Šta je novo?

Resident Evil HD Remake [PC+konzole]

Cekam da se otkljuca na steam-u, kaze onaj developer izlazi worldwide 19 jan 9pm PST a meni jos pise unlocks in 21h nema logike...

Poređenje...

[YOUTUBE]s5R6CZiGvb8[/YOUTUBE]

Novinari se slažu da je sam rimejk dobar ali da je sama igra ipak produkt svoga vremena, u mnogo čemu prevaziđena...
http://www.eurogamer.net/articles/2015-01-20-resident-evil-hd-review
Spencer Mansion ultimately fails as a locale because of its implausibility. It is a place that has been designed in service to the designer's puzzles, rather than vice-versa and, for this reason, feels fake and contrived, characteristics that undermine the horror rather than heighten it. As a product of a unique moment in the medium's technological evolution, Resident Evil HD is a fascinating place to revisit. But for many contemporary visitors it will be an unpleasant stay, not because the game's inhabitants are unusually hostile, or because its idiosyncrasies are unfashionable, but because its formative designs have simply been bettered.

No, probaće se u čast dobrih starih vremena.,)

Sta s*ru dzaba, igra je 10+ godina stara i bolja po svemu uporedenju sa njemsra koje nam se servira iz godine u godine.

Igra ko igra je stara 18 godina, govorim za onu prvu sto je izasla na psx dok ovo sto danas imamo je remejk od remejka koji je uradjen 2002 na gamecube. Ja ne znam ko je radio sve te zive recenzije i opise ali neko ko nije igrao prvu verziju sa psx pa na gamecube pa sada ovo ja ga ne smatram dovoljno dobrim za bilo kakvu dalju raspravu a kamoli za pisanje bilo sta o igri i uporedjivanje.

Igra ko igra je stara 18 godina, govorim za onu prvu sto je izasla na psx dok ovo sto danas imamo je remejk od remejka koji je uradjen 2002 na gamecube.

"remaster* od remejka" znaj razliku..., no shit, eto mi ne znamo koja je ovo verzija, ako se na mene odnosi ta zadnja rijecenici onda nemam sta da ti kazem nego...:laugh:

Nije se odnosilo na tebe nego uopsteno. No koja je razlika remejka i remaster? Nije sija nego vrat!

Poslednja izmena:
Dal je moguce da su igru od 2,3 GB rasirili na 17,5 GB?!? 😀

jel moguce da su toliko m4loumni da su napravili igru od 17GB?

sad tek vidim da ste pisali o tome 🙁

Verovatno većina ide na audio zapis. U poslednje vreme razvojni timovi sve češće koriste nekomrpesovan audio, a i zašto bi radili drugačije, za današnje pojmove to ne predstavlja nikakav problem.

Recimo u Titanfall-u od ~50GB čak 35 ide na audio. 😛

Sto se mene tice, samo neka pice nekompresovan audio, imam odlicne sluske i neki krsh audio se ocajno cuje na njima...

dobre ocene je igra dobila, izgleda da valja...

ajmo neki komentar od ovih sto im 17GB ne predstavlja problem dok i mi obicni smrtnici ne skinemo igru:-devil-:

Sve je utegnuto i radi kako treba. Izgleda solidno, dodato je dosta svetlosnih efekata i senki, 3d objekti su obogaceni poligonima dok su 2d prerenderovane pozadine i dalje prilicno mutne ali to se vidi samo u krupnim kadrovima, generalno sve izgleda lepo. Od opcija tu je promena rezolucije, umeksavanje ivica, kvalitet tekstura i senki. Moze 30 ili 60 fps-a. Moze widescreen ili 4:3, takodje je redizajniran i sistem kontrola ali je i omoguceno igranje starim sistemom za nas dinosauruse koji RE vec imamo "u prstima". Sto se tice gameplaya, ima 3 nivoa tezine i mogucnost da pored kasicnih Dzil i Krisa odaberes i "moderne", iz novijih igara, ne bih znao da li imaju nekih uticaja na igranje jer nisam probao. Nisam dugo igrao tako da ne mogu da kazem ima li nekih vecih promena u odnosu na stari rimejk sa gamecube -a ali sigurno da su nesto menjali i dodavali, sad na pocetku je sve isto. Eto.

