Šta je novo?

Rome: Total War II

Bagovita i nezavršena ali loša nipošto, ni u jednom trenutno nije imalo smisla reći da je igra loša. Što bi neko "priznao" da je igra nešto što nije?:)

Ok.

Navedi sta je to po cemu je igra dobra? I objasni zasto, to sto ces navesti, je toliko dobro da sve sto je lose kod igre nadjacava i cini igru dobrom a ne losom?

Draw distance je jos uvek na minimumu. Texture na vojnicima i na jedinicama samo skacu sa low and high cim se malo kamera pomeri. Uzasno nervira.

Stvarno mi nije jasno kako je moguce da su nesposobni da to daju kao opciju.

Baš sam skoro snimio Shogun 2 i iznenadio se koliko je draw distance bolje urađen u njemu. I ako je takođe agresivan, nije uopšte uočljiv ako se ne zagleda dok je kod rtw2 i agresivan i uočljiv, a pri tome neshvatljivo neefikasan. S tim u vezi, Shogun na najvišim podešenjima radi duplo bolje od rtw2 na very high. Zašto ne napraviše Rim u starom enginu :(

Poslednja izmena:
Igra ima dosta problema sa AI pathfinding-om i jos uvek nisu resili draw distance koji i dalje ne funkcionise iako se ukljuci "unlimited video memory" opcija koja bi trebalo da spreci da igra sama obara graficka podesavanja kada igra "zapne" kad je vram u pitanju. Ja imam oko 250 sati igranja i stekao sam utisak da se stvari popravljaju ali dosta to sporo ide i na kraju nece ni imati svrhu jer u ovo vreme (godinu dana nakon izlaska Rome 2 ) trebalo je da izbace novu igru a ne da tek sad Rome izgleda kao na dan izlaska. Mada, ovo je vec ispricana prica oko patcheva kojih ima ni manje ni vise nego 15! Ja sam realno sada zadovoljan sa igrom ( vidi se po satima :) ) ali da je igra savrsena to ne, niti ce Rome 2 to ikada docekati da bude odlicna igra, nazalost...

Igra ima dosta problema sa AI pathfinding-om i jos uvek nisu resili draw distance koji i dalje ne funkcionise iako se ukljuci "unlimited video memory" opcija koja bi trebalo da spreci da igra sama obara graficka podesavanja kada igra "zapne" kad je vram u pitanju. Ja imam oko 250 sati igranja i stekao sam utisak da se stvari popravljaju ali dosta to sporo ide i na kraju nece ni imati svrhu jer u ovo vreme (godinu dana nakon izlaska Rome 2 ) trebalo je da izbace novu igru a ne da tek sad Rome izgleda kao na dan izlaska. Mada, ovo je vec ispricana prica oko patcheva kojih ima ni manje ni vise nego 15! Ja sam realno sada zadovoljan sa igrom ( vidi se po satima :) ) ali da je igra savrsena to ne, niti ce Rome 2 to ikada docekati da bude odlicna igra, nazalost...
Trebace puno hrabrosti da bi se najavila nova igra posle ovakvog fijaska.

Sta je logika iza toga da opsada moze da se postavlja samo na glavne gradove provincija ? Ja je ne vidim....

Sta je logika iza toga da opsada moze da se postavlja samo na glavne gradove provincija ? Ja je ne vidim....

Pa tako su smislili. Samo glavni gradovi imaju zidove, tako da samo njih mozes da opsedas jer su zatvoreni u zidine. Otvorene male centralizovane ne opsedas jer mozes da se usetas.

Ono sto su oni napisali da je razlog je to sto si u Shogun 2 imao u svakoj provinciji po jedan zamak i stalno su bile siege battles. Na sta su se ljudi zalili. I oni ih poslusali pa u Rome 2 stavili ovaj sistem.

Pa tako su smislili. Samo glavni gradovi imaju zidove, tako da samo njih mozes da opsedas jer su zatvoreni u zidine. Otvorene male centralizovane ne opsedas jer mozes da se usetas.

Ono sto su oni napisali da je razlog je to sto si u Shogun 2 imao u svakoj provinciji po jedan zamak i stalno su bile siege battles. Na sta su se ljudi zalili. I oni ih poslusali pa u Rome 2 stavili ovaj sistem.

