Šta je novo?

Restartovanje kompjutera

Jaric T Zivadin

Poštovan
Učlanjen(a)
06.11.2014
Poena
59
Proveren Ram,hard disk,sistem,citac,graficka,napajanje...temperatura svih uredjaja normalna... Windows se upali radi od 5 do 15 min i restartuje se :/Da nije do ploce?

Poslednja izmena:
Mislis restart ili se ugasi kao kod nestanka struje?

Meni je zbog onih 2gb ram memorije koji su mi umrli,prvo isao na restart iz cista mira,pa poceo da izbacuje plavi ekran....testirao si ram ?

ja sam imao slican problem, pregrejavao mi se CPU, proveri da nije mozda to, da ti nije ukljuceno u biosu cpu warning tempereture na neku vrendos

da vadio i stavljao drugi,i isto se desava,zamenim napajanje isti slucaj,izdzekam jedan hard isto,pokusam da ubacim sistem na drugi hard isto... sad sam izdzekao restart kablic sto sto ide na plocu

kao sto rekoh temperature su sve ok..cpu,graficka,ploca,hard

Kao na restart dugme? podigni live linux cd/usb da otkolonis sumnju
na windows, drajvere i sl.
Pregledaj plocu da nemas naduvenih kondezatora.

Kao na restart dugme? podigni live linux cd/usb da otkolonis sumnju
na windows, drajvere i sl.
Pregledaj plocu da nemas naduvenih kondezatora.
Ne verujem brt kazem ti svezu kopiju sam pokusao na drugi hard disk opet se restartovao...

koliko vidim nema...a evo od kad sam kablic od restart dugmeta iscupao da kucnem u drvo vec 15 min radi

Pretpostavljam da je 99 procenata softverski problem.Ja bih uradio sledece,a za to imas vremena da ucinis isto za tih 15ak minuta.
Vratis podesavanja u biosu na default,skini ccleaner,ocisti komp,idi na c disk i u useru idi na temp,poobrisi sve u tom folderu,uradi defrag diska,u medjuvremenu pusti windows update..ako nije,ubij sistem,to ti i nije neki problem da uradis..ako nije ni to....

P.S Desilo se meni kada sam uzimao polovno kuciste da je dugme za paljenje bilo u konstantnom spoju.

Poslednja izmena:
Sistemski nije sigurno druze...Kazem ti na drugi potpuno ispravan hard disk pokusao da ubacim sistem isto se desavalo ... evo 20 min proslo radi od kad sam izdzekao restart kablic :D Molim boga da je do toga :D

Otkako mi je komp u ormanu,obozavam da ga palim srafcigerom.Kakvo dugme,kakve pm.
:)

Isti slucaj nije do restart dugmeta :/ Nije ni do mrezne :/ nema naduvenih kondezatora :/

E sad live linux, usb moze da tako retartuje komp.
Pogasi u biosu opcije wake-on.
Windows power settings stavi na High performance.
Izgasi sleep za komp i monitor

Poslednja izmena:
Probaj live linux, ne košta te ništa, a od hw ja tipujem na napajanje...

+1 za live linux.
Radi li bez restartovanja pod njim (butovanim sa fleške ili optike) eto potvrde da imaš softverski problem.
A ako se restartuje i u linuxu traži krivca u napajanju ili ploči, samo oni ostaju kao problem (budući da si proverio ram, kablove, dugme za paljenje).

Mozes pogledati i Event Viewer i videti da li u njemu ima korisnih informacija. Mozes i ugasiti auto restart u Win-u (My Computer > Properties > Advanced system settings > Advanced > Startup and Recovery Settings > Uncheck Automatically restart), pa videti da li to pomaze.

Poslednja izmena:
Sve sam izmenjao i testirao.. Sad sam u biosu proveo 2 sata i nije se restartovao...Naglasavam nije sistemska jer sam na drugom hard disku sveze formatiranom pokusao da instaliram svezu kopiju Windowsa i isto mi se desavalo da se restartuje...

a live boot na defaultima u bios-u jesi probao?

Malo cudan problem, ako si vec sve probao i ne znas sta ces vise probaj ako koristis USB misa ili tastaturu da ih eliminises.tj.zamenis sa ps/2 ako postoji mogucnost...Secam se da sam ja tako imam problem sa jednim racunarom koji je kod mene dolazio tri puta da ga sredim i svaku put kod mene radi sve u full-u, covek dodje, odnese kaze opet zeza...sve dok nisam mu rekao da ponese i kablove i periferije i ispostavilo se USB mis zeza...

Za pocetak ugasi ovo i restartuj kompijuter:

Capture.PNG

I vidi sta se desava...

Malo cudan problem, ako si vec sve probao i ne znas sta ces vise probaj ako koristis USB misa ili tastaturu da ih eliminises.tj.zamenis sa ps/2 ako postoji mogucnost...Secam se da sam ja tako imam problem sa jednim racunarom koji je kod mene dolazio tri puta da ga sredim i svaku put kod mene radi sve u full-u, covek dodje, odnese kaze opet zeza...sve dok nisam mu rekao da ponese i kablove i periferije i ispostavilo se USB mis zeza...

Imam klasican mis i tastaturu nisu usb

@Jaric imas gore u mom postu info za to - My Computer > Properties > Advanced system settings > Advanced > Startup and Recovery Settings > Uncheck Automatically restart

Desni klik na my computer pa properties pa Advanced system settings...

Ugaseno...sad ce vidimo...

Imas li instalirane drajvere za zvucnu?
Ako imas brisi ih, ostani na ovim od windowsa.
Pa da vidimo...

ako ti se nije restartovao komp dok si ti dizao sistem,nego samo posle dok si u win-u,onda bih ti preporucio kao i ostali sto su... live linux i da vidis sta se desava...

Vrh Dno