Šta je novo?

RoG G751xx

Tako je po zakonu, ali u praksi se koristi proizvodjacka garancija. Nijedan prodavac kod nas ne placa servisu za popravku u garanciji, niti sam popravlja. Problem nastaje ako kupite laptop bez proizvodjacke garancije ili sa kracom proizvodjackom garancijom od zakonom predvidjene. Sve dok ta firma posluje, imate koga da tuzite u slucaju problema, ali ako propadne firma od koje ste kupili laptop onda se stvari komplikuju. Sa ASUS-om nemate problem jer za robu garantuje proizvodjac, ali u slucaju nekih drugih brendova vi nemate preko koga da ostvarite pravo na garanciju i nemate koga da tuzite da nadoknadite stetu.

pitanje za ASUS Srbija. pomenuto je ovde trotlovanje procesora kod g771 modela. da li je to tacno?

Ja nemam takve informacije. Nije iskljuceno da u vrelim danima i pod dugotrajnim maksimalnim opterecenjem procesor obori radni takt da ne bi doslo do pregrevanja, ali ne verujem da se to desava u normalnom radu. Ako je slucajno i bilo takvih problema, verujem da je problem resen update-om BIOS-a ili odgovarajucih drajvera za termalnu kontrolu. Nista nije iskljuceno, ali da je zaista postojao neki serijski problem verovatno bih cuo za njega.

hvala na odgovoru. dakle preporucuje se update biosa i drivera svakako, iako se nema problem? napisali ste da je hladjenje u njemu drugacije nego u 751, u smislu da 751 ima bolje hladjenje. znaci hladjenje u 771 je fail i mogu da se ocekuju problemi?

i jos jedno pitanje. na mom lenovo tabletu imam da podesim da mi puni bateriju u odredjenom intervalu, pocinje da puni kada je baterija na 40%, a prestaje kada je na 80%, tako da ako ga stalno drzim na punjacu dobijam efektivno rezultat kao da baterija nije u njemu, te nema potrebe za vadjenjem iste kako bi se sacuvala i duze trajala. stoji tu kao ups da ne izgubim podatke kad radim nesto vazno. kako da to namestim na asus g771jw? jos jedna stvar. na lenovu imam ssd, pa me za njega nije briga, ali asus ima hdd? kako da namestim antishock? da hdd ne vrisne posle godinu dve zbog pomeranja. na hp laptopu imam program za to i evo vec 6 godina 500 gb hardovi u njemu savrseni, a ciman je poprilicno. izvinjavam se sto pitam ovde, ali ova pitanja se mogu postaviti i za g751. tema za g771 ne postoji, a da je otvaram samo za ovo ne ide. hvala.

Poslednja izmena:
napisali ste da je hladjenje u njemu drugacije nego u 751, u smislu da 751 ima bolje hladjenje. znaci hladjenje u 771 je fail i mogu da se ocekuju problemi?
Ovo je apsolutno netacno. To je kao kada bi rekao da je Porsche fail, samo zato sto je Ferrari brzi. G751 ima hladjenje koje je prilagodjeno najbrzoj grafickoj karti trenutno - GTX980. S obzirom da G771 nema tu graficku i da mu ne treba tako jako hladjenje, logicno je da nema isti sistem za hladjenje, ali je to sto ima sasvim dovoljno da svoj posao obavi bez greske.
i jos jedno pitanje. na mom lenovo tabletu imam da podesim da mi puni bateriju u odredjenom intervalu, pocinje da puni kada je baterija na 40%, a prestaje kada je na 80%, tako da ako ga stalno drzim na punjacu dobijam efektivno rezultat kao da baterija nije u njemu, te nema potrebe za vadjenjem iste kako bi se sacuvala i duze trajala. stoji tu kao ups da ne izgubim podatke kad radim nesto vazno. kako da to namestim na asus g771jw? jos jedna stvar. na lenovu imam ssd, pa me za njega nije briga, ali asus ima hdd? kako da namestim antishock? da hdd ne vrisne posle godinu dve zbog pomeranja. na hp laptopu imam program za to i evo vec 6 godina 500 gb hardovi u njemu savrseni, a ciman je poprilicno. izvinjavam se sto pitam ovde, ali ova pitanja se mogu postaviti i za g751. tema za g771 ne postoji, a da je otvaram samo za ovo ne ide. hvala.
Punjenje i praznjenje od 40-80% nikako ne moze da bude isto kao kada je baterija van uredjaja. Zastita hard diska koju ti pominjes se uglavnom moze naci kod poslovnih modela. HDD sigurno nece stradati ako se racunar normalno koristi. Druga je prica ako ti ispadne sa vece visine, ali ces onda verovatno imati i druge brige.