Ali to recimo u slucaju Grckih nezavis. gradova znaci da samo Atina ima zidine a ostali su obicna sela.. Nije balansirano u opste

Tako je jos od originalnog Shoguna iz 2000.

Jeste, ali je u Shogun 2 bio vec problem nego ranije zbog gustine i broja zamkova na tako malom prostoru, geografski gledano. A i verovatno su bili najglasniji igraci ovaj put, taj put.

^Nisam na to mislio, nego da je tako do sad bilo, dakle oduvek,a sad smeta. Izmisljaju ljudi. Trebalo bi videti koliko provincija ima u S1 i S2, ali sam prilicno siguran da je slican/isti broj.

Znaci kad nisam umro od smeha! Jos me bole bubrezi!

Evo kakvi geniji brane kvalitet ove igre:

Ja: "Draw distance reduced by 75% to "optimize" the game. Not optimized, ruined to run better"

Genije: "Draw distance? You mean how far ranged units draw?"

:D

Da ne bude posle edit pa da nije bilo:
http://i.imgur.com/4F8TtPWl.jpg

Poslednja izmena:
Ha ha :D

Ne veruijem da lik stvarno ne zna, verovatno se *****ava sa tobom (a ako je još to sa zvaničnog foruma, sigurno će on imati daleko veću podršku nego ti).
Ili stvarno neki reti koji je skoro počeo da igra PC igre.:D

Izlazi novi Total War?! Objava 25 septembra...

Creative Assembly reveals the next title in the award-winning Total War strategy series. (skrolujte na 16.00 )
http://www.egxlondon.net/whats-on/schedule

edit: Krenuo update Emperor Edition-a preko steam-a :)

Poslednja izmena:
Bilo bi lepo neki novi period da obrade za promenu.

Jedino period pre starog Rima ostaje, kao i pre Aleksandra Makedonskog. Sem tog, ne znam koji drugi bi mogao da se obradi a da vec nije. Jedino neka druga regija, Kina, ili Americki kontinint sa Indijancima.

Jesu li toliko maloumni da vec najave nastavak

Pa sad maloumni ili ne ocigledno im se isplacuje igra a to im je izgleda i najvaznije na nasu zalost...

Bilo bi lepo neki novi period da obrade za promenu.

Mislim da se pominje pad Rimskog carstva, nesto oko Atile koliko sam uspeo negde da procitam. Ako nadjem link okacicu ga...

Hmm... A mozda sledeca igra ce biti ovo http://www.creative-assembly.com/job/130905/associate-producer-warhammer
Traze ljude za rad na Warhammer Fantasy Battle igri

Poslednja izmena:
Drevna Kina bi bila kul, period tri kraljevstva je savršen za Total War igru. Malo sam pikao onaj Romance of the Three Kingdoms prošle godine ali nije mi nešto legao. TW gejmplej i taj period bi bili super kombinacija.

Vec je bio period posle pada Zapadnog rimskog carstva, u Barbarian Invasion ekspanziji za RTW 1.

A mogu da idu ''sigurnim putem'' i izbace Medieval 3 :)

Ha ha kad pre, najavili igru pre mesec dana a vec u prodaji :) Jeftinije nego Rome 2, makar spustili cenu a koliko ja vidim ovo ce biti obican nastavak dvojke a ne nova igra. Kao Rome kec i barbarian invasion :)

Pre-Purchase Total War: Attila 39,99€
Release Date: 2015
http://store.steampowered.com/app/325610/

Poslednja izmena:
Evo malo Atila gameplay-a od 3.30... Po meni ovako je trebao Rome 2 da bude od samog pocetka.

[YOUTUBE]Yi9sigONVEk&feature=youtu.be[/YOUTUBE]

TOTAL WAR: ATTILA - New Music, Diplomacy, Gameplay & More!
[YOUTUBE]PUh3DwP_FWc[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Kakvi su ovo bradati Huni,zar nisu oni bili celog zivota cosavi jer su im uzarenim gvozdjem przili obraze kad su bili deca? Citaju li knjige ti sto prave igre,ccc

Nazad
Vrh Dno