Šta je novo?

Retro Dream Machine

Zašto meni uvek izmaknu ove PCI grafičke? :S: Prvu sam ustupio korisniku kovacm (valjda zbog amige), druga je crkla dok je bila na aukciji (GF5500) a ovu nisam ni video... Goddammit...

khm pa zar ti nemaš AGP slot na toj ploči. a sem toga potaj samuraja za kontakt od lika izgleda da ima više komada

Imam AGP slot al nikad ne znaš kada može da zatreba PCI grafika...
Ajde da sumiram utiske posle igranja sa voodetom:
-čim se podigao windows bilo je: wtf je sa slikom?! Kvalitet slike je žestoko opao prolaskom kroz V2, mnogo se loše vidi na 1920x1080
-glide je stvarno super, oduševljen sam, 800x600, high setovanja, fps oko 30
-grafička se mnooooogo zagreva, moram da joj nalepim hladnjake

I ja sam tako lepio posebne hladnjake koje sam porucivao sa neta na jos par kartica sto imam. Samo sto hladnjak kosta 250din po komadu sa sve uvoznim dazbinama i carinom. *** hteo sam da savrseno legne na kartice. Al sam zato bar uduplao vrednost istih :D

Doduse i vise nisu u originalnom retail ruhu cim zalepis hladnjake....a to mozda znaci nekom kolekcionaru.....meni vise znaci dugovecnost kartica :D

Vala ne dam je ni za živu glavu :p

Imam neke hladnjake sa 845 čipsetova, lepo će leći...

PS. Vidim da ste gledali karticu na Limundu - ono jeste isti proizvodjac A-Trend kao tvoj, samo sto je u pitanju OEM verzija kartice (imam 2 takve u SLI), a tvoja je Helios 3D 2 i cini mi se da se razlikuju u PCB.

UT sa PCI radeona 7000 :)

a FPSi? Ne piše ništa? Čitao sam malo istoriju i ova karta se merila sa GF2mx, pa me zanimaju FPSi :d

1024x768, sve na high, 40-60fps :)

kolika pauza, da niko ništa nije pisao :)

Imam ja jedno pitanje - koji alternativni operativni sistem mogu da stavim na moju BP6 kombinaciju, pošto imam želju da experimentišem? Čitao sam da su na ovoj ploči probali BeOS, samo ne znam koju verziju da nabavim, ili neki drugi OS koji bi bio zanimljiv za experimentisanje. Za ove potrebe imam jedan Maxtor od 20GB, valjda će biti dovoljno :)

P.S. http://www.limundo.com/kupovina/Rac...BIT-BP6-DualProcessor-za-kolekcionare/1291065 - malo li je na ovu skupoću? :d

Poslednja izmena:
Ahahahahahaha, ladno ne mogu da verujem koliko lik traži...

Probaj ReactOS, on je kao nešto kompatibilan sa windowsom.

Provali što su suspendovali Zsoknicu :D

Saču da ispričam, saaaaamo tetki da odnesem lek :d

A verujem i da je bilo krajnje vreme da ga neko disciplinuje - meni je tako stigla ona Abit ploca u ocajnom stanju, a dobro je placena. Samo sto sam ja tezak za zameriti se, pa tesko dajem negativnu ocenu, a i popravio sam plocu pa veselo radi :)

Kviz!!!

Zna li neko šta je na ovoj fotografiji? Ja sam malopre saznao da je i ovo postojalo, ali izgleda da nije bilo česta pojava...

Prilozi

• zagonetni predmet.jpg
    zagonetni predmet.jpg
    128.5 KB · Pregleda: 94
voodoo sa tv tunerom? :trust:

sem toga da je Voodoo, ni blizu... :p

Obrati pažnju za koji je slot, a na šta te podseća ;)

Zna li neko šta je na ovoj fotografiji? Ja sam malopre saznao da je i ovo postojalo, ali izgleda da nije bilo česta pojava...

AGP Voodoo2 Quantum3D Obsidian2 12MB (prelepi sticker sledeci put ;))

Ja sam znao da je postojala ova (na slici ispod) al je tek pre par dana nadjoh u nekom p2 PCeju
dao sam za nju gf4-440 sa tv izlazom da tetka moze da gleda filmove na TVeju

3dfx Voodoo 3 3000 PCI 16 MB (sgram)

voodoo3bulk.jpg

pa dobro, jesi li znao da je to u principu Voodoo 2 AGP? :D Da sam prelepio sticker, da li bi onda pogodio? :)

ovo bre belosvetski prevarant :)

izgleda fenomenalno, izgleda da se penizonerka baš provodila u full-u :D

kad si već stavio oglas, koliko vredi? I kakav je odnos Celeron 550MHz (sa kešom na punoj brzini) protiv PIII 500MHz (sa kešom na pola brzine)? Čitao sam neke testove i u nekim stvarima brži su Celeroni, a u drugim full-PIII. Koliko se to oseti u realnom radu?

Penzionerka cepala unreal svaki dan... :d
Koliko god ja mrzeo (blj)A(k)sus, ipak prave kvalitetne ploče, i ova što je boZZap okačio i trenutna koju koristim (P4P800-E) stvarno izgledaju i rade fenomenalno... (uspeo sam da nateram celerona D na 3.8ghz :banana:, temperatura me ograničava)

Kakve OC opcije ima ova P2B-D?

I da, moj trenutni komp je delom "retro", koristim monitor Daewoo CMC-1427X, proizveden u decembru 1995. godine, max rezolucija 1024x768... :d
Vidite to ludilo: http://tinypic.com/view.php?pic=2dvlfg4&s=5

Poslednja izmena:
izgleda fenomenalno, izgleda da se penizonerka baš provodila u full-u :D
kad si već stavio oglas, koliko vredi?
provodi se ona i sada jer je dobila u zamenu

image039y.jpg

Dell Optiplex GX 150 sa P3-Tualatinom na 1ghz /512mb rama / GF4mx440 / 40gb hdd (umesto 6gb koliko je imala ;) )

što se tiče dual ploče
podržava Coppermine (trenutno su Katmai ) 8x množilac 112mz magistralu
i ovo je verzija bez SCSI što joj i nije neka mana jer uvek možeš da dodaš neki ATA/SATA kontroler umesto da tražiš stare SCSI diskove koji su se vrteli hiljadu godina u nekom serveru
Uvek me nasmeje kad neko kaže: "disk izvađen iz servera" kao prednost a to mu je ustvari mana jer je radio celog svog veka 24/7 :smoke:

cena: konplet vredi koliko i najbolja ponuda ;)
vrlo sam flexibilan

I kakav je odnos Celeron 550MHz (sa kešom na punoj brzini) protiv PIII 500MHz (sa kešom na pola brzine)? Čitao sam neke testove i u nekim stvarima brži su Celeroni, a u drugim full-PIII. Koliko se to oseti u realnom radu?

Pa mogu da ponovim test samo kaži koji ;)

Imam trenutno ovu GigaByte BX GA-6BXA sa P3-600@800mhz (Coppermine)
image038f.jpg

imam 2 Medocino 333mhz@500 i 366mhz@550 s370 @ PPGA2Slot1 pa biraj koji da testiram u GA-6BXA protiv P3-500mhz (Katmai)

Staviću još PCI Vodoo3-3000 i AWE32 da bude kompletan retro "filing"

Uvek sam za razbijanje "starih mitova" i stvaranje novih :d

Da još imam Voodoo3-3000 AGP i neku Nvidia Rivu TNT/TNT2 to bi bio pravi retro test

Nazad
Vrh Dno