Šta je novo?

Rezultati sa 6600 AGP GT

Kako merite te temperature na kartici?

A1200 je napisao(la):
Upravo sam isprobao dvije igre shto sam dobijo uz Leadtek karticu: SC Pandora Tomorrow i Prince of Persia Sands of time.

Jedna vrlo CHUDNA stvar shto se tiche POP Sands of time:
Sve je na high i default mi postavlja rezoluciju 800x600. Ali kad povisim rezoluciju na 1024x768 framerate mi pada sa 85 FPS na 34 FPS ?

Nevjerovatno da je tolika razlika...da li je to do igre ili neshto drugo !? :trust:

PS Nikakav AA niti AF nije ukljuchen.
Tu tebi nesto jako ne stima.. proveri jos jednom sva podesavanja, jako je velika razlika

GoranM je napisao(la):
Tu tebi nesto jako ne stima.. proveri jos jednom sva podesavanja, jako je velika razlika

SVE provereno. Takodje sam instalirao najnovije chipset drajvere za Abit IC7-G sa Abitove stranice.

Ajde molim vas ko ima 6600GT da isproba POP Sands of Time u 1024x768 rezoluciji ! :type:

face je napisao(la):
Kako merite te temperature na kartici?

Mere ih tako sto novije kartice imaju termalne senzore i obicno gledaju kolika im je temperatura u Driverima za tu odredjenu kartu ;)

Nazalost Sparkle nema termalni senzor.

Poslednja izmena:
MR.BIG je napisao(la):
Neka mi neko objasni cime merim fps u toku igre? Pa da isprobam tog Princa od Persije?

Skini FRAPS ovde:
http://www.fraps.com/download.htm

Sa F10 se uzima screenshot i chekiraj da ti snimi i broj frejmova zajedno sa slikom.

@face:
Vidi koji moj post unazad...sve ima objashnjeno kako da pratish temperaturu.

Ovaj moj 6600gt treba sa se shteli boli glava... :d

Ja nikako ne mogu da vidim posto nemam temp. sondu. Makar tako rekose.

Kako nemas, pa zar ne bi trebao svaki 6600GT da je ima?

pa izgleda da sparkle nema. Eno Artz tako rece par postova iznad.

Probao sam i sa RivaTuner -om i nije mi prijavio ni jedan senzor na Sparkle -u.

Ovaj moj Leadtekov 6600gt se moze tweakovat koliko ti volja. :)

Iz chiste radoznalosti pokrenem 3DMark 2001 pro u Win 2k Serveru koji inache samo upotrebljavam za programiranje i ostale ozbiljne stvari:
Score: 13 057 naspram 11 299 u WinXP Pro.

najvece razlike (FPS):
Test: 2k_Server; XP_Pro
Dragotic Low D.: 258; 153
-||- High D.: 135; 114
Nature: 84; 46;
FillRate: 1656; 1087
Bump Mapping Enviroment: 195; 144
-||- -||- DOT3: 262; 127
Vertex Shader: 161; 133
Points sprite: 32; 24

Takodje sam otkrio caku u POP. Ranije sam imao zakljuchan refresh rate 1024x768@85 Hz i onda sam dobijao konstantno 34 FPS u 1024 x 768. Kad sam stavio program controlled refresh rejt u drajverima frejmrate mi je skochio na 75 i varira izmedju 38-75 shto je mnogo bolje nego konstantno 38.
Uf al se raspisa... :type: ...stay tuned.

Prilozi

• POP_1024x768_ver2.jpg
    POP_1024x768_ver2.jpg
    67.3 KB · Pregleda: 51
Poslednja izmena:
Tek sam juce uzeo karticu, samo sam 2 puta terao 3DMark. Jednom sa default clockom, jednom O/C sa vrednostima koje je preporucio sam drajver.

Na konfi:
ABIT NF7-S
Barton FSB220x10
2x256MB
Sparkle 6600GT
Detonator WHQL 66.93
daje sledece rezultate:

default clock: 2927
O/C: 3333

tek sam poceo, javljam cim poboljsam rezultate jos malo ;)

Jos nisam instalirao POP, ali sam isprobao FRAPS na HL2. E sad ovako: fps seta od 98 pa pada do 45 u zavisnosti od frke i akcije u igrici. Jel to tako treba da seta gore dole?

MR.BIG je napisao(la):
Jos nisam instalirao POP, ali sam isprobao FRAPS na HL2. E sad ovako: fps seta od 98 pa pada do 45 u zavisnosti od frke i akcije u igrici. Jel to tako treba da seta gore dole?

To je sasvim normalno.Takva variranja su prisutna i na jacim karticama - 6800GT.

