Šta je novo?

Rezultati sa 6600 AGP GT

MR.BIG

Slavan
Učlanjen(a)
23.12.2004
Poena
350
Molim one koji imaju ovu karticu da kazu kolike rezultate postizu u 3D marku 03 i 05 ?!
Moji rezultati su:
3D 2003: 7570
3D 2005: 3078
Jos jedna stvar, koje drajvere koristite?

Nisi rekao na kom proizvodjacu,na kom kloku i naravno na kojoj konfiguraciji.

Poslednja izmena:
Innovision je proizvodjac, bez klokovanja a moja konfiguracija je:
Epox 8rda+
AMD Barton 2800+
1GB RAM
6600GT AGP
Creative Live 5.1

Ako nije tajna gde si je nabavio i za koliko?

Mora da mogu i bolji rezultati da se postignu klokovanjem kartice i procesora.
6600 i 2800 poena imam ja sa 9800-tkom, koja je objektivno osetno slabija karta.

Kod mene [email protected] (212x11), ista ploca kao kod tebe.

Mozda je do drivera, koje koristis?

p.s. Kad bolje razmislim, sve rezultate 6600-tke koje sam video su bili sa A64, verovatno u tom grmu lezi zec. :)

MR.BIG je napisao(la):
Koliku procesor tu ima ulogu, koliko on igra ulogu u dobijenim rezultatima?

Njegova uloga jeste poprilicna,doduse ne kao u 3d marku 2001,ali je i dalje primetna.Uostalom overklokuj procesor i sam ces imati prilike da vidis razliku.

razlika u 3dmarku 2003 i 2005 je mizerna kada je CPU u pitanju... Prelaskom sa [email protected] na [email protected] u '03 sam dobio oko 200 poena vise, a u '05 je skor ostao isti... Graficka je 9800SE@PRO 400/720Mhz
6022 - 6250
2665 - 2660
Razlika je osetna u 2001SE gde je skor sa 17100 skocio na 21085 kao i u Aquamark-u 41034 - 48012

Leadtek 6600GT AGP at default tj. core/memory @ 500/900 MHz.

3DMark03 = 7500 p
3DMark05 = 3000 p

To su rezultati koje dobijem kad mi 3DMark ne zablokira mashinu. :) Jedini nachin da zavrshim test je otvaranje kucishta i prozora u sobi... :smoke: . U kucishtu imam neke specijalne "tepihe" koji smanjuju buku ali podizu temperaturu za nekih 3-4 C. Leadtek ima onaj fini kuler koji nevalja *urcu...GPU temperatura kod Trolls lair i Mother Nature testa dostize 85 C :trust: sa zatvorenim kucishtem a sa poluotvorenim 79-80 C :wall: .

Elem, igrice nezakucavaju, naprotiv jako sam zadovoljan. HL2 i COD United Offensive super shljakaju (Dodushe kod United Offensive moram da iskljuchim EAX totalno jer nevjerovatno obara frame rate (FPS)).

HL2 annandtech benchmarks:
1024 x 768, 2 x AA, VSync disabled. Sve na high. Default mi postavlja "reflect world" ali ja sam postavio na "reflect all".

Test FPS Variability
at_C17_12_rev7 47.30 4.714
at_canals_08_rev7 60.38 5.624
at_coast_05_rev7 77.20 5.865
at_coast_12_rev7 76.71 5.271
at_prison_05_rev7 83.23 6.151

Tv-Out je odlichan. Mnogo bolji nego na mom starom Geforce 3 ti200.

Elem, kartica je odlichna samo shto je malo vruca :-devil-: .

E da zaboravih, moja mashina:
Abit IC7-G, PIV Northwood 2.8 GHz, 1GB Corsair Value dual chanell
Audigy 2, 2 x Seagate, DVD-ROM, CDRW
Antec TruePower 380W
OS: WinXP Pro, SP2, Nvidia 67.02 beta drajveri sa guru3D sajta

Poslednja izmena:
Ova Inno3D 6600 GT AGP ima odlicno hladjenje (cooler master) i posle par sati igranja ne prelazi 45 stepeni i fabricki radi na 500/1000. Jedino sto me nervira je slika na TV koja nije ni prici cak ni starim radeonima. Jos jedna stvar: U CS Source testu pokazuje svega 90 fps ali u igranju sljaka bez bilo kakvih problema sa svim setovanjima na high , cak i reflect all je ukljuceno. Ali rezultati u testu mi nisu jasni, ima li ko ideju zbog cega je fps tako nizak?

