Šta je novo?

Rome: Total War II

Cela nauka u fotografskom svetu se zasniva na osvetljenju.

Pogledaj kakvo je osvetljenje u fotkama-screenshotovima koje poredis.

Rekao bih da nije isti nivo detalja. DOF je drugaciji, osvetljenje skroz drugacije. Mora da se poredi max vs max detalji, jer moze da se desi da recimo high na jednoj nije isti nivo detalja kao high na drugoj. A i pricalo se da igra ima neki ugradjen merac performansi racunara, pa shodno tome sama setuje neke detalje bez uticaja korisnika (ako sam dobro upamtio). Meni do duse u Shogunu 2 osvetljenje nije bilo kako treba, kao da je bilo tmurno vreme pri svakoj bitci

Poslednja izmena:
Mislim da je glavni problem što igra nema odrađen pravi AA nego ga samo emulira. Ako se dobro sećam, ni Šogun 2 nije imao AA na početku, već su ga kasnije ubacili.
U Rimu neke mape deluju pristojno a neke su veoma čudne (među njima je i onaj šareniš iz ekspanzije "Cezar u Galiji"). Trava na nekim mapama deluje radioaktivno zelena. Ali utisak najviše kvare iskrzane ivice na drveću. Vidim da neki koriste SweetFX ali i to nije to.

Drugari, kakva je situacija sa ovom igrom?
Da li je vredi kupovati ili još uvek nije preležala dečije bolesti? Za koliko novca može uopšte najjeftinije da se nabavi?

Vredi je kupit samo ako ces igrati sa brdo modova. Divide Et Impera je must have mod za ovu igru. Dodaje sezone, 4 turns per year, dalekoooooo bolje bitke ( svaka frakcija se bori na drugaciji nacin i ima svoje prednosti i mane ), agresivniji AI itd.

Ako te modovi ne intersuju, preporucio bih ti da sacekas jos par patcheva, jer vanila igra ne predstavlja nikakav izazov.

Poslednja izmena:
Počeo sam da igram novi Rome u petak i eto provedoh ceo vikend igrajući.:D Total War ko Total War, neverovatna zaraza od igre.
U mom slučaju nisam primetio nikakvu bagovitost a igra sasvim pristojno radi na mojoj konfi. Moguće da je igra stvarno bila u lošem stanju kada je izašla ali eto kod mene problema nema, ako je bagovitosti bilo ispravljena je do sada što znači da je bilo pametno čekati. Videću kako će biti sa daljim igranjem ali za ovih petnaestak sati mogu reći da se radi o još jednoj odličnoj TW igri, dovoljno drugačijoj od Shoguna 2 da se direktno poređenje ne isplati ali svakako za sada rame uz rame sa njim što se tiče zabave koju pruža. Iskrena preporuka od mene!:)

Ima li neko ekspanziju da mi uslika istu mapu kao što sam postavio na prethodnoj stranici? Mapa je Lemonum, jesen. Interesuje me da li je i kod vas pojedino drveće žuto dok mu se sasvim ne približite. Ja bih rekao da je neki problem sa teksturama.

Još oko 8 sati je na akciji na Kinguinu i košta oko 16 evra. Mislim da će moći da se nađe i posle toga za oko 20 evra tako da ko propusti nije strašno.

Total War ROME II: Patch 9

http://wiki.totalwar.com/w/Total_War_ROME_II:_Patch_9

Support for multi-GPUs with multi-monitor configurations:

Game now detects multiple GPUs and allows the player to pick which GPU is used to render the game.
In this configuration multiple GPUs are shown in a combo-box in the Advanced Graphics Options UI.
Improved video-memory detection to prevent the game from sometimes detecting the video memory limit from the wrong/lower graphics card in a multi-GPU configuration.

Napokon...

Postavio sam ja sliku gde se vidi kako izgleda taj problem (mapa Lemonum, doba jesen).
Međutim posle instalacije peča 9 Beta, i dalje je prisutno žuto drveće.
S druge strane, čovek ovde priča o tom problemu koji i dalje postoji posle instalacije peča 9 (i dalje nije sasvim popravljeno, samo je malo bolje stanje nego ranije):
http://www.youtube.com/watch?v=Hg-C3ghBQ78

Ako bi mogao da postaviš sliku mape koju sam naveo gore, bi bih ti zahvalan. Da vidim kakvo je stanje kod ostalih.

