Šta je novo?

RTS HD?

Znači ima RTS HD i rečeno sto puta da nema dozvolu.:):):)
Ovo pitam zato sto ga od skoro na Set top box (STB) uredjajima nema. I moj kablovski operater takodje nema,a imao sam dok nisu iskljucili onaj stari analogni signal.

Poslednja izmena:
Pa baš i nema koliko hoćeš. Samo tri
Nismo se razumeli, nisam mislio na broj frekvencija koje poseduje RTS već ukupan broj, ima više nego što će iko ikada ponuditi.
A to što ima tri je ono što sleduje nacionalnom servisu, niko im ne brani da zakupe još i prave komercijalni program koji neće da se finansira iz budžeta i/ili pretplatom. Sve od njih zavisi.

Kada sam kupio TV, dok nije stigao D3, vatao sam digitalne kanale iz etra i bio je RTS HD. Sada ga više nema u etru od kako je zvanično počelo emitovanje i ugašen analogni signal?

Ako je tako, onda baš šteta, pogotovo što je u toku evropsko prvenstvo u ženskom basketu, a uskoro i u muškom.

I da, ono što mi se najviše sviđa jeste što u sportskim prenosima NEMA reklama! Kad je tajmaut, čuješ klupu, a ne da i presedne ko na SK sa onim Tonus hlebom. Em mi se zgadio hleb, em ruski jezik zbog sport kluba.

I dok mi je jasno što je to tako na SK kanalu, nije mi jasno zašto je na SK HD kanalu kojeg ipak dodatno plaćam i to ne malo.

Ali alavost je to. :(

Poslednja izmena:
Nismo se razumeli, nisam mislio na broj frekvencija koje poseduje RTS već ukupan broj, ima više nego što će iko ikada ponuditi.
A to što ima tri je ono što sleduje nacionalnom servisu, niko im ne brani da zakupe još i prave komercijalni program koji neće da se finansira iz budžeta i/ili pretplatom. Sve od njih zavisi.

Ne. sa jednog predajnika mogu emitovati samo tri frekvencije ni nijedna više. Nema tu nikakvog zakupa. Tako je kako je. Samo tri muxa sa po petnaestak SD kanala i to je to.

...I da, ono što mi se najviše sviđa jeste što u sportskim prenosima NEMA reklama! Kad je tajmaut, čuješ klupu, a ne da i presedne ko na SK sa onim Tonus hlebom. Em mi se zgadio hleb, em ruski jezik zbog sport kluba....

Ovo je najbitniji deo, meni mnogo bitniji od HD :D mada je i sport u HD milina gledati :D ali da treba da biram uvek bi prvo bilo primarno :eyebrows:

Ja na AVcom nemam. Opština Kovin. Duplo je manja lista kanala od Beograda.

ali si zato imao Crvenku,stuke k'o cepanice(moja najveca 9 kg):) izvinite na off-u

Evo uradio sam auto scan kanala i vratili su ga. Slao sam im pre neki dan mail da ga više nemamo. Vredelo je. A raspitao sam se nešto,AVcom daje u Beogradu mnogo više kanala nego u ostalim gradovima. *** kad sam seljak :)

Nadam se da će HD vratiti u etar pre evropskog u basketu.

Ja bi ga,vratio ali kao pay kanal.

I biće plaćen kad vrate taksu za javni servis zar ne?

Zbog toga si oni i zeleli toliko da se digitalizuje Srbija....

Zbog toga si oni i zeleli toliko da se digitalizuje Srbija....

Ovo nema veze s vezom. Taksu bi uveli i da je nisu digitalizovali, ne vidim poentu, sem da sada za istu tu taksu ljudi mogu gledati RTS3 i HD (uskoro). Ako cemo realno, digitalizovali su zbog prodaje LTE licence, a to je cca 100 miliona € godisnje ni prstom da mrdnu ,)

Zarada od digitalizacije je tolika da nema potrebe ni uvoditi pretplatu :D

Cim su uveli taksu od 2016-te ,odmah se Rts Hd pojavio u numeraciji sa predajnika.Rts 3 cepa balet sa predajnika samo tako[emoji12]

Poslednja izmena:
Ljudi to se znalo i to nije ništa novo. Prošle godine kad su ukinuli pretplatu, rečeno je da će to trajati godinuipo dana, da će se RTS u tom periodu finansirati iz budžeta, a da od 01.01.2016 godine uvode taksu. Drže reč, nema šta.:D

Ta taksa je samo kod nas tako veliki problem. Navikli ljudi da je sve dšabe.

Nije stvar u tome, da li je džabe ili ne. Stvar je u tome, nećemo duh izgubljenih devedesetih i reklame.

Sorry za off, ali ja apsolutno podržavam pretplatu, tj. taksu.

Hoće ljudi fudbal, da ne gledaju stalno reprize Boljeg života, itd, a tu su i desetine emisija dokumentarno-kolažnog tipa, kao što su Sasvim prirodno, Trag, Zadnja kuća Srbija, itd. Tu su bile i neke muzičke emisije sa malo kvalitetnijim izborom u odnosu na ostale stanice, npr. Tri boje zvuka ili Jelen Top 10. Nijedna druga televizija sa nacionalnom pokrivenošću ne vidi ni približan interes u pravljenju takvih emisija.

U periodu 2007-2009, kad je nivo plaćanja pretplate bio oko 50% na nivou cele zemlje, RTS je snimio rekordan broj domaćih emisija.

^jeste sve je to tacno,ali sta je sa nama,koji necemo da gledamo nikako T2...vec placam IPTV(SatTV,mi je hobi,pa to i ne pominjem)..nemam Zemaljsku antenu...nemam T2 box....necu RTS,Parove,Farme,Maldive,Velike Bratove,Grandove,Talente,..Necu Macu,necu Kalinica..Popovica...Shavije...Indijske,Turskem,Mexico serije....ej Bre necu to....

Poslednja izmena:
Bilo bi fino kad bi se to prebacilo na kablovske operatere, pa onima koji ne žele da gledaju RTS da se jednostavno skrembluje isti.

Vrh Dno