Šta je novo?

Riknuo TT Toughpower 700w?

Jedna slika iz TT Toughpower QFan 650 na cijem PCBu lepo pishe CWT PSH.:)

DSCF0087.jpg

@activated1:

Looks like Wintech. Group regulated, maybe 500W.

Poslednja izmena:
Thanks za info. Inache to je shot iz Xielanca od navodnih 700w.

BTW ja o5 ne vidim sliku. Ne kontam u chemu je fora.

BTW2 Wintech. Group kakvi su shto se tiche kvaliteta?

Mozda ti firewall blokira? Slika je tu.

Ne, ne, ne Wintech.Group, samo Wintech. Group regulated je druga recenica, odnosi se na regulaciju group ili independent.

Mozda ti firewall blokira? Slika je tu.

Ne, ne, ne Wintech.Group, samo Wintech. Group regulated je druga recenica, odnosi se na regulaciju group ili independent.

nema slike. cobane, ne umes ni sliku da postavis :)

You don't have permission to access /modules/NDReviews/images/TTQFAN650/DSCF0087.jpg on this server.

nope...

Kako se ne vidi? :trust: Evo dole josh jedne sa obelezenim bitnim delom.:)

Kakve veze ima efikasnost? To je najmanje bitna stvar.Recimo do skoro Corsair nije imao 80+ sertifikat, sada ga ima, a ni najmanje nije menjao napajanja.
Ko je pricao da je zelena boja dokaz da je CWT unutra? Upuceni ljudi znaju ko kakav layout ima, na mnogima na PCBu pishe ko je proizvodjac, ako tebi ni to nije dovoljno onda stvarno ne znam shta jeste.
Trece, Thermaltake gotovo nishta i ne menja na njihovim CWT napajanjima, sem naravno kucishta i ventilatora, dok recimo Corsair ima blage izmene na njihovim CWT napajanjima.

Evo josh jednom slike sa neoborivim dokazom.:p

img1060yo3.jpg

OCZ napajanja ne pravi PCP&C, OCZ je kupio PCP&C, inace OCZ je uglavnom FSP Epsilon u slabijim serijama, one jace su 3Y i Impervio.;)

Kao sto sam i rekao PC&C je u vlasnistvu OCZ-a, i pravi ih PC&C (logicno zasto placati drugom da ti pravi kad imas svoju fabriku). Nateraces me da otvaram moj StealthXStream da bih ti dokazao, ali za razliku od tebe ja cu baciti celu sliku a ne samo delic (ko zna kog napajanja), pa zumiraj i uveri se. Sto se tice boje ti sipricao da ima zeleni pcb bas kao cwt...

Poslednja izmena:
:)
...koliko ja vidim i cwt psh platforma je 80plus sertifikovana tako da je efikasnost iznad 80%. Znaci pogledaj TI njihov sajt pa se uveri.

http://www.cwt.com.tw/english/2_product/1_detail.php?ID=1053

Stvarno ne znam zasto sada pronalazis toplu vodu i tvrdis da nesto nije kada ocigledno da jeste (tt=cwt) :) I vrapci vec znaju...
A to da si bio serviser ne znaci nista, posto ima i losih servisera (ne kazem da ti jesi).

izvini ako gresim ali meni ovo lici na tipicno skupljanje 100. posta.

Poz.

Nisam ni najbolji ,ali znam sta sam otvarao i TT (bar onaj koji sam imao u ruci nije bio skroz CWT), sva napajanja na ovoj planeti imaju bar neki CWT deo u sebi (skoro je nemoguce naci psu bez nekog cwt dela),ali to sto jedan deo koji je napravljen u cwtu ne znaci da je celo iz cwt-a (i to vrapci znaju). Procitaj prethodne postove (nisam rekao da nema cwt delova u TT-u,ali da nije celo iz cwt-a to znam). To sto vi pricate ima smisla samo ako bi bilo da original Fiat dolazi iz Zastave samo zato sto koriste italijanske delove (kako da ne)...:) a sto se tice 100 postova, kao da je bitno...

