Šta je novo?

RTS HD?

Sta da radimo mi koji ne koristimo TV uopste ? Je l' smo i tad duzni da placamo pretplatu ?
Kod mene u kuci od kad je TV izbacen iz upotrebe, definitivno je postala "mirnija" atmosfera.

Nema plaćanje pretplate nikave veze sa tim da li gledate ili ne. Po zakonu je određeno da svi građani treba da finansiraju javni servis jer on služi u interesu svih građana (navodno u teoriji). Tako je u većini evropskih zemalja. Ne ulazim u to što se Rts ne može uporediti sa evropskim televizijama po kvalitetu programa.
Ni ja nisam plaćao pretplatu od kad sam kupio svoj stan (pre tri godine) ali sad kad opet uvedu plaćaću, ne zato što mi se plaća nego zato što će odmah da cepaju preko privatnih izvršitelja, neće da dozvole zastarevanje kao i ranije

E ljudi, ne može i jare i jagnje i prase i pare.

Ne može novac iz budžeta (dakle, već ga plaćam i ovako i onako) + prihod od reklama + TV pretplata, pardon, taksa.

Neka se odluče!

Ako ne bude novca iz budžeta i ako NEMA reklama, dakle - NI JEDNA JEDINA reklama, e onda ću da plaćam pretplatu (500 dinara nek zaborave, max 300 je realna cifra za bednu Srbiju).

Ovako nema šanse.

A baš da vidim kako će po jugu Srbije i selima da plene stvari, ima da ih linčuje narod.

Kritična masa narode, kritična masa! Ako većina ne plaća, ne mogu nam ništa!

Poslednja izmena:
Najbolje da i RTS 3 i RTS HD ubace u treci multipleks pa kome se svidja neka plati i gleda.Mogu dodati i RTS 3D i RTS 4 :D

Videcemo i to cudo za trcanje. U stanju sam i struju da odjavim, pa nece imati za sta da vezu pretplatu. Ako je vezu za infostan, odjavicu fiksni i time pokriti trosak za tv pretplatu.

ma bice zahebano...nece moci da se registruje auto,ili slicne stvari,ako nije to namireno...

Ma ni dete nećeš moći u vrtić da upišeš, a nećeš smeti ni hleb da kupiš.

Ne palite se, postoji nešto što se zove kritična masa, nešto što se zove ustavni sud.

Ne može da ti na račun od struje veže pretplatu ili taksu za RTS ili bilo šta drugo, jer je to vezana trgovina, a to je po zakonu zabranjeno. Takođe po zakonu o obligacionim odnosima mora da postoji ugovorni odnos kako bi neko mogao da mi isporučuje račune.

I na kraju, ja u kući imam tri strujomera, jer smo proooširena porodica i morao sam da uvedem tri strujomera zbog bahate politike EPSa sa onim njihovim plavim, zelenim i crvenim zonama, jer da imam jedan sat, uletao bih u crvenu tarifu redovno svakog meseca.

I onda su mi iskusno stizale 3 TV pretplate na kućnu adresu i sve tri vala nisam plaćao ni dinara. Slali opomene, pretili plenidbom stvari, ignore ili što Linux talibani kažu /dev/null i ćao zdravo.

Sada ako mi bude stizala jedna TV taksa, podeliću trošak sa ukućanima i neće biti strašno po budžet, ali ću plaćati SAMO ako na tom RTSu ne bude reklama tokom filmova emisija (između emisija max 1 minut reklama), da nema sredstva iz budžeta i ako objektivno informišu građane.

A drugo, nije Srbija Beograd i Vojvodina, zašto ovi drugi da plaćaju RTS kada ništa o svom kraju ne mogu da saznaju?

Poslednja izmena:
ma da - ugovori odnos :D
daj ne budite smesni. pa i za porez nemaš ugovorni odnos pa probaj da ga ne plaćaš.
Reč je o državnoj taksi pa ako misliš da je ne plaćaš ti si baš optimista.

problem je što sad postoje privatni izvršitelji koji nisu dužni ni da te obaveste o dugu, o pokušaju naplate i sl. samo bankama upute dopis, Banka kod koje imaš račun je dužna da odgovori i oni ti sa tog tvog računa skidaju koliko im treba a ti možeš da se slikaš. Problem je ako nemaš priliva novca onda ide popis imovine i sl.
Pa čoveku su zbog duga od 700.000 dinara EPSu prodali kuću i to vidi bogati baš za 700.000 ni dinara da njemu pretekne.