Da li se nekom pojavila opcija za multi gpu kao sto su naveli u patchu, ja nemam tu opciju a i pitanje da li se odnosi na sli ili na virtu posto ima stavka i za jedno i za drugo u release note-u?!

Support for ‘Virtu MVP’ Desktop Switchable Graphics:

Virtu MVP is a common OEM-installed application for selecting GPUs in a multi-GPU desktop configuration e.g. a desktop with an Intel integrated GPU and a discrete desktop GPU – both typically routed to the same motherboard display output connector.
We now correctly detect and report the correct GPU used in this scenario.
Note that the Virtu MVP Control Panel application must be used to select between the discrete and integrated GPUs for each application that the player wants to run.
New option in the Advanced Graphics Settings menu, for selecting between graphics cards / GPUs when more than 1 is available.
Support for multi-GPUs with multi-monitor configurations:

Game now detects multiple GPUs and allows the player to pick which GPU is used to render the game.
In this configuration multiple GPUs are shown in a combo-box in the Advanced Graphics Options UI.
Improved video-memory detection to prevent the game from sometimes detecting the video memory limit from the wrong/lower graphics card in a multi-GPU configuration.

Ne znam odakle ti ideja da je to SLI kad lepo pise da mozes da biras ako imas multiple GPUs. Tj. integrisana + kartica.

Ne znam odakle ti ideja da je to SLI kad lepo pise da mozes da biras ako imas multiple GPUs. Tj. integrisana + kartica.

A ko je rekao da je sli?! Pitao sam da li je za sli ili je virtu posto pise posebna stavka za virtu a posebna za multi gpu pa me zbunilo jer sam se logicno obradovao kad sam vide release note. Pitanje : Ima li neko tu opciju da potvrdi sta moze da se izabere? Hvala!

Bacio sam 12 evra...

Igra je neverovatno bagovita, meni je potpuno nejasno kako je moguće da se prodaje u ovakvom stanju. Suočio sam se sa nekoliko ozbiljnih bagova. Da ne ulazim u neverovatne situacije iz bitaka gde potpuno nelogično dolazi do ishodišta sukoba (na primer, udaranje neprijatelju u leđa će nekad dovesti do katastrofalnih posledica, a nekada do bitke koja može da traje desetinama sekundi ili minutima, a u zavisnosti od manevara neprijatelja može da ima teške posledice.

Na primer, ti opkoliš neprijatelja i udariš ga u leđa, računajući da ćeš ga brzo slistiti, ali on izdržava minut u takvoj situaciji, a onda tebi udare sa leđa i razbijaju te za 10 sekundi. Onda resetuješ bitku i situacija bude identična, samo ih ovaj put slomiš oboje za 10 sekundi? Pa resetuješ ponovo bitku i sabiješ ih za 20 sekundi i jedne i druge u frontalnoj bici? Totalno nekonzistentno. I nevezano za formacije. Naravno tu je i standardna doza bagova sa pathfindingom, ponašanjem u određenim situacijama, nepravilnom orijentacijom jedinica u odnosu na zadatu orijentaciju/formaciju i tome slično. Što u bici sve može da košta. Sve u svemu, AI je užasan.

No, najproblematičniji bagovi su mi oni na turn-based kampanji. Igra nakon par krugova prolongira toliko da jednostavno moram da je ugasim pa pokrenem ponovo. Već u tutorijal kampanji mi se desilo da Samniti sa čak 3 provincije pod kontrolom trebaju i po 10-15 minuta da završe krug. U pravoj kampanji posle nekog vremena sam jednostavno gasio igru sa ctrl-alt-del. I nakon dva dana, dobijem bag na samom ulasku u igru - dvoklik na ikonicu, početni ekran sa Sega/Creative Assembly logotipom i - ćao, tu se zakucava. Pokušao sam da rešim reinstalacijom (20 i kusur GB) i opet isto. Probao i sa i bez Divide et Impera moda. Isti đavo.

