Šta je novo?

Rome: Total War II

Dogecoin maskota :d

famous CA AI programmer: "We learned a lot from Rome 2 AI siege AI issues and introduced new cool special abilities for our upcoming Medieval 3

1jPzRT2.jpg

:D

AI iz ROME ( igre koja je izasla pre 11 godina!!! ) je za ovaj Skynet.
Razlika ja što je prvi Rome prošao kroz godine peglanja od samog CA, pa onda deset godinja modovanja od strane zajednice.. Bolji je kec - ali tako ispeglan i modovan. Hajde ti uporedi vanilla Rome i vanilla Rome 2, pa reci koja igra ima bolji AI u bitkama, bolju diplomatiju, pruža više mogućnosti, dubine. Realni budite. Mogu da se kladim da većina vas nije igrala Rome (ni M2) kada su se pojavili nego godinama kasnije, dobro ispeglane. I naravno tu su uvek roze naočari kada su stariji naslovi u pitanju. Videćete vi tek R2 za par godina, kada ga CA još fino ispečuje i završi sa DLC sadržajem, pa kad moderi ozbiljno zasuču rukave. Neće biti smisla ni praviti poređenje sa kecom.

Zasucu? Odakle si sele?

Razlika ja što je prvi Rome prošao kroz godine peglanja od samog CA, pa onda deset godinja modovanja od strane zajednice.. Bolji je kec - ali tako ispeglan i modovan. Hajde ti uporedi vanilla Rome i vanilla Rome 2, pa reci koja igra ima bolji AI u bitkama, bolju diplomatiju, pruža više mogućnosti, dubine. Realni budite. Mogu da se kladim da većina vas nije igrala Rome (ni M2) kada su se pojavili nego godinama kasnije, dobro ispeglane. I naravno tu su uvek roze naočari kada su stariji naslovi u pitanju. Videćete vi tek R2 za par godina, kada ga CA još fino ispečuje i završi sa DLC sadržajem, pa kad moderi ozbiljno zasuču rukave. Neće biti smisla ni praviti poređenje sa kecom.

Hardcore Thief fan ( koji je Thief 1 i 2 jedino video na google-u ) mi nesto popuje za TW :D.

Da si uopste i igrao jednu TW igru, mozda bi znao da AI ne moze da se moduje ( tokom bitaka; jedino sto moze da se moduje su "prioriteti" i " agresivnost" AI na campaign mapi ). I kada sam rekao je AI daleko bolji u Rome I, mislio sam na siege AI, ne na diplomatiju i tokom otvorenih bitaka.

Kada volis linkove/klipove i odatle donosis zakljucke, evo ti jedan od sat vremena :D.

Ili ovaj updejtovani opis od pre par dana - http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?648470-VideoGamer-quot-Rome-II-Still-Not-Fixed-quot

Poslednja izmena:
Treba drugi da ispred tebe govore.. A posle meni neko kaže da stalno kojekakve linkove i klipove postavljam, a ja to radim samo da bi podržao svoje argumente a ne guram tako tuđe mišljenje kao svetinju neku.
Ja sam Rome kec u godini kada se pojavio igrao, a na drugi deo sam u prvom igranju po Stimu spucao preko 100 sati. Znam da sam u tom vremenu uživao, i zabole be briga šta neki tamo lik na jutjubu cepidlači i hejtuje. Sad treba da se upuštamo u cepidlačenje, sitna crevca, tehnikalije. Ova nezaslužena pljuvačina protiv jednog od poslednjih serijala AAA PC ekskluziva mi neverovatno na živce ide (pogledati kako konzolaši vatreno brane ekskluzive za zvoju izabranu konzolu, kod PC igrača potpuno druga priča :()

Brane kad misle da valja, kad misle da je tres tresuju je. Sta treba, da branim neku igru jer je AA naslov? Zabole me, covek mora da bude ***** da bi branio nesto sto je smece, jer zaboga, to je AA ekskluziva za moju platformu. Svet stvarno ide u tri lepe ako je istina da vecina ljudi tako razmislja.

Valjda se spremaju da im ekspanzija krene glatko. Isto je bilo i sa Šogunom. Tek pred ekspanziju su ga sredili. Sećam se nisam mogao da igram na laptopu koji ima integrisanu + posebnu grafičku. I odjednom pred ekspanziju su i to sredili.
A sada nema AA, boje na nekim mapama izgledaju jadno (žuta drveća u daljini a kad se približiš postaju crvena). Ne znam da li će to sada da srede... I kad puštaju peč da se skine? Još ga nema na Stimu.

