Šta je novo?

Riknuo TT Toughpower 700w?

activated1

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2004
Poena
709
Elem stanje je ovako. Mashina iz profila do proshle subote radila OK. Usred Crysisa iskochi mi BSOD (na sekund) i komp se ugasi. Ja ga upalim ponovo svi ventovi se vrte sve svetli ali slike nema. Iskopah ja PC Speaker i spojim, al plocha ne pishti. Probam sa PCI grafikom chisto da eliminishem grafichku, ali i dalje corak. Onda sam probao da vadim memoriju da je selim u drugi slot al nishta. Povadim ja memeru i proc i zapucam kod drugara. Ubodem memoriju kod njega i sve radi, ubacim moj CPU o5 radi. Onda sam odluchio da donesem njegov CPU kod mene i da probam. Sve ja lepo ubacim u kucishte upalim makinu, o5 sve svetli sve se vrti, ali slike nema. U tom trenutku sam bio 100% siguran da je plocha riknula (jer se komp ukljuchi CoolDrive svetli svi ventovi se vrte), napajanje mi nije ni palo na pamet. Danas sedim kod drugara kod kojeg pazarim komponente i zovu ga iz Telixa, "Jeste vi poslali Biostar plochu na servis" on na to "Da", oni "Shta nije uredu?" ja mu kazem shta je problem, oni na to "Pa sa plocom je sve uredu probali smo vishe procesora i memorija sve radi". Tu ja pochinjem da razmishljam shta je mogao da bude problem i shto nije htelo da radi. Dodjoh kuci danas oko 18h i izvadim napajanje iz kucishta spojim ga sa P3 mshinom shto sad koristim i imam shta da vidim. Mashina se upali na 2-3 sekunde i ugasi i ne pada joj na pamet da se ukljuchi ponovo sve dok ne iskljuchim prekidach na napajanju i ne sachekam neko vreme (verovatno dok se ne isprazni neki kondenzator), ali i pri sledecem pokushaju paljenja isto se dogodi. Onda sam odluchio da pokusham da ga upalim tako shto cu spojiti zelenu zicu iz ATX prikljuchka sa masom i tako napajanje radi. Merio sam napone unimerom i sve je OK. Onda sam odluchio da spojim DVD rezach kao opterecenje na njega ali istog momenta se ugasi. Potom sam spojio 8cm vent kao potroshac i radilo je preko sat vremena, ali chim sam nakachio DVD ugasilo se. Napajanje ne smrdi na crknutu elektroniku, a i koliko moze da se vidi u napajnje bez otvaranja nishta ne deluje spaljeno. Ima li neko ideju shta se dogodilo? Napajanje je u garanciji, ali je kupljeno u BG-u (Microsytems) i ostvarivanje iste bi predstavljalo ogroman cim za mene. Svi predlozi su dobrodoshli.

:wall:
y_pull_hair.gif

Poslednja izmena:
WOW, neverovatno. Za tako slabu konfiguraciju napajanje da rikne. Ne verujem da je samo od sebe. Da nije grmelo ili neka havarija sa elektricnim instalacijama po kuci. Mislim da je ovo jedina mogucnost izazivanja havarije. Ti sa ovom konfiguracijom takvo napajanje ne mozers da opteretis 30% jos kamoli da ga dovedes do smrti. Mora da je neki externi faktor u pitanju.

WOW, neverovatno. Za tako slabu konfiguraciju napajanje da rikne. Ne verujem da je samo od sebe. Da nije grmelo ili neka havarija sa elektricnim instalacijama po kuci. Mislim da je ovo jedina mogucnost izazivanja havarije. Ti sa ovom konfiguracijom takvo napajanje ne mozers da opteretis 30% jos kamoli da ga dovedes do smrti. Mora da je neki externi faktor u pitanju.

Instalacije u kuci su uredu, nikakvih problema po tom pitanju nisam imao do sad. A shto se grmljevine tiche, bilo je poslednja 2-3 dana, ali napajanje je crklo pre 7 dana tako da ni to nije problem. Ovo ne bi bio toliko veliki problem da sam ja iz BG-a vec sutra bi ga odneo na reklmaciju i gotova pricha, ali ovako ne znam shta cu da radim.

Poslednja izmena:
mozes li da ga posaljes kurirskim sluzbama makar ti platio tih ~400-500din tamo i nazad?

Nije problem kurirska, al drugo je kad ja shaljem to nekom privatno ovako ne znam kako bi ishlo. Ne bih voloeo da se 'zagubi' u transportu il tako neshto :|

Poslednja izmena:
trebalo bi sve da bude u redu. samo prvo pozovi tu firmu i reci im da ces im poslati i da ga ocekuju sutra :)

bas napisi ovde sta je na kraju bilo. interesuje me jer i ja imam isto napajanje :)

I mene isto,(kupio sam takodje u microsystems)

Poslednja izmena:
ko zna ko je napravio to napajanje (Kinezi su cudo)

Evo da javim trenutno stanje. Prichao sam sa ovima iz Microsytemsa, i rekli su mi da napajanje poshaljem Postexpresom zajedno sa fotokopijom rachuna i garancije i da cu najverovatnije dobiti drugo napajanje poshto kazu da retko kada popravljaju napajanja. Jedini problem je shto dotichno napajanje trenutno nemaju na stanju i ochekuju da ce stici za nekih 10 dana tako da su mi rekli da cu biti bez napajanja oko 2 nedelje. Sutra ga shaljem za BG pa cemo videti shta ce da bude :)

zahebi Postexpress, oni su teski cobani. ja bih poslao City express-om.

pitaj ti njih da li mozes da posaljes CE. on je to lupio, nema razloga da ne posaljes bas CE...

Evo da javim trenutno stanje. Prichao sam sa ovima iz Microsytemsa, i rekli su mi da napajanje poshaljem Postexpresom zajedno sa fotokopijom rachuna i garancije i da cu najverovatnije dobiti drugo napajanje poshto kazu da retko kada popravljaju napajanja. Jedini problem je shto dotichno napajanje trenutno nemaju na stanju i ochekuju da ce stici za nekih 10 dana tako da su mi rekli da cu biti bez napajanja oko 2 nedelje. Sutra ga shaljem za BG pa cemo videti shta ce da bude :)

Thermaltake napajanja se ne popravljaju, vec se dobija novo u zamenu,a pokvareni primerak se salje proizvodjacu. Koji salje nov primerak na ima pokvarenog...

ko zna ko je napravio to napajanje (Kinezi su cudo)

A sto se tice kineza i njihovih fabrika napajanja, Cisto da znas da TT ima svoju fabriku na Tajvanu ne u kini (zato retko koji model lici na cwt i po velicini i po karakteristikama).

Instalacije u kuci su uredu, nikakvih problema po tom pitanju nisam imao do sad. A shto se grmljevine tiche, bilo je poslednja 2-3 dana, ali napajanje je crklo pre 7 dana tako da ni to nije problem. Ovo ne bi bio toliko veliki problem da sam ja iz BG-a vec sutra bi ga odneo na reklmaciju i gotova pricha, ali ovako ne znam shta cu da radim.

Mogu instalacije da budu u redu,ali da oscilacije napona da ga prosviraju jer svako napajanje (ma koliko da je kvalitetno) ima prag tolerancije na oscilacije napona i slicne stvari. Definitivno mu je glave dosla losa struja jer nema sanse da je riknulo od opterecenja, nema sanse. u Manjim gradovima je losija situacija sa strujom i stalno ima nekih problema (ali jeftiniji ups bi to resio).

Poslednja izmena od urednika:
Ja sam na 100m od trafo stanice, i nemam problema sa loshom strujom ;)

Inache TT je CWT kao i Chieftec Turbo i LC Metatron i josh par njih.