Sve zavisi od naroda, ako bude pobuna i bude mirisalo na demonstarcije i sl. ovi ce se dobrano zamisliti da li im to treba u suprotnom svi spremite novčanike i krenite da plaćate.

Što bi Miloš Obrenović rekao, buni li se narod - ako se buni i ogovora ništa ne dirajte i dalje pritežite, ako ćuti i ništa ne progovaraju popuštaja jer će biti belaja tj dok ljudima ne dogori do noktiju oni će da ga muzi i muzu. Dok im je trebalo za izbore, nema pretplate a sad kad im trebaju pare doduše neće biti pretplate ali će biti takse (nije šija nego vrat).

Sve su ove naše vlasti iste - nesposobne da pokrenu ekonomiju ali sposobne da troše i da trpaju u svoje dzepove, da državne pare usmeravaju u "svoje" privatne firme preko "javnih" nabavki i sl.

Sve zavisi od naroda,

E ovo je ključno. Ako se narod pobuni, nema ništa od toga, ali naš narod se ne buni, odnosno, buni se tiho, tako što će da bojkotuje plaćanje pretplate. Neki iz inata, oni drugi (nažalost, većina) zato što jednostavno nemaju tih 500 dinara.

E zbog tog tihog revolta ćemo i nahebati, ali nema toliko izvršitelja koliko će biti dužnika.

Od ovoga nema nista! Da li placas porez ako nemas imovine? NE! Da li placas struju ako je nemas? NE! Isto vazi i za kablovsku, telefon, mobilni, registraciju za kola i sve sto postoji. Jos davno je jedan advokat rekao da ne mogu nista onima koji ne placaju pretplatu, sto se i pokazalo kao tacno. Mozda samo pustaju buvu da vide kako ce narod da reaguje, ali da vam neko popisuje stvari sto niste platili RTS taksu, to glavu dajem da se nikad nece desiti!
Znaci jedino mogu da ga finansiraju iz budzeta, koji opet placa narod ali ajde, i od reklama ili da ga ukinu. Sta to ima na RTS-u pa da vredi 500din mesecno? Sigurno pustaju dobre filmove, serije, dok. program? Sto ponekad puste utakmice? Pa to mogu da odem u kafic ili kladionicu da gledam i opet da me jeftinije izadje!

Od ovoga nema nista! Da li placas porez ako nemas imovine? NE! Da li placas struju ako je nemas? NE! Isto vazi i za kablovsku, telefon, mobilni, registraciju za kola i sve sto postoji. Jos davno je jedan advokat rekao da ne mogu nista onima koji ne placaju pretplatu, sto se i pokazalo kao tacno. Mozda samo pustaju buvu da vide kako ce narod da reaguje, ali da vam neko popisuje stvari sto niste platili RTS taksu, to glavu dajem da se nikad nece desiti!
Znaci jedino mogu da ga finansiraju iz budzeta, koji opet placa narod ali ajde, i od reklama ili da ga ukinu. Sta to ima na RTS-u pa da vredi 500din mesecno? Sigurno pustaju dobre filmove, serije, dok. program? Sto ponekad puste utakmice? Pa to mogu da odem u kafic ili kladionicu da gledam i opet da me jeftinije izadje!

Daj glavu posto se meni to desilo, bilo je vucaranja po sudovima pa smo se pozvali na zastarevanje duga i platili samo dug za poslednjih godinu dana. To je bilo jos na pocetku, kada su pokrenuli prve tuzbe za neplacanje. Posle toga su iz nekog razloga stali. I na kraju je ispalo da su ljudi koji su placali ispali ovce posto je svima oprosten dug.

Nego sta se desava sa RTS HD? Kod mene se pojavio kanal i nije bilo slike pa se izgubio.

Nema jos hd. Ja ovo prvi put cujem da je neko bio na sudu zbog RTS? Niko od mojih rodjaka, komsija, prijatelja nije placao pretplatu i nikome nije stigla niti opomena niti bilo sta. Stvarno ne znam sta da ti kazem... Bio je advokat u studiju i rekao da vam ne mogu nista ako ne placate ovo... Sad da je sudstvo kako treba, pa da ih tuzis da ti vrate ovo si platio...
Cim su odustali od tuzba, znaci shvatili su da nece moci da naplate nista...

Daj glavu posto se meni to desilo, bilo je vucaranja po sudovima pa smo se pozvali na zastarevanje duga i platili samo dug za poslednjih godinu dana. To je bilo jos na pocetku, kada su pokrenuli prve tuzbe za neplacanje. Posle toga su iz nekog razloga stali. I na kraju je ispalo da su ljudi koji su placali ispali ovce posto je svima oprosten dug.
Nije "iz nekog razloga", već iz razloga, kao što sam već naveo, kritične mase!

U početku je većina plaćala pretplatu, a onda većina nije plaćala pretplatu.

Narod ima moć da menja stvari oko sebe, samo to nikako da shvati.

Ту већину је један овдашњи политичар убедио да не плаћа струју (мада је он то радио редовно) и сада муку муче и суочени су са пленидбама а овај им не помаже, ни сада ни док је био на власти. Та критична маса не служи да се ослободиш неког намета него да неко дође на власт али тај неће да ти смањи те намете. Ко год да је и како год се звао.

To se nazalost vec desavalo mnogo puta i desavace se... olako dajes glavu.
A taj advokat ili je slagao ili pojma nema.

Porediš babe i žabe. Struju ne moraš da koristiš i u tom smislu možeš da je odjaviš i da ne plaćaš struju. Dakle, ono što koristiš moraš da plaćaš, a ono što ne koristiš - ne moraš.

Sa TV pretplatom je bilo to da moraš da plaćaš, koristio (gledao) to ili ne. Pritom je protureno kroz račun za struju, što nije po važećim zakonima.

Naravno, ova vnago malo više smrde od prethodne vnage na vlasti, pa će da izmene zakone i onda će ovo da tretiraju kao taksu i onda ću morati da plaćam. Ali ako stižu zasebne uplatnice, nevezano za račun za struju.

Ali ako i dalje to budu tretirali kao pretplatu i bude stizalo na računu za struju, nema šanse to da plaćam.

I na kraju, ja u kući imam tri strujomera, jer smo proooširena porodica i morao sam da uvedem tri strujomera zbog bahate politike EPSa sa onim njihovim plavim, zelenim i crvenim zonama, jer da imam jedan sat, uletao bih u crvenu tarifu redovno svakog meseca.

I onda su mi iskusno stizale 3 TV pretplate na kućnu adresu i sve tri vala nisam plaćao ni dinara. Slali opomene, pretili plenidbom stvari, ignore ili što Linux talibani kažu /dev/null i ćao zdravo.

Sada ako mi bude stizala jedna TV taksa, podeliću trošak sa ukućanima i neće biti strašno po budžet, ali ću plaćati SAMO ako na tom RTSu ne bude reklama tokom filmova emisija (između emisija max 1 minut reklama), da nema sredstva iz budžeta i ako objektivno informišu građane.

A drugo, nije Srbija Beograd i Vojvodina, zašto ovi drugi da plaćaju RTS kada ništa o svom kraju ne mogu da saznaju?

Upravo zbog ovakvog modusa razmišljanja ostatak Srbije nije ni Beograd, ni Vojvodina (gde ja naplata za TV pretplatu bila najveća). Razmišljanja gde se gleda svaki mogući način da ućari na račun drugoga ili na račun države i smatranjem ******ma one koji to čine. :)

Ja recimo znam kakva je bila situacija u Vojvodini pre nego što je 1990. PTT Vojvodina spojena sa PTT Srbija (iz koje je kasnije izdvojen Telekom). Pporkivenost fiksim priključcima na teritoriji cele Vojvodine je bila veća čak nego i na teritoriji grada Beograda, ali isto tako je i redovna naplata bila na nekih ~98%. Dok je PTT Srbija i tada imala ogromne probleme da redovno naplaćuje u "ostatku" Srbije. Taj problem su rešili tako što su spojili te dve kompanije i centralizovali slivanje u jednu kasu.

Upravo ove godine isto je učinjeno sa Elektrovojvodinom, koja čak i u ovim vremenima po zvaničnim podatcima ima naplatu iznad 95%, dok je naplata u centralnoj i južnoj Srbiji na 60%, pa su se setili da gubitke u ostatku Srbije srede još jednim centralizovanjem slivanja novca u "zajedničku" kasu, umesto da nađu modus naplate ili poseku one "pametne" koji ne plaćaju.

Jednostavno nije isti mentalitet, niti odnos prema državi i zbog toga smu tu gde jesmo.

Poslednja izmena:
Ne, država je ta koja gleda na svaki način da me za**** i da mi uzme svaki zarađeni dinar i da me udavi i da živim za državu, a ne za sebe i svoju porodicu. Takva je prema nama, fizičkim licima, takva je i prema pravnim licima.