Neverovatno.

Što je najgore, igra ima taj šmek Total Wara, super su mnoge stvari urađene, dopada mi se i objective based sistem misija, i sve je to lepo, battle camera je super, ceo filing je odličan. Međutim, potpuno mi je neverovatno da se i nakon toliko vremena susrećem sa ovakvim problemima vezanim za igranje...

Hm, cudno je da ti traju turnovi toliko, nemam problema sa tim, traje veoma brzo a sto se tice "u ledja" napada ( viteski nema sta :) ) i mene nervira kad sa konjicom udarim sa strane i s ledja phalanxe i ostanem bez 80% unita... Nije toliko losa igra ili sam ja toliko zagrize fan TW serijala, sta znam.

Poslednja izmena:
Hmmm, nisam imao te probleme koje si naveo. Nikakve probleme nisam imao u opet field bitkama, a najduzi ''end turn'' mi je bio mozda 15-20 sekundi.

Jedini problem koji imam sa igrom trenutno ( govorim o bugovima/glitchevima ) su siege bitke, odnosno siege AI kada ti napadne grad. Ponekad mi samo gledaju grad, nece ni da me napadnu. Ili dodju do kapije, krenu da bacaju torcheve ( osobu koja je smislila ovo treba najuriti odmah ) i onda odjednom odustanu od te aktivnosti i krenu da djuskaju kolo oko kapije dok ih moji archeri resetaju strelama...

Usput, mogli bi vise da nerfuju ove retardirane agente. Neprijatelj konstantno spamuje agente. Ali najgore je sto svaki agent ( spy/champion/dignitary ) moze sve da radi - da ubije generale, da vam sje*e grad ili unisti komplet vojsku.

Poslednja izmena:
Bacio sam 12 evra...

Igra je neverovatno bagovita, meni je potpuno nejasno kako je moguće da se prodaje u ovakvom stanju. Suočio sam se sa nekoliko ozbiljnih bagova. Da ne ulazim u neverovatne situacije iz bitaka gde potpuno nelogično dolazi do ishodišta sukoba (na primer, udaranje neprijatelju u leđa će nekad dovesti do katastrofalnih posledica, a nekada do bitke koja može da traje desetinama sekundi ili minutima, a u zavisnosti od manevara neprijatelja može da ima teške posledice.

Na primer, ti opkoliš neprijatelja i udariš ga u leđa, računajući da ćeš ga brzo slistiti, ali on izdržava minut u takvoj situaciji, a onda tebi udare sa leđa i razbijaju te za 10 sekundi. Onda resetuješ bitku i situacija bude identična, samo ih ovaj put slomiš oboje za 10 sekundi? Pa resetuješ ponovo bitku i sabiješ ih za 20 sekundi i jedne i druge u frontalnoj bici? Totalno nekonzistentno. I nevezano za formacije. Naravno tu je i standardna doza bagova sa pathfindingom, ponašanjem u određenim situacijama, nepravilnom orijentacijom jedinica u odnosu na zadatu orijentaciju/formaciju i tome slično. Što u bici sve može da košta. Sve u svemu, AI je užasan.

No, najproblematičniji bagovi su mi oni na turn-based kampanji. Igra nakon par krugova prolongira toliko da jednostavno moram da je ugasim pa pokrenem ponovo. Već u tutorijal kampanji mi se desilo da Samniti sa čak 3 provincije pod kontrolom trebaju i po 10-15 minuta da završe krug. U pravoj kampanji posle nekog vremena sam jednostavno gasio igru sa ctrl-alt-del. I nakon dva dana, dobijem bag na samom ulasku u igru - dvoklik na ikonicu, početni ekran sa Sega/Creative Assembly logotipom i - ćao, tu se zakucava. Pokušao sam da rešim reinstalacijom (20 i kusur GB) i opet isto. Probao i sa i bez Divide et Impera moda. Isti đavo.

Neverovatno.