A sto se tice kineza i njihovih fabrika napajanja, Cisto da znas da TT ima svoju fabriku na Tajvanu ne u kini (zato retko koji model lici na cwt i po velicini i po karakteristikama).
Ti bash ne odustajesh? I dalje verujesh da TT Tougpower nije CWT?
I TT Toughpower je bash "tipicni zeleni" CWT.:)

IMG_1054.jpg

Ova slika jasno dokazuje da se radi o CWT PSH platformi.;)

IMG_1060.jpg

Ti bash ne odustajesh? I dalje verujesh da TT Tougpower nije CWT?
I TT Toughpower je bash "tipicni zeleni" CWT.:)

IMG_1054.jpg

Ova slika jasno dokazuje da se radi o CWT PSH platformi.;)

IMG_1060.jpg

Ako si toliko ubedjen da je TT ustvari CWT,onda idi na CWT sajt i pogledaj specifikacije njihovih napajanja i TT napajanja (sva ona CWT psu imaju od 70-80% efikasnostii a TT ima modele i do 83%, a razlikuju se i po dmenzijama),a boja PCB ne dokazuje nista jer i Sapphire ,Asus i MSI imaju u dosta slucajeva istu boju PCB-a (da se mozda sve grafike sveta ne prave na jednom mestu) ?? A sto se tice layout-a komponenti (pa svi oni kupuju komponente od kooperanata ,naravno da niko od njih ne pravi 100% delova za svoje proizvode). Najbitnije je ko vrsi kontrolu kvaliteta komponenti i ko to sklapa (manje je bitno ko je kooperant). A st se tice odustajanja ili ne ne kazem da nema delova koji su mozda iz CWT (ali layout komponenti ako je slican ili identican ne dokazuje da je iz CWT-a), ako nisi primetio filozofija istocnjaka je takva da svi oni usvoje jednu foru i forsiraju je istu ili malo izmenjenu (jedino po cemu se razlikuju su te sitnice u dimenzijama,boje kablova i pcb-a,prateca oprema i konacno rezultat u testovima). Sto se tice CWT PSH pogledaj specifikacije na CWT sajtu i specifikacije na TT sajtu dimenzije pa uporedi. Ja jesam (za samo par modela , ima ih mnogo ***) i nisu bas identicna kao sto tvrdis. Generalno ne verujem da ima neki model na planeti da nema neki CWT deo u sebi,ali ovi modeli koje sam ja gledao i uporedjivao nisu bili identicni.Pogledaj 1500W model i uporedi ga (razlika u dimenzijama je 5cm izmedju TT i CWT). Ovo je dovoljno od mene na ovu temu (prilicno smo se odaljili od toga kako pomoci coveku kome je riknulo napajanje).

Ja sam na 100m od trafo stanice, i nemam problema sa loshom strujom ;)

Inache TT je CWT kao i Chieftec Turbo i LC Metatron i josh par njih.

*** onda ti je samo zapao los komad ili je po sredi visa sila (jer ako je mala potrosnja kompa,dobra struja i imas zashitu od overvoltage-a) onda te bije maler, ali moguce je da ti je dosao los komad (desava se ,to je sasvim normalno kod svih brendova i skupih i jeftinih). *** vrati im taj PSU i cekaj novi to je jedino sto treba da uradis,ako nemaju taj model trazi im jaci to je tvoje pravo). A sto se tice mog poznavanja TT komponenti radio sam jedno vreme u servisu dilera koji ih je preprodavao dalje,zato i znam sta pricam.

Posto ste vas dvojica activated1 i Garson "toliki strucnjaci" i poznajete sva napajanja koja ima u zemlji, recite kakvo je vase misljenje o OCZ napajanjima (pravi ih PC Power & Cooling koji je OCZ fabrika za psu) ??