Narod jednostavno NEMA novca. I tu je kraj svake priče. Meni se odvaja od plate (pritom, nisam prijavljen na minimalac!) već 13. godina za poreze i doprinose, plaćam porez na imovinu prvo 37.000 godišnje, a sad mi nabili 87.000 godišnje za kuću od 300kvm na Miljakovcu III (od kojih je 100 kvm podrum i hodnici), plaćam PDV na sve što kupim, većinom je to 20%, taksu kada god nešto radim sa tom državom, komunalije redovno izmirujem i od mene vala dosta. A da pušim i pijem alkohol, izdvajao bih i na akcize, a da vozim auto, kao što ne vozim, pokraj akciza na gorivo, plaćao bih i godišnju registraciju vozila.

I da, radije bih plaćao pretplatu za RTV, nego za RTS, jer iako sam iz Beograda, ono malo što gledam od domaće televizije jeste vesti na B92 (po navici, iako je od onog B92 ostalo samo ime) i RTV Vojvodina 1, jer na RTVV ima nešto pametno da se vidi i čuje, dok na RTSu nema ama baš ništa.

E vidiš, sve ja to plaćam redovno i uredno, ali se meni ništa ne vraća. Dakle, ne poboljšava mi se infrastruktura oko mene, i dalje mi je naselje najgora selendra, i dalje rupe na putevima u centru grada, i dalje nema pošte, škole, vrtića u mom naselju, RTS i dalje reprizira srećne ljude, bolji život i neke babe koje se češljaju, i dalje imaju milion zaposlenih i i dalje neverovatno plaćaju one plavuše, a nikakvo istraživačko novinarstvo nemaju, nikakav dokumentarni i edukativni program, kao ni dečiji.

NEMA. Dakle, ako dajem, vala nešto očekujem i za uzvrat da dobijem. A ne da za bilo koju zdravstvenu uslugu a da to nije vađenje krvi i brisa iz grla, moram da čekam šest meseci ili da sam plaćam kod privatnika.

Ništa ne dobijam(o) za uzvrat od ove raspale države i naravno da narod gleda da im što manje da. To nema veze sa mentalitetom, nego zdravim razumom.

I da ne bude da nisam jasan: ne podržavam neplaćanje usluga koje koristiš. Dakle, ako nešto koristiš - plaćaj! Ali ne volim uzimanje leba preko pogače i ceđenje suve drenovine.

Poslednja izmena:
To se nazalost vec desavalo mnogo puta i desavace se... olako dajes glavu.
A taj advokat ili je slagao ili pojma nema.

Nije slagao nista. On je gostovao na najpoznatijoj privatnoj televiziji u gradu gde zivim, i to je najbolji i najpoznatiji advokat u ovom gradu. On daje besplatne savete vec godinama, radio je to pre nego sto su se ovi na Pinku to setili, i rekao je bas ovo sto sam napisao.
@rAMA, mislim da i ti nisi u pravu. Naravno da ne treba da gledamo kako da za...emo jedan drugoga ili drzavu, ja recimo sam u postpejdu 6 godine, svaki ali svaki racun sam platio na vreme. Takodje sad posle ovog reprogramiranja i struju isto placamo na vreme, kao i sve ostalo. Problem kod pretplate za RTS je to sto oni to rade nezakonito, i to jednostavno niko ne treba da placa i onda ne bi niko dosao u situaciju da bude opomenut niti bilo sta.
Znaci sad ako imam strujomer, automatski moram da placam pretplatu?! Da li je to normalno? Onda neko moze da se doseti pa tako da placamo i happy, parove, maldive... To je jednostavno pljacka, i to NIKO ne treba da im placa!

Ja sam u jedno siguran, tih 500 din placati necu, da sam ja potpisao neki ugovor sa njima pa da im placam, ovako nema sanse. Ne radi se o 500 din, hvala Bogu imam velika primanja pa mi ni mnogo veca cifra ne bi bila problem, radi se o principu, jednostavno mi je dosta da budem ovca za sisanje, ovo je klasican harac i meni ne pada na pamet da podrzavam trenutnu strukturu na vlasti koja ne zna da kaze dve recenice a da negde ne pogresi!

