Šta je novo?

RoG G751xx

Pa od pojave kapler tehnologije, svaki model se dobro klokuje sa modovanim biosem ;) Moja 670mx ide sa 600\700 na 1050\1300mhz

Iskreno, bas sam gledao ovih dana neke custom biose za 970M, nasao sam jedan krsten i to je to.

Ja ljudi nista nisam klokovao :D nemam ni potrebe za sada. GTA 5 i BF4 teram gotovo na max i to mi je dovoljno :D a i nemam ti kad xD

Ma znam i ja to - upalio sam Diablo III - RoS u 1920x1080 sve na high/very high i 8xAA, sa gomilom cudovista u dungeonu sve brije, samo mi palo na pamet da probam naci neki krsten custom bios ali nista.
Opet, mogu da odradim preko Afterburnera onaj maximum safe sa +135MHz za core i +500MHz za memoriju ali sto kazes ti ne treba.
Fascinantno dokle su dogurali mobile gpu-ovi.
GTX 990M ce biti besnilo. :D

Pozdrav ljudi, da li neko zna da li ove serije ROG laptopova sa Thunderboltom mogu da proteraju 4K rezoluciju u 60Hz na eksterni monitor/TV?

Poslednja izmena:
Sa tim da nece ni sve igre raditi komforno u toj rez ali sa vecinom nece imati problema.

Hvala puno na odgovoru kao i za link!
Najbitnije mi je da mogu (barem u ovom slucaju) preko nekog Thunderbolt/DP1.2 - HDMI2.0 adaptera da proteram 4K rezoluciju u punom sjaju, tja u celih 60Hz na neki od aktuelnih UHD televizora, npr Samsung 40HU6900.
Uglavnom vidim namenu za content creation aka 3ds Max, Premiere, Photoshop gde bi mi 4K rezolucija znacajno olaksala rad.
Od igara eventualno Fifa 15, WarThunder a za sve zahtevnije - FullHD :D

Poslednja izmena:
Fifu 15 mozes da teras u 4K i na nekom slabijem laptopu - nije to izrazito zahtevna igra. :)
Dok za bilo sta drugo, da parafraziram - ozbiljnije, ti treba ili dobro klokovana 970M ili 980M, stock ili malo doradjena.
Iskreno, mislim da je 4K overkill trenutno - ja igram u 1080p na 40" Samsung tv-u, slika je i vise nego bistra i fluidna, do te mere da nemam potrebu za 4k. Sad, moze biti da moji prohtevi nisu toliko megalomanski ali FullHD deluje dovoljno.:wave:

Slazem se da je Full HD sasvim dovoljna rezolucija uz neka high/ultra podesavanja za vecinu igara :)

Ako mogu da sumiram celu pricu iz teme, 771 serija nikako, a 751 je sigurica? Sta je sa 752 serijom, ako neko ima iskustva vec sa njom?
Meni je prvenstveno potreban laptop za graficki dizajn, ne za igranje zahtevnih igara, ali mi je bitno da masina normalno radi sa velikim fajlovima i u vise programa istovremeno, pa sad posle vasih komentara nisam sigurna da li mi je pametno uzimati 771 koji ima sve kriterijume koje sam trazila (17 full hd ips, i7 4720hq, gtx 960m na 4gb, 12gb ram, 256 ssd).

Odlican je to hardwer sto si nabrojala i 99% sam siguran da ti laptop nece praviti problema u dizainu...igre su skroz druga prica. Mozes uzeti i bilo kog drugog proizvodjaca sa identicnim hardwerom, gledaj samo da ima sto bolje resen sistem hladjenja.