Poslednja izmena od urednika:
Ne vidi ti se slika :p

No meni ni nije bitno jer ja znam da je TT CWT :)
Kako se ne vidi? :trust: Evo dole josh jedne sa obelezenim bitnim delom.:)
Ako si toliko ubedjen da je TT ustvari CWT,onda idi na CWT sajt i pogledaj specifikacije njihovih napajanja i TT napajanja (sva ona CWT psu imaju od 70-80% efikasnostii a TT ima modele i do 83%, a razlikuju se i po dmenzijama),a boja PCB ne dokazuje nista jer i Sapphire ,Asus i MSI imaju u dosta slucajeva istu boju PCB-a (da se mozda sve grafike sveta ne prave na jednom mestu) ?? A sto se tice layout-a komponenti (pa svi oni kupuju komponente od kooperanata ,naravno da niko od njih ne pravi 100% delova za svoje proizvode). Najbitnije je ko vrsi kontrolu kvaliteta komponenti i ko to sklapa (manje je bitno ko je kooperant). A st se tice odustajanja ili ne ne kazem da nema delova koji su mozda iz CWT (ali layout komponenti ako je slican ili identican ne dokazuje da je iz CWT-a), ako nisi primetio filozofija istocnjaka je takva da svi oni usvoje jednu foru i forsiraju je istu ili malo izmenjenu (jedino po cemu se razlikuju su te sitnice u dimenzijama,boje kablova i pcb-a,prateca oprema i konacno rezultat u testovima). Sto se tice CWT PSH pogledaj specifikacije na CWT sajtu i specifikacije na TT sajtu dimenzije pa uporedi. Ja jesam (za samo par modela , ima ih mnogo ***) i nisu bas identicna kao sto tvrdis. Generalno ne verujem da ima neki model na planeti da nema neki CWT deo u sebi,ali ovi modeli koje sam ja gledao i uporedjivao nisu bili identicni.Pogledaj 1500W model i uporedi ga (razlika u dimenzijama je 5cm izmedju TT i CWT). Ovo je dovoljno od mene na ovu temu (prilicno smo se odaljili od toga kako pomoci coveku kome je riknulo napajanje).
Kakve veze ima efikasnost? To je najmanje bitna stvar.Recimo do skoro Corsair nije imao 80+ sertifikat, sada ga ima, a ni najmanje nije menjao napajanja.
Ko je pricao da je zelena boja dokaz da je CWT unutra? Upuceni ljudi znaju ko kakav layout ima, na mnogima na PCBu pishe ko je proizvodjac, ako tebi ni to nije dovoljno onda stvarno ne znam shta jeste.
Trece, Thermaltake gotovo nishta i ne menja na njihovim CWT napajanjima, sem naravno kucishta i ventilatora, dok recimo Corsair ima blage izmene na njihovim CWT napajanjima.

Evo josh jednom slike sa neoborivim dokazom.:p

img1060yo3.jpg

Posto ste vas dvojica activated1 i Garson "toliki strucnjaci" i poznajete sva napajanja koja ima u zemlji, recite kakvo je vase misljenje o OCZ napajanjima (pravi ih PC Power & Cooling koji je OCZ fabrika za psu) ??
OCZ napajanja ne pravi PCP&C, OCZ je kupio PCP&C, inace OCZ je uglavnom FSP Epsilon u slabijim serijama, one jace su 3Y i Impervio.;)

OCZ napajanja ne pravi PCP&C, OCZ je kupio PCP&C, inace OCZ je uglavnom FSP Epsilon u slabijim serijama, one jace su 3Y i Impervio.;)
you need to get laid :d
salim se, respect za znanje o napajanjima (da ti je i o grafickim takvo gde bi ti kraj bio :p) :)
:wave:

you need to get laid :d
salim se, respect za znanje o napajanjima (da ti je i o grafickim takvo gde bi ti kraj bio :p) :)
:wave:
I think that you need to stop screwing your PC and find some nice piece off ass.:D

Poslednja izmena:
Ako si toliko ubedjen da je TT ustvari CWT,onda idi na CWT sajt i pogledaj specifikacije njihovih napajanja i TT napajanja (sva ona CWT psu imaju od 70-80% efikasnostii a TT ima modele i do 83%

...koliko ja vidim i cwt psh platforma je 80plus sertifikovana tako da je efikasnost iznad 80%. Znaci pogledaj TI njihov sajt pa se uveri.

http://www.cwt.com.tw/english/2_product/1_detail.php?ID=1053

Stvarno ne znam zasto sada pronalazis toplu vodu i tvrdis da nesto nije kada ocigledno da jeste (tt=cwt) :) I vrapci vec znaju...
A to da si bio serviser ne znaci nista, posto ima i losih servisera (ne kazem da ti jesi).

izvini ako gresim ali meni ovo lici na tipicno skupljanje 100. posta.

Poz.

@garson

Jel mozesh sa slike da skontash shta se krije u ovm napajanju? Chisto informativno me zanima.

57087.jpg
U, 'de me nadje.:D
Ma gde mogu, kao da sam imao prilike da otvaram napajanja, eventualno mogu da prepoznam CWT PUC i PSH i Seasonic.:)
Mada ako te zanima mogu da pitam na jonnyguru forumu, neko bi sigurno znao.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno