Šta je novo?

Resident Evil HD Remake [PC+konzole]

DieH@rd

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2008
Poena
495
Evo najzad jednog dobrog projekta od Capcoma, HD port starog Gamecube remakea orginalnog Resident Evil-a sa PS1. Poboljsana grafika, zvukovi, 16:9 rendering, opcioni novi sistem kontrola, i totalna posvecenost ocuvanju price, atmosfere i gameplay-a koji je imao orginal.

resident-evil-1-gettin7jmw.jpg

resident-evil-1-gettiv2kqe.jpg

resident-evil-1-gettioljxz.jpg

Izlazi pocetkom 2015. godine, $25, digital only. Fino je sto nece zaobici PC. 🙂

Sve je to lepo, ali gde su nove igre? Ne svidja mi se ovaj trend rimejkova...

pa nema vise revolucije 🙂 sve je vec vidjeno i potroseno.ja cesto razmisljam o tome kakva igra treba da se pojavi da bi me ostavila bez daha.nema vise krupnih koraka u gameing industriji.ostao je samo marketing i sminka.
verovatno sam omatorio ali ni igre vise nisu sto su bile sigurno.

upravo to, sve se sad vrti u krug i realno nema tu vise zara, sto potvrdjuju i samo naslovi...

Da mi je neko rekao da cu se radovati RE naslovu 😀...
Konacno dobar potez od Capcoma. Samo da ne nadju neki nacin da ga us*ru, a ni to nije iskljuceno.

Pa sta ako je remake?
Bitno je da li je igra dobra.
Dobre igre imaju tu vanvremensku vrednost
Ja bih barem $100 dao za remake Clive Barkers: Undying....

Pa ovo i nije namenjeno nama koji smo igrali.
Zasto da igraci danas ne uzivaju kao i mi tada 1996?

A samo što sam juče pomislio da nađem ovo i skinem i odigram nekako. Dobro je, samo neka prilagode widescreen i kontrole da ne budu problem na x360 gamepadu i piči.

E kad bi napravili i rimejk Silent Hill-a prvog dela,to bi voleo da vidim

E kad bi napravili i rimejk Silent Hill-a prvog dela,to bi voleo da vidim

Konami je u stanju raspada, prave samo MGS i PES igre [i gomilu mobilnih igara za japansko trziste]. :-/ Jedina nada za Silent Hill je da sam Kojima napravi novu igru, sto je i rekao da bi hteo da uradi kad nadje vremena.

Ne može od babe đevojka... igra je takva kakva je, lepša grafika ništa ne menja, bar nama koji smo je već igrali... A kada bi promenili, modernizovali još nešto osim grafike to ne bi bila ista igra... u tom slučaju bolje da su pravili potpuno novu igru.

Silent Hill kec nije izašao za PC... PC portovi su počeli tek od drugog dela.
To što si ti igrao je HD rimejk SH 2 i 3... ni to nije bilo za PC, Konami nikada ne izbacuje te HD rimejkove za PC (nisu ni MGS i Zone of Enders HD kolekcije portovane na PC)... šteta.

samo se bojim da ne prilagode igru vecini supljoglave dece i ubace previse municije u igru i snimanje pozicije gde zelis.kad sam igrao RE bukvalno sam brojao koliko metaka imam po zombiju.
naizgled nebitna stvar ali kolicina municije znacajno utice na atmosferu u igri.ulazis u nepoznato i znas da imas samo par metaka a snimanje pozicije je mozda iza sledecih vrata ali isto tako mozda iza istih i skoncas 🙂
dobra stara vremena 🙂

ima li razlike u odnosu na re remake sa gamecube-a ?

Joj,kad se setim,Sony kec,mrak u sobi,RE1 i ja....:d Ala je bilo napeto!Jedino sto me je nerviralo,su one scene kada ulazis u sobu,to je jedna scena,(pogled iz kamere) sve normalno tisina,nigde nikog.I napravis dva koraka,to je sledeca scena,(sledeci pogled kamere) odjednom akcija,4-5 zombija,jurisaju na tebe,muzika gruva,ludilo...Pa valjda ih je video i kad je bio metar unazad?😀 Znam da je to "igra" ali opet su mogli to malo realnije da urade.

Jel ovo remake onog Resident Evila koji je imao uzasan voice acting ?

resident evil 1 ima najbolju priču od svih drugih delova, prešao sam sve delove igrice ne znam ni koliko ih ima...

E ovo ce da se igra! Jedan od rimejkova koje sam zeleo da se dese... Jos samo da se Lucas Arts nije ugasio pa da sam docekao i Day of The Tentacle rimejk pa da mogu na miru da umrem. :d

Bolje bi bilo da su odradili remake Residenta 2 s obzirom na to da remake ovog dela sa poboljsanom grafikom vec postoji.

samo se bojim da ne prilagode igru vecini supljoglave dece i ubace previse municije u igru i snimanje pozicije gde zelis.kad sam igrao RE bukvalno sam brojao koliko metaka imam po zombiju.
naizgled nebitna stvar ali kolicina municije znacajno utice na atmosferu u igri.ulazis u nepoznato i znas da imas samo par metaka a snimanje pozicije je mozda iza sledecih vrata ali isto tako mozda iza istih i skoncas 🙂
dobra stara vremena 🙂
vala bas!!! danasnje igrice su sve prepune hintova i svega moguceg sto pomaze laksem prelazenju... secam se kad sam igrao ovo, kroz svaku sobu obidjem svaki cosak i isklikcem dugmice 300 puta dok se krecem uz ivice bukvalno svega u toj sobi da ne bih nesto slucajno preskocio 🙂
takodje, upravo mi je proslo kroz glavu koja je to frka bila kad dolazi scena gde izvaljujes da ka tebi trci http://residentevil.wikia.com/Hunter_α :shock:

He he... ako izadje remake keca ja cu biti mnooogo srecan :whip: Jedna od igara koje sam prelazio nebrojeno puta i nikada me nije smorila 🙂

ima li razlike u odnosu na re remake sa gamecube-a ?

Mislim da neće biti suštinske razlike osim standarnih new age gluposti tipa "scared by dog at manor entrance" achievementa ili kupovine dodatnog dlc-a sa kojim možeš da promeniš boju pertli na obući.

Meni je Resident Evil 2 bukvalno epic. Prvi deo mi je bio onako. Što se tiče RE serijala od 1 do 4 je sve ok 4 deo extra extra. A 5 i 6 neda nemaju nikakav šmek nego klasična pucačina.
Ali radujem se ovom remejku i odigraću ga bez problema kad izadje.

Skoro sam uzeo i obrnuo Resident Evil 6 (stojao mi na hardu celu godinu) Koja dosadna igra. Nema ni jednog ali ni jednog dela kad nešto treba da razmisliš samo ideš i pucaš. Da bi bilo još gore igrao sam igricu na gamepadu i ko želi da je igra na gamepadu mora da uradi FPS lock na 30fps jel nemožeš na 60fps nikoga da upucaš jer je igra je duplo brža.

Ako ti ne smeta 3DS grafika, odigraj Revelations, daleko je bolji od šestice, a za nijansu i od petice, ako već voliš serijal 🙂

relevations je sasvim dobar RE imajuci u vidu sta su servirali ovi iz capcoma ovih proteklih godina, a sto se tice grafike rAMA mnogo izgleda lijepsa nego na 3ds. Jesi li je probao na doticnoj pomenutoj konzoli?

Nazad
Vrh Dno