Pa izasla je BETA verzija patcha za sada.

Ako hoces da skines BETA patch desni click na ROME II u steamu ---> properties ---> betas ---> Opt for patch 14.

Odlican patch. Popravili su siege AI brutalno. Sada je dosta teze odbraniti se kada te AI napada. CA je na pravom putu da ispegla stvari, doduse posle godinu dana ali ipak su popravili igru.
Btw, Izasao neki update za Rome TW keca od 1.4GB?!

Odlican patch. Popravili su siege AI brutalno. Sada je dosta teze odbraniti se kada te AI napada. CA je na pravom putu da ispegla stvari, doduse posle godinu dana ali ipak su popravili igru.
Btw, Izasao neki update za Rome TW keca od 1.4GB?!

Izašli su pach-evi za stari Rome i Medieval 2 koji umesto ugašenog GameSpy-a omogućavaju Steamworks podršku za multiplayer. Stvarno lep potez developera. Jedino što ima dosta da se skida, sve zajedno oko 15.5 GB.

Zaista potez za svahu pohvalu.

Konacno su zavrsili igru i dogurali do 1.0 posle godinu dana i sad ce da je rebrendiraju kao Emperor Edition da se distanciraju od propasti zvane Rome 2.

Sve je to smislio neki menadzer prodaje i PR-a.

Sobzirom da ih multiplayer vise ne zanima sobzirom kako su ga nakaradno napravili u Rome 2 od mene vise nece videti ni dinara.

Konacno su zavrsili igru i dogurali do 1.0 posle godinu dana i sad ce da je rebrendiraju kao Emperor Edition da se distanciraju od propasti zvane Rome 2.

Sve je to smislio neki menadzer prodaje i PR-a.

Sobzirom da ih multiplayer vise ne zanima sobzirom kako su ga nakaradno napravili u Rome 2 od mene vise nece videti ni dinara.

Cuti hvala bogu da su konacno sredili, od preordera cekam igrivu verziju. Normalno da menjaju ime kad je ovo bio nevidjeni fail, izdaju igru i onda u pecevima ne popravljaju bagove nego zavrsavaju igru.... :( Bas me interesuje koliko ce im opasti broj pre ordera i kupovina na dan izlaska novog nastavka zbog ovoga

Dobro pitanje.

Sobzirom da kad procitas komentare po Facebook-u, po review-ovima i diskusijama ima poveci broj likova koji su odbijali da priznaju da je igra ne zavrsena a pogotovo da je bagovita i losa.

Minimum 30-40%, a trebalo bi 90%.

Preporucite neke modove posto vidim da svi na yt igraju sa nekim modovima

Значи сад може да се игра? Која верзија се сматра нормалном... да знам шта да јурим. Чекао сам ово дуже времена да се унормали, надам се да су га направили да вреди нешто.

Јел ће 6870 потерати ово да личи на нешто?

Значи са верзијом 14 је нормална игра? Јел 14 први печ који је решио проблеме или има неки и пре 14це?

Sa 14 moze da se igra.

Konacno ce politika imati smisla, ovo sto imamo za sada je vise neki pokusaj nego nesto funkcionalno. Mislim da su agenti u rome 2 bas OP i cudi me da se tu nista ne menja. Inace Emperor edition update ce biti besplatan jer zele da nadoknade za mnoge probleme sto je ok ali jedino ostaje taj gorak osecaj kako nisu fer prema nama koji smo pre order.

Draw distance je jos uvek na minimumu. Texture na vojnicima i na jedinicama samo skacu sa low and high cim se malo kamera pomeri. Uzasno nervira.

Stvarno mi nije jasno kako je moguce da su nesposobni da to daju kao opciju.

Dobro pitanje.

Sobzirom da kad procitas komentare po Facebook-u, po review-ovima i diskusijama ima poveci broj likova koji su odbijali da priznaju da je igra ne zavrsena a pogotovo da je bagovita i losa.

Minimum 30-40%, a trebalo bi 90%.
Bagovita i nezavršena ali loša nipošto, ni u jednom trenutno nije imalo smisla reći da je igra loša. Što bi neko "priznao" da je igra nešto što nije?:)

Vrh Dno