Šta je novo?

Root HTC Sensation XE

Zar je moguce da niko nije root-ovao ovaj fon!!!

Koju verziju SW-a i HBOOT-a imas?

Poslednja izmena:
Sto ti je problem da odradis root po tutorijalu koji si postavio?

Problem mi sto slabo stojim sa engleskim pa me stra da nesto ne protumacim pogresno. Ako nije problem ja bih dao neki moj prevod pa ako mozes ispravis gde sam pogresno protumacio:

2) Povezati telefon preko USB kabla sa PC, kopirati "Superuser zip file" u root folder na SD kartici ??

3) Da telefon bude u rezimu punjenja kada je prikljucena na PC

4) Odzipovati file "One_X_All-In-One_Kit_v1.0.rar" na PC i dupli klik na aplikaciju.

5) Prvo treba otkljucati bootloader, otici site (http://htcdev.com/) i pratiti uputstva na opciji "Unlock Bootloader"

6) Pokrenuti "One X.exe" pa zatim kliknuti na "Install HTC drivers" pa "GO" (ovo ce instalirati drivere i ignorisi popup poruke)

7) Datoteku "recovery-clockwork-touch-5.8.0.9-pyramid.img" preimenovati u "CWM5827.img" i zatim je kopirati u (HTC One X toolkit folder/Data folder/recoveries) i zamenite je sa postojecom.

8) Selektuj "CWM 5.8.2.7 Touch" i klikni -Flash Recovery- (to ce instalirati clockworkmod recovery mode) proces traje 2-3 min nista nedirati.

9) Selektuj "Boot into Recovery" i klikni -Do Command- (tada ce telefon automatski uci u klokovan recovery mod) a moze se uci i preko tastera za pojacavanje zvuka pritiskom na dole.

10) U Recovery mod instalirati zip file "superuser zip file" koji je prebacen na SD karticu.

11) Instalacija traje nekoliko minuta, a zatim pokrenuti reboot.

Ok je prevod, nego bacio sam oko na htcdev I nisam video da u podrzanim modelima stoji XE. Jel kad udjes u boot ti stoji skroz gore " locked "?

Ok je prevod, nego bacio sam oko na htcdev I nisam video da u podrzanim modelima stoji XE. Jel kad udjes u boot ti stoji skroz gore " locked "?[/QUOTE

korak 2 mi nije bas jasan "After that you must turn off the usb storage connection. Don’t unplug the device from the PC." A ovo sto me pitas, dotle nisam ni stigao a u boot-u je looked.

Posle prebacivanja fajla na karticu, isljucis "mass storage" I stikliras "charge only"

Izvini ali malo cu da lupim (mass storage) da li je to kada prikljucis telefon sa PC-om i ono sto vidi PC mislim vidi samo memorijsku i ja sta treba da li da otkacim iz PC memorijsku ili fizicki da je izvadim iz telefona a koliko sam ukapirao USB kabli ne trebada se otkaci?

Ma ne,dok ti je memoriska u telefonu prikljucis USB kabl i telefon ti izbaci poruku u notifikacijama da li hoces da uljucis USB MASS STORAGE, ti ga ukljucis na ON, pa kad zavrsis kopiranje stavis na OFF. Znaci ne vadis karticu.

Navodno sam uradio "UNLOCKING BOOTLOADER" kada udjem u Bootloader mode pise ****UNLOCKED**** a i dalje stoji S-ON da li tako treba ili nisam uradio kako treba da bi bilo S-OFF?

Nisam siguran da ovim tutorijalom mozes da odradis S-OFF. Telefon root-ujes uz pomoc "HTC All in One Rooting Tool Kit". Telefon ne mora da bude S-OFF da bi se odradilo root-ovanje, samo isprati uputstvo do kraja.

Nisam siguran da ovim tutorijalom mozes da odradis S-OFF. Telefon root-ujes uz pomoc "HTC All in One Rooting Tool Kit". Telefon ne mora da bude S-OFF da bi se odradilo root-ovanje, samo isprati uputstvo do kraja.

Pogresno sam postavio pitanje, sto se tice "UNLOCKING BOOTLOADER" njega sam uradio preko http://htcdev.com/ ali nisam siguran da li tako treba da pise kada udjem u Bootloader mode pise ****UNLOCKED**** a i dalje stoji S-ON. Da li sam odradio postupak kako treba.

A sto se tice S-OFF-a sta to treba da predstavlja?

Pokusavam da uradim ali imam problem kada dodjem do 6 koraka i pokrenem (One X.exe > Install HTC drivers > GO) apsolutno se nista ne desava nista ne prikazuje da instalira. Sta moze da bude proble, mislim gde gresim.

Korak 6 nekako sam prosao ali nece 7 tj.8 korak da prodje
7) Posle toga Datoteku (recovery-clockwork-touch-5.8.0.9-pyramid.img) preimenovati u (CWM5827.img) i zatim je kopirati preimenovan fajl u (HTC One X toolkit folder/Data folder/recoveries) i zameniti ga sa postojecom.

8) Selektuj (CWM 5.8.2.7 Touch) i klikni -Flash Recovery- (to ce instalirati clockworkmod recovery mode) proces traje 2-3 min nista nedirati.

Zasto nece mozes li da mi kazes gde gresim?

Korak 6 nekako sam prosao ali nece 7 tj.8 korak da prodje
7) Posle toga Datoteku (recovery-clockwork-touch-5.8.0.9-pyramid.img) preimenovati u (CWM5827.img) i zatim je kopirati preimenovan fajl u (HTC One X toolkit folder/Data folder/recoveries) i zameniti ga sa postojecom.

