Šta je novo?

Risen

/potencijalni spojler

U nedoumici sam, koliko ovde frakcija postoji? Ako vas onaj prvi bandit u kampu odvede kod njih, možete da se priključite banditima. Ako vas uhvate oni iz manastira, priključujete se njima. A ako se provučete do grada kroz južni ulaz uz pomoć farmera, jel postoji treća grupa? Merchanti možda?

To je to. Dakle banditi ili inkvizicija, nema treće.

Aj neki savet, gde da idem da loot-ujem. Nemam gold-a:d. U mocvari sam sa onim banditima:)

PB and Deep Silver will release a hotfix to solve the fog problem on GeForce 6 & 7 cards. The fix is already in external testing.
http://www.rpgwatch.com/#13392

Ko se jos igra na tako starim kartama...

Bitniji je onaj trac o DLCu. Vidim neki su vec zavrsili igru. Ja gustiram lagano mada ako kazete da ima cetiri chaptera znaci da se blizim kraju. Igra je ostavila retko pozitivan utisak na mene. :)

....ovaj...sta je to DLC? (mene asocira ne file format, ali sam ubedjen da nema veze sa tim :D )

Ja je zavrsio, mislim da sam sve kvestove resio... ne svidja mi se kraj, nista nisu naucili jos od prvog Gothic keca prave iste greske... po mojoj procenu ima oko 35-40h igre negde po duzini kao Gothic I
Jel neko zna sta bi sa onom ribom koja je bila na brodu samnom?
Vidim da se prica sprema za nastavak... ali koliko vidim i nastavak ce biti cist sablon

Poslednja izmena:
....ovaj...sta je to DLC? (mene asocira ne file format, ali sam ubedjen da nema veze sa tim :D )

downloadable content ;)

ja sam tek poceo da je pikam cisto da vidim sta je i kako je, deluje fino, ali ljudi moji ovo je c/p g1&2 :)

sta je ovde drugacije zapravo, ne mogu da se setim ... mada sve je mozda lepse glatkije prijatnije, ali u sustini, ne vidim razliku, od fajta, razvoja lika, dijaloga i slicnih rpg stavki

ali ljudi moji ovo je c/p g1&2 :)
Ima toga, ali meni to ne smeta :), mnogi bi rekli da je to plus za igru :)

Nedavno sam završio Gothic 3 koji mi je dobar, sve ukupno, sasvim dobar, i dosta velik. Ali osjećaj koji imam dok igram Risen mi je još bolji. Questovi su zanimljivi, svijet mi se dosta sviđa, bilo mi je veoma prijatno igrati ga ovih dana, naveče jedva čekam da sledeći dan nastavim. Inače nisam prešao puno, još sam u 1. chapteru.

Koliko sam vidio neki su prešli Risen za 26 sati, i to bi mu mogla biti jedina (ozbiljnija) mana, kratak.

Ma, odlicna je igrica. Ovaj svet se lagano moze uklopiti u Gothic univerzum. Borba je bolje odradjena nego G3. Meni se cini da je endzin u stvari isti G3 samo malo ispeglan

Engine je dosta bolji od onog u G3, ljepše izgleda a radi puno bolje, tečnije, nema onog trzanja. A oduševljen sam brzinom snimanja i učitavanja pozicija. Quick Save radi trenutno, to nisam viđao u RPG igrama gdje treba baš puno toga da se snimi, i u običnim lineranim pucačinama se često duže snima.

Borba je puno bolja od one u G3.

Inače nije ovo igrica već igra :). Nema više igrica.

Naravno da nema, ja tako tepam svakoj. :) . Da, sto se tice seckanja toga vise nema. Mada skinuo sam pre neki dan Gothic 3 1.73 patch nego nikako da ga instaliram, kazu da sa njim je jos bolje. Koliko sam razumeo to seckanje jedino moze da se ukloni sa SSD tj nekim brzim diskom. Ma za mene je ovo igra godine! Zao mi je sto G4 nece izaci u 2009 pa da poredimo

Naravno da nema, ja tako tepam svakoj. :) . Da, sto se tice seckanja toga vise nema. Mada skinuo sam pre neki dan Gothic 3 1.73 patch nego nikako da ga instaliram, kazu da sa njim je jos bolje. Koliko sam razumeo to seckanje jedino moze da se ukloni sa SSD tj nekim brzim diskom. Ma za mene je ovo igra godine! Zao mi je sto G4 nece izaci u 2009 pa da poredimo

Instalirao sam sinoc 1.73 i radi odlicno. Ubacena je opcija, valjda se tako zove Alternative A.I., tako da je G3 postao sa ovim ogroman izazov. Risen je dobra igra i mislim da je velicina sveta (ostrva) taman koliko treba, ni mala, ni mnogo velika (mada ja vise preferiram ogromne svetove i 500+sati igranja). Grafika je odlicna, borba bolja nego u G3. Ostalo je skoro sve isto kao u prethodnim Gothic igrama..