ja jos nisam probao igru ali generalno mi se ne svidja to sto je grafika toliko izmenjena(govorim na osnovu videa koji su postavljani).slazem se da je trebalo samo poboljsati grafiku i zvuk ali ne toliko promeniti do neprepoznatljivosti.
gledam samo ona vrata sto se otvaraju izmedju soba.mogli su ih ostaviti 90% istim samo grafiku popraviti.ne svidjaju mi se igre sa nasminkanom i za mene muljavom grafikom. cudi me da nisu ubacili ona vrata iz marketa na senzor.
originalna igra je izasla u pravo vreme sa odgovarajaucom grafikom i tematikom i zato je dozivela ogroman uspeh.cak je i prilicno tesko upravljanje(bar dok se ne navikne) likom mnogo doprinosilo atmosferi.
da ne palamudim u prazno javicu se kad probam igru 🙂

Upravo probao i ono kad kreneš da igraš nesmeš da ugasiš 🙂 Najviše zbog tehnike snimanja igre (naravno odlična stara fora)
Davno je bilo kada sam obrnuo ovu igru i iskreno pola stvari se ni nesećam ali generalno mi je laka igra.Oni koji nisu igrali napatiće se.😉

Malo me nervira ovaj sistem gde nemogu da ponesem stvar ili da dropujem iz inventara a tipa nadjem municiju koju samo treba da dopunim i onda nastaje šetnja.Ili još gore nadjem ključ a pun mi je inventar pa moram da trošim biljku samo da bi uzeo item.
Ali da su to ispravili igra bi se obrnula za 15min nažalost.

Što se tiče scena ladno su ostavili neke scene totalno ne obradjene ili ti kao da su iz originala i to se baš primeti, udješ odjednom u muljavu Vga scenu i to je baš propust.
Stvarno neznam gde napakovaše 17gb igre jel generalno i ove scene što su izrenderovane i u visokoj rez su isto muljavije nije baš da imam neki wow osećaj.
Malim češljanjem po dir-u igre video sam da su animacije samo 6gb.

Zaključak drago mi je zbog ovog remaka jel me je podsetilo na stare dane a mislim da će novim klincima ovo da bude totalna glupost možda će je neki obrnuti samo zbog hypa ili želje da vide kako je izgledao Resident evil 1.

Nažalost kriv je pravac u kome je gaming otišao a to je da igre budu lake i glupe ja iskreno nemogu da verujem da su Puzzle avanture totalno izumrele.
Tomb radier nije više to Resident evil serijal je postao akciona DOSADNA pucačina sve do RE4 bilo je extra. Da ne ulazim u druge naslove i odlazim off topic.

Poslednja izmena:
ja jos nisam probao igru ali generalno mi se ne svidja to sto je grafika toliko izmenjena(govorim na osnovu videa koji su postavljani).slazem se da je trebalo samo poboljsati grafiku i zvuk ali ne toliko promeniti do neprepoznatljivosti.
gledam samo ona vrata sto se otvaraju izmedju soba.mogli su ih ostaviti 90% istim samo grafiku popraviti.ne svidjaju mi se igre sa nasminkanom i za mene muljavom grafikom. cudi me da nisu ubacili ona vrata iz marketa na senzor.
originalna igra je izasla u pravo vreme sa odgovarajaucom grafikom i tematikom i zato je dozivela ogroman uspeh.cak je i prilicno tesko upravljanje(bar dok se ne navikne) likom mnogo doprinosilo atmosferi.
da ne palamudim u prazno javicu se kad probam igru 🙂
Nisam bas siguran sa kojom igrom uporedjujes ovaj hd rimejk ali ako je to original sa sonija onda mogu da ti kazem da gresis. Sve kljucne lokacije su po proporcijama i dizajnu potpuno iste, kako mislis da poboljsaju grafiku a da ona ostane ista kao u origialu ? 🙂 Ima nekih dodatih lokacija, neprijatelja i itema/zagonetki ali to je perfektno dozirano, taman da ne bude monotono nama koji znamo napamet vilu a opet je ocuvan originalni smek i apsolutno nista sustinski nije izmenjeno sto bi narusilo bilo koji element koji je krasio original. Naravno, svako ima pravo na misljenje i da mu se ne dopada ali ako si voleo original posle 2 minuta neces moci da ostavis dzojped, garantujem. Za kretanje sam vec napisao, mozes da biras, klasicno je nepromenjeno u odnosu na stari RE.

