliki su ti troškovi merne grupe, mislim kapiram da zavisi od priključka, ali čisto na primeru me zanima i na koliko bih morao da se prikljčim za 10 mašina u budućnosti.

10 masina x njihova snaga

Ako je jedna 1400w znači za 10 ti treba priključna snaga 14kW ali bi trebao da staviš malo više.

Trošak računaj trenutno oko 10-11 din po kWh u proseku

Pozdrav,

Ima neko iskustva sa novijim ASIC masinama za rudarenje?

Po kalkulatoru deluje isplativo, ne znam da li je i u stvarnosti takva situacija..

1644763598722.png

Hvala unapred na odgovorima

Jeste trenutno isplativo, ali jesi li sracunao koliko ce vremena trebati da masina od 12.000$ + Shipping + Carina isplati samu sebe? Takodje tu postoji i rizik da odemo u bear market i da masina ne isplati sebe uopste.

Uostalom ako gledas preko official sajta shop.bitmain.com - ne salju za Evropu godinama.
Ako gledas preko bilo kog drugog sajta - u pitanju je scam.

;( po danasnjim cenama isplatice ga za dve ipo godine vez shipping i carine
ipak bolje kupiti karte , ako bas hoces potrositi 12k$ jos bolje 12k$ direktno u kripto ,

Izasao pre neko izvesno vreme novi ETC/zil asic bombax ez100 , bombax ez100 pro.
pozovem mog distributera sa kodnim imenom Bing. Pitam za cij(e)nu i pride pitam kako brat posto mu doticni lezi u sing singu.
Bing odgovara cijena prava sitnica za samo za mene posto se znamo nesto ispod 28 ticuca $ uplada solarno i sticice nekih metar dana bez papirologija i maltretiranja ;).

karakteristike:

Bombax EZ100 12500Mh/s 2300W (ETC/ZIL)​

$21,300.00 Original price was: $21,300.00.$15,400.00Current price is: $15,400.00.

You Save: $5900

Manufacturer:
Bombax
Algorithm: ETCHash; ETHash
Supported Coins: ETC/ZIL/CAU/BTN/XPB/DOGETHER/OCTA/LRS
Hashrate: 12500MH/s ± 5%
Power On Wall: 2300W ± 5% @ 25 ℃
Power Efficiency: 0.18 J/MH ± 5% @ 25 ℃
Input Voltage: 200 – 285V AC 50-60 HZ
Operating Temperature: 0 – 40 ℃
Weight: 16.4 KG
Dimensions (WxHxD): 213mm * 295mm * 400mm

Ships 7 days after payment. All sales final. No returns or cancellations. For bulk inquiries, consult a live chat agent or call our toll-free number.

Bombax EZ100-C Quiet 3,200MH/s 570W (ETC/ZIL)​

$5,050.00

✔ Product Type: Quite Model in 3U Chassis
✔ Algorithm: ETCHash; ETHash
✔ Supported Coins: ETC/ZIL/CAU/BTN/XPB/DOGETHER/OCTA/LRS
✔ Hashrate: 3200 MH/s ± 5%
✔ Power On Wall: 570W ± 5% @ 25 ℃
✔ Power Efficiency: 0.18 J/MH ± 5% @ 25 ℃

Bombax Miner EZ100 Pro (15500MH/s)​

15500 MH/sHashrate
3100 wPower
0.2 j/MhEfficiency