Šta je novo?

Risen

Alex, ja sam na nvidia site-u nasao :178.13 & 178.24.

Gde si ti iskopao 178.27 ?

Au tek sad vidim da sam pogrešio u cifri. Dakle u pitanju su 178.24
Izvinjavam se na pogrešoj informaciji.

Svaka cast ko se setio za 178.24 drajvere, radi dosta bolje. Cak ni u gradu nema vidljivih padova FPS-a. Mislim neki put mozda padne na 20, ali to ne smeta. Ne koristim fraps, pa ja to procenjujem onako, od oka. :D

RealGamer reaches a new low: 3/10. (XBox) Here's the most funny paragraph: "The thing that annoys me most about Risen is the brazen way it steals ideas from so many better sources and pretends that they are in some way original. After half an hour an experienced RPG-er will likely be suffering from severe gamer deja-vu: chests are hidden and opened exactly as they are in Fable, the item collection and filing is practically the same as in Monster Hunter, dialogue and character interactions are a very poor copy of the system used by Bethesda, the setting has been done a hundred times before and the whole thing ends up feeling like a collection of leftovers."

:d
*** ko danas sve ne pishe recenzije igara :d

eto vidite sta proklete konzule uradise cak i oni koji pisu opise nemaju tri ciste o icemu..., sramota... za njih je Oblivion prvi RPG proizveden i zive u zabludi da pre toga RPG igre nisu postojale

Vanguard profil u nHancer za AA.

eto vidite sta proklete konzule uradise cak i oni koji pisu opise nemaju tri ciste o icemu...
A što je još smešnije (citat sa IGN linka):"Also, just in case it wasn't clear, this is the PC version of the game I'm playing. The Xbox 360 version isn't due to come out until next year in North America."

http://gamersyndrome.com/video-games/review-risen/

JoWood(publisher) decided it’s time to change the developer. From one of the highest renowned role playing game developers, Piranha Bytes were accused of loosing their touch and being a mere shade of what they were. But they didn’t like that. So they decided to fix this by fixing everything with their next project – Risen, while giving us more Gothic. The result – a game that deserves to be nominated for RPG of the year..

My final judgment on Risen is – a true masterpiece and one of the few games that deserve wasting your money on. Especially if you like action RPG’s and great stories. The game is just so good! There’s nothing you can say that will you excuse you for not playing it.

Dacu igri sansu. Tek sam stigao do onog seoceta kojim vlada Don. Meni je The Witcher mnogo bolja igra (za sada) :(

Ja sam Level 23 i posle toliko dugo igranja nista novo nisam video ceo utisak je kao da igram Gothic 3 expansion.Sve je isto.Tako da ako vam se svideo Gothic onda igra moze da prodje.Drugih ocekivanja nema.

http://www.rage3d.com/BOARD/showpost.php?p=1336032949&postcount=247

2XAA, 16XAF
Everything maxed in menu
1920x1200

186.91, 701/1201(gtx 260)

Meni varira izmedju 18 i 60 FPS, obicno je oko 30-40.
Tehnicki igra je slaba. Mnoge animacije su ocajne, pogotovo ona kad pijete iz bureta... mogli su to mnogo bolje da urade. Isto vazi i za skok, svaki put kad skocim pomislim da sam na Olimpijadi.
Mapa je takodje ocajno izvedena! Nikad goru izvedbu nisam video bez ikakvih naziva objekata unutar grada ili gradova na world mapi. Takodje je quest mapa tuga jedna.

Borbe su tu i tamo, deluju malo nedoradjeno. Nadam se da ce ova igra biti modabilna kao i G3 pa ce se to vremenom ispraviti. U svakom slucaju mogli su to mnogo mnogo bolje.

Nego kako da resim quest za onog Arnosa cija je zena bolesna i trazi krevet? Pricao sam sa onim mage-om koji je predlozio da pricam sa Costom. Medjutim, Costu sam odvalio od batina radeci kvest za Dona i sad nece da prica samnom, cim me ugleda poteze mac kao i onaj njegov bodyguard. Kako da resim quest??

Poslednja izmena:
Meni varira izmedju 18 i 60 FPS, obicno je oko 30-40.
Tehnicki igra je slaba. Mnoge animacije su ocajne, pogotovo ona kad pijete iz bureta... mogli su to mnogo bolje da urade. Isto vazi i za skok, svaki put kad skocim pomislim da sam na Olimpijadi.
Mapa je takodje ocajno izvedena! Nikad goru izvedbu nisam video bez ikakvih naziva objekata unutar grada ili gradova na world mapi. Takodje je quest mapa tuga jedna.

Borbe su tu i tamo, deluju malo nedoradjeno. Nadam se da ce ova igra biti modabilna kao i G3 pa ce se to vremenom ispraviti. U svakom slucaju mogli su to mnogo mnogo bolje.