Što je najgore, igra ima taj šmek Total Wara, super su mnoge stvari urađene, dopada mi se i objective based sistem misija, i sve je to lepo, battle camera je super, ceo filing je odličan. Međutim, potpuno mi je neverovatno da se i nakon toliko vremena susrećem sa ovakvim problemima vezanim za igranje...

Iz navedenog zvuči kao da je igra v1.0 :trust: Naročito to sa dugim turnovima. Tako je bilo u početku... Proveri da nije zaglupeo Steam - da li ti je uključen auto update i da li je verzija igre 1.9. Ako jeste možda pravi problem neki mod.

Btw. Evo male kompilacije nenametljivih modova koji utiču na vizuelni aspekt igre http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=225266625 :)

Poslednja izmena:
Ma kakvi, nije do tih stvari, odmah sam proverio verziju igre, probao sa i bez modova koje sam imao (ionako sam uključio samo Divide et impera), par reinstalacija (20+ GB preko Steama, srećom pa je net brz) i ništa, katastrofa. Baš sam razočaran. Kad se samo setim koliko sam igrao prvi Rome Total War...

Što je zamrla tema? Planiram da počnem novu kampanju ovih dana. Koliko vidim bilo je dosta krpljenja i balansiranja za ovih par meseci što nisam igrao, ali ja sam igrom već prezadovoljan bio.

Ti si sa svime prezadovoljan. Dok god CA ima takve zadovoljne " hardcore " gamer fanove, i izbacivace ovakve poluproizvode.

- Siege AI pokvaren ( sve siege bitke bukvalno NEIGRIVE )
- Agent spam
- Uzasna optimizacija koju su donekle sredili tako sto igra graficki izgleda 2x gore nego na launchu
- Nedovrsen politicki sistem koji nema nikakvu poentu igru
- MP COOP desync koji je tek nedavno popravljen - bug zbog kojeg je COOP bio neigriv 7 meseci!

Vise ni ne znam da li si ozbiljan, ili je jedina poenta tvog pisanja na ovom forumu lupanje kontre svemu/svima? Jel tebi http://www.metacritic.com/game/xbox-360/ride-to-hell-retribution takodje savrsena igra koja je neopravdano popljuvana :D ?

Poslednja izmena:
Cudis sta se sto je on bio zadovoljan? On je zadovoljan uvek i ok je sve njemu. Kao placaju da ga da prica stvari pozitivne.

Imam preko 120 sati igranja i mogu se sloziti sa serbian91 i dodao da su sve bitke neigrive zbog katastrofalnog laga. Mislio sam sada kada zvanicno podrzava sli da ce biti bolje ali od toga nema nista. Kao veliki fan total war igara uvek nadjem razlog i igram igru i dalje ignorisajuci nedostatke ( dok igra ne blokira na kraju turna :) ) ali ako bi objektivno morao da dam ocenu onda bi to bila 0. Sve iole obecavajuce u igri je uprskano i lose optimizovano. Ovaj deo total war-a treba da se brzo zaboravi i da se krene u nov projekat.

Poslednja izmena:
Jos samo da mi vrate kes koji je otisao na preorder pa mozemo slobodno o novom delu da pricamo :( Posle ovoga nece centa od mene dobiti

Slazem se. Taman sam pomislio da su naucili na greskama iz Empire TW ( Napoleon i Shogun 2 su po meni bile odlicne igre ) i onda izbace ovaj brlog...

Sve TW igre imam na Steam-u, day 1 kupljene ( samo za TW i radim preorder ), ali za sledeci nastavak cu ipak sacekati prvo da procitam utiske igraca. Izgubio sam u potpunosti poverenje u sposobnosti likova iz CA. Ej, 7 meseci je proslo od launcha a siege AI je i dalje pokvaren. Nema nikakve poente igrati siege bitke. Mozes ostaviti siege bitku uplaljenu i da odes do grada da se prosetas i protivnicki AI ce opet uspeti da izgubi bitku. AI iz ROME ( igre koja je izasla pre 11 godina!!! ) je za ovaj Skynet.

Poslednja izmena:
Stavis vojsku u cosak mape i dobijas svaku bitku, komedija :)

Nazad
Vrh Dno