Ta temperatura mi malo preniska zvuchi.

Evo kako testiraj, pa postuj rezultate:
Ukljuchi nView i na TV prebaci drajver prozor gdje se vidi temperatura GPU:a.
Na monitoru ukljuchi 3DMark03 i zatim posmatraj shta se deshava na TV-u. Posebno obrati paznju na Trolls Lair i Nature testove.

Pozdrav! :wave:

Delija je napisao(la):
Kod mene [email protected] (212x11), ista ploca kao kod tebe.

Mozda je do drivera, koje koristis?

p.s. Kad bolje razmislim, sve rezultate 6600-tke koje sam video su bili sa A64, verovatno u tom grmu lezi zec. :)

Ne utice toliko proc. na testove u 3dmarku 03 i 05 (u 2001 je vec druga prica). I da tvoja kartica je verovatno overklokovana na XT nivo, pa je to to.

Ups, bas sam odvalio za temperaturu! Evo posle 3D marka 2003 temperatura je 59! Nije lose, ali kako su TV out zeznuli!!! Nije toliko losa slika ali naspram ATIja je smesna. Izgleda da tako mora, dobijes na kvalitetu igranja a izgubis na necem drugom, samo sto bi za tu lovu i dorucak trebala da sprema!!!

To je zmaj od karte veruj mi. Nisi ni mrvicu pogresio. Jedini problem je sto ne moze tako lako da se nadje :S: . Od 9800pro je svakako bolja kupovina dok god ATI ne spusti cenu, onda cemo da vidimo.

A1200 je napisao(la):
Leadtek 6600GT AGP at default tj. core/memory @ 500/900 MHz.

3DMark03 = 7500 p
3DMark05 = 3000 p

E da zaboravih, moja mashina:
Abit IC7-G, PIV Northwood 2.8 GHz, 1GB Corsair Value dual chanell
Audigy 2, 2 x Seagate, DVD-ROM, CDRW
Antec TruePower 380W
OS: WinXP Pro, SP2, Nvidia 67.02 beta drajveri sa guru3D sajta

Lepo, "brate" :) Imamo skoro slicnu makinu, znaci oko 7500 mogu da ocekujem u 03 i oko 3000 u 05. Lepo bogami. Jel` a da li si radio test u 01SE? Aj uradi ga pa javi koliko imas. Poz :wave:

uNesc0 je napisao(la):
Ne utice toliko proc. na testove u 3dmarku 03 i 05 (u 2001 je vec druga prica). I da tvoja kartica je verovatno overklokovana na XT nivo, pa je to to.
U pravu si, posle odredjene granice vise ne utice, ali izmedju Bartona 2500+ i 3200+ u 3DMark03 razlika je 500 poena i to samo na prva 3 testa, posto su na 4. rezultati u dlaku isti. Jedino sto mi se cini da su ljudi sa klokovanom karticom dobijali i preko 9000 poena, pa mi je bilo malo cudno.
A1200 je napisao(la):
Elem, igrice nezakucavaju, naprotiv jako sam zadovoljan. HL2 i COD United Offensive super shljakaju (Dodushe kod United Offensive moram da iskljuchim EAX totalno jer nevjerovatno obara frame rate (FPS)).
Ne sme toliko da ti spusti framerate sa Audigy-jem. Meni na SoundStorm-u ne opadne za vise od par fps-ova (na 100).
MR.BIG je napisao(la):
Ova Inno3D 6600 GT AGP ima odlicno hladjenje (cooler master) i posle par sati igranja ne prelazi 45 stepeni i fabricki radi na 500/1000. Jedino sto me nervira je slika na TV koja nije ni prici cak ni starim radeonima. Jos jedna stvar: U CS Source testu pokazuje svega 90 fps ali u igranju sljaka bez bilo kakvih problema sa svim setovanjima na high , cak i reflect all je ukljuceno. Ali rezultati u testu mi nisu jasni, ima li ko ideju zbog cega je fps tako nizak?
Opet nesto ne stima. Kod mene je 90fps, ali sa ukljucenim Antialiasing-om na 2X i Anisotropic filtering-om na 4X.
Kakvo CoolerMaster hladjenje? Da nije CoolViva?
uNesc0 je napisao(la):
To je zmaj od karte veruj mi. Nisi ni mrvicu pogresio. Jedini problem je sto ne moze tako lako da se nadje . Od 9800pro je svakako bolja kupovina dok god ATI ne spusti cenu, onda cemo da vidimo.
Nece ni spustati cenu, jer ih vise nece proizvoditi.
MR.BIG je napisao(la):
Izvini al ne znam koji je to test i sta on radi? Malko sam tupav, daj link gde to da nadjem
3DMark2001SE