8) Selektuj (CWM 5.8.2.7 Touch) i klikni -Flash Recovery- (to ce instalirati clockworkmod recovery mode) proces traje 2-3 min nista nedirati.

Zasto nece mozes li da mi kazes gde gresim?

Pa sta se desava? Jel izbacuje neku gresku u crnom prozoru (CMD)?

Poslednja izmena:
Pa sta se desava? Jel izbacuje neku gresku u crnom prozoru (CMD)?

Kada ovo uradim:
8) Selektuj "CWM 5.8.2.7 Touch" i klikni -Flash Recovery- (to ce instalirati clockworkmod recovery mode) proces traje 2-3 min nista nedirati.

ne postoji nikakav progres nista mi ne pokazuje da se ista desava ni u PC ni na telefonu, a sto se tice da mi izbaci da postoji neka greska apsolutno nista nema.
Postupak je tekao:
Kada sam prikljucio tel. na PC na tel. izlazi:

1-notifikacija
da je aktivno (Charge only) i (Disk drive) koji nije aktivan ali treba da potvrdim na (Done) i ja aktiviram (Disk drive) da bih na kartici prebacio (Superuser-3.1.3-x86-signed.zip) i posle vratim na (Charge only).

2-notifikacija
izlazi da treba da uradim disable Debug mode. znaci treba da stavim kvacicu u to polje. i tosam uradio.

Posle pokrenem (Run the One.exe) i uradim (Install HTC drivers) to je sve na PC-ju
Posle toga uzmem file (recovery-clockwork-touch-5.8.0.9-pyramid.img) i preimenujem u (CWM5827.img) i takav file prekopiram sa vec postojecim istim takvim u (One_X_All-In-One_Kit_v1.0/Data/Recoveries) i
kad obelezim (CWM 5.8.2.7 Touch) i kliknem (Flash Recovery) nista se ne desava.

** (http://androidsu.com/superuser/) ovde postoje vise file-a negde sam procitao da na SD kartici treba da prebacim (Superuser-3.1.3-arm-signed.zip) e sada moje je pitanje da li treba samo njega ili sve djuture i u tutorialu se kaze da to bude u (root) folder na SD kartici kog ja nemam takvog vec imam kao (rootuninstaler) ili bi trebalo da prebacim taj file na cisto, direktno u SD kartici.**

Da li sam sve gore odradio kako treba ili negde mozda nisam dozvolio vezu PC sa telefonom.
Izvini molim te, znam da smaram malo vise.

Ako si instalirao drajvere trebalo bi da sve ide glatko. Probao sam na mom HD-u da vidim sta radi program dok je dignit android. Kad iz programa dam komandu "flash recovery" telefon ode automatski u fastboot(HBOOT/fastboot) i instalira recovery. Ako si pravilno instalirao drajvere i ADB dok si otkljucavao bootloader na htcdev.com trebalo bi da sve prodje glatko. Ako nece tako, udji u HBOOT pa u fastboot pa onda iz programa probaj da flesujes recovery. Sto se tice superuser.zip skini taj koji si pomenuo "Superuser-3.1.3-x86-signed.zip" jer sam i ja negde procitao da je taj za XE. On ti sluzi da odradi root telefona.

Ako si instalirao drajvere trebalo bi da sve ide glatko. Probao sam na mom HD-u da vidim sta radi program dok je dignit android. Kad iz programa dam komandu "flash recovery" telefon ode automatski u fastboot(HBOOT/fastboot) i instalira recovery. Ako si pravilno instalirao drajvere i ADB dok si otkljucavao bootloader na htcdev.com trebalo bi da sve prodje glatko. Ako nece tako, udji u HBOOT pa u fastboot pa onda iz programa probaj da flesujes recovery. Sto se tice superuser.zip skini taj koji si pomenuo "Superuser-3.1.3-x86-signed.zip" jer sam i ja negde procitao da je taj za XE. On ti sluzi da odradi root telefona.

Da li sam ovo trebao da instaliram (One_X_All-In-One_Kit_v1.0/Data/APKBIT.exe) APK Batch installer Tool !!!

Da li sam ovo trebao da instaliram (One_X_All-In-One_Kit_v1.0/Data/APKBIT.exe) APK Batch installer Tool !!!

Mislim da ne, kad pokrenes "One X.exe" i poktrenes "flash recovery" da li izadje crni prozor kao u DOS-u?

Napravio sam sledeci propust, a to sam shvatio kada si mi rekao: "Ako si pravilno instalirao drajvere i ADB dok si otkljucavao bootloader na htcdev.com trebalo bi da sve prodje glatko.", a ja sta sam uradio: unlock bootloader sam radio preko win pa kada sam zavrsio obrisem (android-sdk-windows), pa onda predjem na Ubuntu i tamo pokusavam radim root i zato sam imao problem jer nije bilo driver-a koje si pomenuo i zato nije mogao da se uradi root.

Vidim da imam app (Superuser) pretpostavljam da je to e sada da ti se zahvalim na pomoci VELIKO HVALA.
E sada imao bih jedno pitanje da li bih moga da ubacim srpski jezik?

Vidim da imam app (Superuser) pretpostavljam da je to e sada da ti se zahvalim na pomoci VELIKO HVALA.
E sada imao bih jedno pitanje da li bih moga da ubacim srpski jezik?
Prvo i najbitnije,jesi li instalirao "recovery" iz njega instaliras "superuser.zip". Uglavnom svi "custom rom-ovi" imaju u sebi srpski jezik samo je na tebi da izaberes.

Ovde imas sve aktuelne custom rom-ove za sensation/XE http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1112

Da bi bio siguran da li ti je root-ovan telefon, insraliraj sa marketa "root checker" i proveri da li imas sve dozvole.

Nazad
Vrh Dno