P.S.Ne mogu sve scene biti podjednako zahtevne.

OK, hvala!
Jos jedno pitanje: dali vama koji imate 6600 gt agp HL2 radi bez ikakvih seckanja ili kocenja na high setovanjima , bez overkloka kartice?

Mora da radi, samo ti treba bar 768Mb RAM-a.

Artz je napisao(la):
Jel neko probao nvidia -ine demo -e sa:
http://www.nvidia.com/page/6800_demos.html

Imam 6600GT i Barton 2500+, ForceWare 67.03 i ni jedan demo ne radi normalno sece pa ubija. Jel jos neko probao?

Ja sam isprobao Nalu 6600/6800 i Gasstation demoe. Da bi ti Nalu radio morash da iskljuchish dual view.

Rezultati:
Nalu 6600 14-20 FPS
Nalu 6800 oko 14 FPS
GasStation 15-25 FPS

GasStation je pomeni fanstastichan demo. Josh kad pomerish "soft shadows" i "time scale" skroz na desno :eyebrows:....izgleda "unreal" :,,: .

A1200 je napisao(la):
Ja sam isprobao Nalu 6600/6800 i Gasstation demoe. Da bi ti Nalu radio morash da iskljuchish dual view.

Rezultati:
Nalu 6600 14-20 FPS
Nalu 6800 oko 14 FPS
GasStation 15-25 FPS

GasStation je pomeni fanstastichan demo. Josh kad pomerish "soft shadows" i "time scale" skroz na desno :eyebrows:....izgleda "unreal" :,,: .

Znaci kod mene definitivno nesto nije namesteno kako treba. Jel imam oko 2 FPS -a. Koju masinu imas i koje drivere i DirectX koristis?
Da li imas neku ideju sta moze da bude kod mene problem?

Poslednja izmena:
Artz je napisao(la):
Znaci kod mene definitivno nesto nije namesteno kako treba. Jel imam oko 2 FPS -a. Koju masinu imas i koje drivere i DirectX koristis?
Da li imas neku ideju sta moze da bude kod mene problem?

PIV 2.8 GHz i 1GB RAM (DX 9.0c). Demoi su dobro radili i sa 69.xx drajverima kao i sa 67.03 koje trenutno upotrebljavam. Koliko imash rama ? U svakom sluchaju bi trebao da imash vishe od 2 fps-a.

Poshto imash AMD mashinu provjeri "fast writes", "sidebinde addresing" (ili tako nekako :) ), "AGP aperture size" (podesi 128MB ako imash 512MB rama ili manje a ako imash vishe 256MB).

Je si li instalisao agp drajvere za tvoj chipset koje si dobio uz karticu ?

Imam sasvim pristojnu konfiguraciju i prilicno se razumem (nisam pocetnik).
Ne znam zasto nece da radi. Sve je podeseno kako treba, sve opcije ukljucene na optimum. Imam nForce plocu Abit NF7-S 2.0 koja kao sto znas je odlicna ploca i poslednje nForce driver -e 5.10 i 512MB ram -a u dual rezimu.

I na koje AGP driver -e uz karticu mislis?

Poslednja izmena:
Artz je napisao(la):
Imam sasvim pristojnu konfiguraciju i prilicno se razumem (nisam pocetnik).
Ne znam zasto nece da radi. Sve je podeseno kako treba, sve opcije ukljucene na optimum. Imam nForce plocu Abit NF7-S 2.0 koja kao sto znas je odlicna ploca i poslednje nForce driver -e 5.10 i 512MB ram -a u dual rezimu.

I na koje AGP driver -e uz karticu mislis?

Pa uz moju Leadtek na CD-u ima neki AGP upgrade za masu nekih chipseta...SiS, Intel, Via mozda ima i za nForce. Vacinom su neki drajveri za matichne koje mozesh i da skinesh sa neta ali ima i nekih aceleratora nisam toliko zagledao...

EDIT:
OBAVEZNO proveri da nisi zakljuchao refresh rejt u drajverima. Meni je to dosta obaralo framerate. Kad podesim "program controlled" dobijem +10 FPS:a u DOOM 3 timedemo testu (1024x768, high detail, sve ON osim vSync, no AA):
52.4 naspram 61.9 (znachi + 10 FPS:a samo zbog bagatele... :guitar: ).

Poslednja izmena:
Jesam zakljucao sam u podesavanjima driver -a u display properties -ima, moguce da to stvara problem.
Mada interesantno i ako sam zakljucao refresh rate imam 60Hz osvezavanje u Doom -u 3. Neki konflikt postoji kod mene sigurno.

Vrh Dno