Sparkle 6600gt agp 128mb, klokovana na 570/1040
Mobile barton 2500+, dignut na 215x11=2365mhz
1gb rama

3dmark 03=oko 8000 (ne znam tacno tipa 8050), bez artefakta
3dmark 05=preko 3000 (tipa 3050 ili nesto vise), bez artefakta

fino, a? :)

jedini downside je sto sparkle ima po mom misljenju ne bas najsjajnije hladjenje, pa sam morao da stavim dodatnu 8micu u kuciste da duva u karticu (bez dodatnog hladjenja se baguje kad je klokovana, ima artefakta tu i tamo). Kojim s/w mogu da vidim temparaturu?

I ako imate neku preporuku za dobar i tih kuler ya graficku koji mogu na ovo cudo da namontoram, bio bih vam JAKO zahvalan. Neko je pominjao neki coolermaster ali u kontekstu ATIja, oko 15 evrica. Dal je to kompatibilno sa Nvidijom, i dal je dovoljno dobro?

Poslednja izmena:
MR.BIG je napisao(la):
Ups, bas sam odvalio za temperaturu! Evo posle 3D marka 2003 temperatura je 59! Nije lose, ali kako su TV out zeznuli!!! Nije toliko losa slika ali naspram ATIja je smesna. Izgleda da tako mora, dobijes na kvalitetu igranja a izgubis na necem drugom, samo sto bi za tu lovu i dorucak trebala da sprema!!!

Pa i kod mene je POSLE testa 60C. Shtos je u tome da na TV-u vidish temperaturu U TOKU testa...ajd sad isprobaj zapishi pa postuj :) .

Inache kod mene je TV-Out (S-Video kabal) fantastichan. Sad mi divx i xvid filmovi izgledaju bolje nego DVD. :D Imam druga koji ima ATI 9200SE i pomeni je kod mene kvalitet TV-Out:a dosta bolji.

Shto se tiche Counter Strike Source video stres testa evo rezultata:
1024x768, sve na high, "reflect all":
Bez AA: 97.81 FPS
sa 2xAA: 104.79 FPS

Sa dva puta anti aliasing veci broj frejmova po sekundi. :D Test i nije bash 100 % siguran.

@LiquidPlasma:

Upravo samo testirao 3DMark 2001 pro. Ne SE vec obichna verzija.
Rezultat: 11299 p.

Poslednja izmena:
Delija je napisao(la):
Ne sme toliko da ti spusti framerate sa Audigy-jem. Meni na SoundStorm-u ne opadne za vise od par fps-ova (na 100).

U original COD kad se ukljuchi EAX 2 ili 3 framerate malte ne uopshte i nepada (mozda 5%). Dok je u United Offensive sasvim suprotno...EAX 1, 2 ili 3 obara framrate preko 50% sigurno...u nekim momentima gdje inache imam 50 FPS padne na 20 FPS. Dali taj tvoj integrisani SoundStorm podrzava EAX ?