Kao sto sam i rekao PC&C je u vlasnistvu OCZ-a, i pravi ih PC&C (logicno zasto placati drugom da ti pravi kad imas svoju fabriku). Nateraces me da otvaram moj StealthXStream da bih ti dokazao, ali za razliku od tebe ja cu baciti celu sliku a ne samo delic (ko zna kog napajanja), pa zumiraj i uveri se. Sto se tice boje ti sipricao da ima zeleni pcb bas kao cwt...
Opet greshish jer ni PCP&C ne pravi svoja napajanja, Silencer serija je Seasonic, Turbo Cool je Wintact.
Drugo, OCZ je u ponudi imao napajanja pre nego shto je kupio PCP&C.;)
Otvori taj StealtXStream, ali tu necesh zateci nishta sa imenom PCP&C.;)
Ja sam bacio deo slike jer sam to nashao, ali ako ti treba dacu ti link celog reviewa sa slikama pa se sam uveri, mada cesh reci da jonnyGURU nema pojma, i da on nije otvarao napajanja, da ga je neko potplatio da napishe takav review i sl.:p

Poslednja izmena:

Daj molim te otvori i uzmi sliku i kad budes video da je FSP onda ces konacno da prestanes da pises gluposti. Ti verovatno zivis u paralelnom kosmosu. Ja sam ti vec odgovorio na glupost u ovom tredu http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=158068&page=3 ali ocikledno ne vredi ni sta ti Garson (inace covek koji zna GRADIVO napajana ubedljivo najbolje), kaze ni sta ceo svet koji zna kaze.
Ti verovatno radis za distributera , to je jedini nacin da se objasne tvoje nebulozne izjave.

Sto se tice TT 400W modela pre 15 minuta sam raspakovao ceo psu i pregledao ceo pcb (*** ne znam kataloski broj ,ali ma ih nekoliko razlicitih) ima na maloj stampanoj plocici pored najvecg kondezatora pise cwt (to ste u pravu), ali to ne dokazuje da je 100% made by cwt samo da je ta komponenta iz cwt-a. Sto se tice pcb-a napajanja na njoj nema prepoznatljivih oznaka (samo gomila brojeva i sl..) nisam nasao inicijale proizvodjaca (to ne dokazuje a ni demantuje da je cwt, a ni tt). Malo sam se zaprepastio kad sam video koliko se razlikuju 400w i 500w modeli kao nebo i zemlja (500w je skoro kilo tezi i drasticno bolje komponente) na njoj nema apsolutno nikakvih oznaka ni tt,ni cwt nista (samo serijski broj pcb i oznake komponenti). Ovde sam malo poredio babu i zabu ,ali to su jedina 2 psu do kojih sam mogao da djodjem. 400w model definitivno je bar deo njega iz cwt-a (ako ne ceo).

Opet greshish jer ni PCP&C ne pravi svoja napajanja, Silencer serija je Seasonic, Turbo Cool je Wintact.
Drugo, OCZ je u ponudi imao napajanja pre nego shto je kupio PCP&C.;)
Otvori taj StealtXStream, ali tu necesh zateci nishta sa imenom PCP&C.;)
Ja sam bacio deo slike jer sam to nashao, ali ako ti treba dacu ti link celog reviewa sa slikama pa se sam uveri, mada cesh reci da jonnyGURU nema pojma, i da on nije otvarao napajanja, da ga je neko potplatio da napishe takav review i sl.:p

Necu ,ali cinjenica je da se to radi ne samo u svetu vec i kod nas i vise ni sajtovi i forumi nisu 100% sigurni jer svako nudi mito (u reklamama ,hardveru ili novcu) da bi njegova roba dobila bolji rivju. Sto se tice JonnyGuru-a niko ne kaze da nemaju pojma, naprotiv.

@radoslav:
Pa naravno da celo napajanje nije CWT, kondenzatori na primer.:d Kao i druge elektronske komponente, ali PCB jeste CWT, a to je ipak glavni deo. TT jedino shto radi je da stvalja PCB u svoje kucishte i stavlja svoje ventilator. Usotalom, kao shto mnoge slike pokazuju TT, Chieftec, LC Power Metatron i mnoga druga napajanja su klonovi, skoro 100% identicni. Uopshte, zashto bi se TT cimao, uzme do CWTa napajanje i spakuju ga u svoje kucishte i to je to.Drugo, proizvodnja napajanja nije nimalo jednostavna, broj fabrika koje proizvode kvalitetna napajanja je relativno mali, nije tako lako krenuti u proizvodnju i ponuditi trzishtu kvalitetan proizvod.