Ako mogu da sumiram celu pricu iz teme, 771 serija nikako, a 751 je sigurica? Sta je sa 752 serijom, ako neko ima iskustva vec sa njom?
Meni je prvenstveno potreban laptop za graficki dizajn, ne za igranje zahtevnih igara, ali mi je bitno da masina normalno radi sa velikim fajlovima i u vise programa istovremeno, pa sad posle vasih komentara nisam sigurna da li mi je pametno uzimati 771 koji ima sve kriterijume koje sam trazila (17 full hd ips, i7 4720hq, gtx 960m na 4gb, 12gb ram, 256 ssd).
Ako ne radis rendering/modelovanje/animacije vec samo 2D grafiku, bolje da nadjes neki MacBook za SSD-om i to je to. :wave:

@Proday - jasno da sam manje zahtevan korisnik, ali upravo ovde je pominjano da 771 ima problem sa pregrevanjem, tako da izgleda on svakako otpada :(

@mad_skillz - Ipak imam neki cenovni limit, Mek ga definitivno probija :)

@iwana to pregrevanje se upravo i desava kada se optereti svih 8 jezgara i gpu tj grafika; nece bas od kuckanja u wordu i gledanja filmova ako me razumes. Generalno ne pravdam ih, zabrljali su za ono sto je prvenstveno namenjen laptop, ali to ne znaci da za neke druge namene nece super da radi. I nije to samo do asusa, i toshiba je zabrljala novije qosmio serije i jos par njih.

I preporuka obzirom na to cime se bavis, pazari neki kvalitetan monitor od bar 24-27 inca ;)

Problem je sto je 771 previse otisao u slim form factor (kao npr 552 i 15ce njihove genralno) te stoga i nema mnogo mesta za vanserijsko dedicated hladjenje.
G751 je nekim ljudima kabast, moze biti i mrcina za nosenje ali je stoga hladjenje 20/20.
Znas sta platis. :)

++ za monitor, koliko god IPS na ROG-ovima bio dobar ipak nije kvalitetan ekran od 27". :wave:

Naravno da ne uzimam ovakvu masinu da bih kuckala u wordu :) umire mi i desktop racunar kad radim na nekim vecim fajlovima, zato i gledam jos jaci laptop od njega, a kad vec dajem neku vecu paru onda bih da mi masina opravda to ulaganje. Zato i pitam za misljenje korisnika koji vec koriste ove racunare, sta je bolja investicija, a koliko vidim ovde se svi slazu oko 751 da je dobro odradjen, a 771 je manjkav.

Onaj hp sto su ti preporucili u drugoj temi mi se cini sasvim ok.

Sad tek videh mad_skillz odgovor, hvala, znaci definitivno nista od 771, a 751 jeste glomazan koliko vidim, ali 752 je malo lepsa verzija ako neko zna kako on radi, bilo bi super da se javi :)

@Proday, jeste dobar taj HP, samo mi je asus nesto ubedljiviji sto se tice kvaliteta bar za laptopove, ispravite me ako gresim :)

G752 je napravljen u sustini jako slicno interno, spolja je malo izmenjen, drugacije boje i paneli itd. ali su performanse sposobnosti iste, malo bolji hardver upakovan, skylake valjda.
Ukratko - dobro radi. G751 su odlicni, nema razloga da G752 ne bude u dlaku dobar/bolji. :wave:

Taj bas i nije 17 inca, jel ;)

@iwana ne znam za hp kvalitet, ja imam asus rog G75VX, malo stariju i proverenu seriju ;)

Poslednja izmena:
Da, taj nije 17ca znam da bi me jeftinije izasao 15, ali za rad mi je svakako bitniji sto veci ekran, a monitor naravno uz laptop dok sam kod kuce. Definitivno idem sa ROGom, 751 verovatno , hvala svima :)

Evo ja se slazem sa gotovo svim komentarima :) Ivana, uzmi G751 i uziivaj :)

i love big asses, odličan nik, odličan avatar !

Ooo hvala kolega :)

Kako se pokazao 751? Planiram da kupim 751 jy pa bih voleo da čujem iskustva ako ih neko ima....

Super je brate, temprerature, kvalitet izrade, gejming, svakodnevni rad sve vrh. Od minusa zvucnici katastrofa, ceste vibracije, probijanje i sl, i pomalo probijanje pozadinskog osvetljenja. Sve ostalo top ;-) ja imam evo god dana JY

Gde si ga kupio i koliko ti je izašao, jesi li imao kakvih problema sa njim do sad?

Nazad
Vrh Dno