Drugim recima, ne savetujes bas da ponekad bacim svoj RoG u zanosu igre? ;)

to bi bio extra test, da neko uzme AlienWare, RoG ASUS i MSI, i da im odradi shock test .... pa ko prezivi :) Kao ono "Does it Blend"?

Punjenje i praznjenje od 40-80% nikako ne moze da bude isto kao kada je baterija van uredjaja. Zastita hard diska koju ti pominjes se uglavnom moze naci kod poslovnih modela. HDD sigurno nece stradati ako se racunar normalno koristi. Druga je prica ako ti ispadne sa vece visine, ali ces onda verovatno imati i druge brige.
laptop koji je placen vise od 1000 evra nema opciju da se podesi custom treshold za bateriju i nema zastitu za hdd?

molim da pojasnis ovo: Punjenje i praznjenje od 40-80% nikako ne moze da bude isto kao kada je baterija van uredjaja.

ja mislim da me nisi razumeo. moj lenovo ne puni i ne prazni bateriju samo u rasponu od 40 - 80%, vec je u tom rasponu uopste ne puni! ponasa se kao da baterija nije u uredjaju. pocinje da je puni samo ako je u momentu prikljucivanja na punjac baterija praznija od 40% i ne puni je preko 80% . recimo, ja evo vec mesec dana koristim tablet na punjacu iskljucivo, jer nisam imao potrebu da ga koristim na bateriji i on za tih mesec dana nije ni jedan sekund punio bateriju jer je ona konstantno na 70 i nesto % . ja smatram da je ovo apsolutno isto kao kada je baterija van uredjaja, osim sto imam "ups" ako mi nestane struja da ne izgubim podatke na kojima radim.

ovakvu opciju (za koju smatram da je sasvim normalna i neophodna) ja ne mogu da dobijem sa laptopom mozda vise klase iz asusa?

Poslednja izmena:
Nisam ni znao da postoji ova opcija za bateriju na laptopu!!

da, postoji i jako je kul :)

meni je ovo jako vazno. ne daje mi se 50-100 evra na bateriju svakih par godina -.- 6 godina stara baterija drzi 6 sati, to je prava stvar...

Apsolutno. Kako se zove program da vidim jel ima za rog podrsku?

na lenovo-u je to lenovo program za battery management, mada su neki likovi nasli nacin da i bez njega omoguce to tako sto se promeni jedna stavka u registry-ju, ja sam tako namestio da ne bloatujem sistem programom. na asusovom sajtu nisam nasao slican program, kapiram da mora da postoji i neka hardverska podrska za to, ako je rog laptopovi nemaju onda ne moze :/ zato sam pitao predstavnika asusa da li zna nesto o tome.

Evo i ja sad cekam odgovor,bas me zivo zanima.

hvala puno na odgovoru. cim postoji opcija da je ne puni preko 95% onda to moze i da se promeni, da se stavi na 90, 85, ili 80%. kako to da uradimo. da mozemo sami mi bismo to uradili, a posto ne mozemo kontaktiramo podrsku na forumu. da ne pominjem da smo generalno zahvalni sto uopste imamo podrsku na forumu i to je jedini razlog zasto smo kupili rog laptop a ne neki drugi. generalno ja, a verujem i bilo koji drugi clan foruma koji zna da postoji ova podrska ne bi nikad kupio laptop drugog proizvodjaca koji ima iste specifikacije za istu cenu. jedino ako se nesto bas razliku,

Nemam ja nista od podrske, biram ono sto mi se ucini najbolje za dati novac u tom trenutku...ili ono sto je provereno i ima gomilu preporuka. ;)
U svakom slucaju,lepo je videti da se neka kompanija trudi i da im je stalo do musterija.

pa iskreno asus rog je najbolje za dati novac u datom trenutku... izneo sam u drugoj temi stavi zasto je tako, jedino asus ima laptopove sa ovakvim specifikacijama. jedan hp recimo nudi laptop sa integrisanom grafickom za 140000 dinara. nije ni cudo sto su propali. preporuci nesto drugo ako mislis da je bolje? ja nisam nasao, jedino ako kriju.

Pojma nemam sta je bolje i ja sam na Rog-u...doduse malo starijem!! Kome treba masina za posao, sigurno je bolja gomila drugih zbog mobilnosti i autonomije,ali zna se zasta se rog uzima ;)

ne razumem zasto bi ikom za posao bio bolji slabiji kompjuter nego jaci, ali eto ima ih raznih....

Nije lako nositi 4kg+ svaki dan za pocetak

za pocetak onda moze da se kupi i za 30k laksi kompjuter a ne za 150k

isti taj nema i7, 8gb rama, ssd itd, ali da ne spamujemo vise po temi ;)

Evo da ozivim malo temu. Pre desetak dana sam kupio G771JW. Prodao svoj desktop jer mi je u narednom periodu potrebna mobilnost istog. I eto kontam posto igram samo Dota 2 da je gtx 960m dovoljna. Kontam ASUS je to i jos ROG serija, nema dalje. Mislim imao sam brdo ASUS proizvoda (gtx 970 strix, 780ti matrix, maximus V formula, p8z77-m, gtx 680, gtx 780 dcuII itd, itd) koji su mi bili vrh i sljakali bez i jednog problema. Lepo to sve izgleda, aluminijum i crveno osvetljenje, bas wow efekat i ako je magnet za otiske. Tastatura extra, cak i track mi je dobar. Instaliram dotu i imam sta i da vidim, Nakon 30sec igre cpu i gpu se zagreju na preko 80C. NAkon 74C vec pocne da obara taktove na grafickoj, sta tek radi na 87C koliko zna da uhvati mozete samo da zamislite. Throttling je masivan. Slide show dota 2, not my thing. Update bios na 206 nije pomoga a josh manje novi nvidia driveri. Evo javno priznajem da sam magare i po stoti put sam naucio da se nikome ili nicemu ne verujem. Ali samo me zanima koji lik je pustio da lafo gejmerski toplap ide u proizvodnju bez adekvatnog hladjenja. Hajde sto je sitem hladjenja jednostavno pre mali da pokrije 4720hq i 960m, ali ne ostaviti istom kepecu rupice ili sta vec da dise je epski fejl. Pogledajte na googlu donju stranu laptopa i sve ce da vam bude jasno. Cak i da ne pravi fps drop nije ugodno raditi na masini koja je uvek po malo vruca, aluminijum ima eto naviku da bas provodi toplotu. E da, i plus su reklamirali da ima 3d realsense intel kameru, ev ja je do pisanja ovog posta pokrenuo nisam, driveri kazu da ista nije prutna na laptopu.

ja sam pre kupovine ovde pitao predstavnika asusa da li je hladjenje lose, on je rekao da nije.

i ja sam bio zaprepascen odsustvom rupica za hladjenje.

Brat, ako imas racun i sve ostalo, akp nije proslo vise od mesec dana, lepo uzmes, vratis lap top, uzmes novac nazad i pazaris drugi. To je tvone pravo. Meni su temp u idle oko 38 - 40, pri max.opterecenju oko 75 - 85. Kada prodju vrucine po 5 stepeni manje.

Pise g771jw. Ovaj 751 izgleda ok sto se tice hladjenja. A 551 i 771 obici u sirokom luku.

Imas u mom profilu, u pitanju je G751JY, sa izuzetnim hladjenjem :)

Vrh Dno