Nego kako da resim quest za onog Arnosa cija je zena bolesna i trazi krevet? Pricao sam sa onim mage-om koji je predlozio da pricam sa Costom. Medjutim, Costu sam odvalio od batina radeci kvest za Dona i sad nece da prica samnom, cim me ugleda poteze mac kao i onaj njegov bodyguard. Kako da resim quest??

klasican konzulaski pristup ide od tacke A do tacke B.... u quest prozoru imas tackice na mapi vezane za questove pa za one koji vole tacke eto tu su... a cujem da ce xbox verzija na glavnoj mapi imati tackice :)
Ja sam Costu nabio i pricao je samnom (izazvao sam ga), inace ako se naljutio mozes baciti magiju "joke" i pricat ce ponovo..

Dacu igri sansu. Tek sam stigao do onog seoceta kojim vlada Don. Meni je The Witcher mnogo bolja igra (za sada) :(

jeste Witcher je mnogo bolji samo klikces levim tasterom cim zasvetli mac zuto... mislim... ubili glavnu poentu RPG takticku-borbu to mi je najvise smetalo u witcheru

Hoce Costa da prica. Sacekaj malo, odspavaj.

E bas je lose sto ne mozes postati mage a da se ne pridruzis inkviziciji :( Hteo bi da budem mage ali me oni bas nekako nerviraju, i do sada sam resavao questove za Dona

jeste Witcher je mnogo bolji samo klikces levim tasterom cim zasvetli mac zuto... mislim... ubili glavnu poentu RPG takticku-borbu to mi je najvise smetalo u witcheru

Glavna poenta RPG je ROLE PLAYING! Ne znam koliko taktike moze biti u bilo kojoj RPG igri dok nije potezna. Na kraju se sve svodi na reflexe i besomucno kliktanje i gledanje na health bar. Witcher ima amosferu, bolju pricu, grananje sposobnosti po volji igraca itd... Kazem da nisam dovoljno igrao da dam poslednji sud ali mi se cini (za sada) da je igra jednostavno bledunjava u poredjenju sa gorenavedenim.

Glavna poenta RPG je ROLE PLAYING! Ne znam koliko taktike moze biti u bilo kojoj RPG igri dok nije potezna. Na kraju se sve svodi na reflexe i besomucno kliktanje i gledanje na health bar. Witcher ima amosferu, bolju pricu, grananje sposobnosti po volji igraca itd... Kazem da nisam dovoljno igrao da dam poslednji sud ali mi se cini (za sada) da je igra jednostavno bledunjava u poredjenju sa gorenavedenim.

Ako ti se nijedan Gothic do sad nije svideo onda nece ni Risen, nema svrhe da maltretiras sebe i igras na silu. Gothic serijal je oduvek imao budjave animacije, osrednju grafiku, borba je uvek bila boze sacuvaj ali to nije poenta igre. Gothic meni licno je igra sa najboljom atmosferom ikada (pricam za prvi deo) i nijedan deo nije fejlovao po tom pitanju pa ni Risen. Ko ovde ne nalazi atmosferu stvarno treba da batali.

Nema smisla porediti Witcher i Risen, igre su jednostavno razlicite iako su obe RPG. Nekada je pravih RPG igara bilo na tone i nisi mogao da izaberes sta ces pre, sad je situacija takva da izlazi jedna u dve godine. Ni Risen ni Wicher ne spadaju u "klasicne" RPG igre ali ce svaki pravi RPG fan da ih sa zadovoljstvom odigra jer igre koje mogu poneti titulu RPG su toliko retke da nema izbora (danas su Mass Effecti, Oblivion i Fallout 3 simbol RPG zanra).

U poslednje vreme oni koji hoće da po svaku cenu opravdaju lični hype samo ustvrde kako igra X ima fenomenalnu atmosferu koja je retko viđena, ako ikada, i dovoljno je da se okupi par sledbenika koji to potvrde po difoltu - eto legendarne igre.

Hehe, sad sam probao na mojoj konfiguraciji i framerate je na minumalnim podesavanjima ocajan, doduse ocekivano :D Za par minuta sto sam probao igru, svidela mi se :)

U poslednje vreme oni koji hoće da po svaku cenu opravdaju lični hype samo ustvrde kako igra X ima fenomenalnu atmosferu koja je retko viđena, ako ikada, i dovoljno je da se okupi par sledbenika koji to potvrde po difoltu - eto legendarne igre.

Nas je bar nekolicina ovde, ti si koliko se secam onaj Lair hypovao sam :p

Ah, ne...moracemo da sacekamo da vidimo sta vele strucne kritike sveCkog novinarstva, oce li igra biti 100/100 ili 11/10 ... pa tek onda da donesemo svoj hype:)

Igrao kao i G3 sa svim zivim i nezivim patchevima. So?

Pa zato sto su G1 i G2 imali identicnu foru sa mapom (bez mnogo detalja).
Poenta mape je da ti malo olaksa snalazenje a ne da na njoj imas gps i obelezenu svaku lokaciju u igri :)
Gothic serijal se zasniva na naglasenom istrazivanju, tako da oskudna mapa sasvim dobro pristaje uz to.

Meni je igra shit, kao i Gothic 3. :)

Vrh Dno