Šta je novo?

Restartovanje kompjutera

Evo ovako da ponovim celu situaciju...Dakle kom se resetuje...1:menjano napajanje-ista stvar 2: menjan ram-ista stvar 3: Menjan hard-ista stvar 4:menjana graficka-ista stvar 5: provereni svi kablovi,pinovi...itd... 6:vadjena baterija sa poloce-ista stvar 7:temperatura svih uredjaja u granicama normale 8:vracen bios na difolt-ista stvar...ne mogu svega ni da se setim sta sam sve probavao :D a da i restart kabl sam cupao :D i jos... Menjan naponski kabl i menjan monitor :D Dakle sistemska greska nije,aman ljudi pa ispravan hard(formatiran) stavio i pokusao da dignem svezu kopiju windowsa i opet se restartuje...

Da naglasim da nekad kad se restartuje pokusa da se pokrene pa stane(kao da izgubi struju) pa iz drugog puta se pokrene ponovo

Poslednja izmena:
Da kazem jos jedanput u biosu racunar radi kao podmazan :D prepoznaje procesor,meri temp proc i ploce itd... JA licno mislim da je ploca vrisnula ne znam vise sta da pokusam a da nisam vec :D

Pa ako je tako, ostalo- ploca ti je defektna,
Vadi sve napolje, znaci idemo "karton sistem" izvadi plocu ostavi samo procesor, jedan modul memorije
hard, grafiku i napajanje.
Kratko spoji pinove (srafcigerom) od start dugmeta i podigni sistem i cekamo...
Koja MSI je u pitanju?

Poslednja izmena:
Bez graficke? Sta dobijam time? ja sam u biosu bio suspendowao power off dugme i opet mi se restart

msi 945p neo 5

Poslednja izmena:
Pa da je dobro razgledas u kakvom je stanju, da nemas neki spoj sa kucistem.
A i verovatno je na kraju vaditi da je menjas, zgazis...ili vec koja je sudbina snadje.
Posto si siguran 100% da je sve ostalo ispravno i u redu.

imam stari procesor dual core e2180 pa cu da probam da ubacim njega da vidim da nije do procesora? da ne kupujem plocu bezveze :/

Windows se upali radi od 5 do 15 min i restartuje se :/Da nije do ploce?
A instalaciju windowsa prolazi do kraja?

Uradi druže što ti je rečeno sa live linuxom.
Učinićeš sebi uslugu, saznaćeš pouzdano da li je hardver ili softver i prestaćeš se vrtiti u krug.

A instalaciju windowsa prolazi do kraja?

Uradi druže što ti je rečeno sa live linuxom.
Učinićeš sebi uslugu, saznaćeš pouzdano da li je hardver ili softver i prestaćeš se vrtiti u krug.
Ne. Nekad krene da ucitava fajlove pa se restart a nekad stigne do 5% pa restart,jednom je cak do 23% stigla instalacija :D Nisam nikad radio sa linuksom... Sta mi sve treba? gde da skinem? Ne znam kako moze biti softver ako je u kompu formatiran hard disk potpuno ispravan( probano na 2 ispravna formatirana harda)? to me buni,ako me razumete... Kako moze biti do softvera kad nece ni windows da se instalira na formatiranom hardu? gde je tu logika?

Poslednja izmena:
to nisi rekao,zato te i pitamo... znaci restartuje se uvek,hardverski je kvar

To pokusavam da kazem ceo dan ali me niko ne razume :) Nedavno sam menjao procesor ima mesec dana pa se sve mislim da nije on nesto zveknuo :/ Mada da je do procesora ne bi ga ocitavao u biosu i u core temp-u i everestu i pokazivao "ok temperaturu" fsb speed u redu... nisam vise pametan... cak u tih par minuta koliko radi udjem na primer u grid2 ili u sleeping dogs,igrice prosto lete ni jednog trenutka racunar ne stucne sve savrseno radi bez bagova i sl...

kada je procesor neispravan,on obicno radi kao normalan,sve do nekog trenutka...
a ploca recimo u vecini slucajeva kada crkne,onda se ni ne pali :D

E to nisam znao da neispravan procesor radi kao ispravan :D

Za plocu znam kad vrisne da se i ne pali,samo cao-zdravo :D

naravno,moze i da se ne pali uopste sa neispravnim procesorom,ali obicno sam vidjao da rade kao "normalno" ali zabadaju posle izvesnog vremena,ili u odredjenoj radnji...