Sad ispade, da svi na netu lazu, i da svi lazu isto. :p

Poslednja izmena:
Pa zasto je onda OCZ kupio PC & C ako nemaju fabriku?? to vec nije logicno zar ne?

Kupili su odlican brend u svetu napajanja.;)

Kamo srece da radim (ne bih blejao ovde sa vama). Sto se tice tt i cwt ,pa kad bi ste pazljivije citali sta sam pisao u prethodnim postovima videli bi ste da sam lepo napisao da ima cwt delova u tt,ali da nisu svi delovi cwt (kooperanti su cudo) ko ih je sklopio ne znam.To sto sva napajanja 95% lice jedno na drugo (pa to je ustaljen sablon pravljenja i svi koriste provernu stvar) ima manjih ispada u organizaciji komponenti ovde ili onde ali sve se svodi na slican sablon stampane ploce i uglavnom iste ili slicne komponente (jedina razlika je u kvalitetu izrade,a to zavisi od "brenda"). Priznajem bili ste u pravu da sva napajanja koriste nesto od cwt-a,ali da li su 100% cwt ili ne to sam bog zna (mozda ni on). :) A garson ti znas znanje to stoji,ali kako na osnovu slika zakljucis od koga je psu ?? kako prepoznas ako se na slici ne vide inicijali ,u cemu je fora?

Pa onda se bas i nisu nesto usrecili sa tom investicijom (samo ime i zgrada), *** bar da je fabrika u pitanju bolje bi prosli. PC Power & Cooling jesu dobra napajanja,ali *** nisu bas medju jeftinijima to im ne ide na ruku. znaci vise niko nista ne pravi sto prodaje, vec sve samo kambodzanci,vijetnamci,malajci i kinezi... kuku ko zna koga ja imam ispod etikete :)

Poslednja izmena:
@radoslav
Nisam ja toliko dobar u prepoznavanju napajanja, kao shto sam rekao, eventualno Seasonic i CWT mogu da prepoznam. A pravi "majstori" za napajanja, kao jonnyGURU npr, imaju veliko iskustvo i znanje, i ko zna koliko otvorenih napajanja. Verovatno vremenom zapamte kako izgleda neki dizajn, tako da njima u principu i nije neophodan neki natpis na PCBu. A veliki proizvodjaci obicno "furaju" neki dizajn duze vreme, eto recimo, CWT PSH platforma (<1000W) je medju kvalitetnim napajanjima ubedljivo najvishe korishcena, nema razloga TT ili neko drugi da tu neshto cacka i eksperimentishe.
PC Power & Cooling jesu dobra napajanja,ali *** nisu bas medju jeftinijima to im ne ide na ruku. znaci vise niko nista ne pravi sto prodaje, vec sve samo kambodzanci,vijetnamci,malajci i kinezi... kuku ko zna koga ja imam ispod etikete :)
Pa nisu medju najjeftinijima zato shto su medju najboljima. ;)

Poslednja izmena:
Evo jednog linka na ruskom sajtu http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.kopona.net/uploads/posts/2008-04/1207942922_79262.jpg&imgrefurl=http://kopona.net/2008/04/11/&h=262&w=522&sz=24&hl=en&start=14&tbnid=eQNnPIlpRMrSnM:&tbnh=66&tbnw=131&prev=/images%3Fq%3DCHANNEL%2BWELL%2BTECHNOLOGY%26gbv%3D2%26hl%3Den%26sa%3DX gde koliko ja kilavo razumem ruski pise da je tt zakupio jos '93g jednu proizvodnu liniju u cwt-u i da od tada njihova napajanja izlaze sa te proizvodne trake.Ista situacija je i sa Antecom i Corsairom (verovatno i sa ostalima).

Nazad
Vrh Dno