Nije slagao nista. On je gostovao na najpoznatijoj privatnoj televiziji u gradu gde zivim, i to je najbolji i najpoznatiji advokat u ovom gradu. On daje besplatne savete vec godinama, radio je to pre nego sto su se ovi na Pinku to setili, i rekao je bas ovo sto sam napisao.
@rAMA, mislim da i ti nisi u pravu. Naravno da ne treba da gledamo kako da za...emo jedan drugoga ili drzavu, ja recimo sam u postpejdu 6 godine, svaki ali svaki racun sam platio na vreme. Takodje sad posle ovog reprogramiranja i struju isto placamo na vreme, kao i sve ostalo. Problem kod pretplate za RTS je to sto oni to rade nezakonito, i to jednostavno niko ne treba da placa i onda ne bi niko dosao u situaciju da bude opomenut niti bilo sta.
Znaci sad ako imam strujomer, automatski moram da placam pretplatu?! Da li je to normalno? Onda neko moze da se doseti pa tako da placamo i happy, parove, maldive... To je jednostavno pljacka, i to NIKO ne treba da im placa!
Jel ce taj advokat javno na toj teliviziji da prizna da je lupao gluposti ako okacim ovde
Resenja o izvrsenju ,zapisnike sa popisa i zakljucke o prodaji pokrentih stvari u kojima je poverilac RTS ?
Nece naravno ... nemoj da dajes glavu za izjave drugih koji ne znaju svoju posao.

Na televiziji obicno gostuju oni koji ne znaju nista i takvi najcesce daju savetee.

Dal treba da se palca ili ne treba je druga prica, ali da

os davno je jedan advokat rekao da ne mogu nista onima koji ne placaju pretplatu, sto se i pokazalo kao tacno. Mozda samo pustaju buvu da vide kako ce narod da reaguje, ali da vam neko popisuje stvari sto niste platili RTS taksu, to glavu dajem da se nikad nece desiti!

su potpuno netacne informacije, obzirom da je RTS 18 februara ako me secanje dobro sluzi 2012 godine predao Prvom osnovnom sudu u Beogradu 1200 predloga za izvrsenje na osnovu verodostojne isprave.
Mnogima su zaplenjene stvari, mnogima skinuto sa racuna..

Tako da taj advokat ko sto rekoh ili namerno laze ili nema pojma o svom poslu.

Poslednja izmena:
Ако је то онај адвокат који је својевремено хтео да се кандидује за градоначелника (или је то и урадио, немам појма) онда су његови бесплатни савети само на телевизији где редовно гостује а сви али сви савети су му ... не плаћајте ништа по било коју цену а ако вас појуре, адвокати ће да вам помажу. Ипак, никад не предложи да то буде он због тога да не буде нелојално. Не знам да је (осим можда у ретким случајевима) понудио стварну бесплатну помоћ.

Знам за још једног који стварно нуди бесплатну помоћ али мислим да он није толико популаран као овај што је увек на страни оних који дугују брдо пара.

Meni je fascinantno kako je EPS dozvolio da im Nišlije toliko duguju, da godinama ne plaćaju struju, a da ih ne isključe.

Mislim, ako ne plaćaš struju i kasniš 2 meseca, makaze i tu je kraj. A ne 10 godina neko ne plaća struju i onda se sete da ga ganjaju. :D

Šta to govori? Ona moja kritična masa. :D Lako ćeš sa nekim pojedincom da izađeš na kraj, ali sa masovnom pojavom teško.

Drugi primer je i legalizacija objekata, a treći koji se tiče ove teme, masovno neplaćanje TV pretplate. :D

Evo na primer: http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/533...ga-od-4-miliona-dinara-intervenisala-policija

Lik duguje ČETIRI MILIONA DINARA za struju! Eeeeeeeeeeej!

Poslednja izmena:
Написао сам, поменути политичар је бацио "своје" рачуне у буре и позвао све да га следе. Наивци су послушали, урадили то и довели овога на власт а он им није опростио дугове а није их ни гањао. Ваљда грижа савести и страх да не изгуби ту масу коју је тако придобио. Иначе маказе раде, у мојој згради један стан дугује милионе и сваких неколико месеци их искључују, они се после пола сата прикључе, било је и уговора и утужења и опет маказа па опет од почетка.

Ала знаш да повучеш у оф, ово је тема о RTS HD на Т2 а не о такси и претплати.

Ala se ovde udara na pogrešnu stranu što je krajnje tipično za komunističko nasleđe da sve treba da bude za džabe i fore neće oni meni i zato smo tu gde smo.
E pa ne treba da bude za džabe i taksu treba svako da plati a kritična masa treba da zahteva da te pare odu gde treba, a ne za nečiji stan/vikendicu/švalerku...
Samo tako taj javni servis može biti kvalitetniji, a da se ne lažemo nije ni sad katastrofa i parovi i zvezde granda nemaju ništa sa ovom taksom jer se ne emituju na javnom servisu.

Hajde niko da ne plati struju jer zašto bih ja plaćao za tamo nekog pa da vidimo dokle ćemo je imati...

Vrh Dno