Controls have been changed. In addition to the
original Resident Evil tank control scheme, a
newer free form stick-based movement mode has
been implemented. Moving the stick now propels
players in the direction pressed at full running
speed.
As camera angles change between rooms,
movement remains contextually constant so long
as the stick is held in a single direction, and only
resets when the stick is released. This allows
players to run from one camera angle and
continue running into another without losing
momentum.

www.ign.com/wikis/resident-evil/Resident_Evil_Version_Differences

Nisam bas siguran sa kojom igrom uporedjujes ovaj hd rimejk ali ako je to original sa sonija onda mogu da ti kazem da gresis. Sve kljucne lokacije su po proporcijama i dizajnu potpuno iste, kako mislis da poboljsaju grafiku a da ona ostane ista kao u origialu ? 🙂 Ima nekih dodatih lokacija, neprijatelja i itema/zagonetki ali to je perfektno dozirano, taman da ne bude monotono nama koji znamo napamet vilu a opet je ocuvan originalni smek i apsolutno nista sustinski nije izmenjeno sto bi narusilo bilo koji element koji je krasio original. Naravno, svako ima pravo na misljenje i da mu se ne dopada ali ako si voleo original posle 2 minuta neces moci da ostavis dzojped, garantujem. Za kretanje sam vec napisao, mozes da biras, klasicno je nepromenjeno u odnosu na stari RE.

mislio sam da npr. vrata imaju isti dizaj ali samo da tekstura bude u vecij rezoluciji. kao sto rekoh nisam probao igru pa sam misljenje bazirao na onome sto sam video iz videa pa postoji mogucnost da nisam u pravu.
verovatno sam imao pogresna ocekivanja.

Uredno radi 4.25 GB verzija. Na tastaturi neigrivo, sutra il' kupujem gamepad il' kupujem igru na PS3 😀

Ah toliko davno bese da sam zaboravio vecinu zagonetki, jako prijatno me iznenadio ovaj HD remake i sem povremenih low-res pozadina nemam zamerki. Poboljsana grafika bas doprinosi atmosferi, narocito ono nevreme i povremene munje koje obasjaju prostoriju. Drago mi je sto je ostala verna originalu bez nepotrebnih eksperimenata. Pustio sam "samo da probam par minuta" i ugasio tek nakon 3h 😀

Za pravo uzivanje obavezan djojpad. Sve kontrole u startu podesene za XBOX 360, tako da je i to glatko proslo, a u fullhd rezoluciji na TVu je fantastican osecaj 🙂 Sve preporuke.

P.S. Neki patch od 35MB je vec bio pusten danas, nigde nisam nasao info sta su ispravili.

Poslednja izmena:
Extra izgleda sada u Full HD. Malo novina al je zadrzao stari smek.Eh kada se setim na Sony 1. Bagove nisam primetio. Igra radi glatko 🙂 Samo mi malo cudno sada da se naviknem na kameru koja se nekad koristila jer ne znam da li ima sada igra koja ima ovakvu kameru.Sve u svemu.Od mene sve pohvale.Vraca me u detinjstvo i vredi 17gb 🙂

Hoce li raditi remake za drugi i treci deo ?

Pa ako se sa ovim naplate verovatno da oće. Iskreno ja baš želim RE2 da odigram opet, što se mene tiče meni je drugi deo obeležio serijal a i proslavio najviše celu igru.

Nece raditi rimejka za drugi I treci deo. Ovo je samo nasminkani port rimejka prvog dela koji je izasao za GC, sigurno se nece dovoljno prodati da im opravda rimejkovanje drugog I treceg dela koji izgledaju ocajno, ali mozda dobijemo RE Zero i Code Veronica.

Nazad
Vrh Dno