Sutra cu da iscupam plocu napolje kao sto je rekao Vuk,mozda je dobila neki spoj sa kucistem ko ce ga znati...Ako nije,vracati je sigurno necu :D ubacicu procesor drugi jos to ce mi preostati a ako se i tad bude gasio komp izlomicu je cekicem :D i to fazon bacicu je u vis pa onda udarac :D

A da nisi ti pokrivio pinove u socket-u prilikom zamene procesora...da li si njih proverio?

Nisam ja menjao proc...Mada ako je pokrivljeno ne bi radilo mesec dana bez i jedne greske :/ nema tu sta da se sili nije valjda toliki covek bolid sve je prosto...nije menjao amd procesor pa da pokrivi nego intel to je bar prosto ne mozes da zeznes

Poslednja izmena:
nadji ovde par tema, pa ces videti kako ne moze kod Intel-a da se pokrive... :))

Nisam ja menjao proc...Mada ako je pokrivljeno ne bi radilo mesec dana bez i jedne greske :/ nema tu sta da se sili nije valjda toliki covek bolid sve je prosto...nije menjao amd procesor pa da pokrivi nego intel to je bar prosto ne mozes da zeznes

Moguce je zeznuti pinove na ploci (socketu), dok je kod AMD-a moguce pinove na samom procesoru.

Pazi sve je moguce...Ali postupak je bas prost i ne mozes da pogresis jedino ako si bas onooo...Sutra cu mu cupam creva pa cemo da ispitamo sve...mada evo dok gledam iznad kulera ispod cetvoropinskog ulaza od napajanja jedan kondez stoji malo "ukrivo'' :D verovatno ga je dokacio kad je cupao kuler...

ajde pusti LinX da vrti ili prime i vidi da li ce odmah da ga restartuje...ako je procesor neispravan mora odmah da ga zabode...

Ne mogu danas nikako :) A moje licno misljenje je da nije do procesora nego do ploce...posto sam sve ispitao osim ploce i procesora...

Meni je poznato da procesor moze da radi ili ne radi.

Skinuo plocu upalio-ista stvar samo sto se sad situacija pogorsala nece ni da upali windows krene i restartuje se...standardno u biosu radi normalno.... Sta sam primetio kad sam skinuo plocu: Primetio sam 2 kondezatora pored ram memorije i ispod kulera kad ih gledam sa strane kao da je gornji deo malo nabubrio u poredjenju sa ostalim...

Poslednja izmena:
Crkla ploca! Zamenio procesor ista prica se desava :) Toliko o tome... Zahvaljujem se svima koji su ucestvovali u ovoj diskusiji i hteli da pomognu. Jos jedanput hvala svima :)

Evo me napokon sa novim kondezima..e sad kondezi nisi usti kao moji fizicki tako da ne znam gde je sad + a gde -..tj ne pise nigde na njemu ako moze neko da mi pomogne evo slikeIMG_20141129_192000.jpg

Po nekoj logici sam isao i evo stavio sam i Hvala bogu radi kao podmazan :d Znaci ne verujem :D Tako da kvar je bio 2 kondeza(50 din ukupno)...Toliko o tome... Jos jedanput Zahvaljujem svima koji su mi pomogli...cheers

Trajalo je 4 strane ubedjivanja ali isplatilo se, mhhm pivo!
Eto vidis da mozes i umes, samo malo volje...:)

Poslednja izmena:
Moze pivo,kad budem isao za Cacak imas pivo cheers Plasio sam se da ne izgorim plocu kad sam "lemio'' ali nekako sam uspeo btw uzeo sam 16v umesto 6.3 tako me je covek savetovao i ne samo on nego dosta njih da je bolje da uzmem jaci i da to nema nikakve veze tako da sam uzeo 16v 1000 mikro farada umesto 6.3v 1000 mf

Nazad
Vrh Dno