Ja mislim da je to do igrice i losheg programiranja EAX:a (ili pak Creative drajvera, shto je vrlo moguce jer im drajveri "suck bigtime" :) ).

To nesto debelo ne stima. Na Ti4200 sam imao 15000 poena u 3DMark2001

BTW, to sto pricas o temperaturi nije bas tako, jer se ona ne menja dovoljno brzo da ne bi bilo merodavno gledanje posle testa.

Teoretski je nemoguce da se kod tebe tempa menja toliko brzo za tih dt=20C.

A1200 je napisao(la):
Dali taj tvoj integrisani SoundStorm podrzava EAX ?

Verovatno je u tome "caka", podrzava, ali samo EAX 2.0.

Ali, kad bolje razmislim, na drugoj masini na kojoj imam Audigy1 (EAX 3.0) i Ti4200, a ne 9800-tku, opet nemam nikakvo seckanje.

Delija je napisao(la):
To nesto debelo ne stima. Na Ti4200 sam imao 15000 poena u 3DMark2001

BTW, to sto pricas o temperaturi nije bas tako, jer se ona ne menja dovoljno brzo da ne bi bilo merodavno gledanje posle testa.

Teoretski je nemoguce da se kod tebe tempa menja toliko brzo za tih dt=20C.

Provjeri pa se javi. :) U toku testa recimo Trolls Lair ili Nature temperatura GPU:a je u mom kucishtu 75-85 C. Belive it or not.

Zasto mislish da je "threshold" granica 127 C (i slovima stodvadesetsedam stepeni po celzijusovoj skali :trust: ) u drajverima i nemoze se mijenjati ? :D

N E M O G U C E !!! :d

Ne moze cip da izdrzi tako brzo menjanje temperature u tolikim granicama!
Pokazivanje (merenje) temp. nije dobro.

I ja imam temperaturnu sondu na 9800-tci, pa mi se max i min temp. ne razlikuju za vise od 8C, a potrebno je vremena i da se toliko zagreje/ohladi.

Razmisli malo koliko ti je za CPU potrebno da mu se tempa promeni za toliko.

p.s. Govorimo o max 10-ak sekundi od zavrsetka testa (mother nature je poslednji test) pa do gledanja temp.

Delija je napisao(la):
N E M O G U C E !!! :d

Ne moze cip da izdrzi tako brzo menjanje temperature u tolikim granicama!
Pokazivanje (merenje) temp. nije dobro.

I ja imam temperaturnu sondu na 9800-tci, pa mi se max i min temp. ne razlikuju za vise od 8C, a potrebno je vremena i da se toliko zagreje/ohladi.

Razmisli malo koliko ti je za CPU potrebno da mu se tempa promeni za toliko.

p.s. Govorimo o max 10-ak sekundi od zavrsetka testa (mother nature je poslednji test) pa do gledanja temp.

Delija, ajde da si ti inzinjer u Nvidia pa da ti i povjerujem :d. Sonda je na mojoj grafichkoj kartici sasvim u redu. I nepada temperatura BUKVALNO sa 80C na 60C vec POSTEPENO 80C, 76, 75, 72, ......, 65, 62, 58......55, 53....50C you got a pichture. :D

BTW, pentium 4:eek:ke imaju oko 60 miliona transistora dok 6600gt ima oko 144 miliona tranzizstora. A vidio si kuler na PIV i na 6600gt. ;)

Mother Nature posljednji test ? :) Posle Mother Nature dolazi:

1.CPU Test
-CPU Test 1
-CPU Test 2
2. Feature Test
-Fillrate single
-Fillrate Multi
-Vertex Shader
-Pixel Shader 2.0
-Ragtroll
3.Sound Tests
-No sounds
-24 sounds
-60 sounds

SASVIM dovoljno vremena da temperatura GPU:a padne sa 80C na 60C.
I rest my case. :smoke:

Poslednja izmena:
Dakle, postavim iz setingsa da vidim merac temperature, preko toga pokrenem 3D 03 i kad hocu stisnem esc. da prekinem 3d mark i istog sekunda vidim temperaturu, i 59 je.

Nazad
Vrh Dno