Taj c&p G1 i G2 je najbolja stvar koja je mogla da se desi Risenu :d
Necu vishe svracati na ovaj topic dok ne zavrsim igru (znachi verovatno nekih mesec dana), jer su mi odredjeni postovi vec delimicno pokvarili igru :p
Samo josh fali komentar u stilu Homerovog "Ne mogu da verujem da je Darth Vader Lukov otac" pri izlasku sa premijere SW-a, pred gomilom ljudi koji tek ulaze da pogledaju film :d

:wave:

Ne mogu da verujem da je William u manastiru sin one čistač... no, wait.

igru su zbrzali u 3 i 4 chepteru po meni velik minus jer su iste greske imali i sa G2 i G3... sledeci nastavak ako pre toga ne zaposle svezu krv bice tezak trash...

citam svi kazu da su 3 i 4 chapt obichni dungeon cloweri, malo granjanja kvestova fajt na sve strane i da je kraj isto tanak :|

takodje da igra nije izbalansirana jer na kraju ti niko nista ne moze a i ne iskoristish sve skill poene... kanda su se vishe fokusirali na tehnikalije nego sam sistem i balans i kvestove... valjda ce biti neki addon :) meni super ja na samom pocektu :D

3 i 4 chapteri su tuga. Ajde 3. i može da se preživi ali onda sledi sledeći koji je veoma sličan. Ja još nisam završio igru (trenutno sam u 4.chapter-u) jer više nemam želju da igram a vezao sam 20 sati uzastopno.

3 i 4 chapteri su tuga. Ajde 3. i može da se preživi ali onda sledi sledeći koji je veoma sličan. Ja još nisam završio igru (trenutno sam u 4.chapter-u) jer više nemam želju da igram a vezao sam 20 sati uzastopno.

Malo sam citao strane forume i mora malo da se ispravim, i ima dosta ljudi koji su odusevljeni trecim i cetvrtim cepterom... jer izgleda neki vole pecine a one ma koliko ih ja nevolim su odlicno uradjene.. znaci zamrsene i pune zagonetki... neki cak spominju da daj deo lici na Ultimu, tako da ima kome ce se svideti

Jos mi niko nije odgovorio sta bi sa ribom koja je samnom dosla na ostrvo?

Ja sam tek na 1 chapteru a vec imam 20-ak sati u igri, jeste da obilazim svaki deo ostrva i radim sve questove na koje naidjem ali mi se cini da igra definitivno nije kratka. Kolika je vaznost pametnog biranja skilova koji se uce tj. jel se desava da vam kasnije ponestane learning poena.

Ja sam odusevljen igrom-zaista pravo osvezenje a i fino radi...

molio bih vas za jednu malu pomoc :smash:

igram chapter 1 , na level 4 sam trenutno
ali jos uvek nisam skapirao kako se Strenght povecava ?

kupio sam nekoliko Dexterity-a ali nigde nema Stranght-a .......

kako :type: i gde do Stranght-a ?

hvala

molio bih vas za jednu malu pomoc :smash:

igram chapter 1 , na level 4 sam trenutno
ali jos uvek nisam skapirao kako se Strenght povecava ?

kupio sam nekoliko Dexterity-a ali nigde nema Stranght-a .......

kako :type: i gde do Stranght-a ?

hvala

Treneri su ti za sve skilove, nadjes nekog ko trenira melee oruzja i kod njega imas i strength da vezbas.

Kad pritisnes L imas da izaberes lokaciju(manastir, itd) i tamo imas trenere i tu ti pise za sta je koji

Risen je skroz OK igra, cak stavise, moze se staviti na police igara godine 2009 ... grafika pristojna, gameplay odlican, fight lakouciv, misterija gotivna. Novina bar za mene je budzenje lika gold + talenti sto zna da te dobro zamisli sta ces da upgradeujes sledece :)

Thumbs up bar za prva 2 chaptera ... a za posle ...

Ja sma se zaglavio.... Imam 2 aktivna kvesta, jedan je kod kartografa, pravi mi mapu. Drugi je od Carlosa koji trazi od mene da se resim Don-ovih ljudi. Pricao sam sa svm strazarima, sve sam kvestove resio sto se toga tice (bar tako izgleda na mapi, kad izaberem kvest samo je Carlos vidljiv ostalih nema). U principu sam ih sada sve pobio ali ne znam sta dalje? Kad odem kod Carlosa on me totalno ignorise...

pih i meni se desilo u mocvari da resim sve questove i fali mi zadnji deo maca koji se nalazi kod LUISA >!>!>! bar mislim ali u dijalogu mi ne daje vise opciju da mi proda ?? Ima li resenje ili moram da pokrenem stariji save sto jeste veliki minus ,)

Pa resenje je da dodas quest item iz konzole i tako predjes kvest.

Nazad
Vrh Dno