activated1
Čuven
- Učlanjen(a)
- 12.12.2004
- Poena
- 709
Elem stanje je ovako. Mashina iz profila do proshle subote radila OK. Usred Crysisa iskochi mi BSOD (na sekund) i komp se ugasi. Ja ga upalim ponovo svi ventovi se vrte sve svetli ali slike nema. Iskopah ja PC Speaker i spojim, al plocha ne pishti. Probam sa PCI grafikom chisto da eliminishem grafichku, ali i dalje corak. Onda sam probao da vadim memoriju da je selim u drugi slot al nishta. Povadim ja memeru i proc i zapucam kod drugara. Ubodem memoriju kod njega i sve radi, ubacim moj CPU o5 radi. Onda sam odluchio da donesem njegov CPU kod mene i da probam. Sve ja lepo ubacim u kucishte upalim makinu, o5 sve svetli sve se vrti, ali slike nema. U tom trenutku sam bio 100% siguran da je plocha riknula (jer se komp ukljuchi CoolDrive svetli svi ventovi se vrte), napajanje mi nije ni palo na pamet. Danas sedim kod drugara kod kojeg pazarim komponente i zovu ga iz Telixa, "Jeste vi poslali Biostar plochu na servis" on na to "Da", oni "Shta nije uredu?" ja mu kazem shta je problem, oni na to "Pa sa plocom je sve uredu probali smo vishe procesora i memorija sve radi". Tu ja pochinjem da razmishljam shta je mogao da bude problem i shto nije htelo da radi. Dodjoh kuci danas oko 18h i izvadim napajanje iz kucishta spojim ga sa P3 mshinom shto sad koristim i imam shta da vidim. Mashina se upali na 2-3 sekunde i ugasi i ne pada joj na pamet da se ukljuchi ponovo sve dok ne iskljuchim prekidach na napajanju i ne sachekam neko vreme (verovatno dok se ne isprazni neki kondenzator), ali i pri sledecem pokushaju paljenja isto se dogodi. Onda sam odluchio da pokusham da ga upalim tako shto cu spojiti zelenu zicu iz ATX prikljuchka sa masom i tako napajanje radi. Merio sam napone unimerom i sve je OK. Onda sam odluchio da spojim DVD rezach kao opterecenje na njega ali istog momenta se ugasi. Potom sam spojio 8cm vent kao potroshac i radilo je preko sat vremena, ali chim sam nakachio DVD ugasilo se. Napajanje ne smrdi na crknutu elektroniku, a i koliko moze da se vidi u napajnje bez otvaranja nishta ne deluje spaljeno. Ima li neko ideju shta se dogodilo? Napajanje je u garanciji, ali je kupljeno u BG-u (Microsytems) i ostvarivanje iste bi predstavljalo ogroman cim za mene. Svi predlozi su dobrodoshli.
:wall:
:wall:

Poslednja izmena: