Šta je novo?

Resident Evil 9 Requiem

Upravo završio, odlična igra. Capcom drži kontinuitet sa RE serijalom. Uspjeli su dobro da izbalansiraju dva karaktera sa različitim izvođenjem za razliku recimo od Alan Wake 2, gdje skoro da uopšte i nema razlike u gameplayu.

Šteta samo što nije duža, mislim da je bilo prostora.

ja ne znam sta mi je igra popizdela danas. sinoc sam igrao i stigao sa Leonom u Racoon City. Sinoc i prethodnih dana sve ko podmazano, nijedan problem.
danas krenuo da igram, stutteruje do bola. probao restart igre, steam, kompa, isto. odradio verify files, isto.
u jednom trenutku gpu load padne sa 99-100% na cak 60% i tu onda sece ko blesavo.
definitivno nemam pojma sta da radim
trazim po netu resenja, ali ne nalazim
.Imam 9070xt i igra je radila perfektno do dela kada dodjes u grad,imao sam isti problem.
Samo postavi Mesh
Quality na Low i resices problem

Samo me jedno cudi.Izgleda da je igra toliko zaludela ljude da niko ne spominje aaaa dao sam 50$ za 12h igre. 🤣 Ocigledno je toliko losa 😀
Neka vala nek prodaju 20miliona jedinica, bas su uboli samo tako...

Pominju Silksong fanovi.
Meni se igra bas svidela kao igra, ali postoji toliko propusta vezanih za likove/pricu, lokacije nisu toliko upecatljive kao u prethodnim igrama, drugi deo igre je MGS4 nivo prodaje nostalgije uz nedostatak originalnosti.
Steta sto nece izaci psvr2 verzija, prethodne dve igre su bile odlicne.

I mene nervira što su preskočili PSVR2, čak i sad kad je izašla igrica, ali sam ipak na copiumu sa tim da je ovo ipak next gen VR naslov (ako uopšte bude next gen VR 😭).
Poređenja radi, rezolucija RE4 Remake na PS5 flatscreen je 1944p upscaled to 4K, dok je VR interno 1530p fovieted na 2040p i to 60fps reprojected.
RE9 je na PS5 1080p upscaled to 4K flatscreen i verovatno bi izgledalo baš loše u VRu pogotovo na base PS5.

Zavrsio, od mene 8/10.
Mane su mi prelake zagonetke, kao da su tu cisto da se kaze da postoje.
Takodje i boss figh-ovi, ne znam da li sam igrao RE igru da su ovako laki.
I mogla je igra da bude malo duza, jedno 30% minimum da to ima nekog smisla za cenu igre.

Cekamo DLC 🙂

Ja sam na nekih 20h, ne znam koliko ima do kraja, neću provjeravati ali mislim da nema još mnogo.

Igram na većoj težini onaj classic mod, mada ovakve igre po meni generalno nema smisla igrati na easy.

I ja planiram da ga produžim igranjem na hard + classic.... Mislim da će mi biti žao jednako kao i posle Last of Us 2 što se završilo, a u toj igri sam okrenuo svaki kamenčić na mapi.

Upravo završio, odlična igra. Capcom drži kontinuitet sa RE serijalom. Uspjeli su dobro da izbalansiraju dva karaktera sa različitim izvođenjem za razliku recimo od Alan Wake 2, gdje skoro da uopšte i nema razlike u gameplayu.

Šteta samo što nije duža, mislim da je bilo prostora.

Placas kvalitet, ja bih pre bih platio 15 sati extra kvaliteta/dobre igre nego 50 sati prosecnog shajzeta za duplo manje para...

Jeste ali mogao je još po jedan malo veći sub-hub za oba karaktera da se odradi ili iskreno, po jedan kompletan hub. Vjerovatno ograničenje sa vremenom tokom razvoja jer oni sada moraju da ispoštuju raspored izlazaka remajkova i novih djelova. Svakako odlično iskustvo je i ovako.

Upravo završio. Snažan utisak ostavila. Da, mogla je malo duža da bude, u nekim deonicama se primećuje nedostatak kreativnosti, i jedan kratak segment u drugoj polovini je bio sasvim nepotreban. Ali generalno, jako kvalitetna igra. Obrnuću je još koji put.

Imam neki osećaj da će u nastavku (RE:X) priču zaokružiti sa Leon-om i Chris-om

Očekujte uskoro jako velik DLC, kažu da su mnoge stvari isekli iz igre.
Koliko godina razvoja morala je biti malo duža igra, Raccoon City je skroz neiskorišten, moglo je to biti još nostalgija momenata.
Kažu uskoro najava RE Code Veronica Remake, pa ide RE0 remake pa RE1 remake
Te igre bi morale biti teže inače će pokvariti magiju originala. RE4 remake je za sad stvarno najbolji.

Danas istraživao malo, insanity uglavnom preporučuju sa otključanim unlimited amo pošto je sve drugo attak po živce.

Igram za classic težini i ako hoćeš da sačuvaš ink ribbon, municije, itema za craft zahteva baš dosta ponavljanja što zna da smara. Bukvalno onaj indestructible knife obavezan za Grace, Leon ionako ima sekiru, moguće da može cela igra sa sekirom da se pređe, nisam probao kako izbeći animacije napada.
Sa Grace ako nabodeš zombija sa leđa i samo nastaviš nema šanse da te napadne stalno je staggerovan, ali ako napadneš u lice ne gine ti dmg. Sad tek shvatam da su najgora, najteža stvar sa Grace oni prokleti blisterheads, svaki drugi ustaje i pucketa kao proklete kokice 😂

Očekujte uskoro jako velik DLC, kažu da su mnoge stvari isekli iz igre.

Ne znam koliko će brzo, mislim da su DLC-ovi za 4 remake i 8 izlazili posle pola godine ili duze..
Mozda bude i godinu dana

zavrsih je konacno, meni je extra legla. sad sam se nalozio da konacno zavrsim i RE4 remake i ponovo obrnem RE2 remake ali sad sa Leonom, jer sam je spicio samo sa Kler

zavrsih je konacno, meni je extra legla. sad sam se nalozio da konacno zavrsim i RE4 remake i ponovo obrnem RE2 remake ali sad sa Leonom, jer sam je spicio samo sa Kler
Ovo sam hteo pitati, ja trenutno igram re2 i vidim na početku da imaju Leon i Kler story. Krenuo sam sa Leonom, jel nakon toga ima smisla krenuti sa Kler?

I onda svaki prelazak na većoj težini ☺️😂🙌

Ovo sam hteo pitati, ja trenutno igram re2 i vidim na početku da imaju Leon i Kler story. Krenuo sam sa Leonom, jel nakon toga ima smisla krenuti sa Kler?
Da, nije isto a i nećeš videti kraj igre uopšte ako nisi prešao obe varijante. U stvari postoje praktično 4 različite verzije, Claire 1, Claire 2, Leon 1 i Leon 2.

Presao sam u roku od 48 sati i definitivno je solidna igra, 8/10. Medjutim, nije ono remek djelo koje se prezentuje i propagira u svim medijima pa i u recenzijama.

Prvo, pokratka je igra, vecina je predju ispod 10 sati. Meni licno nije nimalo bila strasna, d pocetka do kraja mi je igra bila toliko predvidiva, pa cak i jumpscare-i. Naprotiv, reakcija Grace me je iritirala stalnim m-m-mucanjem i slicnim glupostima. Hide-and-seek koncept me je pomalo umorio.

Boss borbe su bile prelagane, jednostavno nije bilo pravog izazova. Svakog bossa sam pobijedio iz prvog pokusaja bez ikakvih problema, iako sam igrao na najtezoj tezini koju igra nudi za prvi prolazak. Uglavnom, dosta ispod RE2 i RE4 remake-a po meni.

Sto se tice grafike, sasvim solidna ali ne i spektakularna kao sto se naglasava. Meni recimo Callisto Protocol koja je "last-gen" igra izgleda 5 puta bolje, i radi isto tako 5 puta brze tj. vise fps-a. Evo jedan primjer, na mojoj masini, obe igre u native 3440x1440 max detalji. RE9 je sa PT ukljucenim 35fps-a, dok je Callisto 190 fps-a. Ali valjda se moraju nekako prodavati nove graficke, pa izbacujemo stari sistem koji savrseno radi, stavise, nekad i bolje.

Prilozi

• res.png
    res.png
    2.9 MB · Pregleda: 69
Na drugi prelazak se vidi koliko je igra prelaka i prekratka iako na classic težini
Jako malo toga igri fali da bude fenomenalna, klasik, meni nije jasno o čemu ti developeri razmišljaju kad mi obični matori gameri jasno vidimo te nedostatke? Prilagoditi igre Tikitoki generaciji sa pažnjom zlatne ribice?
Treba im spustiti te nerealne ocene udariće im slava u glavu napraviće opet neki hit kao RE3 Remake.
RE4 remake sam početak igre u selu ostaje verovatno najuzbudljivi početak igre ikada, ono je genijalno posle ovoliko vremena, nije ni čudo što se toj igri ljudi stalno vraćaju, sigurno među top 5-10 igara ikada, jedan je Shinji Mikami ipak

Istina, igre se oduvek generalno prave za decu i tinejdzere a ne ljude od 40-50 godina.

bh187-jim-carrey.gif

@marko_ns upravo to sam i ja pisao. Pa onda još dodaš i one otključane oružja/modove i igra postaje igračka

Istina, igre se oduvek generalno prave za decu i tinejdzere a ne ljude od 40-50 godina.

Što ne znači da treba da uproste puzle u toj meri da i najveći r****d može da ih reši. RE1, 2 i 3 su bili poznati po tome. Da Gen Z nema walkthrough i tutorijale na YouTube nikad se ne bi sastavili u mozgu da pređu igru do kraja. Čast izuzecima, naravno.

Nazad
Vrh Dno