Bacio sam 12 evra...
Igra je neverovatno bagovita, meni je potpuno nejasno kako je moguće da se prodaje u ovakvom stanju. Suočio sam se sa nekoliko ozbiljnih bagova. Da ne ulazim u neverovatne situacije iz bitaka gde potpuno nelogično dolazi do ishodišta sukoba (na primer, udaranje neprijatelju u leđa će nekad dovesti do katastrofalnih posledica, a nekada do bitke koja može da traje desetinama sekundi ili minutima, a u zavisnosti od manevara neprijatelja može da ima teške posledice.
Na primer, ti opkoliš neprijatelja i udariš ga u leđa, računajući da ćeš ga brzo slistiti, ali on izdržava minut u takvoj situaciji, a onda tebi udare sa leđa i razbijaju te za 10 sekundi. Onda resetuješ bitku i situacija bude identična, samo ih ovaj put slomiš oboje za 10 sekundi? Pa resetuješ ponovo bitku i sabiješ ih za 20 sekundi i jedne i druge u frontalnoj bici? Totalno nekonzistentno. I nevezano za formacije. Naravno tu je i standardna doza bagova sa pathfindingom, ponašanjem u određenim situacijama, nepravilnom orijentacijom jedinica u odnosu na zadatu orijentaciju/formaciju i tome slično. Što u bici sve može da košta. Sve u svemu, AI je užasan.
No, najproblematičniji bagovi su mi oni na turn-based kampanji. Igra nakon par krugova prolongira toliko da jednostavno moram da je ugasim pa pokrenem ponovo. Već u tutorijal kampanji mi se desilo da Samniti sa čak 3 provincije pod kontrolom trebaju i po 10-15 minuta da završe krug. U pravoj kampanji posle nekog vremena sam jednostavno gasio igru sa ctrl-alt-del. I nakon dva dana, dobijem bag na samom ulasku u igru - dvoklik na ikonicu, početni ekran sa Sega/Creative Assembly logotipom i - ćao, tu se zakucava. Pokušao sam da rešim reinstalacijom (20 i kusur GB) i opet isto. Probao i sa i bez Divide et Impera moda. Isti đavo.
Neverovatno.
Što je najgore, igra ima taj šmek Total Wara, super su mnoge stvari urađene, dopada mi se i objective based sistem misija, i sve je to lepo, battle camera je super, ceo filing je odličan. Međutim, potpuno mi je neverovatno da se i nakon toliko vremena susrećem sa ovakvim problemima vezanim za igranje...